Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Picur44
újonc
válasz
Louloudaki #249 üzenetére
Szia! Nem tudom találtál-e Budapesten kristálygombát?! Én tudok adni: 250,- Ft/adag áron folyamatosan.
Írj: picurboltja@gmail.com:
Üdv, Picur44 -
Louloudaki
aktív tag
up!
nincs senkinek fölös szaporulat ingyen? a kefirgomba.hu fórum is pang -
Borify Péter
aktív tag
zala megyében nem tudtok helyet ahol kapni lehet?
-
Janis86
újonc
Sziasztok!Én is most készítem az első lötyim.Cukrot nem tettem bele csak mazsolát,és citromlét.Írnátok egy pontos,jól bevált receptet???Vettem aszalt barackot is.Nagyon kiváncsi vagyok...Most járok jogsira,és az is érdekelne,hogy ez az alkoholtartalom mennyire komoly?Ja,és h okoz-e hasmenést?
Sztem nem túl kedves dolog pénzért árulni,mikor sok helyen ingyen osztják...
U.I:Azért olvastam negatív kritikát is a gombáról.Mi a véleményetek? -
SunBreeze
aktív tag
nem akarom a kristálygombát lehúzni, mert biztos jó.
anyu kipróbálta kb fél éven keresztül, és neki nem tett jót, szénanáthás lett fogyasztása alatt, és erre csak azután jött rá, miután abbahagyta ennek a speckó kefírnek az ivását, mert utána totálisan elmúlt a náthája.
-
Ericsku
újonc
Halihó!
Japán kristálygomba eladó. (Borsod-megye)
1 adag 500 Ft
Érdeklődni:06 20 /4960390
-
soryke
újonc
Sziasztok!
Tapasztaltam egy általam "megfertőzött" férfinál, hogy visszérre rárakva magát a gombát dunsztkötésként: az elsődleges, legkellemetlenebb tüneteket szinte azonnal enyhíti. Lábdagadás, fájdalom, feszülés... És Közben szaporodik!!! Természetesen külön állománya van a direkt kezelésre és az ivólére!
Van még sok egyéb visszajelzésem, de ez a legmeghökkentőbb!
Annyit szeretnék még mondani, hogy van gombám és küldtem már az ország túlsó végére is, csak a posta költséget fizessétek! Annyit kérek cserébe, hogy aki fenn van az IWIW-en, keressen meg és lépjen be a kristálygomba klubomba!puszi: jobbulást, gyógyulást
Ági/Söry
-
anonim80
csendes tag
válasz
philoxenia #240 üzenetére
Bocsánat
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kedves anonim80 légy szíves ne postolj félkövéren, ez kiemelésre való, mint ebben a postban is látod.
-
katalin1217
újonc
nekem is van kristálygomba szívesen adok bárkinek
-
anonim80
csendes tag
Szép hetet Mindenkinek ! Tegnap csere volt, mazsi helyett aszalt eper, és szilva landolt az üvegek alján...
Aztán utána következik szép sorban minden, ami még a zacsiban található (áfonya, barack, papaya, ananász,stb....
.) Kivétel banán
-
rien
senior tag
válasz
anonim80 #235 üzenetére
ok akkor nehogy kérj
Nekem is lenne még egy fusimunkám
a cukorbetegek javára....feltéve ha jól gondolom, hogy a mustfokolóval a cukorszintet lehet nézni
legalább is így dereng, hogy fokolták a mustot és örültek, hogy ennyi vagy annyi cukorfoka van. De lehet nem jól emlékszem
Ha nem akkor nem fog menni....csak ilyet tudok esetleg kölcsönkérni megnézni indításkor meg két, három, négy, öt nap múlva -
anonim80
csendes tag
Szia, az sajnos nincs, de annyira nem is vonz, mivel a kefirt nem szeretem
. Talán a főnöknek van, (vagy vmi ilyesmit hablatyolt)
de attól még egy gyufát sem kérnék kölcsön, nemhogy egy ilyen élő jószágot...
Viszont hamarosan ismét kis fusimunka, mikrobi laborban lesz bevizsgálva a kristálygombánk,aztán ha lesz néhány érdekes infóm, leírom ide
-
rien
senior tag
válasz
anonim80 #233 üzenetére
Kefírgombád nincs véletlenül
?
Nekem van, de nem szaporodik pedig várják hetek ótanem tudom mit rontok el
Semmit nem nőtt hetek ótamondjuk nagyon aprót kaptam. Nagymamám itta ezt régen, de én nagyobb gombákra emlékszem. Ami nekem van a legnagyobb 1 cm átmérőjű...nekem ettől sokkal nagyobb gombahalmazok derengenek emlékeimből
Esetleg ha van valakinek / vagy volt segíthetne
-
anonim80
csendes tag
Kis fusimunka :
Holnapi szűrés előtti, mai japánkristály pH-ja : 3,6
május 8-ától erjedő kombucha tea pH-ja : 4,257 ... -
rien
senior tag
Ja és elfelejtettem akit esetleg érdekel tesztelve van: gyümölcscukorral is működik
sőt szaporodik is
(2 liter víz, 2 evőkanál gyümölcscukor, 4 szem mazsola, fél citrom) minden negyedik indításnál két evőkanál rendes cukrot kap.
-
rien
senior tag
válasz
anonim80 #228 üzenetére
Nyugodtan maradhat 5 napig is a becukrozott, mazsolázott, citromozott vízben a gomba. Nem kell egyéb módon pihentetni.
Ha egy hétvége bejön ~ 3 napos szűrés semmi gond csak a limonádé íze lesz más, de iható és a gombának semmi baja nem lesz.
Én már hagytam 5 napig is a vízben semmi baja nem lett, csak megduplázta a mennyiségétMondjuk az 5 napos limonádéját nem ittam meg, azt én se tudom lehet-e, de nekem nem volt hozzá bizalmam
Valahol olvastam, hogy a növekedéséhez szükséges eredeti cukoradagot, a 8-10 dkg-t 5 nap alatt használja fel.#229: Nem. Az aszaltgyümölccsel a mazsolát helyettesítheted a citrom akkor is kell.
-
anonim80
csendes tag
Helló, ismét én, üdv az élelmiszerhigiéniáról
elég egyértelmű, de mindenképpen vigyázzatok arra, hogy tényleg semmi bacit ne vigyetek bele a cumóba, semmi hapci, semmi kucc-kucc a gomba felett, a többiről meg nem is beszélve, mert kben hatalmas bacitelep alakul ki.... és..és..és...
nem csak magatokkal csesztek ki, hanem azokkal is, akiknek adtok... Az viszont még érdekelne, hogy az aszaltgyümis variáció a citrom helyett van ugye..
-
anonim80
csendes tag
Sziasztok ! Most kezdtünk a gombával foglalkozni, de a munkahelyünkön. Mivel vidékiek vagyunk, és utazunk haza, a hétvégi rázogatás-kevergetés ceremónia most sajnos esélytelen. Ha leírnátok, hogy hogyan lehet pár napra pihentetni a gombát,és mennyi az az idő, amit pihenve kibír,és mi ennek a folyamata, azt megköszönném. Sajna most annyira nincs időm olvasgatni a fórumot, pedig biztos volt szó róla. Köszi a segítséget.
-
a2d2
addikt
Akit érdekel gomba átvehető Pécsett - posta nem játszik
-
a2d2
addikt
válasz
monalisa42 #223 üzenetére
Jaja, alkoholos a lötyi, vigyázni kell vele
-
rien
senior tag
válasz
monalisa42 #223 üzenetére
Én is kezdő vagyok, de sokat olvastam. Elvileg van némi alkohol tartalma, lehet azt érzed
főleg sanszos ha egyáltalán nem szoktál inni....
-
monalisa42
újonc
Sziasztok! Most találtam meg ezt az oldalt. Én is fogyasztom a lötyit, most kezdtem.
Lenne egy kérdésem, ti is szédelegtetek tőle az első litereknél? -
rien
senior tag
Húha akkor az én gombáim fogyóznak
a tieidhez képest
Egy szűrés után itt is szaporodtak valamennyit.
Amit vártam, hogy milyen lehet, hogy sokan dicsérték hú de finom........hát ez nagyon nem finomgondoltam kis naív na majd benyomok napi két litert. Aha
elég lesz a két liter két napra, még sok is
Lehet megszokom majd de egyáltalán nem ájultam el, sőt erőszakkal nyomom le.
-
a2d2
addikt
Én eddig 2x1,7L-t gyártottam. Elfeleztem a gombákat, dobtam rá 5-5 dkg cukrot, 10-10 szem mazsolát és fél-fél citromot. Hétfőn vettem 100Ft-osban egy jó nagy műanyag lisztes edényt, így most egyben készül, remélhetőleg sok időt megspórolva a szűrésnél. Kb 3 liter vizet öntöttem rá, kapott 12 szem mazsolát, 8dkg cukrot és egy fél citromot felvágva. Amúgy én szénsavmentes ásványvízzel öntöm fel, mert nem szereti a klórt a gomba. Szépen szaporodik nálam.
-
rien
senior tag
Majd kipróbálom, de most aktív szaporításban fázisában vagyok
ma indítottam az elsőt
Olyan öt evőkanállal kaptam, ehhez tettem 5 evőkanál cukrot, 8 szem mazsolát és fél citromot aminek levágtam a héjját. Te hogy adagolod?
Már nagyon kíváncsi vagyok az ízérea szaga nem tetszett
Olvastam még egy csomót, szóval értem már, hogy mire írtad, hogy feldolgozza a cukrot, azt hittem, hogy a magas vércukorszintre érted, hogy eltüntetni a szervezetből
A cukor kell neki a növekedéséhez, abból táplálkozik vagy mi, meg ugye valamennyire szénsavas is lesz, a szénsav termeléshez is kell cukor. De nem tudom mennyi cukortartalom marad vajon benne, mennyi kell ezekhez a manőverekhez..... utáltam a kémiát mindig is.
Jól jönne egy vegyész aki elmagyarázná -
rien
senior tag
Ezt jó lenne konkrétan tudni.
Itt a topikból egy hsz szerint: - Cukorbetegek ne fogyasszák!!
Mondjuk szerintem is durva 8-10 dkg cukor két liter lében egy cukorbetegnek.
Úgyhogy nem tudom.Egy blogban találtam ennyit azóta:
Én 22 éve foglalkozom a term gyógyászattal tudom hogy ez nagyon jó termék Kristálygomba cukorbetegeknek gyümölcscukorral kell késziteni az az fruktóz 1 müanyag kanállal teszel 2 liter vízhez 3 4 szűrés után a gombát érlelni kell cukros vízben és igy a folyamat meg lesz.
A CUKORBETEGSÉG JOL GYÓGYÍTHATÓ VELE A LESZŰRT LÉBE MÉG 1 CITROMOT FACSARUNK Az én párom 2 es diabéteszes 5 honapja derűlt ki már szép eredményeink vannak, amit vérkép igazol persze van gyógyteánk is, gyógyuljatok igyátok nyugottan ártani nem ártés ennyi össz találatot hoz a google a témában, pedig elég sokáig kerestem.
Ez meg így kevésnek tűnik....egy emberNa ha lesz szaporulat akkor kipróbálom a gyümölcscukros verziót működik-e. De legalább már a remény megvan, hogy talán igen
-
a2d2
addikt
-
rien
senior tag
Szőlőcukorral vagy édesítővel pl.Canderel működik?
-
soryke
újonc
Személyes tapasztalatom: amikor először kóstoltam, valami kattant az agyamban, hogy ez kell nekem!
Igen komoly, több évtizedes nőgyógyászati problémáim voltak: rendszertelen ciklus, meddőség, rákos elváltozások, ebben a sorrendben. Hagyományos orvoslás javaslatai alapján átmentem MINDENEN, mert szerettem volna gyereket!
Ma már idős vagyok a gyermek vállaláshoz, de ha hamarabb megismerem a gombát: hiszem, hogy összejött volna.
Kilenc hónapja iszom a levét, a ciklusom óramű pontossággal 28 napra jön meg, a görcseim / amivel rendszeresen elvitt a mentő / ma már szinte "ember barátiak". Rossz indulatú elváltozásom sincs már, pedig ez ügyben kétszer is műtöttek.
Nem tudok egyebet mondani: nekem segített és hálás vagyok annak, aki a figyelmembe ajánlotta, bár korábban tehette volna!!! -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Én is új vagyok, pénteken kaptam az első adag gombát, azóta két adag elkészült már (úgy tapasztaltam hogy 48 óra az optimális erjesztési idő). Viszont én úgy hallottam hogy cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel lebontja a gomba a hozzáadott cukrot. -
motyi9
újonc
Sziasztok. Új vagyok még, tegnap készítettem el az első adag kristálygombás levet. Akinek kell Nyíregyházán az írjon vagy hívjon szívesen adok kb 2 hét múlva lesz annyi.
20/2104045
Szeretném megcsinálni a kombucha teát is, akinek van felesleges gombája, azt kérem hogy szóljon
Köszönöm. Szép napot. -
gergo55
újonc
Cukor helyett mézzel próbáltátok már?? Nagyon finom, és szerintem a cukrosok is fogyaszthatnák!!
Üdv. -
rjucus
újonc
Sziasztok!
Japán kristálygombához szeretnék hozzájutni a XIV. ker. környékén.
Előre is köszi. -
cintia2005
újonc
Szia
A kristálygomba mint gondolom tudod természetes anyag.Így természetesen ihatja.Sőt egyes kutatások szerint jó hatással van a daganatokra is.
- A víz íze alap esetben savanykás-kesernyés, sokakat a dohra emlékeztet, ezért érdemes gyümölcsök levével vagy 100%-os gyümölcslével ízesíteni. Aki ügyes, nagyon finom egészség-koktélt is összeállíthat.- A víz szénsavas és bizony a cukor miatt kb. 1-2%-os alkohol tartalmú! Ha tudja, hogy gépjárművet fog vezetni, inkább ne igyon a vízi-kefir leszűrt vizéből.
- Fogyasztani bármikor, bármennyit lehet, nincsenek mellékhatásai, nem lehet túladagolni. Személyes tapasztalataim szerint én azt javaslom, hogy a késő délutáni és esti órákban fogyassza és/vagy közvetlenül étkezés előtt és után az emésztés megkönnyítése és felgyorsítása (túlsúlyosak mindenféleképpen ekkor igyák) végett.
- Az átlag egészségű ember napi fogyasztása véleményem szerint 1 liter. Betegeknek, dohányosoknak, túlsúlyosaknak (az enzimek miatt felgyorsul az anyagcsere és fogyás tapasztalható), diétázóknak, böjtölőknek akár napi több liter a javasolt adag.
- A víz fogyasztása semmilyen függőséget, rezisztenciát nem vált ki az emberi szervezetből, mivel a kefirgomba leszűrt vize teljesen bio, de saját tapasztalataim alapján azt javaslom, hogy kb. 3 hónapos folyamatos fogyasztás után érdemes 3-5 nap szünetet tartani.
- Cukorbetegek ne fogyasszák!!
Én magam a következőket tapasztaltam a fogyasztásakor:
- megszüntette a székrekedést
- megszüntette a migrént
- megerősödött immunrendszerem
- a jó fűszeres magyaros nehéz ételek előtt érdemes inni egy nagy bögrével és az étkezés után is, mert a vízben lévő enzimek segítik az emésztést.
Ahogy mondtam, ezek az én tapasztalataim. Minden ember szervezete kicsit más. Aki beteges, dohányzik, egyoldalúan és/vagy egészségtelenül táplálkozik érdemes kúraszerűen inni: naponta akár több litert is. Akinek a szervezete először találkozik a vízi-kefir levével, hamar enyhe hasmenést tapasztalhat (főleg, ha sok egészségtelen ételt eszik, mint pl. silány minőségű disznóhús), mivel a vízben lévő jótékony baktériumok megkezdik a szervezet méregtelenítését.
Az egészséges élethez önmagában a vízi-kefir nem elég. Aki minden reggelét 1 liter kávéval és fél doboz cigaretta elszívásával kezdi és pacal pörkölttel fejezi be a napját vacsora gyanánt sőt, még a WC-re is autóval megy, az ne számítson megváltásra a vízi-kefirtől sem!
-
cintia2005
újonc
[link] ITT is találtok jó áron.Az édesanyám sokáig itta tehát tapasztalatból mondhatom,hogy tényleg jóóóóóóóóó!A leg lényegesebb,hogy fémmel ne érintkezzen!!!!!
-
farkasne
újonc
Sziasztok! Még új vagyok ezen a fórumon. Tudnátok segíteni! Japán kristálygombát és kombucha gombát keresek Nyíregyházán vagy környékén. Előre is köszönöm.
Mindenkinek Békés Karácsonyt kívánok!
-
terke
újonc
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség a kristálygombával kapcsolatban. Egyik közeli rokonomnak tüdőrákos áttétje van, de azt nem tudják pontosan hol. Kérdezném, ilyen esetben lehet ezt használni? Kap erős gyógyszereket, amellett lehet inni a kristálygomba teát? Ha valaki tud valami segítséget, azt kérem írjon emailt!!!! Akár egy ember élete is múlhat ezen sajnos.
Köszönöm azoknak akik válaszolnak!!!
E-mail: terke01@gmail.com -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
AMD Power #196 üzenetére
aha, olyan mint a kombucha de mégsem olyan
szal ez nem hártyaszerű réteges gomba ami a lé tetején vagyon, hanem apró krisztályszerű galacsinokból áll
igen otthon termeszthető/erjeszthetőcsak ha kevés lével sokáig hagyod akkor alkoholos lesz + kis szénsav is képződhet
5 évig kombucháztam 3 évig kristálygombáztam
nem tudtok vmi mást ?
kell az ilyen cuccoknál a változatosság
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest