- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Superhun #3157 üzenetére
Én nem keverném ezt bele, mert az equals()-nak és a hashCode()-nak az egyedet kell tudnia azonosítania, és nem egyetlen tulajdonságát. Végtelenféle háromszöget lehet ugyanazzal a területtel. Szóval ez ellent mond a Java equals()-ra és hashCode()-ra vonatkozó contractjának.
Nem is adna jó eredményt, mert a terület nagy valószínűséggel Float lesz, amit nem tudsz még javában sem alapból úgy összehasonlítani, hogy mindig jó eredményt kapj, pláne nem az == operátorral:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/Float.html#equals(java.lang.Object)Nem tudom mire kell itt a HashSet, de én úgy oldanám meg a dolgot memóriahatékonyan, hogy:
1) csinálok egy ArrayList<Haromszog> haromszogek listát
2) csinálok egy másik ArrayList<Float> teruletek listát
3) ahogy generálom a háromszögeket a ciklusban, egy belső ciklusban minden legenerált háromszögre végigmegyek a 'területek' összes elemén és megnézem, hogy benne van-e az új háromszög területe, így:
if(Math.abs( aktualisTerulet - ujHaromszogTerulet) < 0.001f)
benne van
else
nincs benne, hozzáadom a háromszögekhez a háromszöget, és hozzáadom a az ujHaromszogTeruletet a teruletekhezHa pontosabb float egyenlőség vizsgálat kell, ezt találtam neten http://www.cygnus-software.com/papers/comparingfloats/comparingfloats.htm
esetleg gyorsabban futó megoldást is találhatsz, ha valamilyen orderes listet használsz pl http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/Collections.html#binarySearch(java.util.List, java.lang.Object, java.util.Comparator) -vel keresel a területek között
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- bambano: Bambanő háza tája
- Motoros topic
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest