Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
deniel1984
csendes tag
Köszi A választ.
AMúgy nem hiszed el pont ezeket nézegettem, csak nem együtt a kettőt.
E2180-as az mennyivel jobb mint mondjuk a e4500-as?A memóriám maradna, de gondolom az is lehetne egy fokkal jobb, mondjuk 800-as.
667-essel mennyit engedne a tuning? Gondolom függ tőle?
Őszintén szólva nem akarom az egész gépemet kicserélni, de úgy látszik mégis az lesz.
Engem is elkapott a gépezet, mongjuk már 3 éve nem volt komolyabban hozzányúlva. -
nike_
addikt
válasz
deniel1984
üzenetére
Szia!
Vegyél egy Gigabyte P35-DS3-at (17.000 Ft) + Pentium Dual-Core E2180 OEM (13.000 Ft) + CM Hyper TX2 (4.000 Ft).
Húzod 3GHz-re és lesz egy egész jó konfigod jó áron.

Milyen RAM menne mellé?
-
deniel1984
csendes tag
Hello!
Lenne egy kérdésem!Ati HD2600XT videokari és 2x1 GB DDRII memória mellé milyen proci menne.
Most egy D805-ös intel procim van, de nem tom tuningolni mert Asrock conroe1333-as alaplapom van.Váltanék de nem tom mire: Ha a procit cserélnék akkor E4500 ra gondoltam most láttam 19 ezerért újonnan, a mostani procimat bevennék 7 ezerért.
Vagy az alaplap és procin adnék túl, de akkor AMD-re váltanék, mert az jönne ki anyagilag a legjobban 5000+-ra gondoltam.
Amúgy sosem voltam benne ebben a tesztelős-pontozós játékban, mert nem érdekel, meg anyagilag sem birnám.
Játékra használnám amúgy.
Ja és a tuning nem kizárt nálam. -
szacsee
nagyúr
Hú, AMD-m már eladtam, azóta jöttek BE LE jelölésű procik is, amik nemtom mit jelentenek már..
Egy 3Ghz-n ketyegő ájemdé kihajtaná szerintem a VGA-t, viszont, ha jól tudom van már belőle valami energiatakarékos verzsön is, ami nem 125W-ot kajol, mint az elsők.
Sajna lemaradtam az új AMD-s dolgokról..
Ha hosszabb távra tervezel, akkor viszont lehet intel a nyerő, mivel ua. a frekin jobban kihatja a vga-t és jobban lehet tuningolni is.
Elsővel sem jársz rosszul szerintem és pénzt is spóroltál..
Amúgy meg Olivedrát tessék birizgálni erősebben, Ő AMD háza táján jobban ismeri a dolgokat.
-
Lmh
őstag
mindkettő helyes, de ez talán kicsit off topic kezd már lenni
Viszont a fentebb leírt kérdésem még mindig él.... 
-
siriq
őstag
Spec en meg anno ugy tanultam hogy hasonul az a bizonyos , ezert azzal lesz belole. Amugy az avval olyan mint ha az idegeimet huznak. Szimpla tajszolas ami max hivatalossa forta ki magat.
Szerk: Helyesirasbol sosem voltam jo de ezek mar idegesitenek engem is.
Foleg a kedves "mediaban" "terjett" el. Mert olyan jo.
-
Lmh
őstag
Üdv! XFX GF 9600GT 512 ddr3 Alpha Dogom van és egy AMD Ath 64 X2 4000+ DualCore-om!
Azt hallottam, h az NVIDIA karik nem csipázzák az AMD-t, meg egyre több rosszat hallok az AMD-ről általában! Viszont szeretnék emellé az újonnan szerzett jókis VGA mellé vmi procit ami rendesen kihajtja, és jóban van az NVIDIÁVAL is!
A kérdés: vegyek nyugodtan vmi jó ( 5000+/ 6000+ plusz mellé coolermaster hyperTX2
) AMD procit hyperTX2-vel összesen kb 20-25ért
vagy
Intel procit ( amit -nekem azt mondták- sokkal jobban szeret az nvidia ) ( E6750 / E8200 ) + kell mellé új alaplap, mert a M2N-X-em ha jól tudom csak AMD-t kezel, uh össz kb 45K-ért???
Ha jól számolom olcsóbban nem jön ki:S:S:SSzeptember környékén lenne a vásár, nyári meló után. ( talán picit esnek az árak )
Köszi a segítséget!!
(( ui: ha vki tud melót, szóljon
)) -
gV
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
284 dolcsi kb 42e ft lesz tehát nem lesz drága, teljesitményben a +10% 1 szálon (a HTT miatt hosszabb futószalaggal ez remek eredmény) több szálon akár 40% a difi (v mondhatjuk azt h veri a legjobb 3.2GHz-es C2Q-ot a 2.66GHz-es Bloomfield), a fogyasztás még elöszériás darabokkal mérik, nem tudom miért nem a 45nm phenomrol adsz infokat ha a Nehalemekkel kapcsolatba csak téveset tudsz.

-
Oliverda
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Nem lesz az olyan nagyon jó mint amilyennek sokan hiszik. Átlag +10% desktop-on a Penryn-hez képest plusz ott lesz a nagyobb fogyasztás is az áráról meg a majdani lapok áráról nem is beszélve.
-
válasz
akiesznelvan
üzenetére
Az a fő gond, hogy ezt a kategóriát kivéve nem nagyon van versenyképes procija az AMD-nek. Az, hogy az Intel most gyorsabb, nem gond, de az már igen, hogy 2 éve az, ráadásul a Nehalem nagyon jó lesz és azzal kell versenyeznie a 45nm-es Phenom-oknak. Nem egyszerű.
-
nike_
addikt
válasz
akiesznelvan
üzenetére
De majd ha 45nm lesz, akkor lesz igazi csata!

-
akiesznelvan
csendes tag
amint az aláírásomon is látszik, én a kicsihez tartozom. Szerintem azzal nehéz versenyezni, hogy gyors procit vettem 14k-ért, ami max. 45 Wattot fogyaszt, nem is beszélve a 780G chipset-ről. Az Intel MOST gyorsabb, és? Még valami: ha a hozzám hasonlók nem vennének időről időre AMD-t megnézném a befagyott Intel árakat.

-
-
DarPet
tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne: egy GA-EP35-DS3 és E8400 ellen esetleg van jobb hasonló áron az AMD-től valami (természetesen hosszabb távra, a lényeg h minél jobban kihajtsa a VGA-t 1280*1024-en, játékhoz, és stabil legyen)?
Üdv: DarPet
-
szilva01
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Kösz a tanácsot, sokat segítettél.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Aha, és te eddig tudtad hogy AMD-t használnak? Mert én nem... Tehát eddig AMD-t használtak (elvileg már évek óta) mégsem dőlt a lé hosszabb távon sem.
Akik a Dreamworks-höz hasonlóan több CPU-s Opteron/Xeon rendszereket vásárolnak azoknál nem az lesz a döntő hogy XY mit használ.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
hossszú
üzenetére
Kinek? Az AMD-t jelen helyzetben szerintem sokkal inkább az nyereséges működés helyreállítása érdekli mintsem bármiféle presztízskérdés. Se idejük se pénzük nincs most ilyesmire. Ki tudja hogy az Intel mennyiért adja a CPUkat a Dreamworks-nek csak azért hogy váltsanak. Persze nyilván ez egy fricska a konkurenciának.
-
válasz
szilva01
üzenetére
Turion-os gépből nem túl nagy a választék, különösen nem gamer változatban. Nem véletlen.
A Puma platform már jónak ígérkezik sok szempontból, de az még nincs.
Tehát: IntelMost jelent meg a Centrino 2 is, úgyhogy a mostani Inteles laptopok ára hamarosan lejjebb megy. Ez sem utolsó szempont.
-
szilva01
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni notebook vásárlás terén!Egy gamer laptop-ot szeretnék venni(tudom, hogy annyi pénzből jobb és időtálóbb asztali gépet lehetne venni, de én a mobilitást választottam).Azt szeretném kérdezni, hogy AMD, vagy INTEL belsőjűt vegyek??
(ha kérhetlek titeket akkor ne olyan válaszoljon aki elfogult, hanem olyan, aki tiszta fejjel gondolkozik!! köszi) -
Gyuri27
félisten
válasz
master bud
üzenetére
Ha a notiban csak proci van és egy árban akkor intel.
-
master bud
tag
Halihó,
dönteni kellene laptop ügyben és processzor kérdés merült fel:
Intel Core 2 Duo T5450 (1,66 GHz) vagy AMD Athlon64 X2 TK57 (1,9 GHz)
Nem ismerem a teljesítményeket így minden hozzászólást köszönettel veszek

üdv mb
-
hossszú
őstag
A Dreamworks is Intelre vált , egyre nagyobb bajban az AMD
-
ClaydovE
aktív tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Celeront nem akarok, de a rendes pentium akkor jobb lesz nekem.
-
-
ClaydovE
aktív tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Mivel inkább csak net menne rajta igy a lényeg hogy keveset fogyasszon, akkor inkább az intelre voksolok (ár az ugyanaz szinte).
-
-
ClaydovE
aktív tag
Intel Core Duo E2200 vagy AMD X2 5200+ közül melyiket érdemes választani? Főleg netezős gép lesz, de néha játék is menne rajta (nem a legújabbak).
-
-
bence1993072
csendes tag
sztem AMD AM2 a legjobbb...
szerintem
-
sh4d0w
félisten
válasz
kozyadam
üzenetére
45 nm-en kisebb a fogyasztás és a hőtermelés - halkabb és kevésbé áramzabáló lesz a gép. Sok cache nem árt, ha grafikai programot használsz.
AMD: ha korlátozott a rendelkezésedre álló anyagi keret, akkor AM2+ alaplap vmilyen X2-essel, aztán később még upgrade-elhetsz Phenom-ra.
-
kozyadam
tag
válasz
perempe
üzenetére
teljesen igazad van. én is belegondoltam, hogy abszolút kihasználatlanul marad a proci jelentős része, csak nem tudtam, hogy mások hogy gondolják. akkor mégiscsak 2magosat választok.
intel core2duo e8400 3,0 GHz procit használ valaki? azt olvastam az intel oldalán, hogy ez 45nmes, az mit jelent, milyen előnyt jelent a 65nm-es processzorokkal szemben? azt is írják még, hogy ez 6MB cache-sel rendelkezik. ezért inkább hajlok e felé mint egy E6750 felé.
valaki tudna állást foglalni esetleg az AMD mellett is? abból érdemes manapság 2magosakat választani, és ha igen akkor milyet?
Ádám
-
perempe
veterán
válasz
kozyadam
üzenetére
Szerintem "néha photoshop" miatt ne vegyél drága gépet. 4-5 évre lehet tervezni, de nem PC-ben.
Nekem P31 lapom van E2160-nal 2GB memóriával megtámogatva, és elégedett vagyok vele. Azóta rájöttem, hogy VGA kártyát (2600xt) se kellett volna venni (fél év alatt kb. 5-6 óra NBA Live 06), elég lett volna egy GA-73PVM-S2H (GeForce 7100 chipset integrált videokártyával: DVI+VGA, Firewire).
Lehet, hogy a mostani géped is megteszi, és a cserének nincs értelme. (Sajnos nincsenek kitöltve a "cuccok", így nem tudom a jelenlegi konfigod.)
-
kozyadam
tag
Sziasztok! lassan eljött az ideje, hogy gépet cseréljek. a processzor tekintetében elég tanácstalan vagyok még. játékra nem nagyon használnám a gépet, és pl virtualizáció se nagyon fontos. néha photoshop, de általában csak WLM levelezés, alap programok futnak. Ti milyen procit ajánlanátok erre a célra? elsősorban olyan gépet próbálnék meg összeállítani, amit akár 4-5 év múlva is megállná a helyét, ezért én 1 Intel Q6600 4magos procira gondoltam, ami tudom elég sok lehet ezekhez a feladatokhoz, de ha megoldható lenne akkor nem nagyon bolygatnám az elkövetkező jópár évben a gépet. persze természetesen néztem 2magos Intel és AMD darabokat is, de kíváncsi vagyok, hogy Ti mit gondoltok, melyik lenne a legjobb választás.
Előre is köszi a válaszokat: Ádám
-
slett27
addikt
válasz
bence_vmg
üzenetére
Kérdés : Mire akarod a gépet használni ? Ha játék és a felbontás nagyobb mint 1280x1024 akkor teljesen mindegy, mert a VGA fogy el. Tehát mindegy pl. hogy X2 5000+ vagy E2200. Ha játszol 1280x1024-ben akkor a Core2 célszerűbb választás. Ha tuningolsz akkor megint csak Core2 jöhet szóba. E2200-nél szinte 100% megvan a 3,3-3,4GHz, X2 5000+-nál mázli kell hogy meglegyen ez a freki, általában 3,1-3,2GHz. Ugyanazon frekvencián erősebb a Core2. Ha nincs tuning, akkor a legjobb választás ár/teljesítményben sztem egy X2 5000+ egy Gigabyte vagy ASUS lappal.
-
bence_vmg
csendes tag
Hy all!
Lenne egy fontos kérdésem, mibe lenne érdemesebb befektetni egy Athlon X2-es-be vagy egy Intel dual core-ba (intelnél főleg E8400 vagy E2180 pénztől függően) a többi hardwer már okés
Előre is Köszi:
Bence -
-
sh4d0w
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Még annyit a pereskedésekhez, hogy nem véletlenül büntették már meg az intelt Dél-Koreában, nem véletlenül fogják seggberúgni az EU-ban, és nem bagatell az sem, hogy már az USA-ban is vizsgálódnak ellene...
-
Hallottam én már mindenfélét ebben az ügyben. Van, hogy az Intel-párti szidja az Intelt és az AMD rajongó az AMD-t. Az biztos, hogy jó kis vitatémát produkálnak nekünk.
Az mindenesetre mókás volt, amikor az AMD kijelentette, hogy a mostaninál 2x nagyobb piaci részesedéssel tudna csak életben maradni. A mostani kb. 15%. Amikor a legjobban ment nekik, 24% körül volt, de akkor nem panaszkodtak.
Valakitől azt is hallottam már, hogy az egész csak színjáték. Nem mintha ezzel egyetértenék csak gondoltam ezt is ideírom.
-
Csatlakozok slett27-hez ami a kompatibilitást illeti. Az E2200 pedig, ha nem antituning példányt fogsz ki, tényleg nagyon jó.
Az biztos, hogy ebben az árkategóriában nem egyszerű a választás, mert sok a jó proci mindkét gyártónál.Én is csatlakozom az E7200 pártolókhoz, de az a 2200-hoz képest +10K (igaz, nagyon megéri az árát).
-
-
slett27
addikt
Ez nagyon gusztustalan összehasonlítás, eltolt skála.
Kicsit megtévesztő. -
csimav
őstag
Én e 8400 at vennék
de a 7200 se rossz -
Balintt
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb megvenni?
intel c2d E4500
amd athlon x2 6000+Üdv: Bálint
-
sh4d0w
félisten
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Kicsit el vagy tévedve. Az AMD nem azért perli az intelt, mert ég a ház, hanem mert az intel tisztességtelenül szerzett piaci előnyt és nem dőltek hátra nyugodtan, hanem pontosan az intel piaci magatartása miatt nem voltak képesek olyan összegeket fordítani a fejlesztésekre, mint amire szükség lett volna.
-
slett27
addikt
Itt egy kis kedvcsináló az E7200-köz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
slett27
addikt
Valóban alsó-középkategóriában nehéz dönteni. Viszont ha mindig csak vársz sosem lesz géped.
Én a helyedben vennék egy Gigabyte P35-DS3-at egy E7200-vel. Kicsit drágább, de sztem ez éri meg a legjobban, ha olcsón akarsz ütős gépet. E7200 3,8GHz szinte biztos. Ott meg minden egyprocis VGA-t kihajt. De elég a 3,2GHz ami alapfeszen simán megy. Nem melegszik, 45nm, keveset fogyaszt, gyors, kell ennél több ? 
-
csimav
őstag
Huh
olyan procik vannak
drága mint az állat:
pl:
Intel Core 2 Duo X6800 239.880 Ft
Intel Core 2 Extreme QX6850 204.562 Ft
Intel Core 2 Extreme QX9650 190.859 Ft
Intel Xeon 5140 133.584 Ft -
csimav
őstag
Legerősebb intel: INTEL Core2 Quad Q9450 2.66GHz 775 BOX
* FOGLALAT: LGA-775
* FSB: 1333Mhz
* CACHE: 12Mb
* MAGOK SZÁMA: 4 db
* DOBOZOS: IgenLegerősebb phenom: AMD Phenom 9850 X4 AM2+ BOX Black Edition
* FOGLALAT: Socket-AM2
* FSB: 1000Mhz
* CACHE: 2Mb
* MAGOK SZÁMA: 4 db
* DOBOZOS: Igen
Intel: Magasabb FSB,magas cache.. sokkal jobb az intel,persze drágább is.Most nézem van már Intel Core 2 Quad Q9550 is

# Processzor család: Core 2 Quad
# Technológia: 45 nm
# L2 Cache: 12 MB
# Órajel: 2.83 GHz
# FSB: 1333 MHz
# Tipikus áramfelvétel: 95 W
# Tokozás: LGA 775
# Intel tecnológiák: Intel 64, EIST, Quad-Core, EDB, VT
# Kiszerelés: dobozos, gyári hűtővelde iszonyat drága

-
kulerr
őstag
Habár nem nekem szólt, de...
Igen az Intel quad erősebb a phenomnál és mint írtam a harmadik és negyedik negyedévben jönnek az új processzorok elég jó áron, az eddigiek túlnyomó többsége (ha nem mind) olcsóbb lesz. Újonnan a szóban forgó kategóriába jön az E7200 mellé az E7300 (Az E7200 ára előreláthatólag úgy 4k-t fog esni) és jön az E2xxx szériát váltó E5xxx széria ami árban is ugyanott lesz 2MB gyorsító tárral 2,53Ghz frekivel.
-
kulerr
őstag
Az intel váltani fog az igaz de ez csak a bevezetéstől min 1 év amire jelentősen érezteti is majd a hatását, az AMD azonos órajelen olcsóbb még...habár a harmadik negyedévben eléggé lemennek az eddigi proccárak. (és ha a tuningot belevesszük már változik a helyzet...)
A P35 -be még jó darabig fogsz tudni nagyon jó procikat rakni azért ne szaladjunk olyan gyorsan előre hiszen csak most jött ki a P45 is. -
Bocaa
senior tag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Hát még 2 hét csak már most elkezdek informálódni...Nem hiszem ,hogy sok dolog változna addig.Tehát az 5000+ most jobb választás de az e2*** széria erősebb ha jót fogok ki.És egyik sem időtállóbb a p35-ben mi a legnagyobb proci ami belemegy
késöbb is.A 790x-be sem tom pontosan.a foglalat vajon még meddig marad ez az amd-nél mert az intel vált jövőre azt tom -
Az E4500 erősebb, de más árkategória. Az 5000+-al most az E2200 van azonos árban. Alap órajelen ez utóbbi talán egy hajszálnyival erősebb, de semmiképpen sem szignifikáns az eltérés, viszont mostanában a 2000-esek nem villognak tuningban. Az alaplapok időtállósága hasonló (nem túl jó).
Most az 5000+ talán jobb választás lehet.
Ámbár az MSI lapok sem villognak tuningban. Inkább Gigabyte hasonló kiszerelésben. -
slett27
addikt
Itt láthatod hogy az általad felsorolt E2160 vs 5000+ hogy áll tuning nélkül. Az biztos, hogy az E4500 odaken 3,4GHz-en az 5000+@3,1GHz-nek, kérdés az, hogy a mostani E4500-ök mennek-e annyit minimális fesszel vagy alapfeszen. Az 5000+-nál úgytudom alapfeszen lehet kihozni a 3-3,1GHz-et. Viszont ebben a felbontásban a VGA fogy el hamarabb. E4500 vagy 6k-val drágább is. Van pro és kontra.
Egyik alaplap sem időtállóbb a másiknál. -
Bocaa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4475
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nem komoly)

Viszont a fentebb leírt kérdésem még mindig él....

))

Kicsit megtévesztő.