Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan iPhone 5-öt szeretnék vásárolni, pár kérdés azonban felmerült. Már több mint egy éve elégedett iPad3 user vagyok, szimpatikus a rendszer, sok app-ot megvettem és alapvetően tetszik az iPhone 5 is, mind anyaghasználatot, mind megjelenést tekintve, meg persze az iOS stabilitása és a kiváló app-ok miatt is úgy gondoltam, hogy telefon terén is ezen platform mellett teszem le a voksom. Előrebocsátom: nem kívánom JB-elni.
Szóval a kérdések:
1.) Ugye jól tudom, hogy gyakorlatilag bárhol is veszem idehaza a fóliázott (bontatlan) iPhone 5-öt (értsd: megbízhatóbb mobilos boltok, multik, hardveráruházak, egyéb hasonló helyek) jár az alap 1 év Apple garancia? Csak regisztrálni kell a telefont az Apple honlapon és kész? Emlékeim szerint az iPad-del is így tettem. Hol érdemes megvenni, ahol korrekt áron is hozzá lehet jutni egy 16 vagy 32 GB-os modellhez? Mi a helyzet a gyárilag hibás készülékkel, esetleg pixelhibás kijelzőjű darabbal? Erre köteles az eladó cserélni helyben vagy sem?
2.) Nano SIM-et intézem a Vodánál, elvileg ingyen cserélik a SIM-emet, mert nagyon régi. Figyelni mire kell? 128 kb-os legyen a SIM vagy mindegy?
3.) Mit ajánlotok fizikai védelemnek? Alapvetően zsebben hordanám (zömmel öltönynadrág vagy farmer). Elég a fólia az elő- és hátlapra, vagy javasolt a bumper, esetleg valami Ozaki tok? Mik a tapasztalatok? Feketét szeretnék, nem tudom mennyire kell tartanom a kopástól.
4.) App-okkal kapcsolatban: ha megvettem egy App-ot iPad-re aminek van iPhone változata is, akkor az ugyebár letölthető újabb fizetés nélkül a telefonra is? Ha a megvett verzió mondjuk csak iPad HD (pl. Cut The Rope), akkor azt újra meg kell venni iPhone-ra is?
5.) iPad-en mondhatni elférek 16 GB-on, egy év alatt nagyjából betelt, de nem érzem azt, hogy több hely kéne, viszont itt nem fotózok/videózok és nem tárolok rajta zenéket. Ugyanakkor gondolom, hogy az app-ok iPad verziói nagyobbak, mint az iPhone-osak. Szerintetek elég a 16 GB belső memória átlagos mennyiségű app-nak és mondjuk egy pár zenei albumnak úgy, hogy maradjon némi hely fotózásra is?
6.) Ha már zenék: azt engedi a rendszer, hogy az általam megvásárolt CD-ket saját magam mp3-ba rippelve felmásoljam a telefonra? Ez gondolom csak iTunes-on keresztül megy. Nem fog problémázni a rendszer, hogy nem tőle vettem a zenét?
7.) Az SMS-eknél tényleg nem kérhető értesítési jelentés? Az eddigi telefonjaimon használtam, szeretem tudni, hogy megkapta-e a címzett az SMS-t.
8.) Üzemidőt tekintve mire számítsak 3G kapcsolatnál, kikapcsolt BlueTooth-szal, csak ismert hálózatokra csatlakozó WiFi-vel, manuálisan alacsonyan tartott fényerővel, napi 20-30 perc beszélgetéssel, pár tízpercnyi böngészéssel, némi nyomkodással? Egy napot végigszalad így?
9.) Navigálásra mennyire használható jelen állapotában?
10.) Alapvetően mennyire szerethető a készülék, mennyire vált be azoknak, akik birtokolják már vagy fél éve?
Úgy hirtelen ennyi. Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Remélem gond nélkül lezajlik majd a vásárlás és elégedett leszek a készülékkel.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #36955 üzenetére
Nem tudom mi számít megbízható helynek. Pl. adott esetben egy plázában kiemelt helyen évek óta működő mobilbolt (nem Apple kereskedés, abszolút mindenes, használt és új készülékeket is forgalmaz) nem tudom mennyire megbízható, de nemigen tűnnek el egyik napról a másikra és azt írják a készülékre, hogy 1 év Apple garival adják. Fóliás, bontatlan készülékek vannak náluk több is. Az Apple jelenleg 210 eFt-ért adja az i5 16 GB-ost, ők meg 175 eFt-ért. Nem mindegy. De ott van pl. az Aqua, aki 185 eFt-ért adja. Árgép dob olyan mobilboltot, ahol 163 eFt-ért elérhető az i5 16 GB. Szóval totál káosz. Jó lenne tudni, hogy kitől szabad megvenni. Az iPad-et pl. az iPon-tól vettem jóval nyomottabb áron, mint ahogy az Apple adta, simán tudtam regisztrálni az Apple-nél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #36958 üzenetére
Mondjuk nem látom, hogy egy zsír új, gyári fóliázott dobozú készülékkel hol tudnak átvágni, mikor ott áll náluk 5 darab is egyszerre. Gondolod, hogy pl. az USA-ból hozzák? Akkor nem is működne a hazai hálózatokban, nem? Ha meg működik, akkor EU-s és elvileg kell legyen garancia is, nemde? Nyilván ott előttük kibontod, beleteszed a SIM-et, kipróbálod, hogy minden működik-e. Most nem a kókány orgazda GSM-boltokra gondoltam, oda nyilván be se megyek. Amiről szó van, azelőtt elmegyek naponta, így visszagondolva legalább 5 éve ugyanott vannak.
De pl. ott a GSMHome, árgép első találata. Lehet, hogy átverés? Nem mindegy, hogy 50 eFt-tal többért veszed az Apple-től, az már azért nem kis pénz, annyiból már valaki középkategóriás telefont vesz.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #36961 üzenetére
Mondjuk az áfával szerintem annyira ne számolj, biztos vagyok, hogy az ilyen jellegű boltok nagy része "adóoptimalizál" (értsd: csal) ilyen tekintetben. Ugyanakkor valahol kétlem, hogy minden bolt, aki 165-175 eFt-ért adja az i5-öt (elég sok ilyen van) mind az USA-ból hozná be a készüléket. Meg is fogadnám a tanácsot, utána is néznék a boltnak, csak nem tudom, hol tehetném. Megoldás lehet, amit írsz, hogy a helyszínen ellenőrizni a szériaszámot, bár ez gondolom ugyanúgy csak felbontás/vásárlás után tehető meg, addigra meg már mindegy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Mik az aktuális tapasztalatok a kijelzővédő fóliákról iPhone 5 kapcsán? Mattot érdemes választani vagy fényeset? Mennyire rontja az élességet/szaturációt az egyik, illetve a másik? A telefon képét olyannak szeretném látni, amilyen fólia nélkül. A hátlapra érdemes fóliát tenni, nem néz ki gagyin? A legkényesebb részre, a peremre van fólia, vagy oda inkább bumpert érdemes tenni, vagy valami jobb tok az ajánlott? Azt szeretném, ha nem pattogna le körben a fekete festék az élekről. Mi erre a legjobb megoldás?
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #37231 üzenetére
Értem, köszönöm, valami ilyesmire számítottam a matt fóliával kapcsolatban. A keretre is lehet ezek szerint fóliát kapni? Ez biztos védelmet nyújt mondjuk a zsebben hordás során fellépő kopás ellen? Hátulra mi a jó megoldás szerinted?
irgum: milyen tokra gondolsz? Olyanra, ami a kijelzőt is védi, tehát a ráhajtós fajtára? Ez nem problémás az élkopás miatt? Hisz ezen tokokban is meg tud ülni a por a tok és a telefon között, aztán csiszol.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ilidzser #37237 üzenetére
Melyik fajta Ozaki tokot használod? Csakmert nekem a telefonos boltban pont azt mondták, hogy bármit, csak Ozaki tokot ne, mert durván csiszolja a telefon oldalát. Igazából furcsálltam a dolgot, mert nekem az iPad-hez Ozaki iCoat Slim-Y van és szerintem a legtökéletesebb megoldás iPad-re, nagyon prémium és tökéletesen óvja minden irányból a készüléket, egy éves a gép, de olyan, mintha most vettem volna ki a dobozából. Az iPhone-nál is erre törekszek, csak nem tudom, hogy érhetném ezt el, mert az ugye egy kicsit nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint az iPad. A telefont egyébként zsebben (főleg öltönynadrág, ingzseb, farmerzseb) hordanám, azt viszont nem szeretném, ha a tok miatt egy bumfordi valamit kéne a zsebembe tömködni, talán még nagyobb eséllyel ki is esik úgy a kezemből.
Az átlátszó fóliákkal egyébként nekem sem volt gondom egyik eddigi telefonomnál sem: Brando-t használtam, az konkrétan olyan, mintha rajta sem lenne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz madgie #37242 üzenetére
Őszintén szólva nem is melengetném hajszárítóval a telefont, meg ki tudja, hogy jön le róla, mit hagy maga után a dolog. Amúgy tetszetős, ötletes, színezhető vele a telefon, de nem biztos, hogy rátenném a majdan megvásárolt 0 perces készülékemre. Szóval továbbra is várok javaslatokat, észrevételeket, hogy kinek mi vált be legjobban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Gyors kérdés: az Apple/iTunes nem problémázik, ha nem tőlük/rajtuk keresztül megvásárolt zenét másol fel az ember az iPhone-ra? Gondolok itt mondjuk egy saját CD-ről készített mp3-ra, amit a telefonon szeretnék hallgatni. Simán lerippelheti magának az ember és feltolhatja iTunes-on keresztül PC-ről? Nem néz copyright infót? Csakmert mintha valahol anno olvastam volna ilyet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #37501 üzenetére
Én végül egy Ozaki O!coat Solid Ultra Slim & Light Weight csodát vettem a fekete i5-re fekete színben. Ez nyilván nem a 0,8 $-os kategória, de "kicsit" szerintem többet is nyújt annál. Ez mindössze 0,3 mm "vastag" és 3 g tömegű, szóval tényleg olyan, mintha semmi nem lenne a telefonon (konkrétan sem tömeget, sem dimenziókat tekintve nem tudok különbséget tenni vakteszten ha rajta van, vagy ha nincs), ugyanakkor gyönyörűen fedi és védi mindenhol (körben és a hatlapon is), tapintásra is kellemes, nem gagyi hatású. Nagyon ajálnlom! Igaz, a leesést nyilván nem tompítja, de a karcok/kopás ellen szerintem nincs jobb és esztétikusabb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, alaposan el vagy tájolva: konkrétan a mikronos por olyan, mint a gyémánt - semmi nem karcol jobban. A Gorilla Glass-t kulcscsomóval/késsel sem tudod összekarcolni, a sima mikronos por lazán hajszálkarcossá teszi, ha nincs fóliád.
A TV zongoralakk kávája pár törlés után csupa mikrokarc, ha nem a megfelelő, pormentes törlőt használod. Az ablaküveg is gyönyörűen karcolódik, ha előzetesen nem permetezed le róla a ráült por döntő hányadát.Telefonboltos eladóval beszélgettem erről hosszasan, forgalmaz használt készülékeket is, mutatta a különbségeket, hogy melyiket milyen tokkal vette át (amúgy gondos, vigyázó tulajoktól, akik mindvégig tokban hordták) és mit okozott egyes esetekben a por. Érdemes lett volna látnod, nem írnál ilyen blődséget.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Tibee86 #37515 üzenetére
Csak hogy én is hozzak ellenpéldát (a Te esetedre): ismerős 3 hónapos Galaxy SIII-jának KIJELZŐJÉN (!) egy olyan durva karc jelent meg, hogy ihaj! Zakó-, illetve ingzsebben hordja, soha nem rakott mellé semmit. Egyszercsak így vette ki a zsebéből. Már bánja, hogy nem pakolt rá fóliát.
A por sajnos ilyen: nagyon kemény, nagyon érdes és mivel pici, bemászik bármilyen felületek közé és azok elmozdulásakor dolgozik. Ez tény, ezen nincs mit vitatni. Sajnos ennek megvan az eredménye. Akármennyire vigyázok a szemüvegjeimre (értsd: mindig lemosófolyadékkal, impregnált kendővel törlöm), mindig kerül rájuk mikrokarc, már a vásárlás után egy héttel. Műanyag lencse, nem tudsz vele mit csinálni, hiába veszed meg rá a 100 eFt+-os védőréteget is. Mindig tokban van, soha nem éri semmilyen behatás, nem ér hozzá semmi, csak a por, ami ráül és a törlőkendő. Ez egy ilyen dolog, lehet elfogadni, meg tagadni, de a tény tény marad: a por bizony gyilkos a sík felületekre nézve.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Egy érdekes dolgot figyeltem meg, nem tudom más is tapasztalta-e már: itthon WiFi-hálózaton van a telefon, számos más eszközzel együtt. Egy stabil, Cisco router szórja itthon a netet 2,4 és 5 GHz-en egyaránt. Az eszközöknek - így az i5-nek is - DCHP-táblában fix IP-t adok MAC-address alapján, a kapcsolat titkosított, MAC-filter is van, kivételek közt a telefon MAC-je is ott van. A telefon gyönyörűen csatlakozik a hálózatra, bivaly gyors (40 mbps fölötti a net), le sem kapcsolódik soha a hálózatról, stabil a kapcsolat.
Viszont a furcsaság: ha a telefon le van zárva képernyőzárral mondjuk már egy perce és felkeltem akár menügombbal, akár a felső gombbal, akkor a megjelenő zárolás képernyőn úgy 1-2 másodpercig a 3G ikon látszik, majd ezt követően átvált a WiFi ikonra. Használat közben ilyet sosem látok, ott mindig a WiFi ikon van jelen. Szerintem zárolás alatt viszont nem csak a kijelzés ilyen, hanem ténylegesen is 3G-n lehet ilyenkor a telefon, mivel picit hízott is tegnap óta a Használat -> Mobilhasználat menüben látható csomagkapcsolt adatforgalom (e-mail-ek fetch-el gyűjtődnek lezárt telefon mellett is, szóval gondolom emiatt, de akár ugye a notification-ök is okozhatják).
Szóval a kérdés, hogy ezt miért csinálja a telefon és mit lehet tenni ellene?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Köszönöm a választ mindenkinek! Érdekes megoldás, az iPad pl. abszolút nem csinál ilyesmit, vagy legalábbis soha nem vettem észre, de itt rögtön feltűnt. Annyira nem örülök ennek, mivel a mobiladatforgalmat a szolgáltató bizonyos havi limit elérése után lassítja. Nem tudom, mennyit enne a telefon állandó WiFi-kapcsolattal, de nem hinném, hogy sokkal többet, mint azáltal, hogy mondjuk fél óránként kapcsolódik 3G-n a fetch, vagy az értesítések miatt. Mert gondolom ilyenkor hiába van ismert WiFi-hálózat, gyaníthatólag nem azt használja.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Totheground #37738 üzenetére
Ha ez így van, akkor jó. Viszont akkor nem értem, hogy miért hízott - ha csak minimálisan is - a csomagkapcsolt adatmennyiségem, mikor ki sem vittem a telefont a lakásból és a netben sem volt kihagyás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Viszont ahogy nézem, az ébresztésnél (óra alkalmazáson belüliről beszélek) nem lehet kikapcsolni a rezgést, csak hangot vagy dalt választani, hogy mivel ébresszen. Nos, ez elég idegesítő, mert a vibramotor hangjára szívgörcsöt kapok, hiába választok diszkrét ébresztőhangot. Erre azért odafigyelhettek volna.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Kipróbáltam, de nem tetszik: ha kilövöm taskbar-ból, akkor a beállított időben jelez ugyan az App-ban beállított hanggal (ahol van is szimpatikus hang), de csak egy pittyet (amivel egyidejűleg egyébként rezdül is egyet függetlenül attól, hogy azt állítom be a programban, hogy ne tegye - ez volt az eredeti problémám is), majd elnémul és arra vár, hogy feloldjam a képernyőzárat (amely csúszkára egyébként azt írja, hogy off-olja az ébresztést), aminek feloldása után mégis popup-ol az app és akkor riaszt tovább, immár rezgés nélkül. Ez így használhatatlan, mert nem fogom minden este elindítani az app-ot csak azért, hogy fusson egész éjszaka és reggel normálisan ébresszen. Ha már rezidens, akkor tudja a dolgát anélkül, hogy mindennap b*sztatni kéne lefekvéskor.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ez sajnálatos. Akkor marad a gyári ébresztő és reménykedem, hogy az iOS 7-ben már odafigyelnek erre, hogy a rezgést ki lehessen kapcsolni - mert amúgy semmi bajom nem lenne a beépített ébresztővel. Az meg, hogy "Riasztás"-nak fordítják az Alarm-ot, még nem ok arra, hogy szívgörcsöt kelljen kapnia az embernek az ébresztés funkció kikapcsolhatatlan vibramotorjától.
Vannak amúgy ilyen vicces fordítások szanaszét az oprendszeben. Kedvencem a szoftverfrissítés menüben a felirat: "Az Ön szoftvere napra kész." Igen b*zd meg? Melyik napra kész? A maira vagy a tegnapira? Nem hiszem el, hogy ennyire nem tud senki helyesen írni még egy ilyen, sok-sok eszközön futó oprendszer fordítói között sem. Pedig már jópár verzió óta nem figyelt fel erre senki náluk.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snooze #37906 üzenetére
Azok is szívgörcskeltők. Mindegy, kibírom, csak azért ez elég alapvető dolog lenne, hogy ne rezegjen az ébresztő - nem véletlenül fogalmazódik meg annyiakban az igény a third-party ébresztőkre.
Amúgy ilyen szempontból az előző Nokiám nagyon intelligens volt: egyrészt az ébresztőnél ki lehetett kapcsolni a rezgést, másrészt volt annyi "esze", hogy ha mondjuk töltőre dugtam a telefont, akkor csörgéseknél, SMS-eknél sem rezgett, mivel a telefon joggal feltételezhette, hogy nem zsebben van, hanem mondjuk épp az éjjeliszekrényen töltődött. És ehhez semmit nem kellett állítani.
Nem arról van szó, hogy visszasírnám a Nokiám, mert amúgy álomkészülék az i5 és nagyon tetszik, de ezekre a praktikus finomságokra igazán odafigyelhetne már az Apple így a hatodik telefonjánál.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bigdady #37912 üzenetére
Én egy 0,3 mm vastag Ozaki O!coat-ot vettem rá, de így is nagyon rezeg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz jozsi252 #38070 üzenetére
Én sem ezen helyekről vettem az i5-öt és nálam is él a 90 napos support is, ahogy az 1 éves gari is. Sőt, az 1 éve szintén nem hiatalos forgalmazótól vett iPad-emnél is ugyanígy élt. A két készülékkel ezáltal megspórolt pénzből pedig már majdnem kijön egy iPad Mini. Nem értem, ki és miért vásárol APR-ben készüléket: pofátlanul túláraznak mindent és semmi pluszt nem kap az ember általa.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz jozsi252 #38072 üzenetére
Én független, zsír új, bontatlan i5-öt vettem két hete, mélyen az APR-ek és a szolgáltatók árai alatt, teljesen hivatalos mobilboltból, számlával, Apple garanciával és ugyanaz a kép fogadott a garancia-ellenőrzésnél, mint téged. Ezért is nem értem, hogy miért fizetnek egyesek horror összegeket a készülékekért. Jó, így sem olcsó, de azért nem mindegy, hogy 40-50 eFt-tal többet adsz-e ki ugyanazért a termékért, ugyanazon garanciáért.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz manchester85 #38074 üzenetére
Biztos, hogy nem, mivel magán a dobozon, a szériaszámot tartalmazó matricán is szerepel, hogy EU-s készülék:
"Approved in all EU countries."
Plusz a gariellenőrző honlap is rögtön mondja, hogy az általam végzett aktiválástól érvényes és aktív az EU-garancia, szóval nem értem, mitől kéne tartanom. Ezek azért elég alap dolgok, amelyek könnyen ellenőrizhetők vásárlás előtt is. Nyomatékosan rákérdeztem, hogy EU-s készüléket veszek-e és biztosítottak, hogy igen, enélkül meg sem vettem volna. Ellenőriztem vásárlás előtt és ténylegesen az.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz DanielK #38077 üzenetére
Hidd el, megfelel, plusz adásvételi szerződésem is van (amiben rögzítették, hogy garantálják az Apple garancia meglétét), gyári számmal, azonosítókkal. Az, hogy a bolt egyébként hogy trükközik az adófizetéssel, más kérdés, de a számla megfelelő és egyébként a bolt adófizetése az Apple-t sem érdekli. Amúgy frekventált helyeken több üzlettel bíró, normális mobilkereskedésről van szó, nem eldugott sufnibolt. Hidd el, kellően óvatos és körültekintő vagyok, ha ilyesmiről van szó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kenny123 #38089 üzenetére
Nem, mivel alapvetően nem használok telefonba dugható fülest. Ilyennel nyomulok (full fekete, mielőtt szó érné a ház elejét), sokkal kényelmesebb és nem kell mindig előbányászni a telefont, se zeneszám-váltáshoz, se hívásfogadáshoz (minden megjelenik a headset kijelzőjén). Ebbe is beledughatod a kedvenc fülesedet, nem kell feltétlen a Nokiáét használni. Egy töltéssel lazán elmegy 6-7 órát full hangerőn zenét hallgatva. De amúgy semeddig nem tart bedobni a tárcádba az apró közé a dugót, ha mégis telefonba dugnád a fülest. De amúgy mindig van nálad tok: zsebnek hívják.
Azt meg nem hinném, hogy fölösleges lenne: minden második nap ír ide valaki, akinek a porosodó portok miatt van problémája.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz madgie #38324 üzenetére
Vodánál a normált nekem azért cserélték ingyen nano-ra, mert valami 2004-es volt a kártya és az ilyen korú vagy hibásan működő SIM-eket elviekben ingyen kicserélik. Persze sajnos erősen eladófüggő a dolog, de a cég alapvető hozzáállása korrekt a témához. Amúgy 7 eFt lenne a listaára a cserének, szóval akinek újabb kártyája van, azt lehet érdemesebb vágni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bigdady #40377 üzenetére
Nekem is angliai töltőm van átalakítóval, ne félj tőle: nézd meg az alját, rá van írva, hogy az ottani és az itteni hálózatban is használható. Az iPad 3 töltőt viszont hanyagold, mert 10 W-os és hosszabb távon túlzottan is terheli az i5 akksiját! Én sem töltöm azzal, rá is kérdeztem szakembernél és ő is azt mondta, hogy ne töltsem azzal, csak végszükség esetén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bigdady #40415 üzenetére
Nekem teljesen néma az i5-höz kapott brit töltőm, de mondom, nézd meg a belső oldalát, ott van rajta:
Input: 100-240V ~ 50/60Hz 0.15A
Output: 5V 1ATehát itthon is gond nélkül használható. Nem azért zúg, mert átalakítóval használod, hanem azért, mert valószínű nem sikerült tökéletesre a töltőd, nem jó a tekercs lakkozása, vagy a kondi nem tökéletes - ahogy az számos töltővel kapcsolatban megesik. Ettől még tölthet rendesen.
Amúgy nálam kicsivel kevesebb, mint 2 óra alatt tölt fel 1%-ról 100%-ra, ami tudtommal teljesen normális, közben sem a telefon, sem a töltő nem melegszik látványosan és csöndben van mindkettő, tehát minden jól működik.
Az iPad-töltő használata viszont egyértelműen nem ajánlott, mivel más teljesítményű, más kapacitású akkumulátor töltésére tervezték. Ezt megerősítette elektroműszerész ismerősöm is, de ugyanezt mondták APR-ben is. Ne töltsd vele, használd, amit kaptál hozzá![ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ragnar95 #40422 üzenetére
Egyébként ez az elmélet már szerintem ott megbukik, hogy rengeteg helyen leírják, hogy iPad töltővel mennyivel gyorsabban feltölt a telefon. Ha a telefon maga regulálná 1A-re a felvételt, akkor pontosan ugyanannyi idő alatt kéne feltöltődnie, mint a saját töltőjével, de állítólag jóval gyorsabban feltölt, tehát az amperszám is magasabb kell legyen, márpedig azt az akksi hosszú távon nem köszöni meg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz V.Stryker #40433 üzenetére
Akkor lehetne releváns az összehasonlítás, ha egyiket a sajátjával, a másikat az iPad-ével töltenéd, mert akkor számszerűsíthető lenne, hogy azonos terhelésnél tovább megy-e, többet bír-e a gyári töltővel töltött, mint az egy év óta iPad töltővel töltött. Onnantól kezdve viszont, hogy a legtöbbek leírása alapján az iPad töltő gyorsabban tölti fel a telefont, mint a saját töltője, az csak úgy lehetséges, ha nagyobb amperrel kerül töltésre az akkumulátor. Márpedig az akkumulátornak annál jobb, minél lassabban töltődik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz #93966848 #40455 üzenetére
Nekem ilyen Ozaki van, csak feketében. Ez 0,3 mm vastag és csak 3 g a tömege. Brutál jó, első ránézésre olyan, mintha nem is lenne semmi a telefonon. Egy kijelzővédő fóliával (ami egyébként benne van az árban és a pakkban) teljes védelmet ad a telefonnak a karcok ellen. Leeséstől persze nem véd, de attól igazán semmi sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz #93966848 #40461 üzenetére
Amit ajánlottam Ozaki-t, az érdes felületű. Olyan textúrája van, mint egy finom dörzspapírnak, csak ilyen puhább műanyag kivitelben, mintha enyhén gumis lenne. Egyáltalán nem csúszik, nagyon jó fogása van és sima felületre letéve sem csúszkál.
Névjegyzékre:
Beállítások -> Mail, Kontaktok, Naptárak -> Kontaktok -> Rendezés - Családi, Utó; Kijelzés - Családi, Utó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lupus_l #40468 üzenetére
Értem. Hát, én pont az ilyen tokokat szeretném elkerülni, mert ormótlan és én inkább az öltönynadrág zsebében hordom a telefont, semmint az öltönykabátéban (pláne így a nyári hőségben) és abban nem túlzottan kényelmes ez a tok. Plusz a ki-betologatás sem biztos, hogy nem fogja koptatni hosszabb távon, illetve akkor is ott a veszély, hogy kiejted. Szóval szerintem nincs tökéletes megoldás.
A javításról van fotód esetleg? Kopásom még ugyan nincs, de biztos vagyok, hogy előbb-utóbb lesz és akkor szeretném majd én is igényesen javítani.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lupus_l #40473 üzenetére
A fogását én is szeretem, pont ezért választottam ezt az Ozaki-t, mert nem rontja ezt az élményt.
Jaja, láttam már fotókon ezeket a kopásokat, ezektől tartok én is. Hogyan festetted? Kimaszkoltad valamilyen szalaggal, vagy csak szépen, vékony ecsettel ahogy sikerült?
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lupus_l #40482 üzenetére
Köszi szépen! Még annyit, hogy be tudtad szerezni itthon, avagy külföldről jött?
Egyébként a flat black jó a csiszolt élre (mármint a fényes feketére)? Mert pont azt gondolnám, hogy arra a gloss black a jó, mivel az él eléggé csillogós, amolyan zomácfesték-szerű.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek