Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
ez tényleg egész jó árban van!
-
-
morzsa
aktív tag
Helló!
Egy barátom szeretne új gépet építeni, de nem tudja, melyik irányba induljon. AMD? Intel? A keret kb. 110-120e Ft ebből lejön egy 40+10e-es vga (4850) és memória. Fejleszthető gép kellene, hogy az alaplap megint kihúzza pár évig.
Sajnos én kimaradtam az elmúlt félévből, és ezért nem tudok érdemi tanáccsal szolgálni. Talán ti?Szóval 50-60e Ft körüli alaplap+proci kombót keresünk, kiskerárakkal számolva, mert spéci kapcsolatunk nincs. Jah, az úr hadilábon áll a tuninggal

Előre is köszönöm.

-
őstag
Azt tudom hogy pl az én e5200-om alapon(2,5ghz, 2Mb L2 Cache) valahol jobb valahol nem egy X2 6000+-tól ami 3Ghz..Szóval alapon egy szinten vannak kb..ugye egyforma áruk is van ~ viszont két kattintással 3ghz-en megy a procim ami már jobb mint egy 3Ghz-es X2 ..és hol van még a vége..
(bár amd-t is lehet huzni) -
lúzer
veterán
üdv!
van valami általános órajel-különbség, hogy aránylanak a procik egmáshoz, persze nagyon általános felhasználásra!
hogy érthető legyek egy példa:2,5 ghz core2 duo =
2,2 ghz core2 quad
3,2 ghz amd x2
2,6 ghz phenom4
2,8 ghz phenom3szóval az órajelek összemérhetőségéről statisztikai adat kb., van ilyen?
illetve azonos órajelen mi a sorrend?!
-
Zotya984
senior tag
Hali
Lenne egy kérdésem : X3 8650 vagy az E5200 a jobb, és milyen téren mennyivel?
Ezek közül akarok választani valameiket.
Segítsetek -
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
köszi

-
TomBoy1986
veterán
válasz
üzenetére
Itt már Clk2clk erősebb az A64.
Ez segíthet a döntésben: [link] -
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
köszi az infót ! az nagyon durva már hogy 1600mhz-es elbánik egy 2660Mhz-essel..core archi nagyon komoly .. bár azt viszont nem tudom hogy egy D 805 2,66ghz-es P4 hány mhz-es X2-vel van pariban

-
válasz
üzenetére
Azt tudom mondani, hogy az e1200 alapórajelen (1600 MHz) elbánik egy Pentium D 805 -el (2.66 GHz, 533 PSB), de nem tudom, hogy ez segít-e rajtad.
-
őstag
..én meg azt gondoltam hogy itt ezerrel megy a vita hogy ez jobb nem pedig az

-
őstag
helótok a melyik a gyorsabb proci.. INTEL Celeron Dual Core E1200 vagy AMD X2 4200+ AM2 ..szal lényeg ugye az egy forma ár de melyik a gyorsabb szindróma .. most ujan 9800 Ft egy X2 4200 az mar lol..at e1200 10-11 ..Tuningba tudom hogy az E1200 megy ilyen 3 Ghz-et gondolom ott mar jobb mint a 4200..de a 4200 meddig lehet huzni és max órajelen hol áll a egy 3ghz-es 1200-hoz képest :?
-
MJ12
csendes tag
én most vettem egy Athlon 6400+-t , és a sempron 3400+-as volt eddig benne
Nagyon meg vagyok elégedve az atlonnal, jó teljesítménye van! Hőmérséklet: 20-30 fok, gyári hűtővel, 3.2ghz, elég jó!
ajánlom aki tudja, (23.000) ért szereztem be -
malwy
senior tag
Ennek a proginak: "AMD fusion for gaming" van INTELes alternatívája?
-
Ghost84
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy jelenleg egy AMD Athlon64 X2 6000+ -os procim van érdemes lenne e lecserélni egy Intel Core2Duo 3,1/1333/6M E8500-ra mekkora a sebességkülönbség a kettő között?
-
Red Rebcs
tag
válasz
volvoguy
üzenetére
hogy proci meddig müködik az alaplapban neked
nem az számit hogy intelt vagy amd t veszel
hanem milyen hatások érikaz hogy veszel intelt nem jellenti azt hogy tovább tudod
használni mint az amd procitA teljesitményre meg annyi
ha minden áron nagy teljesitmény kell
és van pénzed fizetni nyugodtan cserélj alaplapot és cpu t
vegyél drága inteltha egy 6000 X2 teljesitménye elég akkor vedd azt
Én személyszerint amd t veszek legközelebb
nekem felhasználás módja meg az ár miatt
jobban tetszik -
volvoguy
addikt
válasz
Red Rebcs
üzenetére
ugy értettem a szavatosságot, hogy megéri-e akár 10.000forinttal drágábbért egy ugyanoilyan órajelű intel, mint amd...ha ezáltal kétszer oylan hosszú ideig kitart, mert ahogy irtad jobb, fejlettebb, gyorsabb, tovább elég lesz a teljesitménye, később kell tuningolni stb....
gondolom érted mire célzok...
amugy azért nehéz ügy, mert a legdurvább amd 2magos, a 6xxx széria is csupán 20.000 forint közül mozog, miközben inteléknél a "legkisebb" core2 is drágább, mint 20.000 forint...szal megéri az intel a plussz árat? vagy azt kell csinálni, hogy mivel az amd oclsó, mindig cserélgetni...nekem most van egy 4400+-m amint láthatod...elavl, fogom magam, és veszek potom pénzért egy 6000+-t...és ezt eljátszom addig, amig csak lehet....emellett megéri egy intel proci, vagy akár egy intel és inteles alaplap csere?
-
Red Rebcs
tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Nos mivel a felépitése "okosabb és ügyesebb" azzonos órajellen
ö több dolgot tud kiszámolni "végrehajtani"
úgyanazon órajellen több fps t tud, rövidebb idő alatt dekodol filmet
igy képzeld el
de intelből sok proci van azonos órajel mellett is
kisebb nagyobb fsb meg kisebb nagyobb L2 cache cpu
természetesen ezzek teljesitménye is mása cpu megbizhatóságát
éllettartamot nem az határozza meg ki gyártótta
hanem hogyan használod meg milyen külsö hatások érikhö tunning hütés használat időtartama feszingadozás
villámcsapás
nekem van 3200+ 754 amd ami most is hibátlanul megy
pedig több mint 3 évesde neked olcsobb egy erősebb amd t venni
mint venni erős intel cpu t meg alaplapot -
volvoguy
addikt
válasz
Red Rebcs
üzenetére
és mégis hogy kell elképzelni ezt a dolgot? mármint hogy mondjuk egy 2600mhz-es intel 2magos proci jobb mint egy ugyanilyen órajelű amd? mitől jobb egyáltalán? és valóban megéri azt a plussz sok ezer forintot az intel élettartamban (mármint szavatosságban)??
nomeg hogy van az, hogy egy 3ghz-re huzott amd-t is képes befogni egy alacsonyabb órajelű (2,66ghz) intel, de továbbmegyek, az amd csúcs 2magosait, a 6000+ is befogja egy jóval alacsonyabb órajelű intel...hogy lehetséges ez,
-
volvoguy
addikt
vki erre reagáljon nekem please: [link]
-
RootRulez
félisten
köszi, akkor amd lesz

-
RootRulez
félisten
de ha a 3000+os 939es elver egy 775ös P4est, akkor csak elver egy 478ast is

-
RootRulez
félisten
Megnéztem aphra2, {Zodiac}-nak belinkelt tesztjét, ahol amd 3000es vollt egy 775ös p4es ellen, ez alapján eddig az amd-nek áll a zászló...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, új "kis" gépet építek és két alternatíva között kellene döntenem.
Az egyik egy (s478) P4-es 2.8GHz 512KB/400MHz Northwood magos
A másik egy (s939) AMD Athlon 64 3000+ 1800MHz Winchester magos
Mindkettőhöz adott lenne alaplap, ddr ram, e nem tudom, melyiket tartsam meg.
Neteznés menne rajta, kis játék, zene, amikor itt vannak unokaöcsémék, hogy nem ezt nyúzzák... Melyik a jobb, megbízhatóbb, hasznosabb? -
volvoguy
addikt
üdv. az amd illetve intel közötti különbség érdekelne. ugyebár megjelent a pc-s ga 4, mely rettenetesen zabálja a procit. körbekérdeztem, hogy ha a sajátomat felhúznám kicsit, mire lenne elég. nos akik válaszoltak, szerintük semmire.
és azt nem értem, hogy 2 magos, 2,6ghz-s inteleken elfut, de ha én felhúznám 2,8-ra vagy 3,0-ra, akkor sokak szerint még az is kevés lenne...valóban ennyivel jobb az intel? hogy még kevesebb órajelen is nagyobb a teljesitménye, mint az enyémnek csutkára húzva?
-
{Zodiac}
senior tag
Szevasztok! A kérdés a következő:
Van egy agp-s 7800GS-em, melyiket tegyem alá, s775 3000MHz Pentium 4 530 Prescott-ot, vagy s939 3000+ AMD Athlon64-et?
-
Lares
csendes tag
Hali! Én hosszabb távra terveznék új gépet 2+ év. Processzor kérdés még mindig nem dőlt el. 3 proci között válogatok - C2Q 8200 - Phenom 9850 X4 - Athlon 64 X2 6000+ ... Csak tudnám eldönteni melyiket kéne venni... a 4 magosok között válogatok leginkább, de lassan ugy látom az dominál melyikhez húz a szivem

-
Lares
csendes tag
Hali! Szerintetek AMD Phenom 9850 X4 vagy C2Q 8200 lenne jobb választás egy 9600 Gt vagy egy HD4850 alá?
-
sulep
senior tag
Most akarok új gépre fejleszteni. Szerintetek melyikre lenne érdemes áldoznom?
Intel Core 2 Duo E7300 (2.67GHz/3MB/1066MHz) (s775) BOX
vagy
AMD Phenom X3 8650 (2,3 GHz, sAM2/AM2+) BOXTuning nem lesz később sem tehát ez is fontos hogy alapba jó legyen
-
slett27
addikt
válasz
dokee78
üzenetére
Sztem annyira minimális a különbség, hogy teljesen mindegy melyiket veszed, amelyiket olcsóbbra tudod kihozni. Azoknál a programoknál amelyik több magot használ, ott a 8450 a E7200-es szintjén, vagy akár felette is van, ahol nem ott kb egy szinten van az E5200-vel néha talán kicsit lassabb. Fogyasztásban viszont a 8450 az rosszabb (itt nem csak a proci fogyasztását értem, hanem az alaplapét is.)
Itt van egy kis nézegetni való, bár E5200 nincs, de van E7200.
-
dokee78
félisten
Melyik lenne a jobb választás,tuning nem lesz vele csak alapfelhsználásra talán SIMS2!
AMD Phenom AM2 8450 Tri Core
Intel Dual Core E5200 2.5GHz -
lumx
csendes tag
sziasztok
Az lenne a kérdés hogy szerintetek ez meg éri-e az árát...
ennél többet nem tudok költeni a gépre szóval max 100 ezer pénz lenne rá ez pont
100-ból jönne ki:ASUS M2N-VM/DVI AM2
AMD 5200 ATHLON 64 x2
TÁP ATX 400W CHIEFTECH
DDR2 2X1GB 800 KINGMAX
GEFORCE 9600GT
HDD 250GB SEAGATEA gépet játékra és video vágásra használnám...szeretném ha ötleteket adnátok mi nem jó a gépben vagy mitől lenne jobb vagy olcsóbb de pont 100 ezer kreditem van rá

köszike
-
Tibord
senior tag
-
slett27
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Alaplap LGA-775 Gigabyte GA-EP45-DS3 3 év gar: 27.990,-
CPU Intel Core2 Q9550 BOX 3 év gar: 67.990,-
CPU Cooler LGA-775 Arctic Cooling Freezer 7 PRO: 4500,-
RAM : 2x2GB 800MHz SuperTalent T800UX4GC5 16.000,- (Ősembertől)
Tápegység Chieftec 500W GPS-500AA 12cm fan, PFC 3 év garancia: 14.990,-
Ház táp nélkül Chieftec Smart SH-01-B-B-B fekete Midi ház 3X5.25: 14.990,-
DVD író: LG H20NS SATA fekete 20/8/48/16x 1 év gar: 4500,-
VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Glaciator h. 2 év gar: 37.990,-
HDD WD 500/SATA2/16M (WD5000AAKS) 3 év gar: 14.990,-Mindösszesen : 204.000,-
Jah, az alkatrészek Gianni-tól vannak.

-
slett27
addikt
válasz
Lipazzz
üzenetére
alalap : Gigabyte P35-DS3 ~20k
CPU : Q6600 (video vágásnál jól jön)
~30-35k (használt)
RAM : 2x2GB 800MHz SuperTalent T800UX4GC5 ~ 16k (Ősembertől)Ez így : 71k.
Videokártyát nem tudom, mert azt nem mondtad hogy játékra is kell a gép vagy sem.
Valami árat is mondhatnál, hogy mennyi amennyit rászánnál. -
Lipazzz
csendes tag
Én meg zenélgetek. Sok szoftver fut egyszerre a gépen ilyenkor, akár össze is vannak kötve a programok, és hát számolgatnak rendesen hangokat, amitől erőteljesen megugrik mostani kis single core procim. Ezen kívűl használok még Photoshopot is, és a későbbiekben terveim szerint majd videókat is készítek és vagdosok.
Ilyen esetben melyik gyártót ajánlanátok?
Hány magosat ajánlanátok?
Milyen alaplapot ajánlanátok hozzájuk?Kösz előre is!
-
Zadia
őstag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egyáltalán Intel Celeron E1400-as procit venni?
Illetve,hogy ennek mi lenne a párja AMD vonalon?
Válaszokat köszönöm. -
Killing
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Köszi!Majd meghívlak a temetésére!

-
Killing
addikt
Ja attól független hogy leégett az AMD prockóm még AMD-s maradok!
-
TomBoy1986
veterán
Szerintem pedig tartsd meg a 6000+ -t és vegyél mellé egy 4850/4870-est. Egyrészt olcsóbb, másrészt meg erősebb, mint amit a kolléga ajánlott. A CPU limited meg ha nagyon zavarna (amit őszintén szólva nem tudok megérteni
) csökkentheted egy kis tuning segítségével. Ehhez szükség esetén egy erősebb hűtőt kellhet venni. -
guri
tag
Sziasztok!!
Érdekelne a véleményetek : Amd-ről Intelre szeretnék átállni. Pillanatnyilag 6000+ X2-es procim van ,alaplapot meg átmenetileg vettem egy : J&W JW-RS780UVD-AM2+ 128MB.
A lényeg hogy az újabb játékok fussanak 1440x900-on. Milyen alaplap ,processzor ,videokártya párost ajánlotok???
Intel konfigra gondoltam ,de lehet AMD is ,érdekel h.melyik olcsobb. -
Killing
addikt
Szerintem egyértelműen AMD.Az Intel rohadt drága....Viszont én hazavágtam Hétfőn egy AMD procit mert leégett a por vagy a szar táp miatt.

-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Válasz megy az alaplapos topikba, kösz a segítséget.

-
TomBoy1986
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Ezek a legolcsóbbak, amit ajánlani mernék hozzá:
[link] [link] [link]Az ABIT-ot csak nagyon feltételesen, s csak az ára miatt. Egyébként sokkal olcsóbbak lennének a lapok, ha nem lenne válság és emiatti nyerészkedés, mert ugyebár most már az van, hiszen az euró újra 250Ft, s a dollár is 200 alatt van.

-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Köszi szépen.

Még abban tudnál légyszi segíteni, hogy ilyen proci alá milyen lapot érdemes venni?
A tuning fontos szempont (normális kereteken belül, nem kell extrém tuning), olyan 14-15e Ft-ig. Milyen chipset-ekben érdemes gondolkodni, sajnos a bartonos idők óta nem követem az AMD vonalat. -
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
A lényeg, hogy hajtson ki egy X1950GT-t, meg nem árt ha van benn egy kis tartalék.
-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Leginkább játékra kellene, egy ATI X1950 GT lenne a vga.
Tuning nem gond, azzal eleve számoltam, csak elfelejtettem írni, a lényeg az ára ne legyen újonan több 20.000 Ft-nál és hasonló teljesítményt szeretnék kihozni belőle.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy van-e az AMD procik közt olyan ami, hozná egy 2,8-3GHz-re tuningolt Intel E5200 teljesítményét azonos áron (akár használt is lehet)?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Persze hogy jó! Miért abban a hitben éltél, hogy a sok hülye aki azt vesz azt nézi hogyan szaggat a játék?
Nekem volt Intelem is meg AMD-m is, s láttam bizony olyan Core2-t, ami nem ment mágikus 3GHz-et alapfeszültségen, de még 2.7-et sem stabilan
Ezzel szemben az állítólag antituning Phenom elég szépen megy alapfeszen alapórajel+20%-ot...És íme, hogy mai játékban mire is elég mindez: [link]
Szerintem az a 4FPS, amivel többet megy az intel ilyen magasságban totál lényegtelen... Mind átlagban, mind minimumon.
S ráadásul csak annyit fizettem érte, mint amiért egy nyomorult kétmagost kaptam volna intelben...
-
MJ12
csendes tag
Már az

-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mikor érdemes AMD procit venni?
piadex2
-
menthor
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
egyébként szerintem intel-t!

-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza
üzenetére
3850 helyett inkább vegyél 4670-et, 95 helyett csak 59W-ot eszik, kisebb helyet foglal, nem kell neki külön táp, és már most az első driverrel is sok játékban lenyomja a 3850-et

-
Zeratul
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Mind1 elj a szamok buvoletebe nem magyarazom el mi a kulonbseg az Intel vs AMD TDP kozott .... Nekem az intel Kek nemis akarmilyen arnyalatu.
-
hibavissza
veterán
Nesa!
Sajnos az általad említett két processzort az én szempontjaim alapján nem lehet egy lapon említeni az E7200-al, mivel jóval nagyobb a hőterhelésük, és nem olcsóbbak..... a teljesítmény meg meg.....szóval kár hogy az amd így lemaradt, legalább lényegesen olcsóbb lenne.

-
hibavissza
veterán
Köszi a segítséget! Pedig nekem jobban tetszik az amd féle zöld design
, de ha jobb az intel, nincs mit csinálni. 
-
slett27
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Itt egy kis segítség.
-
shteer
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
szvsz E7200 + P5K lap (kicsivel több pénzért P5K/EPU)
a nem egymondtaot nem értem
mit kell ezen ragozni? 
-
nesa
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Alaplapok tekintetebe azt mondom mind2 lap felejtos.
Prociba meg kulonbozo kategoriat irtal magha azonos kaliber lenne a ketto de kozelse az.
Inkabb 6000+ vagy 6400+Ezeket az alsokategoris asus lapokat meg verd ki a fejetdbol ratyi mind a 2.
-
hibavissza
veterán
Aztat mondák, itt kérdezhetek

Naszóval:Hello!
Tisztelt Hölgyek & Urak!
AMD Athlon64 X2 5400+ & Asus M2N-SLI
Vagy
P4 Core2 Duo E7200 2,53 GHz & Asus P5B-VM
Sajnos nem találtam e7200 tesztet a guglin......
Kérlek ne egy mondatban ha lehet....
A családi videók dvi-ből mpg2-be ( olyan jó lenne, ha nem 3.5 óráig tartana 60 perc....)
Egy két dx10-es játékot is megnéznék...(ja, gyorsító az hd3850 lenne)
Az amd 8500Ft-al olcsóbb itt a kisbótba a szomszédban...THX
-
Zeratul
addikt
Az E5200 árát elnézve én is hitszegő leszek és sok bosszúságot okozó ánus A8N-SLI + X2 4200+@2600 MHz egységemet egy gigalol p35 és egy 45 nano 5200-s combora fogom cserélni. Többek között mert a nforce lap egy bugware és baromira elegem van már belőlle, hogy lagol mint állat.
-
Tibord
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Hát akkor nézzük sorba.
BE proci abban különbözik a simától hogy szorzózármentes. Vagyis nem csak ugy lehet tuningolni hogy az "FSB"-t (az egyszerűség kedvéért) állítod feljebb, (ami visz magával ramot meg mindent) hanem a szorzót emeled meg. Igy a tuningot el lehet különíteni majdnem csak a CPU-ra. (nyilván feszemelés az esetleg kelhet.)
Alaplap: Hát az nem rosz de azért nem is a csúcs. A gigának van DS5-ös lapja az jobb.
Ami meg nekem van az szerintem megint jobb. (ASUS M3A32-MVP DELUXE) Nekem ebbe a lapba a sima 9600-as ment 3GHz-en ment (csak 32bit xp) de 2,8-at megy vista x64 alatt állandóan.
Én igazándiból nem ismerem a giga tuningképességeit. Inkább az ára miatt ajánlottam mivel az ami nekem van az 35k körül van.
Szerintem egy jó hűtővel hűtők tesztje
2,9-3GHz-et kel hogy menjen lazán.
1066-os RAm szerintem teljesen felesleges. Annyival (semmivel) nem gyorsabb. Akkor van értelme ha komoly tuningot akarsz és szeretnéd hogy 1000 körül menjen rendesen.
Én egyébként az ipon-ról néztem/nézem az árakat.Én is most készülök egy 9850BE beszerzésére

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)