Új hozzászólás Aktív témák

• bucsupeti

senior tag

NetBeans Platformos kérdésem lenne.
    Szerintetek egy swing vastagkliens alkalmazásba hol célszerű a Hibernate konfigurációt intézni?
    Hol inicializálódjon a SessionFactory?

Mivel ennek az egész program alatt működnie kell én arra gondoltam hogy a main()-ban valahol. Viszont ha ott indul és a main egyik lokális változójába teszem a SessionFactory-t, akkor azt máshol nem érem el.
    Ezért arra gondoltam hogy a main()-t tartalmazó osztály adattagja kell hoyg legyen a SessinFactory, így a teljes programban érvényes lesz és használható, lehet belőle Session-t kérni stb...

Jó ez a gondolat? A NetBeans tutorialban egy külön metódus van definiálva a query futtatására, majd abból van megjelenítve (egy jTable komponensbe). Nem is ez a lényeg.
    Nekem az a fura hogy ez a tutorial-os példa minden egyes gombnyomásra futtat egy lekérdezést. Ehhez minden egyes alkalommal felépíti a SessionFactory-t (azaz beolvastatja a hibernate.cfg.xml-t és a mappingokat stb). Ez számomra logikátlannak tűnik és fölöslegesnek tűnik.
    A könyvek azt írják hogy elég egyetlen SessionFactory egy adatbáziskapcsolathoz és ezen indítsuk a session-öket és a tranzakciókat. Ezzel ez tök ellentétes.
    Erősítsetek meg, vagy magyarázzátok meg hogy miért jó úgy ahogy a tutorialban van. Ti hogy csinálnátok?

Köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés