Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cicero
őstag
Ha arra gondolsz, hogy talán a két tárgy átfedésben van egymással, nem kell aggódnod. (Bár én villanymérnökit próbáltam, ott számtud volt, de vannak infós ismerőseim, láttam mit tanulnak.)
Nekem a tankör nem jött be, párszor már leírtam itt: szerda reggel nyolctól tízig néztük egymást azzal a 15-ből 8 emberrel, aki eljött. A tankörvezető meg épp a rákövetkező laborjára készült - félreértés ne essék, ő tartotta a labort.
Rettentő feleslegesnek tartottam azt az időt. Tanulni nem tudtam alatta, mert valaki mindig beszélt, a közös példamegoldásra meg soha senki nem vette a fáradtságot, mivel ők is csak az aláírásért jöttek be aludni.Egyszer voltunk tankörsörin, airsoftozni meg az infopark mögötti számtech múzeumba megnézni az ural2-őt.
Ha már itt tartunk, GPK-n szerencsére csak két tesit kell abszolválni, viszont lehet mindkettőt ugyanazon félévben? Nevetségesnek tartom, hogy felnőtt férfiak szabadidejét is be akarják osztani oktatási szinten. Reggel nyolctól délután kettőig lehet csak jelentkezni a neptunban kiírt tesikre, olyan kora hajnalban még a metabolizmusom sem indul be, nemhogy valami csapatos sportot csináljak. Majd sietve, izzadtan essek be valami laborra. No fucking way.
-
0xmilan
addikt
-
pixelking
tag
-
bAtt001
addikt
azért most eszembe jutnak a "szép" emlékek gólyatáborból amikor egy előadás közepén konkrétan szaladtam volna wc-re de a kedves felügyelők meg nem engedtek mert hát az milyen már h egyedül elmenjek... másik sráccal ketten magyaráztunk nekik h engedjenek már és ELKÍSÉRTEK wc-re és közben is magyarázott az illető h igyekezzünk már. hiába nem vészes de én nem kívánom ezeket senkinek...
kibírtam, végig ottvoltam, sose mennék vissza
-
Cicero
őstag
elképzelem, ahogy a sok, épp érettségizett 18 éves szőrös szűz srác rohangál körbe Tatán az Öreg-tó környékén az anyuci segítségével összeeszkábált maskarában.
-
Drizzt
nagyúr
En szemely szerint gyorsan feladtam, mert mar kozepiskolaban is rettento lassan irtam, aztan egyetemen eselyem nem volt jegyzetet irni. Ugyhogy kb. wiki volt mindenbol a fo jegyzetforras. Ha valamibol nagyon nem volt anyag, akkor meg levlistara level, hogy kinek van, s mikor adja ide lefenymasolni.
-
bAtt001
addikt
füzet toll szerintem még mindig, bár igaz alig használtam saját jegyzetet de legalább odafigyeltem amikor írtam
wikin rengeteg anyag van fent igaz már egyre jobban elavultak de azért kerülnek fel újak is
onnan nagyok sokmindennel ki lehet egészíteni vagy akár helyettesíteni a saját jegyzeteket.
-
Oppenheimer
nagyúr
Amúgy most találtam neked ezt.
A kövektező kérdésekre kerestük a választ:
Melyik volt a legnehezebb tárgy számodra a vizsgaidőszakban?
Mit vársz ettől a félévtől?
Ki a kedvenc tanárod?
Mivel lehetne javítani a VIK-es oktatáson?
Mit tanácsolsz annak, aki most jön majd a VIK-re szeptembertől? -
tdk.112
aktív tag
Bár nem VIK-es vagyok, de szerintem a nehézség a BME-n inkább az, hogy elvileg 1 kredit megszerzéséhez neked 30 munkaórát kell foglalkoznod vele. Szerintem ez a BME-n bizonyos tárgyaknál sokkal több.
Nem az a gond, hogy "szívatnak" (ez hülye kifejezés, szívatni legfeljebb a seniorok szívatnak a gólyatáborban), hanem hogy túl sok a tananyag.
Pl. GPK-n az első rezgéstan gyakorlaton elmondták, hogy amúgy ilyet az országban sehol máshol nem tanítanak, de valahogy fent kell tartani a színvonalat...
Ja, meg ami lehet, hogy szintén GPK specifikus dolog, de nagyon sok tárgyból nincs értelmes tananyag. Nem az van, hogy "figyelj, itt ez az 50 oldalas PDF, tanuld meg, és kész", hanem sokszor neked kell összeguberálnod a tananyagot, amit meg akarsz tanulni. Én pár tárgyból már tanultam óbudais jegyzetből, vagy éppen a házimat csináltam óbudais leírás alapján, mert nekünk nem adtak semmit, ami alapján el lehetne indulni. És ezek olyan dolgok, amiket akkor sem tudsz magadtól kitalálni, ha jársz előadásokra.
Szóval szerintem a legnagyobb különbség a BME és más oktatási intézmények között, hogy kreditenként sokkal több a munkaóra vele, és sokkal több önállóságot várnak el.
-
bAtt001
addikt
a szívatásos legendák fele nem is igaz kb mert meg lehet tanulni csak rá kell szánni az időt és rendesen megtanulni amit számon kérnek. van ahol elméletet skippelheted is mert csak gyakorlati példák mennek, van ahol az elmélet a nagyon fontos. olyat sosem kérnek tőled amit nem adtak le vagy nem lehet megcsinálni azzal amit tanítottak. igaz van olyan h vért izzadva is csak alig megy ha nem vagy jó azon a területen, pl én most a grafikával szívok most már 4. féléve és még mindig alig van közöm a tárgyhoz
attól függ tényleg mennyire áll rá az ember agya az egyes tárgyakra, tehát nem lehet megmondani h konkrétan nehéz a szak mert van aki játszva elvégzi van aki meg végig szenved rajta, nagyon emberfüggő.
-
bAtt001
addikt
biztos hogy van ilyen, de én csak az ellenkezőjéről hallottam eddig, de hát ha valakinek túl könnyű a nik jöhet ide megnézni mire képes
az megint más kérdés h megéri-e, mit fogadnak el az ott teljesített tárgyak közül stb, nem biztos h jó ötlet arra pazarolni 2 állami félévet
-
Senhi
aktív tag
Analízis nem nehéz ha nem 5-ösre hajtasz. Mintafeladatok tömkelege az egész, ha év közben bejársz és gyakorlaton figyelsz akkor 2 nap tanulással hozható a zh és a vizsga is az utóbbi 3 év wikin lévő feladatait megoldva.
A bevezetés a számításelméletben kicsit más tészta, engem itt kétszer is megcsaptak, így 2 évig csináltam őket mire ráéreztem (valamennyire...), mert nem nagyon lehet bemagolni hanem tényleg meg kell érteni minden mozzanatát. Ha lenne belőle videó felvétel, mint a későbbi CS tanszéken tárgyakból (algel, renszdszeropt) akkor azt mondanám azzal töltsd a nyarad, de ilyet nem találtam
.
Prog sosem volt nehéz, csak azzá tették a beugrókkal meg a hülye pontozással. Mondjuk ez azóta lehet változott.
-
veector
senior tag
Statisztikailag az anal és a bsz a szórós első félévben. Amúgymeg beállítottság kérdése.
A wikin lévő jegyzetek tökéletesek ezekhez (nem a kézzel írottakra gondolok).Amúgy szerintem nincs sok értelme a headstartnak, ellazulsz mikor a többiek már kezdenek belerázódni a tempóba (ami amúgy simán tartható, csak gimis/középsulis megszokásból sokan szarnak bele tanulni).
-
FireKeeper
nagyúr
infóról nem tudok nyilatkozni, villanyon nagyrészt papíros prog zh-k vannak +házi, azt viszont gépen kell írni.
nekünk volt 2 kredites "bevezető matek" és "bevezető matematika" ami a többi tárgy mellé felvehető, velük párhuzamosan futó afféle tréning. nem előkövetelménye semminek, de a szabadon választható tárgyakhoz be tudod számítani. de amúgy sztem van lehetőség előzetes felkészítésre is, csak lelkiekben készülj fel hogy az valszeg nincs ingyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Elekit TU 8200-R SE csöves (kit) erősítő
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Vadiúj SSD-k!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest