Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
pár órát.
anno 2007 decemberében vettem a procim kb egy hónappal a G0 megjelenése után, kitesztelve. az eladó szerint a Mugen3 kevés volt alá, én úgy voltam vele, hogy azért megpróbálom
. némi pasztacsere, az elérhető legjobb léghűtő beszerzése és polírozás után végül sikerült*. ellenben a 175Wos fogyasztás kicsit meredek volt, a 45Wos üres fogyasztásról és a brutális melegedésről nem is beszélve.nekem egy p35-ds4 rev2.1em van hozzá (asus p5k alapórajelen se volt vele stabil
), 3.6ra a fetbordák hűtése nélkül már cicergett a lap, beventizve őket oké volt a helyzet (egy egész masszív, a DQ6al egyező bordázata van neki). viszont a lapot nem akartam megölni, meg akkora nem volt a különbség, szóval inkább használtam 3.0án mert ott csak 65Wot evett prime alatt és kb 50-55 fok fölé nem ment házba építve halkra állított hűtéssel sem.* fun fact: 2.4@1.020Vn 35-40 fok körül primeolt és üresben kb szobahő +2-3 fokott tudott. szóval léghűtés viszonylatban mai napig csúcsmegoldásnak minősül.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
VRMek olyan 150Wot bírnak, viszont afölé már a 4pines csati se elég, túl magas lehet az átfolyó áram rajta (olyan 6Aról beszélünk vezetékenként).
átfolyó áramot/fogyasztást tud mérni a lap?
VID mennyi?
ha vízen vagy, akkor vrmek fölé rakj ventit, az hátha segít.
load 1.36 9X400on annyira nem sok, enyémnek 1.46-1.48 kell(ett)
, biosból ez 1.52-1.54 volt. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
ez a drop sajnos teljesen normális a DS3 szériánál.
9x400ra mennyit ír, ha a 8x400at tudod? ha 150Wba belenyaldos a fogyasztás, akkor lehet már a 4pinesnek is sok lesz az amper.
melegedő chipset egyébként videokártyától is függ, 3870el nálam nem volt gond (nem ment 55 fok fölé teljes terhelésen sem), a 85fokig menő 6950 viszont rendesen felfűtötte a chipsetet és a ramokat.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
a giga lapok pedig p35ön nagyon jók volta, a p35-dq6 korának egyik legjobb lapja volt. a ds4 is nagyon jó a célra.
a q6600ak a hűtésre és az alaplapi VRMekre voltak nagyon érzékenyek, utánna jött a táp, aztán esetleg az FSB limit. értsd: a ds3 valamennyire elég húzni, de 3.6re erősebb lap kéne, főleg vízen. drop meg magas, de egy DS4 ennek a felét droppolja (0.05-0.06 konzisztensen), egy DQ6 meg megállt olyan 0.02 körül. q6600 alá 3.6ra felsőkategóriás lap kellett -alap hangon hat fázis fethűtéssel/8 fázis anélkül, azaz p35-ds4 és p5k SE- és hasonlóan erős hűtés.
a lapod valszeg öt éves, a proci szintén. lehet fáradnak. (ha a táp is hasonló korú, akkor az is lehet öregszik). vegyél vissza 1-200 mhzt.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Lehet a tápod csinálja, milyen tápod is van, 1 ágon adja le a 12v-os rész a kakaót?
Nem a procival van a gond valszeg, a rossz beállítás vagy ennyit bír a lapod, amíg nem lőttem be stabilra a procimat nekem is az egyik magot dobálta el. Egy-két mag a win futtatása és a háttérben futó dolgok miatt egy kicsit mindig lassabban számolnak, ha nagyon akkor az már nem jó.
A Chipsetnek, fsb controller-nek stb...menyit adsz?
Tesztelni pedig a prime95 large fft-vel kell(legalább 8órát), nem a blend teszt-el, meg ITB-vel vagy 2órát, OCCT-t nem ajánlom, a FurMark magában nem jó, közben a procit is érdemes leterhelni, meg más vga terhelő progival is érdemes együtt terhelni a procit. Én csináltam olyat, hogy Prime95 vagy ITB+ FurMark vagy Heaven(vagy hasonló)+ Memtest86, így is nyomatni vagy 3-4órát, aztán gamékkal is együtt terhelni a procit és ha ez mind megvan akkor 99,99...%-ra stabil a molyó.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
A hűtéstől nem hinném, hogy meg fog nyekkenni(esetleg ha elcseszed, mondjuk nagyon ráhúzod és elreped a fet). A ciripeléssel nem tudsz mit tenni, valamelyik tekercs csinálhatja, nem hinném, hogy kimondottan a fet csinálja, de mindenesetre arról árulkodik(főleg úgy, hogy normál helyzetben nem csinálja), hogy túl van cseppet terhelve a proci tápáramköre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
ezért mondom, hogy lehet nem akarsz havonta párezerrel magasabb villanyszámlát párszáz mhz miatt. újkorában anekdota szerű volt a fogyasztása, meg a csökkenő villanyszámla egy c2d 8x00ára váltás után.
kéz a kézben jár a két dolog, szóval nehéz eldönteni melyiktől.
egyébként annyira nem lassúak, FSB lehet eléggé limites, de azon könnyen lehet segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
nem biztos, hogy elférnének. ventit próbálhatsz föléjük rakni, de az se biztos megoldás.
másik oldalról viszont arra is gondolj, hogy pár éves a lap és a proci, a villanyszámlát meg eléggé meg tudja húzni a quad ha sokat megy. annyival meg nem gyorsabb mondjuk 3.2 -3.4nél
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
persze, kitesztelés azt jelenti, hogy stabil volt. egyébként három évet ment 9x333on és még egy felet 9x266/9x300on (az volt a költözés utáni időszak, átmeneti táppal és házzal).
a megengedett fesz 1.55 a biosból, olyan 1.45-1.50 fölé nem szokás menni. víz miatt a VRMek fölé raknék egy extra ventit keringetni a levegőt.
9x400ra biosból 1.52/1.54 kellett, load 1.46/1.48 kellett ahhoz, hogy stabil legyen prime alatt. viszont az enyémnek közepesen sok kellett g0ásként és nagyon melegedett. 3.2re elég volt 1.38 (8x400, lehet picit kevesebb is elég lett volna), 3.0át vitte 1.200on.
az szép, nekem 9x266@1.008on volt 35 fok körül a 18-20fokos szobában, bár enyém légen ment.
ja igen: a felső adatok mind a gigával voltak. az asus 0.13-0.15 között droppolt és a három fázisa kb annyit jelentett, hogy alapórajelen sem volt teljesen stabil. 1.35ön biosból emlékeim szerint még hibázott 9x333on. na ott cseréltem lapot

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyek2
üzenetére
válaszoltam
.egyébként itt is nyugodtan folytathatjuk. anno p5k és egy p35-ds4 rev2.1ben nyúztam egy q6600at négy évig három különböző hűtővel, illetve a családban van még egy (kevésbé jól dokumentált) q6600 egy DFI p35 blood ironban és az is a második hűtőjével van.
a sajátom konkrétan 2.4/2.7/3.0/8x400/9x367/9x400 paraméterekkel ki volt tesztelve, illetve asztalon hűtést benchelni is használtam. szóval elég sokat próbálgattam a határait

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Az én lapon "Quad-Triple (4x3) fázisú volt" a te lapod 6 fázisú, magyarán a fele és a feteken sincsen semmilyen hűtés, én így neki sem állnék a tuningnak.
Nekem a feteken és a chipseten egy saját gyártású nagyon nagy borda volt, a procin először léghűtés volt, de akkor +0,025v-al több kelllett a procinak, hogy stabil legyen, azán víz került rá. -
Laci2277
senior tag
válasz
sanyek2
üzenetére
Az, hogy neki mennyit ment a procija az semmit nem jelent, még halványan sem lehet következtetni arra, hogy a tiéd mennyire tuningolható milyen fesz mellett. Nekem anno a 8x450-hez 1.55V kellett ugyan olyan lappal, mint amilyen Robi BALBOA-nak volt, és ez csak 3dmark alatt volt stabil.
A 3.8Ghz-hez már majdnem 1.7V-ra volt szükség csak hogy a teszt lefusson. 
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Nekem ugyan ez volt a bajom egy x48-as lapban a corsair ramokkal, megoldás cseréld le G.Skill ramokra és kész!
Az 1200-as G.Skill 1,85 gyári helyett simán vitte az 1200-at 1,8v-al(nem tudott kevesebbet a lapom) és a gyári igen jó időzítésektől is alacsonyabban ment, ja és 2x2gb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Gaming notebook topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- Sweet.tv - internetes TV
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4051, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- Playstation 4 Fat 500 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. némi pasztacsere, az elérhető legjobb léghűtő beszerzése és polírozás után végül sikerült*. ellenben a 175Wos fogyasztás kicsit meredek volt, a 45Wos üres fogyasztásról és a brutális melegedésről nem is beszélve.
), 3.6ra a fetbordák hűtése nélkül már cicergett a lap, beventizve őket oké volt a helyzet (egy egész masszív, a DQ6al egyező bordázata van neki). viszont a lapot nem akartam megölni, meg akkora nem volt a különbség, szóval inkább használtam 3.0án mert ott csak 65Wot evett prime alatt és kb 50-55 fok fölé nem ment házba építve halkra állított hűtéssel sem.
, biosból ez 1.52-1.54 volt.

.
A 3.8Ghz-hez már majdnem 1.7V-ra volt szükség csak hogy a teszt lefusson.