Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Szerintem 20-25%-os ipc emelkedés hozhat majd a "Meteor-Tó"
Kis órajel emelkedés stb, de lehet ez a generáció hatákonyságra fog gyúrni. 35%-os hatékonyság nővekedés van tervbe ha jól olvasom, ami elég jó. Így lehet a 14700-14900K lehet el lesz 150-180 wattból, ami elég nagy előrelépés.Az intel talán most hosszú távra tervezhet, meg itt a energia válság így most pont remek érték volna egy sokkal hatékonyabb processzor.
-
Petykemano
veterán
A meteor Lake Szerintem Mobile-first lapka.
Valami olyasmire lehet számítani (nem teljesítmény, hanem termékpozícionálás tekintetében), mint a 8 magos Ice Lake.Szerintem már nem lesz visszalépés a szó szerinti monolitikus designok felé. Amit látni fogunk, az az lehet majd, hogy az AMD által használt MCM design helyett csempeszerűen és/vagy 3D irányba kerülnek egymáshoz közel helyezve a lapkák. Az egymáshoz közeli egységek kommunikációja nyilván mindig alacsonyabb energiaigényt fog jelenteni. Amihez érdemes vissza-visszatérni
Ez szerintem azt is megválaszolja, hogy az Intel csempeszerű felépítésű Meteor Lake -je esetén is tapasztalható lesz-e a több lapkás felépítés miatt magasabb alapfogyasztás: nem.
-
paprobert
őstag
Kérdés, hogy a -2 mag az tervezett, vagy valamilyen FOVEROS limitáció? Pl. max méret vagy energiaellátási probléma. Ritkán mennek visszafele a cégek, általában csak akkor, ha baj van.
"amúgy remek munkát végzett az Intel 10nm-en. b..gatják, hogy miért hívja Intel 7-nek közben meg ottvan ahol a konkurencia 5nm-en"
Az adat mozgatása a chipletek között nincs ingyen.
Az Intelnek eddig nem kellett az energia-büdzsé egy szeletét a chipletezésre költenie. Ezentúl majd kell, érdekes lesz látni hogy az új aktív áramkörök ugyanúgy rontják-e az terhelés nélküli és az alacsony terheléses fogyasztást, mint az AMD-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 2042
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Eladó AMD Ryzen 7 3700X CPU Bequiet Pure rock 2 hűtővel.
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest