Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hcl: Mér' nem mér?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Kezdem már akkor sejteni, hogy BIOS-ban a Load Line Calibration fölött található Clock Over-Charging Voltage pontban ennek a túllövésnek a maximális értékét lehet megadni, amit 0.7V .... 1.0V között lehet változtatni 0.1-es lépésközzel (alapértéke 0.8V).
Ha BIOS-ban belövöm a feszt, akkor nem képes változtatni, tehát IDLE-ben is ugyanannyi, mint Terhelve. Gondolom ilyenkor valamivel kisebb a feszingadozás és ez a minimális 0.7V-os túllövés kicsit túlzásnak látszik nem?
Van még valami CPU PLL Voltage is a procfesz mellett, amit 1.5V ...... 2.2V között lehet állítani 0.1V-os lépésközzel (alapértéke 1.5V), ami sejtésem sincs mi lehet. Mivel elég magas már az alapértéke is így nem mertem még "bántani", mielőtt utána nem nézek mi a mákostészta lehet.
Azt viszont észrevettem, hogy a Load Line bekapcsolásával a drop csökkent. pl. 1.325V (ez a proci VID-je) mellett 1.28V körül volt terhelve, míg Load Line-nal terhelt állapotban 1.305V. Bár ahogy így visszagondolok a Load Line bekapcsolásakor fixre tettem a proci feszt is ha jól emlékszem, vagy nem? Ehh már nem tudnám megmondani

Mod:
Szóval akkor magasabb órajelek (3.4GHz+) és magas procifesz (1.45V+) esetén illendő a Load Line-t kikapcsolni. Ezalatt maradhat bekapcsolva anélkül, hogy a proci jelentősen megsínylené a működését?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél) (ELKELT)
- Bontatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi