Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz szakalistvan #8588 üzenetére

A VID tulajdonképpen egy a gyár által meghatározott üzemi feszültség, ezen a feszültségen az alapórajelet bármilyen körülmények között bírnia kell, még a gyengébben sikerült daraboknak is. Sok dologtól függ, hogy éppen mennyi a VID, de általában stepping (revízió) függő. Az M0-s procik kisebb fesszel beérik, mint az R0-sok (pedig az R0 újabb). Nálad a VID 1,225V, ez az alapfeszed, ha Normalra állítod a BIOS-ban a feszt, akkor ennyit fog kapni a proci (illetve picivel kevesebbet, a vdrop miatt, de ez minden lapnál így van), most Neked Auton van a fesz és jóval magasabb feszt állít be, mint kéne, ezért melegszik annyira. Nagyobb tuningnál már túl sok feszt adna a procinak. A lapod több, mint 1,3V-ot állít be a procinak (de a vdrop miatt ez valójában 1,28V), ez már sok ehhez az órajelhez.

Kajakféreg: Ez AMD-s lapoknál nem fordul elő.

#8594, szakalistvan: Azért nem indultak el a RAM-ok, mert túl magas órajelet kaptak, kisebb memória szorzót kell használni. (FSB * memóriaszorzó = RAM végleges órajele) Ez 333-as FSB-nél 2,4-et jelent, így lesz 800 MHz a RAM.

• LLKobe

veterán

válasz szakalistvan #8588 üzenetére

Alakul, én a helyedben 333*9-re állítanám.
    Ja, és én azt tapasztaltam hogy az orthos nem egy életbiztosítás, úgyértem hogy néha akkor is hibát dob mikor stabil a gép. Szerintem használj inkább intel burn test-et.
    Azt az alapbeállításon 5x lefuttatod, és ha stabil akkor franya.

KajakFéreg: Én úgytudom hogy ez csak P31/G31 sajátosság. De olvass utána a lap topikjában, nemtom...

Új hozzászólás Aktív témák