- Ivqkzy-: 2. gépem
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Igen, rosszul emlékeztem, a SZOCHO nem-fizetés csak következmény volt.
Szóval visszakerestem: ez volt a kardinális kérdés a céges RSU esetében:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500117.TV77/A [...] A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni
(2) * Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;
Ezek alapján a vest nem feltétlenül SZOCHO töteles, mert nem feltétlenül jövedelem.
Mi azzal érveltünk, hogy a programban résztvevőknek azonosak a feltételek, ők meg azzal, hogy a cég dönti el ki kerül be a programba. Ezért mindketten kötöttünk egy kompromisszumot, hogy nekik van igazuk.
Az IBKR RSU tekintetében viszont szerintem már megáll az érvelés, hogy bárki számára azonos feltételekkel volt elérhető az ajánlat.
Visszakerestem az IBKR RSU-ról szóló hozzászólást Predátor kollégától (köszönet érte így utólag is).
Ebben konkrétan a NAV is hivatkozik a fenti passzusra, miszerint szerintük is mindenkinek azonos feltételekkel vehet részt a referral programban, már ha regisztrálnak (ide másolom a szerintem releváns részt):Az Szja tv. 77/A. § (2) bekezdés a) pontja értelmében ugyanakkor nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély az értékpapírt bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerezte.
Figyelembe véve azt, hogy az IBKR honlapján elérhetőek a „Refer-a-friend” program részletszabályai, mely alapján bármely új IBKR számlát nyitó magánszemély szerezhet a program keretében részvényt, ha teljesülnek az ott meghatározott feltételek, ezért az IBKR részvények megszerzésére tekintettel a részvények megszerzésekor nem keletkezik bevétele, azzal összefüggésben adókötelezettséget az értékpapír értékesítésekor kell majd teljesítenie.Szóval én a Zoli féle értelmezéssel értek egyet, miszerint vestingkor nincs esemény, eladáskor ETÜ, az osztalék meg osztalék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest