Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Hát, bontóban nem vennék processzort az már biztos. Azt h ki milyen, hát, én mondjuk azoktól a hirdetésektől amikor egy 45 nm-s Wolfdale processzort egy Hyper 212-vel hirdetnek, nem a finom tuning szokott eszembe jutni.
Mellesleg, én is egy Hyper TX2-vel használom az E3200-t, pedig ez a CPU még semmi tuningot nem látott. 
-
peti_s
addikt
Pedig van h meghal, régebben a Costa-Rica-i 478-s Prescott magos Celeron D-k haltak meg tömegszámban. No, meg a sarkazások régebben.
Most is, azért ha valaki abnormális feszültségekkel tuningol, károsodik egy CPU, amit nem volna szerencsés használtan megvenni. Normális használat, és normális táppal való használat után viszont hibátlan marad egy processzor meglátásom szerint, és ilyet én is nyugodt szívvel vennék, annak ellenére h a jelenlegi, és a korábbi CPU-m is új volt. ( Celeron D 2,66 GHz, P4 524, E3200 ) . -
Vesztor87
senior tag
Nem kérdés hogy játékra kell a nagyobb kari. De azért az NFS Most Wanted 1024x768-ban mediumon elment döcögés nélkül, annyira nem gáz. És ezek vadi új dolgok, nem mertem használtba bele fogni. Így vadi új minden, Chieftek a táp, Asus a lap, vadi új ram és proci, sok garral... Nekem ez is szempont volt, ahogy szüleimet ismerem, az a gép nem lenne bővítve 10 évig megint... a 478-as konfig is érintetlen maradt szinte, én tettem bele a 2x256 helyett 2x512 ramot...
Ennyi pénzért szerintem jó kis konfig. -
Vesztor87
senior tag
Az X2 250 az AM3-as, nem? Másik dolog, hogy a G41-es lapban X4500-as vidkari van, ami azt látom a passmark.com alapján hogy a HD3400-as vidkarit szépen elveri. 9600 XT, és a Radeon X1550-es szintjén van ahogy látom. Az AM3-as lappal drágább lett volna a gép, ezért lett 775. Az E3400-as szerintem jó alap, 30k-ból vinyó nélkül mit hoznál ki?
-
Lex Icon
senior tag
A BIOS-ban csak 2,66x, 3,33 és 4x-es osztó (szorzó) van. És sajna az időzítését sem tudom állítani. A proc, nagyon jól állítható, de a RAM nem. Mindjárt megnézem a CD-n adott tuning progit, hátha abban van valami.
A RAM tudja 800 MHz-en a CL4-et, de 2,1V-on (a fent említett Corsair), lehet, ezért állította erre a rendszer. Egyébként nem zavar, ha 887-en van, ha bírja. És bírja. De a BIOS-ban alapra van állítva (a BIOS szerint:1,920V)
A proc fesz.:
Core Temp szerint a VID a szokásos 1,2875VA magok hőmérséklete nálam is alsó limites 32 és 39 foknál nem mutatnak kevesebbet.
A BIOS-abn beállítottam fix 1,200V-ra, ekkor a CPU-Z-ben: üres/terhelt: 1,184V/1,168V -
Lex Icon
senior tag
Ok. Nem kerül sokkal többe, ezért is választottam ezt, mert kevés + pénzért jobbat kapok és erre nem kell 2 hetet várnom.
Egyébként tesztekben mintha azt olvastam volna, hogy a jobb időzítéssel jobban gyorsul a RAM, mint a freki emeléssel, lásd DDR3 nem gyorsabb a DDR2-nél bizonyos határokon belül.
-
Lex Icon
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Azért gondoltam jobb RAM-ra, mert a húzás miatt a RAM-nak is bírnia kellene, valamint a hűtése is megoldott a jobbaknak. Vagy a RAM maradhat 800 (200)-on?lajafix!
Nem kell 4GB mert tök fölösleges. Legalább is nekem. XP-t futtatok és most is 1,5GB van a gépemben és teljesen elégséges. Nem játszok a gépen. Korábban 2x256 volt benne dualban, de kevés volt a mem, ezért melléraktam 1GB-ot. Így nem megy dualban, de több a memória. A dual lekapcsolása miatt nem érzem a sebesség lassulását, sőt a +mem miatt gyorsabb a gép. Azért gondolkodtam1 db-os modulban, mert így még van lehetőségem mellérakni egy másikat, ha esetleg oprendszert váltok. De a mai árak mellett nem kell.
Egyelőre a belső VGA-t fogom használni. Olvastam, hogy max. 280-ig megy így az FSB, de az elég lesz, remélem. Ha nem, akkor majd később veszek egy HD4350-es kártyát bele a jobb HD videó gyorsítás miatt.
lajafix!
Milyen RAM van benne? -
Johni5
őstag
Nincs még screenem,szervizelnem kell.Nyugi lesz.
NEM szenzorhiba hideg a hűtőm.A szobában 25c van. 3gyerek mellett nem nyitogatok ablakot.Egyenlőre a hwbot-ra linkelgetek.Türelem
Valamint 3 gyerek, éjszakás anyuka.
Azokat a screeneket is buktam,mert sitt a winyóm.
Jaaaa avdroppot megoldottam a lapon 2b cerkával.
A core temp miért e5200-at ír ki?
A vidjét nem tudom. -
public73
senior tag
igazából nem tudom Neked megmondani ténylegesen mennyi FPS-beli különbség van az E5000-es szeriákhoz képest, de véleményem szerint nem sok lehet a difi.
azt a 3-4 FPS-t, ami esetleg az 1 mega L2 számlájára írható, szerintem érzékelni nem fogod tudni.....
hátha lesz egy átfogó teszt, amiből megtudjuk, hogy mi is a stájsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Robotporszívók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó 2db Pixel 7
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Mellesleg, én is egy Hyper TX2-vel használom az E3200-t, pedig ez a CPU még semmi tuningot nem látott. 

Valamint 3 gyerek, éjszakás anyuka.
, de lehet én nem figyeltem eléggé.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)