- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
_Hunter_
őstag
Amit tudok szívesen megosztom veletek, a sulikkal kapcsolatban.
Mivel a zegire jártam így a budapestriől csak hallomásból tudok érdemleges információt adni.
Amit már írták kredit rendszer van. Ez annyit tesz, hogy most már nyugodtabb a légkör. Nálink még az első három félév volt kemény, hisz addig volt uv keret meg minden. Ez annyit tesz max. 8 uv + 2 méltány. Jelenleg asszem minden félévben van 5 uv lehetőség vagy ilyesmi.
A tanárok egyformák. Nem nagyon kivételeznek, max egy két stréberrel. Nem árt érdeklődni, felsőbbévesektől, hogy melyik tanárnál mit lehet megengedni. Azért valakinél be kell járni.
A tantárgyak igen érdekesek.
Zegen amiből buktatnak: OPERÁCIÓKUTATÁS (2-3 félév), GAZD. MATEK (1-2. félév) Számvitel (1-3 félév). Ekez a leghúzosabbak, asszem.
Bp-n az opkut átlaghúzó tantárgy, ha jól tudom ott a számvitel nagyon kemény.
Bár inkább ezt egy bp-i pszf-s tudná megmondani.
A lényeg, hogy a főiskolára (szerintem) igaz, hogy legalább 60-70% szerencse kell, a többi a tudás. Ha az elejét átvészeli az ember akkor sima ügy. Én az utolsó két három félévben, heti egy két órán voltam benn, s elsőre meglett a diploma.
Ja és még egy: a vizsgaidőszakban elég tanulni. Szorgalmi időszak: BULI!!! -
_Hunter_
őstag
A legnagyobb kérdés, hogy mit ér ma egy diploma.
Én azt mondhatom, hogy a pszf-s diploma valamennyire még elismert, s tisztába vannak vele az emberek, hogy nem olyan könnyű megszerezni.
Más kérdés, hogy alkalmaznak-e vele. Nem a diploma a gond,hanem az, hogy esetleg nem lesz gyakorlatod, amikor egy jobb állásinterjúra mész.
Idén elég sok interjún voltam, alap 50-100 jelentkező, s ez vidék. Itt jó páran diploma+gyakorlat. Valami plusszt kell mondanod hogy téged alkalmazzanak. Ez nem diploma függő, hanem rátermettség.
Bp-n gondolom más a helyzet, ott még többen mennek egy zsíros állásra.
Nekem itt szerencsém volt. Igaz gyakorlott embert kerestek, de sikerült meggyőznöm őket arról hogy én vagyok a megfelelő ember. Amugy a munkához nem kell diploma. az csak beugró, ugymond. Majd ők megtanítják, hogy mi kell azon területhez amin éppen dolgozol.
Nem árt egy két jó ismerős. De szerintem a fősuli előtt ne ilyenen gondolkozzál, hogy alkalmazznak-e. Diploma úgyis kell, utánna meg majd meglátod. -
_Hunter_
őstag
Azért annyira nem vészes.
Amugy kalappal mindenkinek a fősulis évekhez. Tényleg ezek a legjobb évek. most hogy végeztem s elkezdtem melózni, így azért furcsa, hogy a barátaim akik itt tanulnak milyen könnyen vannak, mennyi idejük van meg minden. Én meg reggel 7 20-tól melózok, négyig.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Csak igazat tudok adni, kedves sorstársamnak.
Igaz mi már könnyen vagyunk, hisz elvégeztük. Azok akik meg ide jelentkeznek, kicsit figyeljenek oda, mivel a kreditrendszer tovább engedi őket lébecolni a fősulin, de utánna nagyon nagyot lehet koppani.
Én örülök, hogy nem kreditrendszerben tanultam. Igaz így is voltam tárgyismétlő, de belefér. A végeredmény számít, az meg nem lett semmi. -
_Hunter_
őstag
Ha jól értelmezem a pénzügyi és számviteli fősuli érdekelne. Melyik? Bp. Zeg. Startján?
Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Karcmentes állapotban!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F +RX 6800 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Alienware M15 R3 Intel I9, RTX2080S, 32GB, 1TB, 4K OLED
- Asus TUF Gamer laptop, újszerű állapotban, gyári dobozával, töltőjével
- Asus Tuf Gamer laptop GTX1650, 16Gb Ram, i5 10300H, 512Gb SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest