- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaosmonger
tag
válasz teleahocipöm #329943 üzenetére
Nem kell semmit másolni a Google Photos-ba, letöltöd az alkalmazást, beállítod a biztonsági mentést és minden képet/videót szinkronizál automatikusan ugyanúgy mint Androidon vagy PC-n.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329957 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Nálam pont fordított az érzés, számomra itt minden sokkal egyértelműbb, könnyebb, egyszerűbb, mint előtte Androidon volt. Ugyanakkor van bennem annyi empátia, hogy simán érezzem, ezzel nem mindenki van ugyanígy.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329943 üzenetére
„alul lévő "kockából kimutató nyíl" -nem tudom mi a neve -“
Az a “Megosztás” gomb.
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz teleahocipöm #329937 üzenetére
Nem egészen világos, de az nem jó, hogy a kijelölt képeidet megosztás menüből passzolod a Google Photos appnak? (OneDrive esetében megy, bekerül a galériába)
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329885 üzenetére
„Nem gondoltam volna, hogy ez a faceID ennyire jó.”
Annak idején nekem is igazi meglepetés volt, hogy mennyire jól használható, hatékony és gyors a működése. Igazi Apple megoldás, alaposan kidolgozva. -
MasterMark
titán
válasz teleahocipöm #329534 üzenetére
Szerinted véletlen ajánlottam neked a Tippek appot, meg hogy olvasd el a használati útmutatót? Komolyan, nézz bele, olvasgasd.
---
Spotlight az a kereső.
A kurzort a space gombot nyomva tartva tudod pontosan oda tenni ahova akarod.
Fényképezőnek nincs hangja néma módban, nem néma módban pedig exponálásról ad ki hangot.
Switch Tax
-
senior tag
válasz teleahocipöm #329534 üzenetére
Spotlight: a főképernyőt kb. középen lehúzod, akkor előjön a kereső. Ez a spotlight.
Kurzort úgy tudod mozgatni, ha nyomva tartod a space-n az ujjad és húzod jobbra/balra.
-
atees
őstag
válasz teleahocipöm #329481 üzenetére
Dehogyis, ott minden keszekusza, osszevissza vannak a dolgok
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
MasterMark
titán
válasz teleahocipöm #329478 üzenetére
Kifejezetten jó a tutorial amúgy, van egy Tippek nevű app gyárilag a telefonon, sokmindent meg lehet onnan tudni az elején, érdemes kirakni widgetben is, és mindig mutat valami új dolgot mit hogy kell. Az elején nagyon hasznos.
Illetve a teljes felhasználói útmutató is elérhető benne.
Switch Tax
-
Rage47
veterán
válasz teleahocipöm #329478 üzenetére
Sosem késő tanulni.
-
M1995
aktív tag
válasz teleahocipöm #329269 üzenetére
Widgetekből lehet kupacot csinálni. Phone appban kedvencek listára. Shortcuts-ban gyorshívókat csinálni, mappába bedobni home screenre. Spotlight keresésből gyorsan hívni.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329258 üzenetére
De amúgy ha nem megy Google Drive-on keresztül, akkor meg Google Drive app-ból letöltöd iPhone-on, beleteszi az iCloud Drive/ Letöltésekbe és akkor Keepass app-ban iCloud Drive-ból tallózod be.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329234 üzenetére
Több féle KeePass is van, ahogy látom, nekem a KeePass Touch van telepítve és abban látok Drive-ból való importálást, bár már elég régen használtam, de elvileg kap az app frissítéseket mostanában is, szóval gondolom működik a funkció.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329249 üzenetére
A Google Fotók beállításai között ezt engedélyezted?
-
Stauffenberg
nagyúr
Ahogy mások is írták, oldalsó gombbal dupla kattintásra jön elő a Wallet és a FaceID azonosítás és fizethetsz is.
Android máshogy viselkedik, ott a telefont feloldod és ha aktív az NFC, akkor érintéssel egyből fizethetsz. Itt viszont az oldalsó gomb dupla kopp aktiválja a fizetést (feloldott telefon esetén is, de megy lezárt telefonnal is), addig nem történik semmi. Így nem lehet kézből kilopott, már feloldott telefonnal visszaélni, mert minden érintést külön-külön engedélyezel FaceID-val.
-
Topikgazda
Kétszer kell megnyomni az oldalsó gombot. Bele fogsz jönni, ez egy gyors és egyszerű fizetési mód. Pár alkalom és simán menni fog.
-
tuzpenge
őstag
Mert egyszerűbb is..sokkal...
1. Kiveszed a telefont a zsebedből
2. Megnyomod 2x az oldalsó gombot (mely így meghívja a tárcában lévő kártyádat)
3. Nézed a telefont és a FID azonosít.
4. Odatartod a terminálhoz.
5. Örülsz hogy fizethettél...ˣ
-
Pano
addikt
válasz teleahocipöm #329173 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hova másoltad? S mit?
Én is át akarom menteni a jelszavaimat, de sajna nem sikerült. Ha Keepass megoldás működik, akkor oda át tudom importálni a jelszavaimat és onnan a keychainbe.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
burgatshow
veterán
válasz teleahocipöm #329150 üzenetére
Nekem is i13 (mini) van de a szabvanyok szerint mukodik tokeletesen. Mit hasznalsz?
-
burgatshow
veterán
válasz teleahocipöm #329143 üzenetére
Az iPhone-ok esetében csak akkor van gyorstöltés, ha USB-C kábelt használsz (mindkét végén, mert az USB Power Delivery (PD) szabványt implementálták).
Vezeték nélküli töltés esetén pedig a MagSafe tudja hozni a 12/15/20W-os töltést (attól függ milyen modell a telefon). A Qi szabvány szerint max 7,5W a töltés, ígérik már a Qi 2-t, de én olyat még nem láttam (iOS 17.4 hozta meg hozzá a támogatást).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz teleahocipöm #329140 üzenetére
Fizetést csináld az apple pay-el, otp simple meg maradjon az egyéb kényelmi funkciók miatt.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329140 üzenetére
Jobban jársz vele, bízom benne, hogy 1-2 fizetés után te is látni fogod.
A Simple nálam azért maradt fenn, hogy matricát vegyek vele, vagy csekket fizessek be vele. Ha gondolod, hagyd fent, nem kér sok helyet és használhatod a fentiekre, fizetni pedig egyszerűbb az Apple megoldásával. És biztonságosabb is.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329135 üzenetére
Nincs NFC menüpont, szükségtelen. Nagyon gyors és igen biztonságos az Apple Pay, ha a bankod támogatja, inkább add hozzá a Tárcához a kártyát.
-
divan
őstag
válasz teleahocipöm #329135 üzenetére
Fizetéshez a legjobb a bankkártyádat hozzáadni az Apple Pay-hez. Felesleges a Simplepay.
Az NFC-vel túl sok mindent nem tudsz állítani. Be van kapcsolva és kész, szerintem kikapcsolni sem tudod.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329103 üzenetére
Ott csak az Apple 1 éves, önkéntes jótállás idejét mutatja.
-
nagyúr
válasz teleahocipöm #329103 üzenetére
Ha itthoni magán vásárlás, akkor a sávos garancia vonatkozik rá.
- A 10-100 ezer forintért megvásárolt termékekre legalább 1 év jótállást kell vállalni.
- A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a garancia.
- A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő.Az első évben apple gari is van.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329085 üzenetére
A végére csak kialakul egy sikeres költözés.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329082 üzenetére
Érdekes ez a helyzet. Elég sok embernek segítettem már Androidról váltani, és akik továbbra is Google-fiókot használnak, nem ütköztek névjegyzék szinkron gondba.
Anno én inkább úgy döntöttem, hogy mellőzni fogom a Google-t, úgyhogy onnan importáltam az iCloud-ba a kontaktokat, PC-n keresztül. Minden nyűg nélkül lezajlott a folyamat, ezért (bár nem kétlem, hogy nálad valami nem jön össze) meglepő, hogy elakadtál. Hiszen se a Google további használata, se az iCloud választása miatti import esetén nemigen olvasni hibáról. Azért persze van kivétel, emlékszem, hogy Schafranek topiktárs nem tudta megcsinalni az export-import folyamatot, de rajta kívül más nem jelzett hibát e téren. -
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329080 üzenetére
Szinkronizáld a régi telefonon a Google-fiókkal, utána látni fogod az iPhone kontaktjai között is, miután azon is hozzáadod a már meglévő G fiókot.
-
Kbali
nagyúr
válasz teleahocipöm #329076 üzenetére
Szerencse, hogy nem engedik a bankok klónozni az alkalmazásokat.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329076 üzenetére
Ki lehet hangosítani, aktív hívás közben nyomd meg a bal oldali hangszóró ikont.
-
addikt
válasz teleahocipöm #329029 üzenetére
Nekem áttolt mindent, nem volt vele problémám.
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329034 üzenetére
A dokumentum mehet Google Drive, vagy Microsoft OneDrive segítségével. Androidon szinkronizálod (feltöltöd), iOS-en pedig letöltöd.
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #329029 üzenetére
Vegyes a kép.
Nálam 2018-ban teljesen jól végezte a dolgát. Mások pedig kudarcot tapasztaltak. Valószínű, hogy az sem mindegy, mennyi adatot kell mozgatni. Nekem nem volt túl sok átvinni való (pár tucat SMS, ilyesmi). -
FoLey-v
addikt
válasz teleahocipöm #328700 üzenetére
Akkor újonnan vennél? Akkor mást nem tudok javasolni. Használtan jó lenne neked kezdésnek egy Iphone 11 Pro vagy 12 (5G miatt ha kell neked).
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz teleahocipöm #328664 üzenetére
Iphone 11 Pro vagy Iphone 12 Mini/Pro-t(Ha kell az 5G) javaslom neked kezdésnek. A Pro Max leginkább nagyobb akkumulátor kapacitás és nagyobb kijelző.
Az SE-ben úgy tudom nincs faceid,de majd többiek megmondják.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
v.attis
őstag
válasz teleahocipöm #328649 üzenetére
Én használtam fél évig egy SE készüléket, nem szerettem, de arra jó volt, hogy ismerkedjek a platformmal. (végül egy 15 pro lett a végleges)
Én a Shareit alkalmazást használom Windowsra küldözgetésre vezeték nélkül, igaz ez wi-fi, tehát helyi hálózaton nyomja. Win-es része ingyenes, telefonos része meg valami 2300 forint/év.
Ezen felül van iCloud előfizetésem a legkisebb, 399 forint/hó a Windows szinkronizál vele így csak a megfelelő mappába parkolom a cuccokat és azonnal tolja fel, a másik eszköz meg szedi le. Ezt egyre gyakrabban használom, lassan leszokok a Shareit-ről. -
Noxy
veterán
válasz teleahocipöm #328666 üzenetére
Ezt akkor tartsd is meg ezt a szokásodat, mert nem kell semmilyen külső program a fájlok kezeléshez. Win 10-11-ben ott van gyárilag. [kép]
BT fájlküldés meg soha nem volt Pc-re. Kivétel az AirDrop, az iOS eszközök között.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Topikgazda
válasz teleahocipöm #328664 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
Szia
Én kezdésnek Iphone 11 Pro Maxxal kezdtem. A FaceID az nagyon bejön és kényelmes. Bankártyás fizetésnél egyből fizetek.
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Topikgazda
A Kékfogat valóban mellőznöd kell, nincs rá lehetőség. Helyette használd a 3uTools Windows programot a fájlok mozgatására.
-
i400
senior tag
válasz teleahocipöm #328358 üzenetére
Annyira, hogy nálunk még használatban van i7 és i8 is, a 1.gen SE pedig év elején ment nyugdíjba.
-
Lali-213
senior tag
válasz teleahocipöm #328324 üzenetére
Ahogy elnézem, per pillanat a nagy bankok applikáció megelégednek az iOS 15-tel, ami azért elég réginek mondható. Ezt elnézve a XS-t még 2-3 évig el lehet használni.
-
i400
senior tag
Saját tapasztalat: vannak olyan banki appok, amik az aktuálist és a 2 előzőt támogatják.
-
Ear001
addikt
Nagyjából semennyire.
-
Lali-213
senior tag
válasz teleahocipöm #328306 üzenetére
Hali, azt gyanítom a 18 az utolsó es a 19-et már nem kapja meg jövő szeptemberben.