Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz DataTraveler #12950 üzenetére
ez nem segit?
[link] -
StLui
veterán
az én routeremen (1043ND) egy Qss gomb szolgál valami ilyesmire a router elején, de nem használtam még
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
lazac_
tag
-
titán
-
MODERÁTOR
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12956 üzenetére
ingyenes szemvizsgálatunkon vett részt.
Ön tökéletesen lát. -
klacus89
újonc
sziasztok!
Van egy zte zxhn h168n és nem csatlakozik az internethez valaki vmi megoldást tudna adni?
Előre is köszönöm! -
veze
őstag
ma voltam invitelnél szerződés ügyben..
rákérdeztem mi van ha letelik a hüség, mennyi lesz az ár..
azt mondtak meg lehet hosszabítani ugyanilyen áron ujabb hüséggel
továbbá
hüség lejarta előtt is előtt is lehet csomagot módósítani, pl nagyobb sebességre, ujbol kezdödik a hüség akkor . egya feltétel csak:
ha pl az eredeti sebességü csomag olcsobb lesz, akkor arra nem lehet módósitani (hogy olcsóübb leygen) de ha egy másik nagyobb sebességű csomag a korábbi(kisebb sebességű) árára esik le, arra lehet módósitani, a lényeg hogy az eredeti összegnél kisebb árura nem lehet módósitani, csakm ugyanakkorára vagy többre.
Ezt mondták...ha nem mondtak igazat , nem tudom hogy védhetném ki
Kénytelen vagyok elfogadni azt amit most állit , vagyis hogy nem emelkedik a csomag ára a hüség lejarta utan sem, meghosszabítható ugyanilyen feltételekben és árban.. -
Roland-87
aktív tag
Sikerült felélesztenem a szerelő által itthagyott Huawei HG622 modemet, vagyis addig jutottam hogy kérné a firmwaret hogy töltsem fel... na itt kezdődik a gond ugyanis sehol nem lehet megtalálni azt. A huawei oldalán még csak nem is ismerik ezt az eszközt. Honnan tudnám leszedni rá az eredeti Huawei firmwaret? (A google által első találatként a saját tárhelyükön lévő firmwareket már próbáltam egyiket se fogadja el szóval ezen kívül kellene valami használható)
-
veze
őstag
ma aláírtam a papirokat...
elvileg üvegszálon jön a net egészen a modemig és modemet kapok nem routert.
ezt a szerzödésre külön kézzel ráírattam amit külön aláirtak és lebélyegeztek miszerint az ügyfél kizarolag modemmel fogadja el a bekötést routerrel nem.
Bár nem értették miért ragaszkodom ehhez, mert azt mondja igy is modemmel kötnek be.
a wifis eszközért( routerért) külön kéne havi 500-at fizetnem extraként, és ezt külön feltüntetnék akkor a szerzödésben is.
Hát nem tudom, lehet én vagyok a hülye és nem kellene ezt tulparazni, de nekem semmiképp nem kell a lebutított routerük, ha csak ezzel tudnak szolgaltatast nyujtani akkor nem kívánok szerzödést kötni sem, azt mondtam nekik. Na akkor irták rá..
Bár nem vagyok túl optimista mert ettől függetlenül azt is lesz@rhatják, ha ráírták. és azt csinalnak utana amit akarnak... majd meglátjuk.. -
MODERÁTOR
"ezt a szerzödésre külön kézzel ráírattam amit külön aláirtak és lebélyegeztek miszerint az ügyfél kizarolag modemmel fogadja el a bekötést routerrel nem.
Bár nem értették miért ragaszkodom ehhez, mert azt mondja igy is modemmel kötnek be."Akkor ezek szerint majd csak 1 hónap múlva cserélik le routerre? Hosszú lesz az a 23 hónap hűség az Invitel HGW-vel!
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Intruder2k5 #12964 üzenetére
Tényleg, nem íratta rá, hogy később sem járul hozzá a routerhez
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Roland-87
aktív tag
Látom más is kerüli az invitel csodaroutereit
És tényleg nem tudok mit mondani annyira hulladékok... de mostmár a modemeik se jobbak. 2 év után meghalt a Huawei hgw-m amivel sosem volt gond aztán 1 hónapja küzdök a ZTE H168N csodával amit naponta kell újraindítani mert elkezd akadni a TV és belassul a net.. Úgyhogy már azon vagyok hogy megint jeleznem kell nekik hogy cseréljék ki de tudom hogy nem fogják majd könnyen. Majd hivatkoznak a rossz vonalra(ami nem az amúgy) meg minden másra vagy adnak egy másik ugyanilyen modemet mert gondolom a jó kis HG622 már nincs pedig azzal sehol senkinek semmi baja. -
MODERÁTOR
-
Roland-87
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12967 üzenetére
Ezaz de én naívan azt gondoltam hogy modem módban képes egy 25 megás kapcsolatot normálisan kezelni esetleg ha megy még 2 tv is akkor azt a 32 megát de nem... Pedig azt mondta a szerelő hogy ezzel a modemmel nincs semmi gond és alig van velük hiba. Valahonnan meg kellene szereznem az inviteles firmwaret a HG622-re mert már él csak a bootloaderig jut és ott kéri hogy tallózzam be a firmwaret neki de az nincs sehol az égvilágon. Amit találtam azt incorrect image file üzenettel visszadobja... Vajon honnan lehetne megszerezni? Vagy egy másik működőről nem lehet levarázsolni esetleg?
-
Roland-87
aktív tag
Nekem nem a modemig üvegszálas van hanem VDSL ami jelenleg vonali szinten 53 megát tudna tehát van bőven tartalék benne mégis instabil lett a modemcsere óta. Csak tudom hogy szeretnek erre hivatkozni azért írtam. De jelen esetben ez nem áll, ez a modem hibája és utálom a napi restartolásokat hogy stabil maradjon a rendszer de ezért még nem fognak hajlani a cserére az a baj :S
-
Roland-87
aktív tag
válasz Prémvadász #12971 üzenetére
Azthiszem egy O2-est már próbáltam de nem fogadta el, de most kipróbálom ezzel Nagy bajt már nem tudok okozni mert eddig se működött a szerelő meg itthagyta nekem levélnehezéknek... szóval kísérletezni jó móka
-
Roland-87
aktív tag
válasz Prémvadász #12973 üzenetére
Hehe na ez felment rá de ugyanúgy a bootloader képernyő fogad szóval lehet a flash memória szart be rajta és így hiába töltök fel rá akármit... Vagy nem jó a firmware... érdekes hogy van egy eredetim is (16 megás Dump) és azt sem fogadja el... Bár nem tudom mit jelent az hogy dump verzió. Lehet soros portos élesztéssel kellene próbálkoznom még, elvileg lehet.
-
titán
-
frovery
senior tag
válasz Roland-87 #12974 üzenetére
A DUMP az egy mentés másik működő eszközről. Tehát valaki lementette és kitette publikussá.
Lehet ez a gondod, mert abban lehetnek olyan beállítások is, amik a tiédre nem jók.
Mindenképpen egy gyárilag "szűz" firmware kellene.Esetleg invitelnél olyan szakit keríteni, aki ilyenekkel foglalkozik.
Esetleg a műszaki ügyfélszolgálatnál érdeklődni ez ügyben, emailben, hátha.... -
frovery
senior tag
Invitel vdsl modem router kombó ZTE (pontos típust nem tudom), egyik portot ami iptv-re van beállítva, hogyan lehet netre állítani?
A szolgáltató az első 2 portot iptv-re konfigolta de csak 1 van. Viszont kellene egy pc-re az a port is.
Megoldható valahogyan? -
Roland-87
aktív tag
De miért jó 1 modemre 2 routert tenni? Gondolom nem enged kétszer bejelentkezni úgyse, bár régen ismerősöm is csatlakozott ADSL-en 2 modemmel egyszerre de aztán kiiktatták ezt a lehetőséget is.
-
frovery
senior tag
-
Batib
őstag
-
Revan29
csendes tag
Az Invitel nemrég kötötte be az új optikai kábeles netét hozzánk, 30Mbps-osat és adtak hozzá egy régebbi Huawei EchoLife hg8240 modemet (mert én külön valami megbízhatót és stabilt kértem). Ehhez viszont kellene egy megbízhatóbb router is hogy az okostelefon is és a tablet is hozzájusson a jóhoz, de az Invitel routereiben nem igazán bízom.
Ti milyen routert ajánlotok,
ami ezt az Inviteles kapcsolatot (mondjuk 50mbps-ig, mert attól több úgysem lesz egy darabig) ki tudja használni? A gép elég elavult (AMD 5000+), még XP van rajta és szerintem nincs benne hálókártya sem, a net pedig PPPOE - ezt gondolom majd meg kell változtatni a routeren.One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
-
Revan29
csendes tag
válasz Gubek-Einste #12988 üzenetére
Köszönöm, meg is találtam a kérdésemre a választ
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
A párom most váltana csomagot, és az eddigi 10 éves 5Mbites ADSL internetről váltana optikai tripla csomagra (tv - családi, internet - 30Mbit, telefon). Jelenleg egy 3 antennás D-Link router-rel osztjuk magunknak a netet a lakásban. A kérdésem az lenne, hogy hogyan jobb igényelni a csomagot? Eleve wifi-routerrel, ami 2 éves hűség vállalása mellett ingyenes, vagy wifi router nélkül?
Csak elég nagy a lakás, emelet is van, és gond lenne, ha nem lenne elég erős a kapott wifi. Hogy egyszerűbb az összekötés, ha nem kérek wifi-t, és valahogy bekötöm a meglévő D-Link router-t, vagy ha kérek wifi-t, és ha gyengének bizonyul, akkor lecserélem a D-Link-re? Ti hogy csináltátok?
Köszi előre is a választ![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
MODERÁTOR
válasz spiritex #12990 üzenetére
Szia!
Általánosságban ezek a szolgáltatók által kiadott eszközök elég hulladék minőségűek, sok a probléma velük minden téren, legyen az konfigurálhatósági, vagy stabilitási kérdés, így amennyire csak lehet, érdemes saját eszköz használatára szorítkozni, ami persze kétségtelenül drágább!
Mondjuk a saját routert minden esetben bekötheted a szolgáltatós eszköz mögé, ami a WiFi szórás szempontjából javulást hozhat, de ez esetben vannak bizonyos műszaki körülmények, amik nem mindenkinek felelnek meg! Ilyen pl. a DDNS használhatósága vagy nem használhatósága, a külső IP cím és a port forward-dal kapcsolatos dolgok, amik egy szolgáltató által kiadott HGW használatával elég nehézkesek lehetnek, és nem utolsó sorban a biztonság kérdése, hiszen HGW-vel a LAN hálózatod tűzfalát, ami a védelmet szolgálja, nem teljes egészében Te felügyeled, abba a szolgáltatótól bármikor bárki bele kontárkodhat, és akár a gépeid, NAS-od megosztott tartalmát is elérheti, szinte kontrollálhatatlanul!
Saját véleményem az, hogy a szolgáltató adjon egy modemet, routert meg vegyen magának az előfizető, és használja azt, vagy cseréje kedvére ha nem tetszik neki!
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #12991 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
"...a szolgáltató adjon egy modemet..."
Mivel tv is lesz a csomagban, így valószínűleg nem modemet fog adni, hanem HGW-t, nem? Ez után rá fogom tudni kötni a wifi router-emet, amiben továbbra is fog menni a portforward, ahogy jelenleg? Továbbá le fogom tudni kérdezni a külső IP-met, és beírni a megfelelő programba?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
MODERÁTOR
válasz spiritex #12992 üzenetére
Állítólag (itt olvastam én is) az Invitel két külön eszközt ad, ha nem kérsz WiFi-t, egy modemet, és egy valami gateway-t, a VoIP telefonnak, és a TV-nek! De ezt inkább beszéld le tutira egy műszakissal! Olyan is volt itt (talán egy-két hete), aki a szerződésbe is beleíratta külön, hogy nem fogad el HGW-t, csak modemet! Szóval lehetőségek vannak, de ezt neked kell pontosan felderíteni! Egyébként minden megoldható, csak kérdés mennyire egyszerűen, vagy mennyire nehézkesen! HGW mögül is lehet használni DDNS-t, és portot is lehet forwardolni, több módon is, de ez mind-mind nehezíti az életed, ha nincs rá szükséged! Ráadásul hallottam már olyan HGW-ről is (igaz az Telekom topikban volt), amiben mint utólag kiderült, nem működött a port forward!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #12993 üzenetére
De hogy lehet tv-t nézni HGW nélkül, csak modemmel?
-
veze
őstag
válasz Intruder2k5 #12995 üzenetére
Nekem 06-án jönnek bekötni, majd elválik hogy mi lesz
elvileg egy ONT (Optical Network Terminal ) nevű eszközt adnak ami itt lesz a szobában egészen addig behuzzak az üvegszalas kabelt és abba kötik bele ( nem kell sokat , kb 2-3 méterre van a járdatól a kiépitési hely, azt mondta telefonban a szerelő hogy a korábbi drotos telefon kábelcsatornájában huzza be, aminek a vége itt van a szobában )
ebbe az ONT nevű eszközbe csatlakoztatható a telefon(vagy az az eszköz amibe a telefont kell dugni) illetve a sajat router, a sajat routerből meg a géphez, belső hálózathoz
Nekem 06-án jönnek bekötni, majd elválik hogy mi lesz -
Az Invitel-nek megint sikerül alulmúlnia magát. Egy augusztusban kiállított 0.-Ft végösszegű számla alapján akar bevasalni rajtam úgy 4'600.-Ft-ot, hogy nem volt még csak csekk sem az augusztusi számla mellett. Persze amikor 0-át kell befizetnem, ez érthető is.
Ami igazán furcsa az, hogy miért csak most szólnak, hová lett az első felszólítás?!
Hogyan lett a 0-ból 4'600?![ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy az Invitel-nek szerződéskötés előtt nyugodtan el lehet mondani, hogy saját wifi router-t szeretnék majd használni, mert az emeletre is el kell érnie a jelnek? Lehetővé teszi, engedélyezi legálisan az Invitel a saját router-es osztást? Azt tudom, hogy miután bekötötték és elmentek, saját magam meg tudom oldani otthon, és nem fogják megtudni, de az érdekelne, hogy lehet nekik erről beszélni (mert régen nem lehetett)? Mert azt tervezem, hogy elmondom nekik, hogy ha nem elég erős a saját wifi eszközük, akkor a sajátomat szeretnénk használni, vagy eleve megkérem őket, hogy kössék be ők a saját router-emet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
spiritex
veterán
válasz Intruder2k5 #12999 üzenetére
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest