Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
Ez a példa amit felvázoltál Java EE tanulásra tényleg megfelelő. De ha most kezded a JAVA-t akkor lehet hogy inkább valamilyen lokális alkalmazást JAVAsolnék.
Az EE-t én is nem régen kezdtem és hatalmas a téma, rengeteg framework kínálja magát, az adatbázisokról és a perzisztenciakezelőkről nem is beszélve.A példád alapján én a következőt javaslom:
Csináld meg a felvázolt példát karakteres JAVA programként. Lehessen lekérdezni a szabad helyeket, amit egyenlőre kilistázna. Akár lehet bonyolítani hogy bekéri hogy a nézőtér melyik sorára kíváncsi a felhasználó, ezt beírva kiírná hogy az adott sorban milyen sorszámú székek szabadok.
Jó kis tanuló algoritmus lehet hogy megadja a felhasználó hogy hány helyet szeretne és kilistázza hogy hol tud ennyi széket egymás mellett foglalni stb...Ezt először csináld meg adatbázis nélkül a memóriában tárolva konténerekkel. Utána csináld meg JDBC-vel adatbázisban, majd valamilyen perzisztenciakezelővel.
Meg fogod tapasztalni hogy milyen jó dolog egy ORM rendszer.
Ezek után belekóstólhatsz a gui programozásba, lokális desktop alkalmazást csinálva swing komponensekkel.Ezek után jöhet a felvázolt weboldal, de ez nagyobb falat lesz az biztos. A JavaEE megismerése nem kis feladat. Meg kell ismerni az architekturát, a servlet konténereket, az alkalmazásszervereket. Utána jöhet az EJB programozás és valamilyen framework amivel kényelmesen tudod összerakni a ui-t.
A példa szerintem jó, meg lehet rajta keresztül sokmindent tanulni. Sok sikert és kitartást!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lenovo LOQ 15ARP9 / RTX 4060 115W / Ryzen 7 7435HS / 16GB DDR5 /Full HD 144Hz /Garancia 2027 év vége
- IPHONE FELVÁSÁRLÁS AZONNAL KÉSZPÉNZ!
- Lenovo Legion Pro 5 16ADR10 / RTX 5060 115W / Ryzen 9 8945HX / 32GB DDR5 / 2.5K 240Hz /Garancia 2028
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest