- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Epergabor
újonc
válasz
Nyuszitesó #532 üzenetére
Szia!
Érdekelne, hogyan szárítottad ki a gombát? Előre is köszönöm a választ! -
agisanci
csendes tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
agisanci #535 üzenetére
Miért zavar az téged, hogy mennyiért adja?
Nem mindegy, hogy milyen az a tenyészet. Én magánemberektől soha nem vettem még, de több, komoly kultúrákkal foglalkozó cégektől már vettem kristálygombát, s ott is volt, ami egy kalap kakát nem ért. De az reális, kb. 5.000 Ft/30g. Egy valamit nem szabad elfelejteni az árról, mégpedig azt, hogy ezt csak egyszer kell megvenni, onnantól kezdve nem lesz gond. -
Tboy69
friss újonc
Valóban nagyon jó a hatása a Japán Kristálygombának. Én minden nap fogyasztom, több az energiám, mindenfajta bélproblémám megszűnt, jobb az emésztésem, könnyű és rendszeres a székletürítésem!
Csak ajánlani tudom.
Itt beszerezhető: http://www.japankristaly.n1.hu
És nagyon jó még a Tibeti kefirgomba is!
Házi készítésű kefírt lehet vele készíteni, ami tele van élő hasznos mikroflórával.
Ezt pedig itt lehet beszerezni: http://www.kefirgomba.n1.hu -
Meliberni
friss újonc
Garantáltan Prémium minőségű Japán Kristálygomba, másnéven japán kristály vagy vízkefir, eladó. Gyönyörű, nagyszemű egészséges fajta gombák, jól szaporodnak! Az általa készített ital, a benne lévő rengeteg mikroorganizmusnak köszönhetően támogatja az immunrendszert és jótékony hatású az emésztésre! lehet kérni házhozszállítást, vidékre postai úton, MPL csomagban , személyesen és utánvéttel tudom küldeni. Az ára: 1800 Ft / 1 adag, ami 200 grammnyi mennyiség, és 2 liter gombalét tud előállítani 2-3 nap alatt. Amennyiben tőlem rendel, kap egy olyan adagolási útmutatót, amellyel a gomba a legjobban szaporodik, és a legjobb italt készíti el! telefonszám magyarországi mobilszám, amennyiben Magyarországról hív és megcsörgeti, szívesen visszahívom!
-
Nyuszitesó
újonc
Sziasztok!
Több mint 10 évig volt leszárítva egy kis üvegbe eltéve a kristálygombám.
Most elővettem, beáztattam a szokásos módon, és szépen szaporodik -
Melinda1968
újonc
válasz
katalin1217 #239 üzenetére
Szia hova kellene menni a gombàért vagy hogyan tudnànk àtvenni én Fejérmegyében lakom Abàn ha lehetne 2 adag kellene.Elöre is köszönöm Melinda.
-
PottikaPotti
újonc
Sziasztok ez az elso kommentem itt
, van meg valaki aki arulja ezt a cuccot?
-
cicuka
újonc
Sziasztok !
Van eladó kristálygombám fölösleg. Ha valakit érdekel, ,jelezzen privátban, ha kérhetem ,vagy az alábbi e mail cimen . Miskolchoz közel :-)
Budapesti érdeklődőknek is megoldható:-)jolie.arvai@ yahoo.com
Köszönöm
-
Kriszta1
újonc
Sziasztok! Ha valaki tudna adni vagy eladni japán kristálygombát Budapesten, azért nagyon hálás lennék. Katasztrofális a vérképem és állítólag azon is segíthet. Nincs veszteni valóm. Elég nagy a baj.
Az e-mail címem: gaykriszta@yahoo.com
Köszönöm szépen! -
Teplic
tag
Sziasztok!
Ha valaki tud adni kombucha gombát + indítót, kefír gombát, kristálygombát, akkor azt szívesen fogadom!
Mivel régebben ingyen adtuk, köztük én is, ezért a hagyományt szeretném folytatni. Bp. 13. kerület környékén.
Aki tud, az írjon rám egy privát üzenetet, ha kérhetem.
Köszönöm! -
stifi82
aktív tag
-
Szafó
újonc
Sziasztok! :-) Nem rég szereztem tudomást erről a Japán kristálygombáról. Igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Nekem leginkább gyulladásos bélbetegségre "gyógyítására" alkalmaznám!
Veszteni valóm nincs úgy érzem!
Továbbá szeretném beszerezni ez ügyben kérném a segítséget.
Kellemes hétvégét! -
magortaltos
csendes tag
Én is szeretnék kérni valakitől! Debrecenben.
Cserébe adok egy palack saját aszút (Tokaj-Hegyaljai természetesen)! -
Pekgabor1
újonc
válasz
Mazsola2002 #458 üzenetére
Udv!
Nekem kellene kristalygomba. Győri vagyok.
Van meg neked?
vagy valakinek?
ha tudtok akkor itt az emil cimem: harnyasg@gmail.com
Koszonom. -
tunde01
újonc
Sziasztok nekem is szükségem lenne kristálygombára, ha valaki tud írjon: tunde.kerekes@vipmail.hu
Bocsánat, az előbb elfelejtettem írni Budakeszi illetve Budapesten vagy környékén.
KösziTünde
-
tunde01
újonc
Sziasztok nekem is szükségem lenne kristálygombára, ha valaki tud írjon: tunde.kerekes@vipmail.hu
KösziTünde
-
Dóra1
újonc
A segítségeteket szeretném kérni ,hogy esetleg rendelni lehet-e valahol kristálygombát?"Nagyon fontos lenne!!!!"
-
Dóra1
újonc
Sziasztok!Valaki ne tudna adni kristálygombát Nyíregyháza környékéről?Köszönöm szépen!!
-
Kata68
újonc
válasz
Wharmoringen #470 üzenetére
Sziasztok!
Én is kristálygombát keresek! Aki tud, kérem segítsen! Fontos! Előre is köszönöm! Kérem ide írjanak : bajankatalin@freemail.hu
(Nyíregyháza és környéke) -
fess
őstag
Sziasztok
Az mitől lehet,hogy a gombalé sűrűbb lesz? Már a második szűrés óta ilyen,ízre nem rossz,csak állagba sűrűbb mint szokott lenni,kicsit sziruposabb. -
inf3rno
nagyúr
Nem biztos, hogy jó ötlet egy gomba anyagcsere termékeit fogyasztani. Személy szerint lövésem sincs arról, hogy ez a gomba mit csinál a cukorból, amit odaadtok neki azon kívül, hogy szaporodik. Vegyük pl a sört, azt is ugyanúgy gomba erjeszti, és egyáltalán nem egészséges. (Finomnak mondjuk finom.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Tibicos
Ha jól nézem ez az, és nem sok köze van Japánhoz, mert rengeteg kultúrában előfordul. Kb hasonló, mint a kombucha, ez is egy baktérium-gomba társulás. Az átlátszó cucc, amit szemmel is lehet látni az egy poliszacharid, nem pedig gomba termőtest vagy bármi ilyesmi, amire az emberek először gondolnának. Ezek a társulások egysejtűek, nem képeznek semmilyen többsejtű struktúrát.
http://scholar.google.hu/scholar?start=10&q=tibicos&hl=hu&as_sdt=0
Kevés a tudományos cikk, ami használható lenne a témában, úgyhogy sokat nem lehet elmondani róla. Elvileg nem káros a szervezetre, legalábbis az egyik cikk azt állította, hogy madarak belső szervei nem halnak el tőle. Persze ettől még nem is feltétlen hasznos."Typical tibicos have a mix of Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus and Leuconostoc bacteria with yeasts from Saccharomyces, Candida, Kloeckera and possibly others. Lactobacillus brevis has been identified as the species responsible for the production of the polysaccharide (dextran) that forms the grains."
Leginkább engem a lepedékre emlékeztet ez a társulás, annyi extra, hogy ott a Streptococcus mutans alakítja ki a biofilm vázát, és a Lactobacillusok termelik a savat, ami lebontja a fogzománcot.
A leszűrt lében egysejtű bacik és gombák vannak, nem csak anyagcsere termékek. Attól függően, hogy milyenek a körülmények jelen lehetnek gomba és baktérium spórák. Pl ha berohadt a lé, akkor valszeg spórákban vannak ott, mert nem ideálisak a külső körülmények. A spórák egy része simán átjut a sósavon, ami a gyomorban van, és elkezdik kolonizálni a vastagbelet, és ez nem biztos, hogy jó. A Streptococcus és a Candida fajok között is vannak kórokozók. A Saccharomyces fajok közül vannak, amelyek erjesztenek, pl sör vagy kenyér, amiben előfordulhatnak. A Lactobacillus általában hasznos a bélrendszerben. A többiről nincs sok fogalmam, hogy micsoda. Ezek közül is eléggé számít, hogy pontosan milyen faj az, ami jelen van a lötyiben. Hasmenést, rosszabb esetben bélgyulladást, vagy komolyabb dolgokat is okozhatnak azzal, hogy letámadják az aktuális bélflórát.
Én mielőtt fogyasztanám sokkal jobban utánajárnék, hogy pontosan milyen fajok vannak ebben a cuccban, és ezek mit okozhatnak. Elképzelhető, hogy egészséges, de az is, hogy nagyon káros. A másik veszélye a dolognak, hogy ezek az egysejtű társulások dinamikusan változnak attól függően, hogy milyen a környezet, és az éppen melyiknek kedvez. Szóval akár az is előfordulhat, hogy az egyik nap még a hasznosnak mondható baktériumok vannak túlsúlyban, a másik nap meg a károsak. Én alapvetően nem tartom egy jó ötletnek ilyesmik fogyasztását, de mindenki döntse el maga, hogy mit akar.
-
Dealer20
tag
Esetleg valakinek Nyíregyházán egy adag felesleges gombája ?
-
Homlok87
csendes tag
Sziasztok!
2 hete kaptam sógornőmtől egy adag (6 kanál) kristálygombát, 1 hetet pihent a hűtőben, mert lusta voltam beszerezni a hozzávalókat.
Sajnos a magyar oldalakon copy/paste módszerrel írják le a gomba jellemzését, elkészítését.
Olvastam sok külföldi blogot és fórumot is, hogy tudjam, hogyan bánjak ezekkel a kis "zselédarabokkal".Ha jó erőben szeretnéd tartani a gombaflórát, akkor használj szénsavmentes ásványvizet, mert az nem tartalmaz klórt, ami öli a bacikat.
A kén (szulfát) szintúgy öli őket, ami tartósítószerként szolgál sok aszalt gyümölcsnél, ezért is ajánlott a bio. A gyümölcsből nem lehet kiszellőztetni a ként.Én 1 napig szoktam hagyni őket kajálni és "székelni" (bocs), mert
nekem 2 nap erjesztés után enyhén záptojás szagú lett a limonádé. Ami már tényleg nem finom.
Most ott tartok, hogy meg akarok tölteni egy 2l-es flakont gombával.Tegnap :
[07.28.(nagyban)]
(a kis műanyag dobozban kaptam kb. 1/4-ig volt benne kristálygomba)Már érzem a pozitív hatását.
Nagyon fáradtnak éreztem magam egész nap, már nem. -
Nudlee86
csendes tag
válasz
Kecskemét1 #508 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Egy adag (kb. 8 kanálnyi) kristálygombát keresek, lehetőleg anyagiaktól mentesen, Debrecenben és/vagy Kaposváron, aki tud ilyenről, kérem privát üzenetben keressen meg, előre is köszönöm.
További szép napot.
-
Kecskemét1
újonc
Üdvözlök Mindenkit!,
Kecskeméten ha valaki tudna nekem kristálygombát adni, megköszönném. üdv. Ica. -
jungleflashr
csendes tag
válasz
Winner_hun #505 üzenetére
A mostani nekem se lett szénsavas, lehet hogy egy nappal tovább kellett volna érlelni.
-
Winner_hun
félisten
Arra valami ötlet hogy a szénsavasság miért nem jön elő készítés közben? Régebben volt de egy ideje semmi.
-
Brian_RL
aktív tag
Van egy adag feleslegem, ha kell valakinek írjon itt, vagy privátba. Budapest XVII kerületben, vagy a keleti pályaudvar környékén átvehető. Cserébe egy befőttesüveget kérek
-
jungleflashr
csendes tag
Megérett a lé
Van egyfajta bukéja de finomra sikerült, talán egy kicsit túl édesre is. Ma bekészítettem egy újabb adagot (lévén hogy az előzőt sikerült egyből megvedelnem
), de most kevesebb cukorral és mazsolával. Tetszik a dolog
Ahogy néztem a gombáknak is tetszik mert szép nagyra nőttek.
-
jungleflashr
csendes tag
Na ma én is elkezdtem gombázni
Egyik haveromtól kaptam egy üveggel, de sajnos a kollega nem igazán tudhatta hogy a fémet nem komálják és hát a befőttes üveg teteje elég fém volt... Úgyhogy végeredményben egy büdös sárga löttyöt kaptam az alján egy kis zaccal. De szépen kimertem őket egy műanyag edénybe és langyos vízzel alaposan átmostam őket, most elég vidámnak tűnnek.
Limonádé alapnak kaptak 2 szem aszalt barackot meg pár szem apróra vágott kandírozott aszalt gyümit. Holnap után megkóstolom, remélem jó leszHa valakinek kell Fehérváron egy adag kristálygomba annak szívesen odaadom.
-
kéknő
újonc
Sziasztok!
Én már használtam és nagyon jól bevált. A terhességem alatt is végig ittam. Soha olyan jó nem volt a vérképem.Sajnos egy ideig nem volt rá időm,és a hűtőben elpusztult. Ha valakinek Miskolcon lenne felesleges gombája én nagyon örülnék neki. -
Lokas
újonc
Sziasztok!
Nekem is van, de valami nem jó vele, mert nem akar szaporodni semmiféleképpen. Kicsik és fehérek, de már nem áttetszőek. Arra gondoltam, hogy lehet a múltkor egy kicsit sokáig pihentettem a hűtőben. Megtenné nekem valaki, hogy küldene egy adagot postán, ha szépen megkérem rá? e-mail címem: oliver.szegedi84@gmail.com , Köszönöm!
-
Winner_hun
félisten
No egy ideje csinálom megint, úgy néz ki hogy most menni fog. Vagy a meleg nem tetszett neki vagy az, hogy üvegben próbáltam. Most műanyag dobozban már lassan 2 hetet kibírt és még jó is. Bár az előző adag íze fura lett, ez a mostani eddig kb. a legjobb.
-
zsuzsanna19
újonc
KRISTÁLY GOMBÁT KÍNÁLOK INGYEN
BORDÁNY ÉS KÖRNYEKÉN -
Brae
őstag
Sziasztok!
A topikcímben említett gomba az ugyanaz, mint a gyöngygomba? -
rien
senior tag
nekem kevés tapasztalatom van a gombával ( nem bírtam meginni a limonádét
) de ha jól dereng szerintem a cukrot/mazsolát adjad neki bővebben, úgy fog szaporodni, hízni
én most kefír gombára hajtanék, az legalább finom
-
Kinguc
csendes tag
Sziasztok! én is kaptam ilyen kristálygombát, de de először nagymaminál dekkolt a hűtőben jóideig, aztán itthon. A kérdésem az lenne, h tuti meghalt-e, vagy ezt honnan lehet megállapítani? Nem tűnt se büdösnek, se randának, se nyúlósnak.
Pár napja átmosogattam, felöntöttem vízzel, cukorral, azóta többször is, de nem látok változást. Se nem szaporodott, se nem lett undi. Szép áttetszős zselészerű rögök, inkább apróbbak , mint nagyok.
esetleg vkinek van újabb adagja, hogy tuti jóval kísérletezhessek?
köszi! -
Katika5
újonc
Szia!
Természetesen felhasználható a kristálygombád. Készítsed el a
recept szerint. Érleld, hagyd 3 napig had erjedjen. De ezek után
viszont rendszeresen kellene, a kristálygombádat kezelni.
Továbbá akkor hat ha rendszeresen fogyasztod a belőle készített
italt. Abból is látni fogod, hogy egészségesek a gombáid, hogy
egy idő után látni fogod, hogy szaporodik. Így te is tudsz majd
másoknak belőle adni. -
netaxa
újonc
Sziasztok!!!Én már 3 hete kaptam kristálygombát,de nem volt időm még elkészíteni...Baj,ha ilyen sok időt áll gondozás nélkül a hűtőben?????(m azt olvastam,h 1-2 napon belül kezdjük el a fogyasztást miután megkaptuk..)
-
Katika5
újonc
Sziasztok!
Nekem is van Japán kristálygombám, nagyon jó a hatása.
De van Kaukázusi kefírgombám is, az is nagyon jó.
Egészségesebbnek érzem most magam.
Most kezdtem el a Kombucha gombával is foglalkozni.
Most érik az első adagom 4 napja, de már az üveg
tetején látom, hogy új kis gomba is fejlődésnek indúlt.
Van köztetek aki issza a Kombucha gombából készült
italt? Mit tapasztaltatok a fogyasztása során? Tekintettel,
hogy én még kezdő vagyok a Kombucha gomba ital
előállításában, így szívesen vennék e gombával kapcsolatos
hozzászólást is. Tapasztalatokhoz, információkhoz juthatnék. -
raziel01
veterán
válasz
Winner_hun #486 üzenetére
1 nap alatt semmi nem lesz belőle.
Egyébként akkor jó ha érzik rajta a kesernyés íz. -
csakvan1
újonc
szép napot..
tegnap este kaptam egy adagnyi kristálygombát, és lenne egy pár kérdésem :
a recept szerint szobahőmérsékleten kell tartani, ( ebbe a melegbe is?! nem poshad meg?)
olvastam hogy akkor jó a limonádé ha a mazsolát feljönnek a felszínre... na nekem egy éjszaka alatt feljöttek, nem tudom mitévő legyek?! már fogyaszthatom vagy várjam meg a 2 napot??
előre is köszi a segítséget!! -
Maja53
újonc
válasz
Winner_hun #478 üzenetére
Szia !
Langyos vízel ,átmostad? Amikor újatkészítettél? -
Maja53
újonc
Sziasztok!
Én pár napja iszom a kristálygombát,nagyon kellemes íze van ,olyan mintha limonádét innál.Kristálygomba
A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák mint a vizet és sokan a 110 éves kort is elérik. Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.
Professzor Menkiw szerint (aki egész életében a kristálygomba hatását vizsgálta) a Kaukázusban ismeretlen a tuberkulózis, a rák, a gyomorbántalmak, stb. Németországban Dr. Drasek már a II. világháború előtt megállapította ezt a különös hatást. Kristálygombával gyógyította a légzőszervek hurutos megbetegedéseit, gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat és segített a nehéz betegségek utáni lábadozások idején is. A beteg-gyógyításban a kristálygomba mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus altesti női betegségeknél.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #478 üzenetére
2 napja kaptam gombát, hát valami borzalmasra sikeredett, nem tudom hogy mit rontottam el de fura mellékíze lett. A tegnapi adag még tűrhető, de a mai.. jóformán ihatatlan.
-
Winner_hun
félisten
No most kaptam készen, egész jó íze van. Lehet kérek majd tenyésztésre is. Meg utánaolvasok hogy mi merre mennyi.
-
konyak13
újonc
Miskolcon szeretnék kristálygombát.
Az enyém nem szaporodik,talán pár napig bírja még.
Már két hónapja iszom,nagyon szeretem, szerintem rengeteg energiát ad.
Remélem tud valaki adni !! SOS
Elérhetőségem : 30/2066- 996 : -
leguan28
újonc
Elérhetőségem:eviko.g@citromail.hu
-
leguan28
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne kristálygombára!Mosonmagyaróvár környékén van valakinek felesleges?Budapesti is érdekel! -
kronos
újonc
Sziasztok!
Nyíregyházán - Szegeden tudok adni gombát annak akit érdekel!
Van bőven! Írjatok nyugodtanodi1111@freemail.hu
-
barca4ever
tag
Tudom ez nem ide tartozik de szörnyű az amit a japánok kaptak az elmúlt héten!
Földrengés és az azt követő utórengések tucatjai ráadásúl atomkatasztrófa veszélye fenyegeti őket és az egész világot ráadásul még a vulkánkitörés is fenyegeti őket.
Ments meg Urunk minket és őket az atomkatasztrófától mert akkor messziről integethetünk a Földnek!
Remélem sikerül megoldaniuk.Mi hoztuk a nyakunkra az atomot és most az visz el mindent. -
Wharmoringen
újonc
Sziasztok!
Ha valaki tudna nekem küldeni egy kis Kristálygombát keressen meg! Köszönöm
horvath.gabor.80@freemail.hu -
wang
újonc
Üdvözlök mindenkit !
Akinek kell kristálygomba nekem is van én magyarországon belül bárhová postázom.
Email:kristalygomba@freemail.hu
emailon keresztül tudunk egyeztetni.
-
Bigné
újonc
Hello!
A kristálygomba felhasználásáról én másképp hallottam. Egy napig kell szobahőmérsékleten érlelni cukorral és mazsolával, utánna leszűrni, és tetszés szerint ízesítve fogyasztani. Minden nap átmosni, minden nap cukrot bele, a mazsolát pedig hetente kell cserélni benne. Vajon most melyik a helyes?Vagy mindegy? Annyi biztos, hogy jót tesz nőgyógyászati bajokra!!!!
Szia -
wang
újonc
válasz
Vaeteranus #429 üzenetére
meg kell mosni a citromot szétvágás után
-
wang
újonc
Jóestét mindenkinek
Nekem van japán kristálygombám ha valkit érdekel
email:kristalygomba@freemail.hu
-
Fred23
nagyúr
Fehérváron adnék egy adaggal valakinek ingyen, ha kell. Kábé 200g fölösleges gombám van. Egy hónap múlva ez lesz 400g is, ha nem kell senkinek.
-
Brian_RL
aktív tag
Ma újraindítottam a telepemet. Kb nyár vége óta voltak a spejzben. A víz tetején volt egy hártya szerű trutyi, szerintetek mi/mitől lehetett? Eléggé savanyú szaga volt a víznek, de félóra mosás után már tiszták voltak a gombák. Most szépen alszanak, remélem hamar újraélednek
-
romboló
újonc
válasz
Hawk1979 #461 üzenetére
Köszi a választ. Megnyugodtam.
Még lenne egy kérdésem a gombákkal kapcsolatban.
Azt mondták, hogy akkor jó ha már nem édes a lé, vagyis megette a cukrot
a gomba. De nekem addigra mindig erjedt lesz. A barátnőmnek pedig nem.
Hogy csináljam, hogy már jó legyen ,de még ne eredjen meg, vagyis ne legyen annyira
"szénsavas ízű". -
romboló
újonc
Sziasztok!
Kaptam gombát, mindent megvettem hozzá. Nagy üveget, aszalt gyümit, műanyag szűrőt, erre mit csinálok?!!!! Belenyúlok egy fém evőkanállal a gombák közé!!!!!
Nem vagyok szőke, de valahogy sok volt ez nekem hirtelen. Nem vagyok hozzászokva a szöszölős dolgokhoz........
Átmostam többször, most ott figyelnek a szűrőben, (én meg őket) és nem tudom mit tegyek.
Szóval, mit csináljak?????
Kidobhatom? -
Emszike27
újonc
Sziasztok!
Lenne felesleges kristálygombám, szívesen adok, Tolna megyében....Szekszárd környéke!
-
Mazsola2002
újonc
Sziasztok,
ha valakinek szüksége van kristálygombára, szívesen adok, INGYEN, Győrben.
Rettentő gyorsan szaporodik és sajnálnám kidobni... -
rien
senior tag
válasz
Hawk1979 #456 üzenetére
Én a gyári recept szerint két nap után szűrtem és úgy sem ízlett
Ivás utáni friss élményként ezt írtam ide a topikba anno:
Amit vártam, hogy milyen lehet, hogy sokan dicsérték hú de finom........hát ez nagyon nem finomgondoltam kis naivan majd benyomok napi két litert. Aha
elég lesz a két liter két napra, még sok is
Lehet megszokom majd de egyáltalán nem ájultam el, sőt erőszakkal nyomom le.
Miután ezt beírtam még némi küzdés konkrétan öklendezés és undor, illetve kérésnek eleget téve szaporítás után abbahagytam az egészet pedig nagyon kellene immunrendszert erősítenem, most is dög beteg vagyok és már nagyon unom.
És eddig még ilyet nem olvastam sehol, hogy valakinek ez rossz lenne mint nekem azért kérdezném nem-e csak nem ír akinek szintén rossz íztapasztalata volt. -
Micimorcy
újonc
Sziasztok! Én a gombalötyivel próbálok fogyózni úgy, hogy reggel ebből fél liter, délig nem vagyok éhes. Valami ebéd, aztán este 6 előtt vacsi és utána fél liter lötyi ismét, esetleg még egy adag később, de kaja már nem! Ha nem válik be, akkor maradok gömböc és kész.
-
rien
senior tag
Olvasom jóideje a topikot és számomra hihetetlen, hogy ez a termék mindenkinek aki ide beír finom
Van esetleg valaki akinek velem hasonlatosan bűn rossz a véleménye erről a limonádéról?
Nekem nagyon kellene innom - ha a mellékhatásait nézem - de nem bírom lenyomniiszonyat
Ami volt tenyészetem gyönyörű szép átlátszó és fehér közti átmenet volt, de nagyon apró szemű, és ezzel egyidejűleg nagyon gyorsan is szaporodott.
Kiskoromban ittam a kefíres változatát a gombának... azt egyenesen imádtamde az meg teljesen más tünetekre jó.
-
Bolyka
újonc
Én már két és fél hónapja csinálom ill."termesztem "a kristály gombát.A férjem issza nagyon meg van vele elégedve .Ilyenkor nyáron nem csak gyógyító de nagyon kellemesen frissítő is,mert jól be hűtöm.Most próbáltam ki aszalt meggyel azzal is nagyon finom.Én Csongrád megyében lakom,ha valaki szeretne ilyen gombát nagyon szívesen adok.Tájékoztatót is.
-
kronos
újonc
Sziasztok!
Nekem a betegségem miatt vannak bőrhibáim amik az elmúlt hónapokban súlyosbodtak. Régen ittam Japán Kristálygombát 3hónapig, ennyi idő alatt el is múltak a bőrhibáim,de sajnos nyáron megromlott az összesÍgy most szeretnék kérni 1kezdő adaghoz elegendő kristálygombát valakitől aki Nyíregyházi vagy Nyíregyháza környékén lakik!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
odi1111@freemail.hu -
mama38
újonc
Sziasztok!
Érdekelne,hogy valakinek használt-e már, mik a tapasztalatok.
mindenkit üdv. mama38 -
mama38
újonc
Sziasztok!
Két hete nekem is van kristálygombám amit szaporítok. Nagyon finom az itala.
Mindenkit üdvözlök, mama38 -
Öregpapi74
újonc
Sziasztok! Nem tudná valaki megmondani, hogy a gombát ha nem készítek belőle italt akkor is hűtőben kell tartani?
-
anonim80
csendes tag
válasz
Louloudaki #307 üzenetére
Pedig Ork is "ugyanazt" kapta , amit Te
-
erika333
újonc
válasz
Brian_RL #439 üzenetére
Sziasztok! Rég jártam erre, kevés időm van.
Brian_RL:
Köszönöm az elismerést, próbáltam mindent megtudni és a tapasztalataimat leírni. Nem fogod megbánni a cseresznyést és az áfonyást, az egészen biztos! Na és az ananászost sem!!!
Lisbett:
Örülök, hogy már kipróbáltad, és ízlett az áfonyás és az ananászos! Én kb. 90 %-ban csak ananásszal csinálom, ez a legsemlegesebb ízű, megunhatatlan. Nekem a mazsolásnak is van egy fura íze, főleg ilyenkor nyáron, amikor melegebb van. Néha áfonyásat is készítek (sajnos drága) és cseresznyést is (nem sokkal kerül többe, mint az ananász).
Viszont kipróbáltam nemrég fügével is (bolti, aszalt), de alig bírtuk meginni! Szerintem szörnyű lett!Egészben tettem bele, de olyan fura mellékíze lett, tényleg poshadt lé volt!
Hááát, próbáld meg a friss fügével, de én ezek után nem csinálnám vele. Azért próbáld ki, lehet, hogy finomabb a friss fügével... Elképzelhető hogy neked ízleni fog, de már csak az érett, aszalt fügét használd. Sok sikert! Írd meg, milyen lett!
Erika -
Szani423
újonc
Helló mindenkinek!
Sok jót olvastam a fórumon. Én kb. már egy hónapja készítem a limonádét. Valóban, ha hosszabb ideig /3 napig/ nem váltom le, vagy melegebb helyen van /ami nem csoda ebben az időben/, akkor kicsit erjedtebb ízű. De ki lehet bírni. A hűtőben eláll 1-2 hétig csak vizet és cukrot kell nekik adni.A lényeg amiért írok, hogy most már van legalább 1,5 l. felesleges gombám. Miskolcon lakom és ha valakinek kell szívesen odaadom az egész felesleget. Kedden és szerdán még itthon vagyok, aztán már csak 15-e körül leszek. Addig is megpróbálom a hűtőbe letárolni.
Majd meglátom mi lesz a végeredmény. A telefon számom a nevem alatt. /vagy itt: 06-30/688.9516/. Üdv mindenkinek: Szani
-
andreybaba
csendes tag
Én megtaláltam a legjobb megoldást az emésztőrendszeri problémákra. Semmi gusztustalan gomatenyészet... Én az enyémeim háziállatnak tartottam inkább, meginni nem mertem és ki is múltak. Ha kíváncsi vagy barátságosabb és hatékonyabb megoldásra írj a princess_blanca@yahoo.com címre, szívesen adok jó tanácsot. üdv
-
Samasa
újonc
Na én lefagyasztottam a gombáimat!!!
Rengeteg gombám volt már kész, és kb. 1 hétre betettem a fagyóba. Kiolvadt, és most újra italt készítettem belőle. Ma lett volna kész elméletileg, de nagyon fura lett. Az eddigi opál fehér helyett enyhén sárgás színe lett az "üdítőnek", és kifejezetten alkoholra emlékesztető erjedt szaga. Kifejezetten büdös. Mi baja van? Ugye nem haltak meg?
-
Lisbett
újonc
válasz
Brian_RL #439 üzenetére
Sziasztok!
Áfonyával és ananásszal tényleg nagyon finom. A cseresznyét még nem próbáltam, mert nem kaptam.
Erika333! Szerinted friss fügével, vagyis nem aszalttal is lehet csinálni, ugyanis nagyon sok fügebokrunk van? Ha igen akkor félbe kell vágni, vagy egészben, gondolom egészben a pici magok miatt? -
Brian_RL
aktív tag
válasz
erika333 #427 üzenetére
erika333 Üdv a fórumban!
Nagyon jól összeszedted a dolgokat róla! Gratulálok
Rég jártam már errefele. Pont tegnap indítottam be megint az üzemet
Ma még nem lett kész az ital, de remélem holnapra beindul a folyamat.
Lehet hogy a következő adaghoz beszerzek egy kis áfonyát vagy cserit és kipróbálom énis -
Samasa
újonc
A gombából csak "üdítőt" lehet csinálni? Nem lehet valamilyen formában elfogyasztani? Ne nézzetek hülyének, de olyan sok kimarad, sajnálnám őket kidobni, viszont már 10 liter érlelődik, az egész család issza, kb. 2 adagnak való gomba ki is maradt, és holnap ha leszűröm megint lesz felesleg. Ebből nem lehet valami ételt készíteni?
-
zsanna44
csendes tag
válasz
#51634688 #435 üzenetére
Igen az jó ha érlelődik,kevergetéssel lehet ösztönözni őket ..esznek a szöcskék!!
Holnapra, már majdnem az összes mazsi fent fog úszkálni, mert kieszik a gyümölcscukrot belőle a gombácskák!
Így könnyebb leszűrni is...
...és a kész leszűrt víznek opálosnak kell lennie!Itt összegyűjtöttem mindent:
www.zsannafashion.eoldal.hu/fotoalbum/-------kristalygomba/a-kristalygomba -
törölt tag
Halííí!^^
Na tegnap d.u 1 környékén beleraktam a vízbe őket,mazsolával,citrommal.
Ma már... ilyen kis fehér cuccok úszkálnak a vízben..^^ az jó?
Feljött 1-2 mazsola a tetejére.Vannak benne buborékok azaz valami "levegőzik" él.. ha jól tudom..
Majdnem mamám megkeverte fém leveskiszedő nyelével.. én meg elkezdtem sikítíniii fiúk nem szoktak de most hangosan"NEEEEEEEEEEEEEEEEEE" hirtelen neki is eszébe jutott. -
Samasa
újonc
Én Szolnok megyében lakom, nekem is van kristálygombán, és szivesen adok, INGYEN.
Ma találtam rá egy oldalra, ahol 1500 ft-ért árulnak egy adag gombát, és még Budpaesten is van szállítási költsége. Nagyon durva.
Tud már valaki valamilyen módot a tartósítására?
-
törölt tag
Ma kaptunk holnap kezdjük el termeszteni..^^
Honnan tudom ha meghalt? -
Vöry
újonc
ha nem érintkezhet fémmel, akkor hogyan és mivel vágjam el a citromot??? Mert a kés fém, a citromhoz hozzáér, aztán a már fémes citrom hozzáér a gombához.
Vagy túlbonyolítom A fél citromot én karikákra vágom. Gusztusosabb
Egyébként már a 3. adagot készítem. Nagyon bejött. Finom az íze. Kicsit kevesebb cukrot teszek bele, mert jól esik ebben a melegben a savanykás íz. -
erika333
újonc
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a fórumot, egy ideje regisztráltam is, és azóta terveztem, hogy írok a fórumra a kristálygombáról. Ugyanis mi már 1,5 éve isszuk a lötyit, egy napot sem hagytunk ki, és sok tapasztalatot szereztem a készítéssel kapcsolatosan. Megpróbáltam ezt leírni, összeszedtem a saját és a mások tapasztalatait több fórumot is végigböngészve, de ez egy kicsit hosszúra sikeredett, úgyhogy létrehoztam neki egy honlapot. Ezen az oldalon sok mindent megtaláltok, lehet, hogy a saját kérdéseitekre, tanácsaitokra is ráismertek. Az oldalon képeket is találtok.
Ajánlom figyelmetekbe:
[link]
Remélem, hasznosítani tudjátok az infokat!
Erika -
Csigusz58
újonc
Sziasztok! Nekem most ajánlottak ilyen gombát, ezért kerestem rá a neten, így találtam ezt a fórumot.Jó dolgokat írtok, én is megpróbálom,majd írok a tapasztalataimról
-
ftc
nagyúr
Hali
valaki tudna adni egy picikét? Komárom s környéke illetve BP is megfelelne..
-
zsanna44
csendes tag
Naaa, nekem is penészes lett a citrom teteje,
pedig eddig semmi baja nem volt az italomnak!
Szerintem a citromszállítmányban lehetett penészgomba!!
Kiborítom a levet ,jóóól átmosom a szöcskéket és újra próbálkozok!A felesleget le tudod fagyasztani, vagy add tovább!!
Cukor:12-15dkg kell 2l -hez ez kb:7-8 evőkanálA candidára nem tudom milyen a hatással van , de tuti gyulladás csökkentő!
Tapasztaltam!! -
Vöry
újonc
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Ma készítettem első kristálygomba kolóniámat
Most mazsolával, és -így utólag végiggondolva- szerintem sok cukorral.
Akitől kaptam sokat adott, maradékkal mit csináljak ? Szívesen elajándékozom (Szfvár.).Kérdésem lenne: a hüvelyi gombás fertőzésre hogyan hat? mert sajnos hajlamos vagyok a candidára. Ez remélem nem alakítja ki jobban!
A cukor és alkoholtartalma nem tesz jót candidánakTapasztalatotok ezzel kapcsolatosan van?????
-
Skyfurygirl
újonc
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az normális ha 2 nap erjesztés után a fél citromon penésszerű réteg képződik??? vagy inkább citromlevet használjak?
-
Lisbett
újonc
Sziasztok! Most regisztráltam és olvasgatom amit irtatok. Zsóka, azt kérdezném, pontosan hogyan iszod a gombalét? Nekem is sok a savam, refluxom van, ezért kezdtem el inni a limonádét. Citromot nem teszek bele, de naponta kb. 2 litert iszom 1 hónapja.
Víz helyett is ezt iszom reggeltől este 10-ig. Viszont nekem ég a gyomrom tőle. Vagy csak még nem kezd hatni? -
Rozmary
újonc
Sziasztok!
Én még csak most kaptam, ebből a "csoda" gombából.
Valóban nem érintkezhet fémmel, csak műanyaggal vagy fával.
Sógornőm, már hetek óta fogyasztja. Elmondása szerint jobb az emésztése, nem fáradékony és a fogyókúráját sem befolyásolja.
Ha lesz tapasztalatom, megosztom veletek.Szegedi vagyok, ha valaki szeretne a gombából, szívesen adok.
Elérhetőségem:vadmacs12@freemail.hu
-
Mumusok
újonc
Van felesleges kristálygombám, ingyen!
-
konrad
aktív tag
Hali!
Én is csatlakoztam a gombalé :p fogyasztók társaságához.
Eperrel próbáltam nagyon finom, kicsit olyan barbi szine lett a cuccnak. -
konrad
aktív tag
Pest környékén van valakinek ilyen jó kis gombája?
-
edy819
újonc
válasz
#67688960 #410 üzenetére
Sziasztok!
Új vagyok itt, és nemrégiben akadtak egészségügy gondjaim. Azt szeretném megkérdezni, van e itt esetleg valaki Budapestről, aki megosztaná velem a kristálygombát. Cserébe ( kis idő múltán, mert most még picik és ők lassabban szaporodnak) fel tudok ajánlani kaukázusi kefírgombát, már akit érdekel.
Kérem, aki meg tudja osztani velem a gombákat, jelentkezzen e-mailben.
edy819@gmail.comElőre is köszönöm szépen!
Mindenki ébredjen holnap szebb napra!
-
Zsóka51
csendes tag
válasz
#67688960 #407 üzenetére
Azt hiszem, hogy félreélthető voltam. Nem a gombát vittem, küldtem a laborba. Én megyek, és vér, vizelet=mit mutat ki a labor???? pl. kíváncsi vagyok a vérzsírra, a cukorra, a koleszterinre, vérnyomásra stb....
Kívácsi vagyok rá, mivel napi közel l.5 liter limonádét iszom, hogy mit eredményez??? három hó napja folyamatosam iszom, tehát a remélt hatása már elvileg kimutatható. Természetesen minden esetben, ha jó, ha nem közzé teszem. -
Zsóka51
csendes tag
Igen ahogy mondod vak vezet világtalant....
De a saját tapasztalat az azért egészen más. Én is hamarosan megyek laborba, kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz az eredményem.
Saját magamat tesztelem!
Mivel mindig is sok volt a savam, ezért arra lettem figyelmes, hogy ha kb. délután 4 óráig megiszom a kb. 1-1,5 liter limonádémat, 4 részletben akkor nincs problémám a savammal.
A beteggyógyításban a kristálygomba, mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus női altesti betegségeknél.
Felhasználási lehetőségként említik: hogy idegbetegségek, belső daganatok, bronchitilis, vérszegénység, vérkép problémák, sklerózis multiplex, vérnyomás és testsúl normalizálás.
Ami a legfontosabb: a kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadésát a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.Igazából a lényeg!!!
Ma a legelterjettebb betegség a vastagbélrák! Tehát ha csak annyi hatása van, hogy minnél előbb a belekből kitakarítja a baktériumokat, akkor már nem isszuk hiába. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest