Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Kösz a választ mindenkinek.
Bocs, de elfelejtettem írni, hogy E3300 alá kellene.
Gondoltam, hátha van valakinek személyes tapasztalata ilyen lappal, szétnézek külföldi oldalakon, mit írnak erről.Krammerka, én is pont ezen, gondolkozom, hogy mennyi felár lehet az amiért megéri.
A ddr3 memória olcsóbb mostmár, főleg az alacsonyabb (1066/1333) órajelűek, egy pcie csatolós usb 3.0 kártya is 3-4e HUF körül van, szóval van az a pénz amiért még megérné egy ilyen lap (ha van). -
kriszbon
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Nos hát mégsem adhatta a drága c2d procikkal megegyező néven, az itt-ott módosítgatott c2d procit, hogy kistesó c2d és közel tud annyit a hétköznapi használatban, mint a nagytesó méregdrága proci. A név az meg arra jó, hogy megtévesszen sok embert, és el lehessen adni a drágábbat, hogy ugyan már az csak DualCore.
Nem kellene már ezzel a név kérdéssel annyit kínlódni, hogy csak DualCore meg Celeron, mert az csak név.
Mindegyik Cpu-z annak mutatta ami tavasszal már létezett. -
kriszbon
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Szerintem valahogy meg kell különböztetni őket, még ha logikátlanul is.
Tisztára játék a nevekkel, felőlem hívhatja katianyu dualcore procinak is, az akkor is egy itt-ott módosított c2d(ha jól tudom csak más szavakkal van leírva hogy 2 magos).
Ha visszanézed amit linkeltem eredményt, az enyémet még a Cpu-z is C2d procinak ismerte fel, és nem csak ez a verzió.
Mod: Az hogy hogyan nevezik a lőtéri kutyát sem érdekli, csak sokan még ma is abban a tévhitben vannak a név végett, hogy nem is 2 magos proci.
-
Gercsa
senior tag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Szerintem ezt úgy érdemes nézni, mintha az intel a már meglévő és bejáratott 2 márkanév mellé hozott úja(ka)t.
Van továbbra is egyazon architektúrán belül celeron és pentium mint eddig, csak oda van írva mellé, hogy dual core.
Ezen felül van már core2 duo, meg core2 quad, ami szintén ugyanaz az arhitektúra . (most a core i3 i5 i7 szériát ne vegyük ide)A számozás, meg az egymást követő generációk eddig is voltak furcsák.
PIII-ban például volt coppermine magos pentium és celeron is, a celeronban szintén kevesebb cache volt, majd sokáig ezekkel együtt lehetett kapni tualatin magos pentiumot és celeront is, amik már egy új generáció voltak, több cache jobb számítási teljesítmény.
Itt is furcsa volt, hogy esetleg egy tua celeronnan jobban járt az ember mint egy coppermine pentiummal. pedig hivatalosan mindegyik pIII volt.
Sőt még azon is volt kavarás ha jól emlékszem, hogy a vége felé voltak olyan coppermine-ok amik "nagy kupakosak" voltak, és kinézetre teljesen a tualatinra hasonlítottak. -
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Ja hát, az igaz!
Itt egy összehasonlitás, de ez alapon van: [link]
csináltunk everest-es méréseket , nekem dual core e5200-am van amugy, ahol nem számít a cache ott ugyanolyan kb. a teljesítmény, ahol számít ott a pentium kicsit gyorsabb!
A celeronok kicsivel tovább húzhatók átlagban úgyhogy van olyan helyzet ahol az a jobb (everest tesztekben láthatod előző néhány hozzászólásban) ...
Szóval mikor melyik. Alapon jobb a Pentium természetesen! (Csak némelyik celeronnal oylan komoly húzást lehet elérni, hogy megver egy másik kevésbé húzható Pentiumot, ha jó példányt fogsz ki akkor lényegében mind2 elég erős mindenhez!) -
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
azóta szöszmötöltem még egy kicsit és proci 3 ghz, fsb 1200, ram 1200, igy még jobb lett minden, proci megy egyébként 3,2 n is csak ott már jobb hűtő kéne sztem.Nem akarom annyira nyomatni mert nem használom ki... élményindex érdekes, 6,5 lett míg 3060 mhz en (1066 os fsb vel) 6,4 volt.
Celronnal mennyi?"Melyik program tud 6 GB/s sebességgel akár csak néhány másodpercig is ekkora sebességgel adatot rakni vagy kiszedni a RAM-ból? "
De miért hát memóriaéhes játékoknál pl.GTA 4 csak számít valamit nem? Meg ilyen multiplayer fps gamek mint pl a cod 2,4?
az új beállításomnál már 6600 az olvasás, úgyhogy még mindig gyorsul, sztem a duallal is ugrani fog! Ha már 1333-as akk csak használjam ki ,hogy annyi nemde?
Egyébként a Latancy 89 ns, 1200 on! nem sokat emelkedett!
-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
aha, neked se dual a ram mi? dual-al 7000 körül kell lennie ahogy nézegettem, na majd ha meglesz beírom azért ide
egy off topic hozzászólásba 
Queen -be gyorsabb a Celeron az órajeléből adódóan, a Julia-nál meg gonodlom a cache a mérvadó akkor! hát vegyes, mivel lehetene jobban összehasonlítani? 3dmark CPU score?
am vmelyiknap megint kölcsönkérem a fogyasztásmérőt és megnézem ,mi ,hogy alalkul a régi tápommal is meg az új fsp-vel is, azt is leírom ,hogy lássuk, télleg kevesebbet eszik-e a Celeron !

-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Nekem ilyen eredmények jöttek ki egyébként!
Írjátok már meg Celeron-nal mennyi?Memory Read: 5951 MB/s
Memory Write: 5610 MB/s
Memory Copy: 5767 MB/s
Memory Latency : 97,3 ns
(mondjuk ezek dualba érdekesebbek lennének a ddr1 -es amd-s rendszeremnél a read 2800 volt signle be, és 5800 Dualba)CPU Queen : 12 705
CPU PhotoWorxx : 7779
CPU ZLib: 38296 KB/s
CPU AEs: 11123
FPU Julia: 5548
FPU Mandel: 2854
FPU Sin Julia : 1479ja, 5.5 -ös everest

-
krammerka
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
"Nem attól lesz gyors a rendszered, hogy túlhajtod a RAM-ot. A procit kell először hajtani."
Ez azért így nem mondanám.Neki 1333MHz-s ramjai vannak,és jelenleg 1066-on megy ,ez neméppen túlhajtás.Én mindenképp a legmagasabb fsb-re törekednék,így a ramokat is jobban ki lehet használni,ha már egyszer ddr3-as lap van a proci alatt.
-
krammerka
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
szted nekem mivel mentek a lapjaim,az elmúlt néhány évben?
A jelenlegi G33-as lapom(most szereztem vissza),kb 3 éve megy tuning alatt vga nélkül.
Sok g31-es lapom volt,és sokat is raktam össze másoknak is,és a lehető legjobb beállításokkal mennek 24/7-be.
De semmiképp nem rábeszélni akarlak,mindenki saját felelősségére használja úgy,ahogy jónak látja. -
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
megkerestem a tesztet, a régi tápod milyen volt? lehet én is veszek egy másik tápot.. uolyat mint ami neked van!
elég lenne az egy e3300,gt240,2db sata winyo,2 ata dvd.hez bőven nem? most egy 450w -os Q-Tech Dual Fan -om van ami kicsit zörög meg már régi, meg nem tudom,hogy milyen jó a hatásfoka sztem nem anyira... sokat megy a gép és számít a fogyasztás nekem is

-
Sanyi19
őstag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Te amúgy mennyin használod most?
3 ghz -en odaver egy AMD Athlon 64 x2 6400+ -t ?
a nem túl nagy cache méret miben látszik meg?
van olyan játék vagy program amelyik úgy igazán kihozza? -hogy akadozik tőle v jelentősen lassú? Tehát van amihez nem elég egy ilyen processzor jelenleg? játékokra és egyszerűbb programokra gondolok meg esetleg 3dmax renderelés..)természetesen nem úgy értem, hogy egy 200 e Ft os vidkari mellé és akkor full hd meg minden max...
hanem egy GT240 vagy olyasmi sebességű mellett, átlagos igényű felhasználónak.#2597 aham, na az jó lesz, majd írj eredményeket!

-
Gercsa
senior tag
válasz
Lex Icon
üzenetére
Volt már itt a fórumon olyan proci, ami nem ment alapfeszen 3GHz fölé sem, bár az lehet user hiba is, vagy lap miatt is.
A legtöbbje szerintem is tudja a 3.33-at alapfeszen, de azt hogy mindegyik, én már nem merném kijelenteni.
Meg kellene kérdezni valakit, aki tényleg sok példányt kipróbált. pl. Chaser fórumtársat -
atesss
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
"Simát szerettem volna, mert akkor még marad egy slotom a bővítésre."
Hát ha már sima, akkor meg nekem lehethogy 1db 4GB-os modul kellene.
A Core 2-es gépet biztos hogy hosszú évekig meg fogom tartani (ha veszek újat akkor is megmarad másik gépnek, vagy apámnak).
Gyengébb P4-es gépeket szereltem / bővítettem az utóbbi időben (a sajátomat - illetve inkább apámét - is), és (ismét) rájöttem, hogy még ezeknek a sebessége is nagyon sok mindenre elég. De akár ha pl. csak netezésre van használva, akkor is igaz ez valamennyire.
De csak akkor ha van elég ram mellette, ami akár lehet 1GB-nál több is, erősebb P4-eknél meg 1,5-2GB is.
Azokban a gépekben a maga idejükben ennyi ramról szerintem nem is álmodtak az emberek.
És ha ebbe még beleveszem a saját szokásaimat, hogy egyszerre rengeteg dolgot szoktam megnyitni (pl. csak böngészőablak/fül nem ritkán ilyen 40+), akkor végképp kijön hogy elég sok rammal kell nyugdíjba küldeni a gépeket.
4 modult az instabilitás (bár főleg inkább csak tuningnál - hacsak nem szar a Bios, de ez is gyakori sajnos), meg esetleg a déli híd nagyobb melegedése miatt nem túl jó használni.
Azaz 2*4GB rammal kéne nyugdíjba küldeni a Core2-es gépemet.
És minden váltással bukok valamennyit álltalában, azaz minnél hamarabb lenne jobb átállni erre a modulméretre.4GB-os DDR2 modulok léteznek egyáltalán ?
DDR3-ból már hallottam 4GB-os modulról, de én eddig csak prémium kategóriában láttam. Pedig ilyen "olcsó Kingmax" kategóriás kellene.
Ebből a szempontból lehet mégis szerencse, hogy DDR3-at is tudó alaplapom van ?
Már persze ha kezeli a 4GB-os modulokat, de gondolom hogy igen. -
Speed®
titán
válasz
Lex Icon
üzenetére
Nem az Everest fogja megmutatni mennyivel jobb a C2D..multitask..abban ütős.
A chipsetborda sajnos ilyen, de meg nem döglik, ne aggódj különösebben érte..
Ha nagyon zavar, Zalman NB47J vagy hasonló megoldás, még jól is mutat rajta.A RAM hogyhogy 887en ment? Nem találtál olyan osztót ami 800ra rakta volna?
Kicsit sokallom a 2.1Vot, általában 1.9 körül is elmennek 900/CL5 alatt a ramok.
A procifesz hogy alakul normal állásban idle és load? Gondolom EIST/C1E ON..Csíptem anno a saját hasonló konfigomat, 3.6GHzen elmegyegetett alapfeszen.
Itt-ott előjön a kis cache, de annyira nem zavaró, hogy megérje E8x00et venni.. -
Speed®
titán
válasz
Lex Icon
üzenetére
Számottevő gyorsulást szintetikus mérésben sem várhatsz, ellenben a szűkebb időzítésű modellek gyakran kérnek a standard 1.8V felett feszt..miközben a rendszer egészét tekintve alig 1-2%ot jelent egy gyorsabb RAM..
Procifüggő is egyébként, egy Quad mellé Inteléknél például elfér a nagyobb MHz/sávszél az FSB limit miatt, C2D mellett annyira nem lényeg..anno a 800/CL4 helyett 960/CL5ön használtam a 2x2es kittemet, jobb volt.
Teljesen mindegy egyébként..fentebb említett % miatt..inkább pszihés hatás ;p
Egyébként itt a méret a lényeg inkább..legyen jó sok, a sebesség másodlagos. -
Speed®
titán
válasz
Lex Icon
üzenetére
Alaphelyzetben a proci FSBje és a RAM szinkronban van, 800-800. Ha 1:1 szeretnéd tolni, kell a gyorsabb RAM, de teljesen felesleges kiadás. Egy 800as modul kereken 800on használható osztóval, ha az FSB 266ra van belőve.
lajafix
Dual channel szép nagy szintetikus számokat mutat, a gyakorlati haszna kicsi. És inkább vegyen a meglévő 2Gs modul mellé valamit, mintsem cseréljen 2db gigásat nagyobb költséggel. Szerintem 1x2GB/800 Kingmax jó bele. Anno duálban hajtottam 2 ilyet, 2Von 960/CL5ön rohangáltak..akkoriban 11 volt egy ilyen 2x2es kitt..bakker :S -
lajafix
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
nem 1 hanem 2 darab jó lenne. Kell a 4GB és érdmes kihasználni a dual chanelt.
A G+' tulajdonsága, hogy ha nincs külső VGAd, az alaplapit használod, akkor elég necces 300 körüli FSB-t elérni, tehát 266 körülire számíts. ami egész jó12,5*266= 3,3 GHZ. Én is így használom. -
Speed®
titán
válasz
Lex Icon
üzenetére
Az alacsony FSB miatt nem kell gyorsabb RAM, egy sima Kingmax 800as duóval is ugyanott vagy, mint a márkásabb/drágább variánsokkal. Garanciaidőben érdemes leginkább gondolkodni szerintem.
A fogyasztásod pedig addig marad alacsony, amíg nem nyúlsz a feszültséghez.
Ebben az esetben működik az energiagazdálkodás, terheletlenül esik a fesz is..
Szerencse kérdése, általában az FSB 266 lazán megvan alapfesz alatt E3300al.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hát azért azt a 10-es szorzót feljebb lökni nem egy nagy ördöngősség