Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
Egy kis +fesztől még nem nyiffan ki a proci. Egyébként ha jól emlékszem a gyártó max 1,45V-nak adja meg a végét. Mint írtam az én M0 procim is csak vid fölött +0,01V-val stabil több órás teszt alatt 3,3GHz-n. Ha csak fél óra prime vagy orthos megy, akkor mehetek a vid értéke alá bőven, nem fekszik meg egy se. Valószínűleg soha nem látnák hibát általános felhasználás alatt, ha megelégednék a kevesebb fesszel és a fél óra tesztel. De engem megnyugtat ha több óra teszt alatt stabil a cucc, még ha ehhez egy kis +fesz kell. Se hőmérsékletben sem fogyasztásban nem nőnek nagyon az értékek számottevően.
-
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
1,248V viszi akkor az nem +0,1V a vidhez képest, hanem 0,048V. A ramokat tényleg járasd a névleges értékük alatt amíg a procit belövöd. Utána mehet az 1100-s köré ha a proci jó. Ha vid valós feszre lövöm be a procimat akkor tényleg 6-8 óra között dob el a prime. IBT alatt meg olyat csinál, hogy egyszer 5 körből 5 jó, de utána meg 5 körből 1 nem jó. Kis idő után egy darabig megint jó egymás után többször, aztán megint 1 körnél hibázik. Tényleg kell neki az a +0,01V, Még ha NB-nek adok is +feszt akkor is így csinál, így NB marad alap feszen és a proci kap +0,01V. Utorrent nem hiszem, hogy bezavar, nekem is állandóan megy.
-
zolka78
senior tag
válasz
McBJani
üzenetére
Szia, közel hasonló prociaink vannak, csak az enyimének a vid-je 1,225 volt. Én is 3,3 GHz.re löttem be. 12x275-n és 10x330-n is csak a vid fölött 0,01 valós fesszel viszi. Ha pont vid értékre lövöm be akkor a prime 6-8 óra teszt között dobja el magát. Akárhogy állítom a gépet ennyit tud, viszont a ramok amik úgyan olyanok csak 2x2GB, mennek 1100-1115 között gond nélkűl 2 volton. Arra gondoltam, hogy nállam a chipset az ami vissza fog, de ezek szerint csak ilyen példányt fogtunk ki. Gondoltam ha tehetem kipróbálom a procim egy másik lapban, de már letettem róla.
-
zolka78
senior tag
Na akkor csináltam egy kis tesztet. IBT-vel 0.03 voltot droppol a lap, Prime95 és Orthos mellett 0.04 voltot. Ha IBT mellé indítok egy Furmarkot akkor ez már 0.05 volt, Prime és Orthos mellett már 0.06 volt. Tehát akkor itt a bibi. magyarázata. Természetesen LLC kikapcsolva.
-
-
zolka78
senior tag
Lenne egy kérdésem az itteni nagy tuning mestereknek. Már rég óta figyelemmel kísérem a topicot és nagyon sok mindent innen tanultam. Azt vettem észre, hogy ha beállítom az E5200-t valamilyen értékre, persze úgy, hogy a memória is húzva van hozzá és minden teszt stabil IBT, Orthos, Prime 95 akkor is játék közben 1-1,5 óra játék után vagy kidob a játékból vagy nagyon elkezd akadozni. Próbálkoztam NB fesz emeléssel, emeltem a RAM feszt, de egyik sem volt megoldás. A megoldás az, hogy 0.04 volttal többet kell adni a procinak és így már a játékoknál sem dob ki. Már sok mindenképpen megpróbáltam, de csak ez volt eddig megoldás. Pedig 3GHz-n, 3,2GHz-n és 3,5GHz-n is stabil. IBT-t 10 körig szoktam fullon, Orthost és Prime 95-t 2 óráig, memtestet 300%-ig. Mindig stabil a rendszer, addig nem is merek rá engedni semmit, nehogy gond legyen. De ezt nem értem, miért pont a procinak kell pont 0,04 volt? És miért pont csak a játékok rosszalkodnak? A tesztek sokkal jobban kihajtják a rendszert.
-
zolka78
senior tag
Esetleg erre [url=http://kepfeltoltes.hu/view/090301/H_fok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090301/H_fok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url] valakinek valamilyen ötlete? Nekem még mindig sok, hogy felugrik 119 fokra a hőmérséklet. Az az érdekes, hogy terhelés alatt a hűtő csak 1600-on pörög, de ha megjelenik a 119 fok akkor felpörög maxra, viszont a magonkénti hőmérséklet még fele annyi sincs. -
zolka78
senior tag
Hello, én most próbálgatom az E5200-m határait, teszteket úgy kezdem, hogy Intel Burntest, és ha minden fain akkor mehet 1-2 óra prime. De most el gondolkodtattál, nekem custom-nél mindig 500MB ram van beállítva és 10 kört futtatom, de nekem soha nem megy percekig. 3,5Ghz-re húzva most ment le 77 másodperc alatt a teszt. Valamit elszúrok?
-
zolka78
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Nem selejtes, inkább a gyengébb változata a core2 wolfdale családnak. A neve pedig csak a marketing. Kénytelenek olcsóbb szekcióban is működni, ezért másképpen nevezik, hogy a nagyobb tesókat ne húzzák le. Legtöbb ember csak azt nézi, hogy core2, ok. az a tuti, és már is rohan megvenni az E8xxx típus valamelyik tagját, mert azért a kisebbik E7xxx az már biztos bibi. Nem utolsó sorban a nagyobb tesók, nagyobb fsb-vel rendelkeznek. Gyakorlatilag gyorsabbnak kell lenniük, és magasabb fsb-vel húzhatóak, ami nem hátrány a mai nagy sebességű ramokhoz.
-
zolka78
senior tag
Na megoldottam a problémám, sikerült le vinni a hőmérsékletet gyári hűtővel. Az volt a baj, hogy egyszerűen szar volt a gyári pasztázás a hűtőn. Ilyen fost én még a P4 esetében se láttam, pedig az ment két és fél évig újra pasztázás nélkül. Tettem rá AC MX2 pasztát és beraktam egy 8 centiméteres ház ventit hátra. Így 12x270-t viszi szépen alap feszen és nem megy a hőfok 55 fölé 100% terhelésnél. Ez egyelőre elég, de alig várom a freezert, még egy hét és jön, majd megnézzük mit tud.
-
zolka78
senior tag
Lessz rajta jobb is 1-2 hét múlva, viszont most a cégnél a fejlesztő mérnököknél adtak egy digitális hőmérőt amin egy kicsi vékony érzékelő van ( csupa kincs ez a hely
). Ha ezt berakom a hűtő meg a proci közé akkor mútat valós értéket, vagy lehet pár fok eltérés a felszini és a mag között? -
-
zolka78
senior tag
válasz
kicsigeri
üzenetére
Na várj egy kicsit, nem egy szenzorból olvassák ki az adatot? Vagy csak valamelyik progi rosszul mér? Az everestnél el tudom hinni, mert nem rég jelzett hatalmas sípolás mellett 119 fokot és semmi terhelő nem volt bekapcsolva. Azért ez lehetetlen. Azt hittem megüt a guta amikor elkezdett üvölteni
. -
zolka78
senior tag
Az miért van, hogy az asus pc probe2 majd 10 fokkal kevesebbnek látja a proci hőmérsékletet mint a coretemp vagy a realtemp? Az everest is a két mag között 10 fok különbséget lát
-
zolka78
senior tag
válasz
kicsigeri
üzenetére
Rendben, az NB-t be lőttem 1,2V-ra, de nem tudom mi az alap érték, minimumnak 1,1 lehet. Úgy tudom az északi híd dolgozik az fsb kérdésben ( ha tévedek akkor bocsi ) ezért adtam neki 0,1 volttal többet mint a minimum. FSB termination voltage-t pedig 1,2-re, bár itt írja a bios, hogy a standart 1,2, de 45nm prociknál esedékes lehet az 1,1v. SB nem mertem matatni mert nem tudom mit kellene megadni. Most neki indulok és megnézem megy-e lejeb a core feszültség. Érdekes, hogy 10x270 esetében 1,19375V bios beállítás mellet max. 58 fok volt a hőmérséklet. 11x270 esetében is csak 61 fok ugyan úgy 1,19375 volttal, minden más feszültség autón volt ilyenkor. Amint felemeltem 12x270-re már nem is jött be a win. 1,225 voltnál jött be csak a win. de itt az orthos 15s-nél akkora hátast dobot, hogy én ilyet még nem láttam.
-
zolka78
senior tag
Sziasztok, kicsit feljebb tornáztam a procit de nem tudom, hogy minden jó-e.
Cpu: 12x270
Cpu volt: 1,3 bios beállításban, cpu-z szerint 1,256 terhelve
VID: Real Temp szerint min. 1,1500, max. 1,2250, Coretemp szerint 1,2250
Hőmérséklet: alapon 45 fok, terhelve 68 fok
, az igazság az, hogy a CM Tx2 hűtöm kakit mondott így a gyári van rajta, de többetek hozzászólásából az jött ki, hogy bírnia kell a gyárinak 3,2GHz-ig.
Pcie: fix 100
Memóriák: fixálva az időzítések a gyári értéken ( 5-5-5-15 ) és tartom őket megközelítőleg a gyári sebességen, majd ha a proci beállt tutira, foglalkozom velük.
Dram volt: 1,9. Gyári 1,8 lenne, de így sehogyan sem akar elindulni ha a procit húzom.
FSB Termination voltage: auto. Ezen kéne valamit állítanom?
NB voltage: auto, és ezen?
SB voltage: auto, és ezen?
Így stabil a rendszer orthos szerint.
Továbbá ezek a beállítások mit takarnak: load line calibration, CPU GTL reference, CPU spread spectrum, Pcie spread sprectrum,CPU clock skew, NB clock skew.Elsőre nekem ez jó, de szeretném a hőfokot lentebb tornázni, tudom kéne jobb hűtő, de majd csak hó elején. Az északi és a déli híd feszültségeihez mikor kéne hozzá nyúlni, és mik az alap értékeik?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
! Eddig még nem akadtam pontosabb válaszra a neten. Mindenhol arra törekednek, hogy magasabb eredményt érjenek el, minél alacsonyabb fesszel. De ezek szerint néha több kell, nem elég a minimum. Erre én is rájöttem csak a miértjét nem tudtam.
). Ha ezt berakom a hűtő meg a proci közé akkor mútat valós értéket, vagy lehet pár fok eltérés a felszini és a mag között?
.
, az igazság az, hogy a CM Tx2 hűtöm kakit mondott így a gyári van rajta, de többetek hozzászólásából az jött ki, hogy bírnia kell a gyárinak 3,2GHz-ig.