- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0rZ
aktív tag
Vegulis a tetrishez eleg lesz igy is, nem nyaggatom. Csak azt sajnalom, hogy a felso Arctic F12 Pro PWM-et ki kellett vennem az amugy kicsinek nem mondhato Antec P183-bol, mert nem fert be tole a Freezer13
-
törölt tag
Üdv.
E8400 C0 és E0 stepping között van különbség? Passzív hűtésre, esetleg az E0 az nem lenne jobb erre a feladatra? És jobban húzható?
-
zolka95
őstag
egyébként lehetne húzni a procimon ezzel a hűtéssel?
van valaki akinek ugyanilyen procija, hűtője van és tuningolta? meddig bírta húzni?? -
zolka95
őstag
válasz
FuRiONight #36782 üzenetére
nekem is ilyen procim van, de cooler master hyper tx 3 hűtővel
egy venti van rajta és a gépben is egy 12 centis venti van
alapjáratban a
cpu: 27-30°C
magok 46-48°Clehet új pasztát kéne rá tenned?
én nemrég kentem rá újat, 1 éve kentem rá legutóbb
bár csak 3-4^C-ot hűlt -
FuRiONight
addikt
Hali
Kérdés:
Adott egy e8400 proci Asus Silent Knight 2 hűtővel, alapjáraton 60-65 fokon megy crysis 2 közben pedig felmegy 80-ra is (core1 és core 2) a cpu pedig 50fokos terhelve pedig 60-ra. A gépe ki lett fújatva, újra lett pasztázva a hűtő. A gépházban pedig 3 venti van (2db 12cm-es és oldalt egy 14cm-s).
Csak most nyáron jött elő ez magas hűmérséklet amúgy 50-55fokos proci.
A szobahőmérséklet pedig 30-32fok.
Új hűtőt kéne vásárolni vagy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
hispan
csendes tag
Sziasztok!
Egy E8500-asom van, és a napokban visszalassult a gép, akadozott, árnyéka volt önmagának. Újrahúztam a rendszert, de nem oldódott meg semmi, sőt! Még a telepítés is lassú volt, ebből gondoltam, hogy hardverhiba lehet. Merevlemezek rendben voltak, RAM-on Memtest lefutott, hibátlan, viszont ott vettem észre, hogy a processzor L2 cache méretét nem tudja kiírni a memtest...
Elképzelhető, hogy elszállt az L2 cache a prociban, és emiatt történik ez? Mit lehet tenni?
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy e8400-as proci bekapcsoltam a biosban a c2e módot és visszavette az órajelemet 2GHz-re, de amikor kikapcsoltam a biosban akkor is ezt csinálta. Most mit csináljak?
-
xxxbmx
tag
szevasztok nem tudna nekem vki segiteni vmiért a win 7 ultimate 64bitem az e8400 procimra 5,5 pontszámot ad a 2x2 gb ddr3 1600mhz kit emre pedig 6,1!sztem ezeknél joval többet kéne h kapjanak!nem tudjátok miért?köszi
-
LLKobe
veterán
válasz
Tiby_83 #36761 üzenetére
Attól függ honnan nézzük. A hat maggal bekapcsolt energiatakarékossági funkciókkal idle-ben 120 wattot benyel a gép
(E8500-al ez volt ~85 watt...)
Be is izzítottam egy notit torrentezni, mert ezt így nem járatom 0-24ben....Uh a hat magnak megvan az ára... Igaz a procit nem is akasztotta még meg semmi, előbb fogy el a kraft a VGA-ból...
-
LLKobe
veterán
-
Tiby_83
tag
Igen, tudom, de nem nagyon játszok, sőt....
Filmezéshez, netezéshez, irodai alkalmazásokhoz meg szerintem még sok is ez a HD6450, de gyengébb játékokat még ez is elvisz.Akkor jók ezek a szenzorok így, ahogy vannak, nem kell újrapasztázni vagy ilyesmi?
-
Sziszifeca
őstag
Jaja, a szenzorok érdekesen mérnek ennél az E8000-es szériánál,. persze vannak kivételek.
-
Tiby_83
tag
válasz
LLKobe #36748 üzenetére
Akkor megnyugodtam. Tudom olvastam itt a fórumban, hogy a wolf-ok szenzorai nem sikerültek túl jól. Csak furcsáltam, hogy a mag és a kupak hőfoka ugyan az.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy 21 fokos szobában történt a teszt, ami szerintem az átlagnál hűvösebb.1,25 amúgy a vid, a 4GHz-t ezen tudja. 2009 év végi a proci, tehát bő 2 éves. Örülök is neki, szerencse jó árban sikerült hozzájutni.
-
LLKobe
veterán
válasz
Tiby_83 #36747 üzenetére
Az én E8500-am szenzorai is hülyeségeket írtak... Úgy tudom elég sokban rossz a szenzor, de szerintem ezek az értékek bőven jók, sőt, ezen az órajelen egyenesen frankók
Ilyen alacsony feszkón nem is fog nagyon melegedni, jó procit fogtál ki.
Az enyém ennél jóval magasabb feszkóval se vitta a 4 gigát. -
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni, mert elég furcsák a hőmérséklet adataim. Úgy tudom, hogy a magok hőfoka általánosan 4-5 fokkal magasabb, mint a kupaké. Nekem viszont egy és ugyan az a két érték. Normális ez?
Azt tudom, hogy a második mag szenzora be van ragadva 35 fokon és csak felette mér, a kupaké pedig 34 fok alatt nem mér.Véleményeteket előre is köszönöm!
Üdv! -
LLKobe
veterán
válasz
szabolcs73 #36745 üzenetére
Kicsit bővebben, mire akarod használni? Alapórajelre kb. majdnem bármi jó, ha húzni is akarod akkor legalább P35.
-
szabolcs73
csendes tag
Sziasztok!
Milyen lapot ajánlanátok egy E8400-es alá.
A válaszokat előre is köszönöm. -
-
válasz
kiki22 #36738 üzenetére
Tuninggal kapcsolatban itt érdemes olvasgatnod, a processzorod topicját pedig itt találod..
-
kiki22
senior tag
sziasztok!volna egy q9550es procim egy giga udr3 es lappal es 800 as gelir black dragon ramokal.Csak a procit szeretnem huzni.Az volna a kerdesem alap fesszel kb meddig lehet huzni ?es mit kene allitgatni a biosban.koszi valaszt elore is
-
japy
őstag
válasz
babugyagyu #36733 üzenetére
Azért mutat annyit mert nyugalmi helyzetben visszaveszi a szorzót!
-
babugyagyu
csendes tag
Sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni!remélem jó helyre írok!
van egy E8400-as procim egy ASROCK G31M-S R2.0 G31 alaplapban!az alaplap driver lemezén van egy olyan program, hogy ASRock OC Tuner.nekem ez fel van rakva és ez a program mindig 3000 mhz-et mutatott nekem!ma viszont elkezdte azt csinálni, hogy a "mérőműszer" visszaesett 2000-re és!engem ez nagyon idegesít és nem tudom mi okozhatja ezt!esetleg ha van köztetek olyan szaki aki tud erre mondani valamit, azt megköszönném!
üdv -
gari24
tag
Hali
Jelenleg egy E8400.om van és egy 3870x2.es vidikarim.
A 8400.as teljesítményén szeretnék emelni hogy jobban kitudjam használni a vidikarimat.
Még sosem tuningoltam procit ezért minden hozzászólást szívesen veszek hogy hogy kezgyek hozzá illetve mire figyeljek.
Illetve gondolom ez egy gyári hűtűvel már nem lesz elég a procinak.
Ehhez mit szóltok ?
http://prohardver.hu/teszt/nagyteljesitmenyu_cpu-hutok_2_2/thermalright_hr-01.html
Válaszodat előre is köszi -
zer0fill
tag
Sziasztok!
Most sikerült újitanom Amerikából egy E8200- ast , 9121Ft-ért
, Ram: Kingmax ddr2 1066 cl5 , main: Gigabyte GA-G31M-ES2L , szerintetek alkalmas ez a konfig valamekkora tuningra?
-
kovmiha
csendes tag
Sziasztok! Intel Cor 2 Duo E8400 procim van és a kérdésem az lenne,hogy kihajtja-e a SAPPHIRE 11179-09-20G HD6870 1GB GDDR5 karit félek a proci limittől!
Most csúszott le a VGA ára 45973 Ft-ra.
Jelenlegi VGA SAPPHIRE 4850. -
Zolix
tag
válasz
LLKobe #36722 üzenetére
ott is van egy pár lehetőség ami szintén változik pl. 2.66d, 3.33d, 4.00d, 2.00a ....
mindenfajta variáció van, ha beállítom a proci frekvenciáját 400-ra akkor itt csak 4.00c jelenik meg és a memória 1600-ra ugrik, de 2.00d-nél is 1600 lesz a memória!Volna még egy kérdés a ram az gyárilag 1600-as a papírjain megadott feszültség az 1600-ra vonatkozik, vagy emelnem kell?
-
Zolix
tag
válasz
LLKobe #36720 üzenetére
ott mindig az aktuális érték van (most 1333), ha a frequ. latch-t változtatom akkor az is változik van egy pár lehetőség van 200, 266, 333 és 400 MHz (a latch-nál) 200 és 400-nál is van 1600 MHz csak nem tudom melyikkel szabad használni vagy a lényeg, hogy megjelenjen az 1600MHz és mehet?
-
sinya85
senior tag
válasz
iLLUMINA7I #36714 üzenetére
nem lesz semmi baja max 2-3fokkal melegebb.
-
iLLUMINA7I
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretnem kerdezni hogy a proci es a huto koze ha nem rakok pasztat akkor inkabb ne hasznaljam? Csak ma este par orarol lenne szo mert holnap mar megcsinalnam.
Nem gyari huto: titan fenrir evo!
Koszi a valaszokat!
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte ep45t-ud3r alaplapom egy e8400 procival és ddr3 corsair XMS3 DHX memóriával. Szeretném, hogy 1600-on menjen, mert a proci alap beállításon van és így csak 1333-on megy! Amint húznék 1 _MHz-t azonnal fagyás van, nézegettem a beállításaitokat de nekem nem minden van a biosban ill. ddr3-as ramhoz nem találtam nagyon!
Azt sem tudom milyen feszültséget kell emelni, egyáltalán kell emelni ? Csak 400-as FSB-t
kéne elérnem és jó is lenne! A ramnak elméletileg a megadott gyári fesz az 1600-hoz tartozó
érték vagy 1600 eléréséhez már emelni kell?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
LLKobe
veterán
válasz
tiderenszky #36708 üzenetére
A proci feszkóját semmiképp sem kéne auto-n hagyni.
-
tiderenszky
csendes tag
Itt van a bios beállítás, de sztem nem igazan jó! Ja nem lehet képet feltölteni ezért leírom
Ai Overclocking (Manual)
CPU Ratio setting (09.0)
FSB Strap to North Bridge(auto)
PCIE Frequency (333)
DRAM Frequency(DDR2-667MHz)
DRAM Timing Control (Auto)Clock Over-charging Mode (Auto)
CPU Spread Spectrum (Disabled)
PCIE Spread Spectum (Disabled)CPU Voltage (Auto)
CPU Voltage Reference (Auto)
CPU Voltage Damper (Auto)
PLL Voltage (Auto)
DRAM Voltage (Auto) -
smisa
őstag
válasz
tiderenszky #36705 üzenetére
Ügye semmi sincs auto-n a bios-ban! illetve a hűtő sincs silent modban
-
tiderenszky
csendes tag
Üdvözletem!
Bár én is szeretnék az E8xxx táborába tartozni, még várat magára!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
A problémám a követekező: adott egy p5e vm se alaplap, E7300 proci, CM hyper tx3 hűtő, 3 gb 800 mhz ddr2.
Próbáltam a procit húzni fesz emelés nélkül : 9 osztó 333Mhz pcie 100mhz .Everest stressz cpu-nál melegszik a proci! - 75 C-nél leállítottam a tesztet(kb 3 perc)
Ha valaki tudna segíteni!
Köszönöm
-
K21_overlord
tag
Sziasztok
Gigabyte GA-965P-DS3 rev3.0 -ba vennék q8200 as processort. Egy e4400 as lesz cserélve. Tunindgban annyira nem gondolkozok, max 3.2 3,2 mit gondoltok?
Esetleg ha valaki épp cserélné az aktuális q8200 asát lehet hogy érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával