Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Próba cseresznye,nekem az asus lapom 1,3V fölé lőtte be a 4,5ghz-t a 3570k-hoz auto offsettel,terheléskor 1,4V fölött akarta járatni.
Linx meg a prime 1,264V körül lement,hd kódoláshoz 1,272-1,280V kellett,azért ez nem kis különbség.
Nekem egy átlagos procim volt,nem extreme tuningos.Lehet a tiéd is ilyen,lehet hogy jobb,vagy extreme jó.
állíts be 1,28V-ot hozzá,aztán 40mV-okkal lépkedj lefelé,ha elérsz egy olyan szintet,ahol nem lesz stabil,akkor meg 10-essével felfelé,amég stabil nem lesz.
De ha gondolod eleve megpróbálhatod 1,17V-on is vagy alatta,hátha szerencsés vagy. -
BandiT85
aktív tag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Mindegyik blokkot rá lehet tenni kupak nélkül amelyik végigmenetes csavarral van szerelve. Ha jól tudom, csak a Supremacy blokkok készülnek részmenetes csavarral, hogy ne tudd túlhúzni. Ahhoz van a Naked Ivy-s lefogató. Nekem Supreme Hf van rajt kupak nélkül, meg a régi Alphacool is úgy volt.

-
-
F e Z o
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
"Tehát ha a kupakot jobban hűtöm, jobban hül alatta a mag is, hatékonyságtól függetlenül."
Mivel a mag és a kupak között rossz minőségű paszta van, így van egy bizonyos feszültség, mely felett lehetetlen hűteni a magot, lehet rajta d14 vagy víz is mora3-mal. Vegyél kitesztelt 3770k-t,mai alacsony fesszel viszi az általad oly nagyon áhított 4,5GHz-et. Vagy végsősoron marad a kupaktalanítás.
-
=HG=
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Phobya pumpa, vastag 240-es radi, koolink block, 13/10-es cső...De tök mind1, hideg maradt a víz!
Azért ne add fel, mert 4,5-öt azért általában mennek a procik....Amint látod, hűteni én sem nagyon tudom, cak az a szerencsém, hogy alacsony fesszel megy, így nem melegszik annyira..
-
=HG=
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Értelek, de hidd el, ha szar a hőátadás, nincs más csak a kupaktalanítás... Egyszerűen nincs milyen hőt elvezetni a kupakról...
Próbáltam vizezni én is, hogy az 5 Ghz-et vigye 24/7-be de nem tudtam azzal sem jobban hűteni, mint a Brockenel..
Annyira nincs különbség, hogy a gyári hűtővel majdnem ugyan azokat a hőfokokat adta 4.5-ön mint a vízzel.
Menne ez, de már az első körnél felforr a proci, és itt víz volt rajta:
Ha 5 Ghz körül akarnám használni, akkor skalpolnom kellene... Egyenlőre marad a sapkája..Elég a 4,5 Ghz..

Ja! És a fenti tesztnél hideg volt a víz!
Az elmélet jó, hogy jobban hül a kupak alatt, ha hideg a kupak, de úgy képzeld el, mintha szigetelés lenne a kupak, és a magok között..A hideg sem megy a mag felé... -
=HG=
addikt
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Ha jó példányt fogsz ki, akkor a 4,5-öt tudod hűteni léggel is..Ha nem, akkor hiába vizezed, pont ez a lényeg, hogy a kupaknak nem adja át a hőt a mag... Tehát a kupakot hiába hűtöd vízzel, ha mag izzik alatta...
Nekem mázlim volt és Linx alatt sem megy 70C fölé a mag 4,5 Ghz-en.. -
laychi
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Függ attól is milyen példányt fogsz ki(milyen fesszel viszi a 4,5 Ghz-t)Meg attól is,hogy mivel terheled.
nyilván egy linx 0.6.5-tel akár esélyes a 90-100 fok is hűtőtől és feszültségtől függően.
De orvosolható,csak az gari vesztéssel jár.
Játék alatt 50-60 fok körül megáll egy jobb hűtővel.Még HD kódolásnál is. De a prime és a linx,főleg utóbbi nagyon be tudja fűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macska topik
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kutya topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest