Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
Geza60 #22990 üzenetére
De jó, hogy neked ez ilyen egyszerű, nekem már a 4Ghz se megy, de már egy rohadt 3.8 se.
Leírom az anomáliát:
Alap beállításokon minden fasza, bár még így is auton feszelgeti a magot ami nagyon nem tetszik tehát + hő amit rendesen észrevenni.
1. Ramok (4x 800Mhz 1Gb Kingston Hyperx Blue) leoszva 2x-re, 2.3V adva nekik (gyárilag is ennyi van rájuk írva, a BIOS meg csak 1.8-at akar nekik adni)
2. CPU 8.5X szorzón, 470-es fsb, tehát 3.99Ghz minden alapfeszen (kivéve a ramokat):
Először elindult a gép elsőre, örült is a fejem, Cinebench is lefutott (403pont, azért többet vártam) de Prime már hibázott pár másodperc után (Small FFT-vel indítva, hogy a ramot ne tépje).
3. Ezután szórakoztam a Load-line calibrationnal (enabled-re tettem), vcore kapott fix 1.27-et a gyári 1.2375 helyett. MCH +0.1V-t. Eredmény: felprögő ventik majd hirtelen leáll, indul, leáll, indul, aztán ha szerencsém van indul alapra tett fesszel, és a BIOS-ban piros figyelmeztetés fogad, hogy ejnye, piszkáltam a feszeket amikkel nem tudott indulni a gép.
4. Próbáltam az általad javasolt beállításokkal (pedig még 500fsb közelében sem vagyok), de úgy sem akar semmit a rohadék, csak felpörög, leáll sokszor, és aztán indul alapon.Amikor indult egyszer 3.99Ghz-en akkor meg nagyon elszállt a hőfok volt hogy 85fokot írt az Aida, biztos az auto feszelés miatt, ami nekem nagyon nem teszik.
Pár kérdés: BIOS-ban a Load-line calibrationt mire állítsam? Elvileg ez nem enged feszültség droppot ugye?
VTT fesz: Na ezt hol kell állítani, milyen néven találom meg? Lehet ez az okozója mindennek.
Az auto Vid feszelést ki lehet valahogy iktatni?mellesleg még gyanakszom a tápomra is, szereztem 4 pin to 8pin ATX átalakítót, a proci mellé, de lehet nem kap rajta elég kakaót, így modollok picit, szerzek neki másik ágról is +12V-t, ja és összeforrasztom őket, nem csatlakozózok.
Jó kis lap amúgy, gyorsabban is indul mint a P35, valahogy hamarabb átrágja magát a system self testen is.
kicsipapucs gyere már, szar van a palacsintában!
Ueda:
Igen, a szorzócsökkentésre is gondoltam, de addigra már elment a kedvem az egésztől, és beépült a P45.ha majd itt sikerült egy stabil 4Ghz feletti eredményt kicsikarnom, emberi hőmérsékletekkel, eljön majd az alulfeszelés és órajelezés ideje is.
zuchy:
És mersz így tuningolgatni hogy nincs meg 1 tüske? nem semmi. De láthatod, egyenlőre én is kínlódok, még a 3.82Ghz is instabil.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone-t használók OFF topikja
- Jövedelem
- Borderlands 4
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Microsoft Outlook topic
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest