Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alba-regia
üzenetére
"Nagyon gyors, minden azonnal történik. Az M1-hez képest még ha nem is jelentős a különbség, de érezhetően fürgébbnek tűnik."
Köszi a részletes tapasztalatokat, nekem ez volt az egyik legfontosabb kérdés, szintén M1 Pro-m van, hogy mennyivel lehet gyorsabb. Fotóknál raw feldolgozásnál teljesen rendben volt / van az M1, viszont videónál éreztem már, hogy tekeri a procit. Mondjuk nagyon keveset videózok.
-
Új ipad mini sehol, és a sima ipad jóval olcsóbb, mint a mini. :/
Nem akarja az apple, hogy minit vegyek.
-
Külső billentyűzetnél is csinálja nálam az automatikus javítást az ipad, pedig ki van kapcsolva. Rég nem írtam már rajta külső billel, ez egy ismert bug, vagy csak valami nem oké nálam?
-
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nem volt event, csendes frissítés volt. Én egy új ipad minit várnék, de egyelőre úgy néz ki nem jön.
-
Nekem van egy hasonló csak más márka. (Ennél szerintem egy kategóriával gagyibb van nekem.)
Annak van olyan “feature-je”, hogy ha a felülről a második és a legfelső is be van dugva, akkor a tabletet a felülről második nem tölti. Ha az első és a harmadik van használva akkor tölti. Ha csak a második, tölti. De végülis működik, csak ki kell tapasztalni. Nálam a legfelső PD szabvány. -
válasz
stellaz
üzenetére
Ez a gyártó nem úgy gondolkozik, hogy ez egy pc, és alkalmazásonként szabályozod a hozzáférést, hanem a profilnál tudod megadni, hogy mihez fér hozzá a felhasználó. Ebből a szemszögből nem értelmezhető, hogy ugyanaz a profil (felhasználó) egyszer hozzáfér a yt-hoz, egyszer nem. Az a profil, aki be van jelentkezve, az használja. Ezért minden üzenete, személyes adata azonnal hozzáférhető.
Olyan értelemben persze "megoldható" amit akarsz, hogy amikor odaadod a gyereknek a tabletet, akkor te kijelentkezel az id-dből és ő bejelentkezik a sajátjával, de ezt nem nevezném egy jó megoldásnak, nem igazi felhasználóváltás. Sajnos ezt a gyártó ugyanúgy egy személyes eszköznek tekinti mint a telefont, az oprendszere is egyébként ahhoz áll közelebb, nem a számítógéphez. -
Furcsa dolgot csinált az iPad tegnap. Elindítottam este a frissítést az este, hogy na reggelre a friss iPad os lesz a gépen, most reggel ránéztem, még mindig ott tartott hogy frissítés előkészítése. Egy kényszerített újraindítás után most úgy nézem újra elkezdte letölteni. Ilyet nem csinált még.
-
Azt hittem kijött az új iPad Mini, hogy délelőtt óta 53 olvasatlan hsz jött össze.
Az általam linkelt cikkben benne van, hogy iPhone esetén működik az sms továbbítás. Külön sms-t az iPad nem tud. -
válasz
Roland861010
üzenetére
Ezt beszéld meg állambácsival.
(Mindenért fizetsz áfát, azért is ha veszel egy kiflit a boltban, vagy belépőt valahova, egy buszjegyet vagy egy ipad-et.)
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Az us store-ban lehet hogy 13 USD + ÁFA, ez az EU-ban rendszerint 13 euro szokott lenni. 13 EUR + ÁFA mindjárt akörül van mint amennyibe a store-ban kerül.
-
válasz
F.B.I.
üzenetére
Scrollozd rajta a fórumot, vagy más szöveges tartalmat és akkor látni fogod, az egyik oldalon jelentős lemaradással követi a megjelenítés a másik oldalt. De a youtube-on ha rákeresel, hogy "ipad mini jelly srcoll", akkor is egyértelmű lesz sajnos. Én többször nekifutottam üzletben, hogy kipróbálom, jó lesz az, nem is olyan vészes, aztán mindig rádöbbentem, hogy nekem legalábbis nagyon zavaró.
-
válasz
F.B.I.
üzenetére
Én ugyanebbe az irányba akarok menni, a 11 van de amire újabban használom arra most már nagy és nehéz, váltani fogok a minire, ahogy megjelenik a következő generáció. Mivel főleg szövegeket kezelek most már rajta, ezért várom a jellyscroll-mentesítést, nekem ez az egy feature kell.
-
válasz
chatran
üzenetére
Én élőben néztem a közvetítést és szerintem tök jópofa volt, tényleg azonnal megjelent a könyvtárban. Botrány így nem rémlett, csak hogy voltak akik pömpögtek miatta hogy hogy jön ahhoz bárki is hogy
ingyen adjonrájuk erőltessen bármit is. Én elkönyveltem azzal hogy vannak akiknek semmi se jó. -
válasz
TrueGooner
üzenetére
Ezt nehéz megsaccolni. Ez alapján [link] akár már tegnap jöhetett volna (korábbi 340-380 napos frissítések), de ugyanígy jöhet jövő tavasszal is (910-920 napos frissítések). Ma per pillanat pont 777 napos a jelenlegi. Mivel az utolsó kettő ilyen 900 nap körüli volt, én most inkább a jövő tavaszra tippelnék, de ez is csak egy tipp.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
A videókra használj külső SSD-t.
-
válasz
Vityahun
üzenetére
Én is főként szövegkiemelésre, és jegyzetelésre, ezen belül jegyzetekben történő ábrák rajzolására használom, a tippem az, hogy arra figyelj, hogy ha lehet olyat vegyél, ami tudja a double tap-et, az eszközök közötti gyors váltást, nekem nagyon meggyorsítja a munkát.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Én 2-est, ha kell a statisztika miatt 😀
-
-
válasz
Amilo02
üzenetére
Apple egeret többet nem veszek, semmilyet. Két mighty mouse-om döglött meg a scrollozó görgő behalása miatt (tisztíthatatlan, koszolódik, szétszedhetetlen, majd összerakhatatlan), akkor azt mondtam, hogy soha többet. Ha ekkora design fiaskóval ki tudták adni, akkor hagyjanak békén az egereikkel.
-
válasz
Hack3er
üzenetére
Én kb egy évig próbálkoztam egér+billentyűzet használatával az ipad-en, nem mondom azt, hogy nem volt jó, de nekem nem tudta kiváltani a laptopot. Fórumozás, egyszerűbb e-mailezés (csatolmányok nélkül), irodai feladatok egy része rendben volt, de office appok nem olyanok, nem esnek úgy kézre. Hozzáteszem, szerintem a táblagép esetén ez a használat egy kicsit olyan is, hogy nem erre találták ki, csak erre is jó esetleg.
"Az egeres navigáláshoz nem árt egy magic trackpad"
Ilyenem nincs, de beleütköztem olyan dolgokba, teljesen egyszerű hétköznapi dolgok, amiket nem tudok megcsinálni egérrel, kell hozzá az érintőkijelző. Ilyen a gyári naptár appban az oldalra scrollozás, nem tudok benne hetet váltani mert nincs <> gomb és a gomb lenyomva tartása és húzás nem működik.
Én ma már úgy használom az ipad-et leginkább, hogy vagy olvasok rajta (Könyvek app), vagy a laptop mellett, és a laptop egerét és billentyűzetét használom rajta a Sidecar-ral. Így egész jó, pl. tud rajta futni a naptár, vagy tudok rajta nézni valami dokumentumot, és írni egy másikban a laptopon.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Hát, nekem a pencil 2-ben elég fontos feature mind a nyomásérzékenység mind a double tap, a vezeték nélküli töltés meg amolyan nagyon kellemes használhatósági ráadás. Ez az új pencil nagyon olcsó lesz így, hogy megérje? Sima íráshoz, jegyzeteléshez amúgy jó lehet.
(Mikor láttam a sok olvasatlan hsz-t azt hittem hogy na kijött az új Mini
) -
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nekem iPad pro 11” 2021 van.
-
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Én használom, nincs vele gondom.
-
Az új minit ti mikorra várjátok kb?
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Nekem egy istyle saját márkás paperlike van rajta, teljesen jó.
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem.
-
válasz
fery02
üzenetére
Igaz nem nvme, hanem sima SSD, én rendszeresen használom az iPad-del. Semmilyen gondolkodási idő nincs nálam, a másolás (olvasás és írás is) nagyon gyors. Rajta van egy kb 25.000 file/könyvtár tartalmú backup, nem lassul be indexelés címén. Arra készülj hogy az iPad SSD kezelése abban merül ki hogy írod-olvasod mint háttértár, de partícionálás, formázás nincs. Én használtam exfattal és afs-sel is, újabban csak ez utóbbival. Ntfs esetén csak olvasható.
-
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Ezek általában annyiért eladhatók, amennyit érnek. Ha van egy nagyon jó vétel, annak rendszerint oka van.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nincs. Esetleg kijelentkezés - bejelentkezés Apple id-vel, de nem nevezném megoldásnak.
-
Pár dolog, csak mobilról vagyok, amit nem válaszoltak még meg:
- újraindítás van (force restart)
- kikapcsolt kijelzőnél értesítések beállítás kérdése (értesítések / előnézetek megjelenítése: amikor fel van oldva / mindig)
- lirgtroomot megnézem otthon
- kamera: új iPad os van? Van ez a funkció, hogy követi az arcod, szerintem kifejezetten jó. -
válasz
talamasca
üzenetére
Hát nekem már másfél éve az M1 pro van, így nem kell váltani.
"A Luma nem rossz" de nem is jó. Ez a privát véleményem, tudva, hogy youtuberek ezrei használják megelégedéssel. Inkább úgy fogalmazok, nekem elképesztően nem esik kézre a használata, pár komolyabb dolgot például megtaláltam benne, pár alap dolgot pedig netes kereséssel se. De mindegy, annyira nem érdekel, le is tettem a használatáról már. Most, hogy jön a final cut, bekerülhet a "megvásárolt, de törölt" appok sorába. Nem bánom, hogy megvettem, mert pár videót megcsináltam vele, aminél azt az adott funkciót nem tudtam kiváltani a gyári imovie-val, de nem bánom, hogy lesz pro alternatíva.
-
válasz
talamasca
üzenetére
A lumafusion kezelhetősége szerintem minimum véleményes (én is megvettem), pedig mondom ezt úgy, hogy annak idején a virtualdubbal kezdtem. Ehhez képest simán fizetnék a final cut pro-ért, ha ahhoz képest csak 50 EUR/év, 4 EUR/hó. Ennél szerintem többet fizetek a YouTube premiumért.
-
válasz
kkp900
üzenetére
Értem, akkor neked nem vált be. Nekem bevált, a megjelenés után nem sokkal megvettem az M1-es iPad pro-t, azóta ez van rajta, ezt használom, nálam szuperül teszi a dolgát. Ha billentyűzettel es egérrel használom akkor tudja támasztani az iPad-et álló helyzetben, és a pencilt is rá tudom tenni oldalt (én ezért nem akartam teljesen körbeérő keretes tokot). Nekem jónak tűnik a tapintása.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Az Apple folio nagyon jó szerintem, nekem is az van 11-esre.
-
Én vagyok ügyetlen, vagy tényleg nincs az apple music classicalnak ipad verziója? Mert nekem az iphone verziót töltötte le, és olyan fura így használni, a képernyő közepén az iphone appot kis méretben.
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Igen, valószínű nem lesz olcsó a dolog, de cserébe minden új, szóval akku is és minden egyéb alkatrész. Mondjuk, ha 20e-ért számítják be akkor nem biztos hogy megéri. Kiváncsi vagyok milyen árat mondanak majd rá.
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Szerintem nem hangzik rosszul, en biztos nem csináltatnám nem hivatalos helyen. (A végén a mémet nem igazán értem, hogy mit csinál.)
Valószínű többe fog így kerülni mint egy nem hivatalos szerviz javítása, de mégiscsak egy új eszköz lesz. -
válasz
totron
üzenetére
Általában pár főverziót még azt lehet mondani, hogy biztosan támogatnak az appok, kivéve ha valami olyan új funkció jön be, ami köré épül egy-egy app (pl. AR).
Nekem van egy ipad 2-m, úgy emlékszem olyan kb 11 éve vettem (amikor új modell volt). Fejből írom a specifikációt, azt hiszem fél giga ram van benne. Ez azért erősen behatárol. Nagyjából a beépített appok használhatók benne nagyon-nagyon kompromisszumosan (vannak olyan oldalak, amiket a böngésző már nem tölt be, mert olyan régi), de összességében nem nevezném használhatónak ma már az ipad 2-t. Technikai értelemben működik persze, azaz áramot felvesz, képe van, merül, reagál (idővel), bizonyos funkciók működnek, de nem nevezném mai értelemben használható táblagépnek. Így abszolút megértem, ha fejlesztők felhagytak a támogatásával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest