Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
-
LOGOUT
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
Pedig újraindítottam az egész rendszert és kizárólag a tesztelő gép volt fent a hálózatomon. Az FTP-ről is csak a szokásos 2,6 MB/s-al jön az anyag.
Arra gondoltam, hogy keresek valakit a szolgáltatónál akinek szintén ilyen sebességű netje van, és nála egy teszt, vagy bemegyek a szolgáltató irodájába és onnét egy teszt.
Igazából nemrég a digitális tévéadással voltak problémáim, és a szerelők újraforrasztották az optikai kábel végén a patch kábelt. Igaz kiderült, hogy nem az volt a probléma, hanem az új tévének túl erős volt a jel, ezért rontani kellett a jelszinten a koax kábelen. Ekkor még nem tűnt fel, hogy lassult volna a net. Persze a koaxnak semmi köze a nethez, csak a forrasztás játszhat közre, bár a készülék amivel dolgoztak, tesztelte is a művelet eredményét, annak is jónak kellene lennie, mert a nem megfelelő eredmény esetén automatikusan eltörte a kábelt.
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A szoftverbázisról 1 MB/s körüli a sebesség. Többnek kellene lenni, nem?
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, majd megpróbálom, mennyivel működik.
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak az zavar össze, hogy Szeged irányban megvan a sebesség.
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Internet sebességgel van gondom. A szolgáltató helyi kisvárosi cég, de optikai hálóztot használ egészen a házamig. A netem 40/20 Mbit/s, ami az elmúlt két évben általában meg is volt, de egy hete problémákkal küzködök.
Átlagban havi 3-400 GB adatforgalmam van egy FTP szerverről. Ha csak egy nagyobb fájl mozgatása van folyamatban, eddíg 4,9-5,1 MB/s sebességet jelzett ki letöltőprogram, az utóbbi héten max 2,6-es sebesség jön össze. Ha 2 szálon fut a letöltés, akkor az egyik 2,2 a másik 1,9 körül dolgozik. Először az szerver üzemeltetőivel vettem fel a kapcsolatot, de náluk nincs hiba. Kizártam a házi hálózatom (ami gigabites) hibáját is, mert az egyik géppel közvetlenül csatlakoztam fel a jelátalakító box-ra, és nem változott a sebesség.
Speedtest.net-el szoktam nézegetni a sebességet, ami automatikusan egy szegedi szerverre szokott csatlakozni, ahol megvan a névleges körüli sebesség. Azonban nekiálltam variálni a szervereket, és kiderült, hogy bármelyik másik lehetőséget választom, drasztikusan csökken a letöltési sebesség. Kipróbáltam több sebességmérő oldalt is, és szinte mindenhol csak 20 Mbit/s körüli letöltési sebességet kapok eredményül: 1 2 3 4 5
Beszéltem a szolgáltatómmal, és ők sem értik, mert állítólag Szegedet is Budapesten, a BIX-en keresztül érem el.
Mit gondoltok, hol van a rendszerben a szűk keresztmetszet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Playstation 5 kontrollerek 3 hónap garancia
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Precision 5490 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi