Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PAtr0n

addikt

válasz Geza60 #22990 üzenetére

De jó, hogy neked ez ilyen egyszerű, nekem már a 4Ghz se megy, de már egy rohadt 3.8 se. :)

Leírom az anomáliát:
    Alap beállításokon minden fasza, bár még így is auton feszelgeti a magot ami nagyon nem tetszik tehát + hő amit rendesen észrevenni.
    1. Ramok (4x 800Mhz 1Gb Kingston Hyperx Blue) leoszva 2x-re, 2.3V adva nekik (gyárilag is ennyi van rájuk írva, a BIOS meg csak 1.8-at akar nekik adni)
    2. CPU 8.5X szorzón, 470-es fsb, tehát 3.99Ghz minden alapfeszen (kivéve a ramokat):
    Először elindult a gép elsőre, örült is a fejem, Cinebench is lefutott (403pont, azért többet vártam) de Prime már hibázott pár másodperc után (Small FFT-vel indítva, hogy a ramot ne tépje).
    3. Ezután szórakoztam a Load-line calibrationnal (enabled-re tettem), vcore kapott fix 1.27-et a gyári 1.2375 helyett. MCH +0.1V-t. Eredmény: felprögő ventik majd hirtelen leáll, indul, leáll, indul, aztán ha szerencsém van indul alapra tett fesszel, és a BIOS-ban piros figyelmeztetés fogad, hogy ejnye, piszkáltam a feszeket amikkel nem tudott indulni a gép.
    4. Próbáltam az általad javasolt beállításokkal (pedig még 500fsb közelében sem vagyok), de úgy sem akar semmit a rohadék, csak felpörög, leáll sokszor, és aztán indul alapon.

Amikor indult egyszer 3.99Ghz-en akkor meg nagyon elszállt a hőfok volt hogy 85fokot írt az Aida, biztos az auto feszelés miatt, ami nekem nagyon nem teszik.

Pár kérdés: BIOS-ban a Load-line calibrationt mire állítsam? Elvileg ez nem enged feszültség droppot ugye?
    VTT fesz: Na ezt hol kell állítani, milyen néven találom meg? Lehet ez az okozója mindennek.
    Az auto Vid feszelést ki lehet valahogy iktatni?

mellesleg még gyanakszom a tápomra is, szereztem 4 pin to 8pin ATX átalakítót, a proci mellé, de lehet nem kap rajta elég kakaót, így modollok picit, szerzek neki másik ágról is +12V-t, ja és összeforrasztom őket, nem csatlakozózok.

Jó kis lap amúgy, gyorsabban is indul mint a P35, valahogy hamarabb átrágja magát a system self testen is.

kicsipapucs gyere már, szar van a palacsintában! :D

Ueda:
    Igen, a szorzócsökkentésre is gondoltam, de addigra már elment a kedvem az egésztől, és beépült a P45. :) ha majd itt sikerült egy stabil 4Ghz feletti eredményt kicsikarnom, emberi hőmérsékletekkel, eljön majd az alulfeszelés és órajelezés ideje is.

zuchy:
    És mersz így tuningolgatni hogy nincs meg 1 tüske? nem semmi. De láthatod, egyenlőre én is kínlódok, még a 3.82Ghz is instabil.

Új hozzászólás Aktív témák