Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollo_21

addikt

válasz flashpointer #26173 üzenetére

Sajnos csak troll on módba tudnék válaszolni..az pedig nemlenne elég topic specifikus válasz:D

• laychi

veterán

válasz flashpointer #26173 üzenetére

cpu vcore voltage vagy hasonló nincs,ami állitható lenne?
    Úgy látom továbbra sem érted,hogy semmit nem nyersz órajel csökkentéssel,ugyan azt a feszt kapja 30-as szorzóval,mint 33-ommal.Tehát az áramfelvétel nem fog változni,csak csökken a teljesitményed.
    TDP limit beálltással(ezzel a valós fogyasztást tudod csökkenteni,ilyen esetben skálázza le az órajelet) illetve fesz csökkentéssel lehet nyerni valamennyit.
    Ha te 55-ről 35W-ra állitod a procit az óránként 20w megtakaritás.
    ha megy 10 órát a gép egy nap,akkor az 200W
    ha az év minden napján megy a gép,akkor ez 73000W,vagyis 73kW
    1kW áram ~45Ft
    45x73=3285Ft
    de mivel ez csak full terhelés alatt jönne,feltételezhetően a géphasználat 70%-ban üresjárat,30%-ban van mondjuk terhelve(de még szerintem ennyi %-ban sem)
    3285x0,3=985,5 FT éves szinten maximum
    értelmetlen és csak ahogy korábban is irtam az amúgy sem acélos teljesitményt csökkented...
    de te nem ezt csinálod,mert szorzót csökkentessz csak,feszültséget nem,igy ugyan annyi marad a fogyasztás.
    Továbbá ott vannak még a ramok,winchester,egyéb perifériák,amik ugyanúgy fogyasztanak.

Egy minőségi táppal lehet leginkább a fogyasztást mérsékelni
    pl itt van az én tápom 400W-os és 384W-ot le is tud maximálisan adni,tehát nekem mondjuk 80W-ot vesz fel a konektorból,hogy 77w-ot leadjon,viszont egy gagyi tápnál,ami mondjuk szintén 400 wattos,de csak 160W-ot tud leadni,annál ugyan ehhez a 77W-os teljesitményhez 200W-ot kell felvennie a konektorból.
    Ezekre kell odafigyelni :)

Új hozzászólás Aktív témák