Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
Új hozzászólás Aktív témák
-
literkóla
csendes tag
válasz FehérHolló #5500 üzenetére
Raadasul olyan pogyolan fogalmaz a jegyzet. Szoval ket magos processzorokrol annyit kell tudni hogy egy CPUert kettot kapunk. Meg gyorsabb lesz tole a gep :- )
raadasul egy csomo szakzsargont hasznal, de olyan szinten magyarazza meg....
A masik az hogy en mindenhez 2-3sort írtam, egy csomo helyen nem fert ki a cucc. Remelm nem huzzak at. Nagyon keves hely volt, mindenki azt serelmezte
Mikro miatt kicsit szomoru vagyok, ha nem dont le a betegseg talan meglehetett volna, így marad a december
[ Szerkesztve ]
BME GTK
-
concret_hp
addikt
válasz FehérHolló #5500 üzenetére
ezt páran felvettük poénból tavaly tavasszal na az nem volt gyenge
amugy egy olyan embernek aki nem használ napi szinten szgépet, valószínűleg van jópár kérdés, amit nem tudhat.
mondjuk az is igaz, hoyg nagyon durván gyökérnek kell lenni ahhoz hogy valaki ezen megbukjon
más:
h8 és k12 közt 3 zh-t írok, szabtekből már kezd valami fogalmam lenni megint, ahogy nézem át a már eléggé ismerős feladatokat többibe nyílván bele se néztem még szinte . korábban nyílván egyik tárgyal se foglalkoztam egy óránál többet a félévben. (elsőévesek: ne az én példámat kövessétek!! (vagy kövessétek, de őgy hoyg első évben ti is tanultok, ahogy én is tanultam ))[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
most sem csalódtam a szabtekzh-ban. ha van egy kis mákom, meglesz.
-
tototos
őstag
Meglett a fizika zh-m kereszten Vargánál kell felvenni ez tény. Nem tanultam semmit és 10 pont a 20-ból. Két képletet tudtam azzal megoldottam pár feladatot a tippelést meg lelestetem másokról Szarból még egy kiszh és megvan az aláírás. Már csak a látásnyelv zh eredményét várom
-
REDeath
őstag
válasz tototos #5504 üzenetére
nekem a kontaktos fizika is merész lesz...
Screammm: Vargánál fel lehet venni esetleg fizika1-t 2ik félvében? ha igen, kontakt miatt akkoris kevés az esély hoyg felvehetem
[ Szerkesztve ]
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
norbiphu
őstag
válasz tototos #5504 üzenetére
vargánál nem nehéz
- vagy a problémamegoldós feladatot adja
- vagy az előző vizsgát (tavaly pl 1:1-ben kiadta)
- vagy a könyvből ad példát
- más nincsbtw varga nagyon jó arc szerintem, szünetekben is többször beszélgettünk ő meg mi páran, idén is talákoztunk az I-ben ott is köszönt meg beszélgettünk.
[ Szerkesztve ]
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
REDeath
őstag
jah amúgy ma kiosztották a kezünkbe anal zh-kat és megint a hülyeségem miatt szivtam, áthúztam egy részt egyik feladatban, pedig az (is) volt a jó, javító odaírta nagybetűkkel hogy ÁT-HÚZ-TA és minusz 6 pont a max 16-os feladatból. 49 lett az egész, azzal a 6 ponttal pont 3-as lett volna
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
asadasad22
őstag
válasz REDeath #5505 üzenetére
szerintem nem lehet, csak fizika2-t. 2ik félévben Orosz van.
amúgy nekem 11 pontos lett a fizika1 zh-m, sima volt ez a második viszont biztosan nehezebb lesz, és nem is lesz olyan engedékeny, ezt külön mondta is a Papp (én nála vagyok). szóval majd bele kellene húznom, mindenesetre most jól állok.
most próbálok készülni a holnapi bsz-re, valahogy rossz előérzetem van, analtól kevésbé féltem.[ Szerkesztve ]
-
REDeath
őstag
válasz asadasad22 #5509 üzenetére
bsz-re? akkor ezek szerint nincs keresztfélév bsz1-ből? am énis arra tanulok most.
csak egy idióta feladat kiakasztott, levlistára feldobtam és akárhány különböző válasz jött, nekem mindig kijött egy ugyanolyan eredmény, pedig úgy is megcsináltam ahogy Recski és Richklik mondta ma, őket is megkérdeztem, és ennek ellenére ugyanazt kaptam. majd legközelebb megcsináltatom velük, mer másképp képtelenség rájönnöm mit rontok el ugyanabban a feladatban 93-adjára...Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
asadasad22
őstag
válasz REDeath #5510 üzenetére
szerintem szokott lenni belőle, de ott még "nem tartok", elsőéves vagyok, csak a fizikát felvettem előre.
arra a feladatra gondolsz, amit tegnap dobtál fel? azóta érkezett rá szerintem megoldás, azt hiszem nagyjából már felfogtam, hogy hogyan kell ennek kijönnie, több megoldás is lehetséges persze biztos. -
REDeath
őstag
válasz asadasad22 #5511 üzenetére
öö igen az a feladat hogy a 3 vktor lin. fgtl-e. de ha rangot számolok mindkét esetben 3-ra ki lehet hozni, pedig elsőnél elvileg csak 2. viszont utolsó sort elosztva valamilyen számmal ott is képezhető egy vezéregyes.. ez az én bajom, hogy szinte bárhova varázsolható egyes.
meg próbáltam úgy is hogy soronként írom fel a vektorokat ahogy a levlistán páran és ha kiesik valamelyik, akkor ugyebár nem lin.fgtl, de egyik esetben se esett kinálam.
és ettől még mindig fura az egyesvarázslásKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
norbiphu
őstag
válasz REDeath #5505 üzenetére
nem. a keresztet tartja ő. szerintem most fel sem venném az orosznál (nem azért mert nála nem lehet megcsinálni azt hozzátenném) inkább kereszten (ha biztos lennék benne, hogy ő fogja tartani ), mert 5. félévben kell csak a fizika2 vizsga elektrohoz.
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
REDeath
őstag
válasz norbiphu #5513 üzenetére
én ha felvenném se biztos hogy felvehetem majd bár akkor szerintem keresztet se amíg nincs meg a buzi kontakt. bár lehet nemlesz olyan vészes az a kontakt, csak nekem aki kb nemtanult fizikát eddig életében, annak "kicsit nehezebb" dolga lesz
-
asadasad22
őstag
válasz REDeath #5512 üzenetére
még ismételgetek, és a rangszámolással még kicsit hadilábon állok, de ahogy valaki írta a listán is, szerintem itt még erre nincs szükség. az szerintem jó lehet, amit valaki beírt: a lin. függetlenség definiciójára visszavezetve akkor lin független, ha a lineáris kombinációjuk összege csak akkor nulla, ha a konstansok, amikkel szorzod őket, mind nullák. aki ezt a megoldást írta be, a végén ki is jött, hogy ez a 3 konstans nulla, vagyis lin.függetlenek, viszont egy helyen az elején elszámolta (ezt be is írták utána), azt már nem ellenőriztem le, hogy ha nincs ez az elszámolás, akkor mi jön ki a végén..
-
REDeath
őstag
orosz hány éves? van valami betegsége? nyugdíj gondolata foglalkoztatta már? ha a nőket szereti van ideálja?
kontakt: közösségépítő (muhahahahahahaa) és fizika felzárkóztató. de nem akármilyen, hanem 2 évig kötelezővé tették és "felzárkóztató" lévén lesz belőle félévvégi zh ami ha nincs meg, akkor nemlehet felvenni fizika1-et...
idén ősztől vezették be, szerintem orosz számlájára írható ez is, azt hiszik hogy ezzel nemlesz 90% körüli a bukás (muhahahahaaaaa 2)[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz asadasad22 #5519 üzenetére
Nem vészes a bsz szerintem. A definíciókat tudod akkor le tudod vezetni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz whitezo88 #5419 üzenetére
A "Csatlakozó" kiadvány címlapján található labirintus alapján is el lehet végezni az egyetemet tudáshiány mellett...
Screammm, Drizzt, concret_hp, Foxi, köszi a felhomályosítást a könyvekből és az elvárt tanulnivalókból, kicsit megnyugtattatok... bár ettől még nem biztos, hogy meglesz a ZH...
Egyetértek a pesszimista hozzászólásokkal, valóban nagyon kevés szociális életet élhet az ember, ha azt szeretné, hogy 2-esnél jobb legyen az átlaga...
Az én legnagyobb problémám tulajdonképpen az, hogy ha a megfeszített tempó ellenére át is bukdácsolok a tantárgyakból, akkor is csak felületes tudásom marad mindenről, mert egyszerűen nincs idő arra, hogy leülepedjen, megmaradjon a tananyag. Tehát kijövök a ZH-ról, és ki is repül a fejemből a tudás...Amúgy ettől függetlenül ti csak ne sírjatok, gondoljatok bele, nekem milyen fasza úgy, hogy programozni is a 0-ról tanulok most... Szó szerint.
(#5427) whitezo88: szerintem érdemes szenvedni, mert TÉNY, hogy a BME-s diploma munkaerőpiaci értéke nagyon magas, tehát biztos lehetsz benne, hogy ha megkapod a diplomádat, akkor nem lesz problémád az elhelyezkedéssel és/vagy az elfogadható szintű fizetéssel.
----
Más: az átlag milyen mértékben számít a későbbiekben?
Múltkor előadáson egy felsőbbéves srác ült mellettem analon, és azt mondta, azért vette fel még egyszer a tantárgyat, mert szar lett a korábbi átlaga, és nem engedik be emiatt szakirányra!!!
Milyen átlagok kellenek ahhoz, hogy ilyennel ne legyen később problémám?
Ezek szerint majd a rosszabbul sikerült tárgyakat végezhetem el újra...??Azért is kérdezem, mert akkor a 2-es (2 pont híján 3-as) analízis ZH-t is lehet, hogy megérné javítani.
---
A digit házi megírása kb. mennyi időt vesz igénybe a 0 tudásról való indítással? Még hozzá se kezdtem, pedig jövő hétre le kell(ene) adni.---
Átmentem mikmakból!!! Oh yeah...
(#5441) bandus: a makro elvileg nem könnyebb?----
(#5490) REDeath: nekünk azt mondta a szoftlab-tanár, hogy adjuk le a választásunkat, mert akkor így ő is könnyebben tud segíteni, az viszont nem derült ki, hogy kiherélnek-e, ha ezt nem tesszük meg...
Mindenesetre én a "Raktárkészlet nyilvántartás" témakört választottam (innen), mert azt még egyszerűbbnek tartottam, főleg, hogy nekem van mit bepótolnom, ezért sem választottam komolyabbat...Nektek mi a véleményetek erről a progiról? Valóban egyszerű vagy csak azt hiszem?
----
(#5504) tototos: te is írtál Látás, nyelv...-et? Nem láttalak a ZH-n... Haverodat viszont igen, akit akkor láttam, amikor megvettem a könyveket tőled, mellettem ült, összehoztunk egy jobb jegyet... Én a könyv+jegyzet kombóból néztem a válaszokat.Szerk.: opsz, bocsi a hosszú hsz.-ért, látszik, hogy régen jártam itt...
Na jó, vissza a BSZ tanuláshoz.
Holnap meg majd az esélytelenek nyugalmával/idegességével fogom megírni a ZH-t. (még nem döntöttem el, melyik legyen )[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
REDeath
őstag
válasz norbiphu #5523 üzenetére
vállakozó kedvű doktoranduszok vagy egyéb lelkes fizikához értők. nálunk név szerint N. Szabolcs tartja, álítása szerint fogalma se volt a fizikáról és elkezdett feladatokat csinálni és hirtelen oktv top10 lett belőle.. Amúgy rendes srác, csak eléggé összevissza ír a táblára és kicsit félénk bár mi is kurvára passzívak vagyunk igaz nálam kétesélyes, vagy kussolok és bambulok, vagy minden másodpercben lenne egy kérdésem de ezt az ötletet inkább nem jáccom be
sk8erpeter: meglett mikmak? hogyafenébe? miből és mennyit tanultál rá? vagy csak mák volt a mik?
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Sk8erPeter #5524 üzenetére
Én második felében írtam a zh-t Makró elvileg könyebb vagyis a számolás.
Bsz-ből én is esélytelenek nyugalmával ültenm neki és meglettREDeath: Ebből szerintem át lehet menni, csak számolás de elég az
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
"Múltkor előadáson egy felsőbbéves srác ült mellettem analon, és azt mondta, azért vette fel még egyszer a tantárgyat, mert szar lett a korábbi átlaga, és nem engedik be emiatt szakirányra!"
ez hülyeség, mindenki el tud menni szakriányr,a max nem arra amit szeretett volna.
átlag csak ösztöndíjnál számít, meg a szakirány besorolásnál.
-
REDeath
őstag
válasz concret_hp #5528 üzenetére
mondjuk szerintem azért nem kis trauma lehet ha valaki szopik 2-3 évet és a végén átlaga miatt megint szopni fog mer nem oda kerül ahova szeretne én legalábbis akkor tuti elrabolom a rektort és besorolást kérek a válaszott szakirányra váltságdíjként
-
Foxi
senior tag
Digit házi kis affinitással egy délután alatt hozható közel 0-ról is. Vagy csináld olyan helyen ahol tudsz segítséget kérni
Prog házik nagyjából egy színvonalon vannak, kellenek valamiféle listák úgyis, aztán ezeket kezelgeted. Bár ez a raktáras cucc kimondottan könnyű c++-ban (objektumokkal) szerintem. C-ben se vészes, kicsit macerásabb talán.
És még mindig azt mondom, hogy együtt sokszor könnyebb, vagytok elegen a fórumon is, dolgozzatok össze
#5529: Na ott már nem mented ki magad holmi fél disznókkal Hmm mondjuk küldetni a dékániba egy fél disznót. Az arcuk vicces lenne
[ Szerkesztve ]
-
literkóla
csendes tag
hajra, hajra. Nekem is hasonlo volt a helyzetem, mint neked csak en feladtam es inkabb a gtkra szallingoztam at.
Apropo BME GTK...
A világ legjobbjai között a Budapesti Corvinus Egyetem
Ahhoz kepest hogy laza,szabadidokozpont, bme gtk a kozeleben sincs. Inkabb a BCEre kellett volna mennem, igaz nemz.gazd helyett gazdmenre...
Neddudki: Erről a konyvrol te mit tudsz ? Erdemes megvenni ?
BME GTK
-
concret_hp
addikt
válasz REDeath #5529 üzenetére
azért ah megnézed a szakiránybesorolási adatokat, azért látható, hoyg a legtöbb helyre simán be lehet kerülni. gyakorlatilag 1-2 szakirány szokott lenni, ahova aránylag magas átlag kell.
nemtom bsc-n hány szakirány van pontosan, de biztos van 2-3 ami tetszene[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz concret_hp #5528 üzenetére
Akkor bocsánat, rosszul értettem - a lényeg pont ott van, amit te is írtál: "max nem arra amit szeretett volna." És írod, hogy szakirány-besorolásnál SZÁMÍT az átlag.
Akkor hogy is van ez? Én azt gondoltam, egyáltalán be se engedik szakirányra - te azt írod, nem így van, de utána írod, hogy szakirány-besorolásnál számít. Most ez nem ugyanazt jelenti??
---
(#5527) tototos: most látom, hogy nekem viszont erre egyre kevesebb az esélyem, mert nagyon későn álltam neki - konkrétan MA, semmi tudással.
Pedig eddig mindenből átmentem, lehet, hogy most fog elhagyni a szerencsém...
---
(#5530) Foxi: ez megnyugtató, mert akkor talán nem menne rá az egész "szünet"...
Te a C-s házival mennyit sz@rakodtál? Szóval ezt kb. mennyi idő alatt lehet összehozni?
---
(#5531) literkóla: én nem szeretném feladni, még ha szenvedek is, és még ha úgy érzem is, hogy alkalmatlan vagyok, mert előbb-utóbb mindent meg lehet tanulni, csak erőt kell venni magadon... én ezzel biztatom magam.Sk8erPeter
-
Drizzt
nagyúr
válasz concret_hp #5534 üzenetére
Én azért simán hoztam a formámat, s a másodikra kerültem be. Viszont utólag nemhogy nem bánom, de örülök is neki.
I am having fun staying poor.
-
Foxi
senior tag
válasz Sk8erPeter #5535 üzenetére
Én tömörítő programot írtam a nagyrésze nem volt vészes annak sem, egyedül a kiiratással szenvedtem egy sort, így olyan 2-3 nap majdnem folyamatos munka (kevés alvás) volt. Igen az célszerű, ha nem a határidő előtti néhány napban kezded el
-
REDeath
őstag
tömörítő programnál amúgy a fájlból beolvasott minden szó hosszát megnézed és minden szónak külön kódot adsz ahogy digiten tanultuk? vagy ilyen egyszerűen nem lehet? legalábbis én jelenlegi tudásommal biztos nemtudnék hozzákezdeni egy winrarhoz
-
REDeath
őstag
na fiaim, én húzok aludni, nemakarom olyan fáradtan írni bsz-t is mint analt, így is kicsik az esélyeim holnap reggel a 6 órási!!!! buszon ha akad ülőhelyem akkor átnézem mégegyszer bszgyakjegyzetemet, de általában 300+ fő van azon a buszon, szóval érdekes lesz. és még fel is kell ébredjek mer szülők elcsászkáltak valamerre és nagyon félek hogy ne aludjak el. kb olyan lenne mint ahogy most fogtam fel, hogy szombaton pl volt suli
-
tototos
őstag
válasz Sk8erPeter #5535 üzenetére
Én aznap tanultam egy kicsit Akkor volt az hogy elbuktam az analt meg a mikmakot és kicsit elment a kedvem az egészből és akkor meglett a bsz
-
Béló
aktív tag
válasz concret_hp #5544 üzenetére
Mit mi?
2 hét alatt 5 zh... sztem elég lesz má..
Hál' az égnek holnap matek anál és vége -
Sk8erPeter
nagyúr
Mi a francnak? Tök fölösleges megvenni, ennél akkor már sokkal többet ér a Mikroökonómia feladatgyűjtemény a Bánóczy-Daruka-Petró szerzőtriótól.
Itt konkrét feladatok vannak, konkrét megoldásokkal."Hál' az égnek holnap matek anál és vége" Ezt hogy csinálod?? Nálunk mérnök infón minden hétre van valami finomság, megállás nélkül, egészen vizsgaidőszakig, és már most unom...
Sk8erPeter
-
whitezo88
nagyúr
embörök: van lehetőség félévközi tárgyleadásra? esetleg olyan módszer ahol úgy tudom intézni, hogy nem végzem el a tárgyat és ne kelljen fizetni?
köszönöm a véleményeket, de utánanézve, többeket meghallgatva véglegesítettem a döntésem.
sk8erpeter: tudom, hogy könnyű elhelyezkedést és jó fizut jelent a diploma, de semmi olyan tárgy, vagy későbbi tárgy és foglalkozás nincs ami érdekelne. se fizika, se prog stb. most akkor mindenki jöjjön ide, hogy szenvedj, de jó lesz, mégha orvosi, vagy humán beállítottságú az egyén? (mint én tartom magam, mivel szívesen olvasgatok ilyen témákat, meg szimpatikusak a tárgyak komm-médián nézegettem ZH-kat is és nem rettentem meg ( ), de sosem olvasgatok olyanokat, amik prog.hu-n, sg.hu-n vannak, nem izgatnak egyáltalán.)
anno elkövettem a hibát, hogy nem néztem utána mi vár rám, mivel teljesen másra számítottam, most nem akarom elkövetni a hibát, és megfontoltan döntök. szeptemberik meg melózok hadd legyen pénz[ Szerkesztve ]
-
bdav
őstag
válasz whitezo88 #5547 üzenetére
1. a BME VIK diploma nem automatikusan jelent jó fizut. Kb. csak belépő a jó fizus helyek állásinterjújára
2. ha orvosi dolgok érdekelnek, létezik egy olyan cucc hogy orvosbiológiai mérnök, aki ilyen villamosmérnök-orvos hibrid valami. sajnos csak később lesz de ha érdekel akkor van ismerősöm aki csinálja, és jól rá tud beszélni hogy menj oda
3. félévközi tárgyleadás sztem csak a joker elhasználásával lehet.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
Új hozzászólás Aktív témák
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest