Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joczo1337

tag

válasz HalasKYO #1152 üzenetére

Az szép konfig :)
    Értem,hát igen ezen az alapon nem nagyon lehet feljebb lépni.Egyébként nekem még S771-es a cucc(775 lapban).Olcsó volt,meg jókat írtak róla,úgyhogy lecsaptam rá(proci,lap,8gb ddr3 összesen 30ezerért).
    Közben játszottam kicsit a dolgokkal,kiderült hogy a lap valamilyen megfontolásból sokkal több feszt ad neki,mint amennyi kellene(aztán lehet ez az alap vcore és én vagyok hülye :D ).1.3V alapfeszről lehúztam 1.2V-ra,és még mindig betonstabil.Cpu-z ugye még kevesebbet ír(1.150 ha jól emlékszem,kérdés mennyire pontos),és ugye nem kell említenem hogy hőmérsékletre mennyire kedvezően hatott(70fok maxról 58fok max,játék alatt).
    Így már beleférne a tuning,és úgy tippre azt mondanám,hogy 3.5GHz környékére lazán be lehetne lőni,viszont jön az újabb érdekesség.Úgy tűnik,hogy a lap bármilyen bclk/fsb(vagy hogy hívják itt xd ) emelésre beadja a derekát,és visszarakja alapra a dolgokat,sőt van amikor 9x-es szorzó helyett failsafe 6x-ra.Ilyenbe futott már bele valaki?Nekem volt még régebben hasonló esetem Gigabyte lappal,de az nvidia chipsetes AM3 volt.Ott is bármilyen emelésre safe módba vágta magát.A mostani is Giga egyébként,egy P41T-D3P.

Új hozzászólás Aktív témák