- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #10800 üzenetére
Az exe futtatása megoldható a
Runtime.getRuntime().exec(...)
hívással. Visszakapsz egy processz-t, aminek a lefutásátwaitFor()
-ral megvárod. Itt van rá egy kis példa program, ami már demonstrálja azt is, hogy hogyan lehet az exe outputját (stdout) megszerezni. (Alternatíva, hogy az exe egy fájlba írja az outputját, amit futás után normál módon fájlként felolvasol.)A parsolásra régebben még azt mondtam volna, hogy kell írni egy parsert, de manapság ez nem divat... Ha tényleg ennyire rögzített a szerkezet, akkor a sorban szereplő négy komponens (csoport, adatnév, értéknév, érték) előbányászható egy reguláris kifejezéssel is, pl. ezzel:
^([^.]+)\.([^.]+)\.([^.]+): *(.*?) *$
Az outputot soronként célszerű feldolgozni, az elején vagy ki kell hagyni fix számú sort, vagy egyszerűen ki kell hagyni azokat, amire nem illeszkedik a regex:
Pattern pattern = Pattern.compile(<a fenti regex>);
while (<van sor>) {
Matcher m = pattern.matcher(<a sor tartalma>);
if (m.find()) {
String sensorGroup = m.group(1);
// ...
String sensorValue = m.group(4);
// DB mentés
}
}Alternatív szervezés: linux-ban oldod meg, amit lehet. A java program nem hajt végre exec-et, helyette a standard input-ot olvassa, és dolgozza fel. Hívni meg valahogy így:
>sensor.exe <opciók> | java -jar sensorprocessor.jar
És az egészet lehet futtatni pl. cron-ból. (Hátránya, hogy a JVM indítás kissé erőforrásigényes, 30 másodpercenként meg pláne.)
Megjegyzések: (1) fejből írtam, a kódot tekintsük pszeudokódnak, (2) a regex pattern-ben a
\
-eket duplikálni kell a Java string konstansban.Szerk: A korábbi válaszokat nem láttam, pár dolog így ismétlés, bocs.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
#68216320 #10800 üzenetére
A Linuxos program időzített futtatására használj cront, vagy egyszerűen írj egy bash scriptet, ami tight loopban vár. A kimenetet meg simán irányítsd bele egy fájlba. A Java programban ugyanezt a fájlt nyisd meg ugyanilyen időközönként. Aztán dolgozd fel, s írd ki adatbázisba. Amúgy ahogy az adatod jellegét nézem, kb. egy time series database-ben lenne a legjobb őket tárolni. Erre jó pl. Influxdb. Aztán csinálhatsz rá mindenféle fancy ábrát Grafanával.
Parse-olni ezt egyébként elég egyszerű, soronként végigolvasod, majd line.split("."), a három elemű tömböt meg felhasználod ahogy akarod..
Más: Mi a legjobb, legmélyebb Spring video course amivel találkoztatok? Kéne nekem egy masszívabb. Ha csak fizetős van, az se gond. De örülnék, ha legalább 20 óra körüli lenne és nagyon a részletekbe menő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Overwatch 2
- Milyen házat vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged