Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Aki pénzben méri az embert az annyit is ér.
-
moleculez
veterán
válasz
nederlanden
üzenetére
Azt te nem módosítod semmivel sem, ez nem android hogy főzött ROM-ba azt raksz amit akarsz
-
moleculez
veterán
válasz
lockdown90
üzenetére
UK. Amúgy nem ide szántam, aztán csodálkoztam miért nem látom a másik topicban
. -
moleculez
veterán
válasz
amdboy
üzenetére
Szia! Nálunk 2 db iPad 7 van szolgálatban a gyerekek keze alatt, Apple Pencillel. A lóerő különbség nem látszik a 9-hez képest napi használatban. Második éve hibátlanok.
Én azt vallom, hogy ha nem figyelsz a tárhelyre akkor akármennyi kevés. 32GB-n el lehet azért lenni, ha elsődlegesen nem játszani van az eszköz. -
moleculez
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Nekem szarrá van használva az iPad, és 64 GB elég, az én felhasznalasommal. Nincsenek filmek lokálban (utazás előtt lementek 1-2), sem sok játék. Ellenben rengeteg jegyzet, doksi és pdf, de az nem tárhelyigényes.
Más: Files appban lehet konfigurálni azt hogy az icloudból melyik mappákat tartsa offline is?
-
moleculez
veterán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Akármennyire is elégedett i-eszkoz felhasználó vagyok, ez az eset is azt mutatja, hogy ez is inkább csak nevében pro. Jelenlegi formájában az iPadOS alá fölösleges az M1. Én azt gondolom (és remélem), hogy valamelyik későbbi OS update majd radikális változásokat hoz e-teren, és annak rakták le az alapját.
Azért 20GB nem nagy ügy, nemhogy a ProRes korában, de 4K 60fps HDR videóból sem sok ez.
-
moleculez
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
Nekem Pro van, és ugye ott van illeszték + ANC es muzsikától függően elég mélyre le tud menni. De tényleg nem egy mély orientált vmi. Ez az AP3 a kialakításabol adódóan nem adhat értelmezhető mélyeket
Az AP (de még a Pro sem) az nem a minőségi zenehallgatásról szól. Az inkább kényelmes, mobilis, könnyű történet. De abban jó, az egyik legtöbbet használt kütyüm, minden forintját megérte. -
moleculez
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Így bizony... ilyenkor pénztárcával kell feedbackelni, avagy nem megvenni. Ahogy mondtad, így minden szart el fognak adni. Szerintem ott komolyan elcsusztak a beszállítói láncban valahol, és valami vészforgatokönyv lett alkalmazva, mert a terméknek gyártásba kellett (!) kerülni mindenáron!
-
moleculez
veterán
Ha veszek egy MK-t, akkor egy ultravékony hátlapi tokot is. De minimum egy D-brand fólia.
-
moleculez
veterán
válasz
Amilo02
üzenetére
Ebből a bill érdekelne, Air4-hez. De valszeg az én felhasznalasomhoz inkább a Logi megoldása illik, viszontez meg nagyon tetszik.
Ha ebből kiveszem a gépet mert pl jegyzetelek, akkor tok nélkül marad.
A Loginál meg alapból tokban van és hozzácsattintom a bill-t ha kell. -
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Van valami remote desktop megoldás ipad - mac között?
-
moleculez
veterán
Tudtok valami jó tutoriált ahol az Apple Pencil Scribble jól össze van foglalva. Használnám, főleg angolul írok, de ilyeneket hogy hogy lehet új sorba lépni, végig capitalba írni, kurzort arrébb rakni, számomra nem világos, fogalmam sincs miért csinál. Most minden sor végén/új bekezdéshez fel kell hozni a virtuális billt. Gondolom ezt úgy kéne tudni használni hogy le sem tessem a tollat. Vagy nem
-
moleculez
veterán
Jól látom, hogy a OneNote még mindig semmi kézírásfelismerő featurrel nem rendelkezik?
Pedig szívesen használnám, csak ez hiányzik belőle. Oké van rajz, de az még mindig nagyon buta. Ez még mindig egy desktop és type orientált app. Marad a notability kézírásra. -
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Ha ilyen ágyban heverészős-Netflixes-böngészős általános használatban van, akkor megértem az igényt a több fiokra/megosztott használatra. De nálunk ez nem opció, mert tesre van szabva az én appjaimmal, asszonynak az övéivel, etc... Egyetem alatt nagy hasznát veszem, el sem tudom képzelni hogy másét használjam.
-
moleculez
veterán
Sziasztok, milyen remote desktop access megoldások vannak iPad és mac között? Azon agyalok, hogy a MBA-t a következő iMacre váltom, aztán ha mégis kell a valahol a desktop lóerő/OS akkor elérem iPad + Keyboard segítségével. Mik a tapasztalatok ezen a téren?
-
moleculez
veterán
válasz
CarryPotter
üzenetére
Torrentet nem használok (iPadon
), a hangja teljesen rendben van, szerintem jól szól. Atlosan van a 2 hangszóró (bal felül, és jobb alul, de lehet hogy fordítva
), szóval minden nézetben kap valamiféle sztereo hatást. Igaz, én 80%-ban fülessel használom. -
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
válasz
Ragefull
üzenetére
Air 4 az nagyon el lett találva, itt sokunknak az van, nekem is.
Más:
Elkezdtem összevágni iPadon a nyaralós videót Luma Fusionnel. Olyan szépen eszi a 4K60fps videókat akár 3-4 sáv egyszerre, ahogy illik
Mivel csak 64GB-s ezért iCloudból szedi az anyagot de csak azt ami épp kell. A Movie Makert már kinőttem, a Luma az tökéletes most. Nem olcsó, de nagyon jó. Tele van a YT ilyen reviewokkal, de gondoltam megosztom az én tapasztalatomat is.
Inteles MBA sír a sarokban
Nem erre van kitalálva na' -
moleculez
veterán
Ahogy fentebb írtam, nálunk is van 2db iPad 7 a 2 kölyöknek. Asszonyal minden kütyünk Apple. A gyerekek le akarnak tölteni vmit, ahhoz a jóváhagyásunk kell a ki eszközünkön. Szóval tudjuk mit csinálnak (még).
Game: Bevált módszer: elkezdenek játszani egy játékkal, ha beválik akkor reklámmentesítünk/fizetünk a full verzioért, amúgy nem. Vagy komolyabb játékokat megvesszük, de arra is van költség keretük (a film kölcsönzéssel együtt). A Pay2Win meg mikrotranzakciókra épitő játékokat pedig kerülik. Az feneketlen kút, pénzt nem rakok bele, ingyen meg kb jatszahatatlanok.
Apple Books gyűjteményük meg több mint 2GB, mert könyvre nem sajnálok költeni.
Megtanulták "karbantartani" az eszközt. Amivel nem játszanak letörlik, fotóikat rendezgetik. Ha nem így lenne akkor 2 petabyte sem lenne elég.
, így meg 32GB is elvannak.
Megtanulták "karbantartani" az eszközt -
moleculez
veterán
válasz
csszorsi
üzenetére
Nálunk 2 x iPad 7 van 32 GB-ak (Fiuk 7 es 8) Megtanulták, hogy az legyen fent amit használnak. Egyszer kitalálták, hogy elkezdik felvenni ahogy játszanak, na ott kifutottak a tárhelyből, el is engedték. Amúgy általában 2-3 játékot játszanak és ha megunták akkor törlik, jön a következő. De nagyrészt inkább YouTubeoznak. Ha nem tartják rendben akkor 1TB sem elég, ha meg igen, akkor a 32GB is.
-
moleculez
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Sötétben kényelmesebb a szemnek, hogy csak a betűk világítanak a környezetéhez (sötét pixelek) képest nagyobb fényerővel, mint fordítva. Amellett hogy kényelmes, kevésbé roncsolja a szemet, erről olvastam korábban kifejtve, hogy miért ez a kisebbik rossz, ha érdekel a téma eressz meg pár Google keresést.
Ugyanakkor valóban idegen, ahogy mondtad, a könyvek is fehéren fekete nyomatok. -
-
moleculez
veterán
válasz
SingleFrench
üzenetére
Szinte mindegy, akár 3-5 éves modellek is bőven jók erre. Gyerekeknek most vettem 1-1 iPhone SE-t, ami 2016-os, és kb erre van használva, plisz pár játék, és hibátlan.
-
moleculez
veterán
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nah pont így csinálom én is, igaz agresszív housekeeping van nálam, tényleg csak az van fent ami kell épp, és pont kiférek általában. Viszont mérlegelés után arra jutottam, hogy nem videózok annyit, hogy ezért nagyobb tárhellel vegyem.
Mondjuk egy külső SSD még szóba jöhet ha úgy alakulna. A laptopom (Air 2018) sajnos nagyon csirke videóvágáshoz, hiába a 16GB RAM, az iPad megeszi reggelire.

-
moleculez
veterán
válasz
mindthecrap
üzenetére
Nekem 64GB Airem van, és simán használom videó vágáshoz. Igaz, van mögötte iCloud onnan jön az anyag.
-
moleculez
veterán
válasz
tybsen
üzenetére
Számomra a kütyük használati tárgyak, vigyázok rájuk meg minden, de alapvetően azért veszem, hogy használjam.
Tok vásárlás:
Egy szint fölött már csak a prémium anyagokat/összeszerelést és brandet fizeted meg, "annyival nem jobb, amennyivel drágább".
Reálisan kb 30$/€/£ kapsz egy normális nem suttyó iPad tokot, a többi az luxus. Amivel semmi baj, ha van rá igényed meg pénzed. -
moleculez
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Azt szerintem vidd vissza, ez nem normális.

Nekem is 2020-as Air van. Meg még itt sokan masoknak, de ilyet nem tapasztaltunk. Amikor ezzel az új designnal jöttek ki először iPad Prok, az tényleg tört mint a ropi, nagyon gyenge volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban, 2027.09. 29-ig garancia
- Eladó iPad Air 5. generáció (2022) + Apple Pencil 2 + 3 db extra hegy
- iPad Mini 6 WiFi 64 GB, space gray makulátlan,végig tokban-fóliában tartott 2027. 03.13-ig garancia
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Te benne vagy a hifis témában, ez mit jelentene, hogy "vezérelni"?
Mióta újra sulizok azóta nincs időm, sőt még a nyaralós videókat sem vágtam össze
Habprogramozós az anyag, akkor ott az MBA, de minden másra Air4.