Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViBo77
senior tag
válasz
Huawei
üzenetére
kevés a CPU voltage core!!
1.36Vig lehet adni neki nyugodtan, de minden alaplapnál más és más a drop feszültség, így ahhoz, hogy 1,36V legyen működés közben nekem majdnem 1,4-ra kellett állítanom ... ezt neked ki kell tesztelned ... szerintem fog az menni 11x333MHz azaz 3,66GHz-en, ha legalább 1,36V-ra állítod a VCore-t a biosban!
Szerk: megnéztem és a BIOSban nekem 1,3875V-ra van állítva a VCore, így windowsban üresjáratban 1,36V-ra esik és terhelés alatt meg leesik egészen 1,328V-ig a VCore.
-
ViBo77
senior tag
válasz
Trebron09
üzenetére
sajnos hiába kb azonos CPU-k (stepping gyártási idő hely stbstb) a lapka tisztaságában való eltérés okozza a tuning potenciál különbséget ... nekem ilyen lett, ami ennyit bír, ekkora VCore-al, de én már ennek is örülök, hiszen 7500ft-ért vettem a procit és ahhoz képest bődületesen tuningolható

-
ViBo77
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
a memory SPD-t szerintem tedd vissza auto-ra manualról!!! lehet hogy a memcsid nem bírja a beállított késleltetéseket és ezért hal le a géped ... A CPU max tuningot mindig memory tuning nélkül kell kitesztelni! Sőt megkockáztatnám azt is, hogy vedd vissza a memcsi szorzót a legkisebb értékre, hogy tuti ne a RAMok miatt hasaljon el a teszt ...
-
ViBo77
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
én is meglestem az enyém mit produkál, bár nekem csak egy 2009-es everestem van, ami hasonlóan mér, és csak minimálisan kaptam jobb eredmányeket, bár nekem DDR2-m van egy P35-ös lapban és nekem 333x12-n megy a proci (3663MHz) a VCore meg nálam is 1,36V pedig nekem R0 steppinges ...
-
ViBo77
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
ha a feles szorzót ki tudod kapcsolni, akkor inkább próbáld ki a 12x333MHz-es beállítást ... állítólag a feles szorzó instabillá teszi a procit

minden esetre nagyon szép eredmény! gratula!
-
ViBo77
senior tag
futtattam egy orthos tesztet ... nálam 16 perc után is csak 60 fok körüli, igaz nekem valamivel erősebb a hűtésem (egy gyári intel Core 2 Quad hűtő van rajta)
idle módban a VCore pontosan 1,360V ... terhelés alatt látszik, hogy leesik 1,328-1,344 közé, de szerintem stabilnak mondhatom így!
Látod nekem is R0-ás van mint Rick4 kollégának és nekem muszáj volt emelni viszonylag sok VCore-t hogy stabil legyen ... Rick4-nek lehet, hogy simán menne 12x333MHz-en is, vagyis 4GHz-en picivel több VCore-al

-
ViBo77
senior tag
válasz
lori80
üzenetére
persze!
http://ark.intel.com/products/37212/Intel-Pentium-Processor-E5200-%282M-Cache-2_50-GHz-800-MHz-FSB%29
a leírás szerint a VCore-ja ennek a procinak 0.8500V-1.3625V
tehát ha 1.3625V-ra állítod (vagyis picivel magasabbra, mert minden alaplapon másképpen esik a fesz, tehát annyira kell állítanod, hogy Win alatt üresjáratban ennyi legyen a VCore)
akkor szerintem menni fog rajta a 11x333MHz,
vagy ha rendkezel a gyárinál jóval erősebb hűtéssel, akkor talán többet is elbír (pl 12x333 MHz)Szerk:
ja és a feles szorzót mindenképpen iktasd ki, mert instabillá teszi a procit! -
ViBo77
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
sajna nem megy nekem stabilan 4GHz-en ... az általad javasolt VCore-al épp csak a Win7 volt hajlandó elindulni, de már a legegyszerűbb RAM/Cache sebesség mérésbe is beleszakadt ... így tornáztam fel egészen 1,43V-ig, de ott sem volt stabil ... 3D-s tesztek már-már lefutottak, de a Crysis benchmark CPU2-je (a fagyott pályás) felénél reboot-olt ... tovább nem akartam feszelni, mert gyártó szerint1,3625V-ig van tervezve ez a proci ... így most marad a 333x11 1,36V-os core-al ... talán itt stabil lesz már (tesztek folyamatban)
-
ViBo77
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
hűtőt Scythe Ninja-t akarok majd rá ... perpill a C2Q rézmagos gyári hűtő van csak rajta
Majd adok még kis feszkót neki, csak nem akartam szétégetni egyenlőre ... jó kis proci ez nagyon ... 7500-ért vettem használtam hűtő nélkül ... ilyen olcsón ilyen jó procit kifogni .........
te biosban mennyire teszed a VCore-t ... mármint nem az érdekel, hogy mennyit kap a laptól, mert a drop miatt úgyis kevesebb lett, de érdekelne, hogy mennyire állítottad.
-
ViBo77
senior tag
kicsit nekiálltam tuningolni ... perpill FSB350 CPU szorzó 10x CPU VCore 1,32 de WIn7 1,3V-nak mutatja ami terhelés közben leesik 1,28V-ra FSRB/DRAM 1:1 ... sima gyári hűtő (igaz egy rézmagos és valamilyen C2Q-é volt, de simán bírja!
E5200 (2,5GHz) @ 3,5 GHz ...
próbáltam 4GH-zen 400as FSB-vel, de nem indult el, majd 11-es szorzóval 350-es FSB-vel (3,85GHz), de egy szint fölé hiába emeltem a VCore-t nem ment 1,31 fölé a valóságban és nem volt stabil úgy, szóval marad a 3,5GHz ... egyenlőre

-
ViBo77
senior tag
Üdv!
Beszereztem egy E5200-as procit (2,5MHz/800/2MB), amit egy GA-P35-DS3 (rev. 2.0) lapbban hajtanék ...
szereztem a procira egy rézmagos C2Quad gyári hűtőt egyenlőre ... a kérdésem az lenne, hogy mennyi az a CPU feszültség amennyit maximum képes elviselni roncsolódás nélkül? Egyenlőre 12x szorzóval 250-es FSB-vel hajtom így 3GHz-en szépen muzsikál egy csöppnyi plusz feszültséggel, de majd később szeretném kideríteni, hogy mi a max a procinak, amit még elvisel ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Villanyszerelés
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi