- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetarko
csendes tag
Na megcsináltam.
Fejlesztés közben a tokeneket tárolom 1db properties fájlban, lehet 10 nyelv, akkor is csak egyben tárolom.
Írtam egy fv-t, ami a property fájl alapján a tokeneket felveszi db-be, ha van értéke a fájlban, akkor az értéket beszúrja, ha nincs akkor az értékhez a token kerül be maga.
A másik fv az adott nyelvhez tartozó property fájlt módosítja a db tartalma alapján. Ha ezt meghívom, akkor vagy 1db token értékét cseréli az adott nyelv property fájlban, vagy a db-ben tárolt összes értéket kiírja a fájlba.
A db-be kerüljenek tokeneket csak akkor kell lefuttatni ha új token kerül a property-be, ekkor az új token bekerül db-be. Innentől csak a 2. fv dolgozik.
Erre írtam egy felületet, ami onblur műveletre ajaxosan frissíti az adott property fájlban és db-ben szereplő értéket is.
A cacheSeconds 1-re van állítva. Jelenleg 100 tokennel nagyon gyorsan változtatva a frontenden az értékeket remekül működik, a context újratöltéstől semmi memória nem növekszik.
Ugye ez által futás közben bármikor beletudok nyúlni a token értékekbe, de a rendszer mégis a property fájlok alapján dolgozik, amihez gondolom valami gyors fa van építve, nem kell szarakodnom folyamatos db basztatás, cachelés dolgokkal.
Azt még nem találtam ki, hogy ezzel a megoldással futás közben új nyelvet, hogy tudok hozzácsapni, de majd még agyalok rajta.
A hibája ennek amit jelenleg látok, hogy a property fájl frissítéskor a fájl egésze újraírodik, ez ha nagyon sok token van lehet sokáig tartana. Ezt letesztelem hamarosan mennyi idő lehet 1milla tokent fájlba írni. A másik pedig az lehet, ha sok ember nagyon gyorsan sok tokent módosít egyszerre, de hát ezt nem tudom egymagam leszimulálni
A db réteg fölöslegesnek tűnik és majdnem, hogy az is, de ha cserélem a war-t a tomcatemben és közben egyik token értékét átírtam, akkor a régi propertiekkel felül csapom a jelenlegit és elveszett a módosítás, ha nem szedem le előtte a property fájlt.
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest