- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIBO
őstag
ááá
nem tudom 3.6 fölé huuzni semmilyen szorzon se.ááá.
1.35v fölé nem szivesen viszem gyári hütövel.
ramoknak mennyit feszt adhatok?(corsair xms2 ddr2 800 cl4 4x512)
2.1-el nem prime stabil. -
kulerr
őstag
válasz
fsb1000 #16098 üzenetére
Ez így van sajnos valamiért a wolfik jobban melegednek
és ezt nem lehet csak a rossz szenzorokra adni hiszen normális hűtővel mindjárt elfogadható maghőket lehet mérni tuningnál...
Nagyon nehezen hihető az h az intelnél ennyire elb@szták volna ezt főleg még ha így is lenne nem léptek volna a megoldás felé.. -
kulerr
őstag
válasz
Barett 50cal #16090 üzenetére
hmmm. pedig átlagban ennél mennie kellene 3,6-on
ha a ramoknál nincs gebasz akkor tényleg adhatsz neki egy picit még...mondjuk egy memtest-et is futtathatnál modulonként mondjuk legalább 200%-ra, ki tudjaModba tehettem volna az előzőbe, sorry elfelejtettem
-
fsb1000
nagyúr
válasz
pigatt #16078 üzenetére
Pigatt, köszi!
Nekem majdnem 20 fokkal melegebb TX2-vel. Annyival nem lehet jobb a kéttornyú 212-esed!
Mi lehet az oka a 20°C különbségnek? (illesztés, pasztázás biztos jó...)
Eleinte erre gyanakodtam, mert csak kézmeleg levegőt fujdogált a TX2.
De idle-ben is elég magas a maghőfok.Taurus-1047:
Jobb mint a gyári, de csak tuning nélkül alapfeszen próbáltam a gyárit. Kb. 5-6 fokkal volt melegebb a TX2-nél. 1,4 volttal már meg sem próbáltam...
Egyébként nem vagyok nagy TX2 rajongó... A "csöndes" gépemben egy régi U8-120-as van ami legalább 10 fokkal jobb (E6750, 651, P4) mint a TX2 nagy terhelésnél, csak lusta vagyok kiszerelni és azzal tesztelgetni. -
Barett 50cal
senior tag
na itt van:4ablak
-
Barett 50cal
senior tag
1min
-
pigatt
őstag
válasz
Barett 50cal #16090 üzenetére
Kellene a memory fülről is egy shot.
De ha nem azzal van a gond akkor így első ránézésre szereintem alul van feszelve a proci.
-
Barett 50cal
senior tag
ez mit jelent fiúk??HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FATAL ERROR
[link] -
lacos001
senior tag
válasz
westlake #16087 üzenetére
Igaz,ilyen hamar ne legyen leváltva........
de hőfokban visszanézve a régebbi jpg-ket sokat is irtam,mert csak 63 volt 1 óra prime után a cuccos,itt meg 74 lett 2 kör után,na rátolok egy kicsit még,aztán go diskurálni!mod:500x9.5=4750 csak igy számol ez is a belőtt fsb,szorozva a maxxal,azaz 9.5
-
westlake
félisten
válasz
lacos001 #16084 üzenetére
azert nem eszik olyan forron a kasat.. jonak tunik a progi, de ki kell ismerni ahhoz, hogy tenyleg "levalthassa" a prime-ot.. vegtere is a prime lenyege nem feltetlenul az volt, hogy "elegesse" a procikat, hanem az instabilitas kimutatasa.. mar az everest stress test-evel is melegebbe lehetett tenni a procit, mint a prime-al, megsem hozta ki hamarabb a hibakat.. sot.. egyebkent mar van a proginak topikja, keretik ott diskuralni
mod: 4.750 ghz?
#16088: a magasabb hofok nem feltetlenul vonja maga utan az instabilabb mukodest!
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!!
Van róla tapasztalatotok, hogy egy CoolerMAster Hyper TX2 mennyivel jobb mint pl az E8400 vagy E8500 gyári hűtője??
A válaszokat előre is köszi! -
Gorneck
legenda
-
Barett 50cal
senior tag
Akinek van 8400as procija HÚZVA,az irjon(priviben).
Köszönöm
-
fsb1000
nagyúr
válasz
mert_csokis #16073 üzenetére
Szerintem jól gondolod, "biztonsági" tuninghoz elég ennyi.
De a CSX1066 annyira olcsó, hogy szerintem érdemes megvenni egy kommersz 800Mhz-s helyet. És lesz egy kis tartalékod fsb515-ig.
.
Egyre jobban úgy gondolom, hogy tartós üzemre csak addig kéne tuningolni a procit amig alapfeszen stabil.
Az üzemidő 80-95%-át idleben tölti a gép, és ilyenkor az alaplapi energiagazdálkodás végezheti a dolgát. -
fsb1000
nagyúr
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek Intel platform-ra váltani. Lenne pár kérdésem,mert eddig csak AMD oldalon vagyok kinevelve
Szóval E8500 lenne a kiszemelt proci,ami ha jól tudom 9.5x333-on adja ki az alap 3166-os órajelét
Akkor ha később húzni szeretném kicsit,elegendő egy normálisabb DDR2 800-as ram? Ha feltornászom az FSB-t 400-ra,akkor fogja teljesen kihasználni a 800-as ram valódi sávszélét. De akkor már 9.5x400-on,azaz kereken 3800Mhz-en járunk. Jól mondom?
Gondolom ezt az FSB-t bármelyik lap kibírja,és ettől nagyobb tuningra én nem vágynék. Normál felhasználásra a 3800Mhz egy jóideig elég lehet
Mert akkor feleslegesen nem költök plusz pénzt 1066-os ramokra. A másik,ahogy néztem a jelenlegi P43 és P45-ös chipset-ek közt nem sok különbség van tudásban. Talán inkább csak minimális csiszolgatás,plusz marketing
Lapra akarok a legkevesebbet költeni,az MSI P43 Neo alapmodellje szerintem megtenné. A fentebb vázolt biztonsági tuninghoz elég lehet bőven,és a neten talált 13,5k-s ár elég baráti
Szóval ezügyben szívesen vennék egy kis kiokosítást,netán konkrét tippeket is. Előre is köszöntem... -
lipi67
nagyúr
válasz
kulerr #16068 üzenetére
Este Zájeccal táncolunk majd egy kicsit a farkasokkal.Ne aludj Te se.Hajnal 1-2 még gyerekes idő.
-Kva kíváncsi vok,mit megy a Tiéd!Sok lehet benne,csak ne melegedjen nagyon..(Bagira 2140-ére emlékszel?Ment fesz nélkül mint állat,de a hő,a víz se használt neki..,ilyen volt Reac 2200-asa is,kis kazán ...Ezért örülök az enyémnek,csak félek pont e miatt merem majd etetni,s"átütöm".Azt meg sajnálnám.Ha vki,Te tudod,hogy mennyit kellett várnom erre a szarosra..Igaz megérte,s nem is került sokba...felpattansz a hegyi zsuk platójára és kialuszod magad estig..
-megetetem a 2 dezentoromat..-
-
Ferrault
csendes tag
Hali! Valaki cserélte már ki TX2-n a ventit? Én egy Noctua-ra szeretném kicserélni, de nem tudom, hogy ki lehet-e a felfogatás miatt??
-
lipi67
nagyúr
válasz
kulerr #16065 üzenetére
Szia Barátom!
Dobd ki!(csak mondd meg,h hova esik..)Primestabil eredményt csinálj majd úgy 4,5GHz-környékén,ha megjön a kütyüd!-Nekem ez a cél..de nem lesz meg,aszem.A többi teszt nem igazán érdekel,de ez..nagyon!!!(1,168-on 3,65GHz..-eddig)
-viszont..nem melegedik.Ez a proci kva nagy feszt is elviselne,érzem..,nagyot mehetne vizzel.Alul a magas VID-je miatt nem lesz bajnok,de már a stabil 4,4GHz is kvajó asszem,s nem ez a vége..remélem -
kulerr
őstag
válasz
lipi67 #16052 üzenetére
Szia Lipi!
Rendben...próbálgatom egyenlőre 3900Mhz 1,144V-on
-
pigatt
őstag
Csak érdeklődnék, ha az E8400-et 24/7-be 445x9=4000MHz-n járatom kb. 1,3V-on akkor lesz valami baja? Mennyivel rövidül meg az élettartam? Nem melegszik megvan hűtve rendesen.
-
Rusher
őstag
SuperPi 1M@620x7 Valid
Ezzel a vcore-al + SetFSB--->Valid -
jugeen
addikt
válasz
Martinka123 #16057 üzenetére
hello. kérdésed nagyon rossz helyen tetted fel
egy AMD-s topikban előbb megkapod a választ.
-
Martinka123
csendes tag
hello,
segítene valaki kicsit fentebb húzni egy AMDAth64x2 C2D 5000+proccot?
jelenleg 2,59 Gigán megyeget, de picit szeretnék még emelni rajta,bioszban kivan szürkítve, tudom túl sok értelmi nincs a húzásnak csak az zavar hogy nemtudom feljebb tolni nem az hogy nem 3Ghz en megy.
előre is tenksz"Azt Vágom hogy non-stop tesvírem de mikor nyit"
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
-
lipi67
nagyúr
-
westlake
félisten
válasz
banderasz77 #16036 üzenetére
280$ - usa.. mar kaphato..
-
kulerr
őstag
Köszi fiúk. ha megjön a xigmatek hűtőm lesznek normális eredmények is remélhetőleg 4 giga felettiek.
addig ezzel kísérletezgetek -
kulerr
őstag
kísérletezgetek a minimál fesszel 1,008V-al 3451 Mhz
Majd lesz egy 30 perces prime is
-
keIdor
titán
válasz
banderasz77 #16036 üzenetére
Nem az E86 a lényeg szvsz, hanem a stepping... E8500 E0 jó olcsó lesz, ha lesz egyszer végre...
-
banderasz77
addikt
Huhh, kemény ez az E8600. Már csak az ára érdekelne. Megéri-e E8400 helyett.
-
keIdor
titán
Másik vadállat...
Minden E0 így megy?Kéne szerezni...
-
keIdor
titán
-
wowmaster
csendes tag
Sziasztok!
E8200-am van (@3200MhZ), és el*szódott a hűtőm.
Normális árban milyet érdemes venni? (Lehetőleg olyat ajánljatok amelyiknek nincs ilyen ""hőterelő izéje"" hátul, mint a Hyper TX2-nek, mert nem fér a 12cm-es hűtőm mellett)
-
afterburner_
őstag
válasz
lipi67 #16018 üzenetére
amugy ez a szenzor dolog... hol van ezekben a szenzor konkretan a procimagban? mert ha a sapka nem jol illeszkedik a procimagra olyankor mi is van?:-) mert pl nekem az egyik 8200-esem 30 c-t ugrik terheleskor, a masik csak 20 c-t az elobbinek polirozva van a sapkaja, de ugy melegebb mint a másik szóval valami a kupak meg a mag között van...talan hogy vastagabb a ragasztóréteg mint az utobbinal, ebből is adódhat hogy melegebb a proci nem?
-
p87
senior tag
Sziasztok!
Utánanéztem ezeknek a hőmérőprogramoknak.
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Elvileg a 45nm-es prociknak a TJ max hőmérséklete 95°C ez kicsit változhat tipusonként és steppingenként.
Tehát a Realtemp mér jól 45nm-en a coretemp 105-ös tj max-jával +10°C-ot mutat, de ebben is kalibrálható a TJ max.
Utánnalehet keresni google-ben rengeteg fórumban tárgyalnak róla és mindenhol 45nm-re realtempet ajánlják a 95-ös TJ max-al. -
ADAM1337
nagyúr
E8600 ez se rossz
-
VIBO
őstag
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4.
emmegmit jelent konkrétan?
-
Rusher
őstag
válasz
lipi67 #16015 üzenetére
1.765v az nem semmi a kis Pentuim-nak szép az a 4Ghz
Megmondom őszintén én sosem nézem a RealTemp-et....nem nagyon érdekel...nálam az Everest szokott futni osd-n ott is 105 a Tj Max..most ha azt nézem akár ebben a pillanatban is akkor 39-40-et mutat mindkét magra ami bőven jó....majd ha 10-el kevesebbet akarok látni akkor elindítom a Real-t -
lipi67
nagyúr
válasz
Hurkaleves #16010 üzenetére
Köszi!
A ramok 1100-et mennek csak..visszaosztva.1:1-ben kifulladnakViszont ez is szép tőlük..Majd ha jön a hideg,adok a procinak még.
Rusher:Hát a 2180-as 1,765V-nál 4GHz felett..ez csak langyos
S ha megnézed én a Tj Max-ot beállítottam 105-re,tehát az itteni 95-höz képest csak langyoska 65°.Semmi gáz.-
most jóval VID-je alatt járatom 3,6GHz-en,majd lassan -fokozatosan emelem az FSB-t,remélem úgy 3,8-ig bírja.S akkor..akkor talán meglenne a stabil 4,5GHz -
Tibiajax
nagyúr
Újraraktam a hűtőt, proci belső 80%-ra nagyon vékonyan a paszta, rá a borda, nem mozdult el, becsavartam tökig, rá a ventit. Nem lett jobb sokkal.. Kb 5fokot javult, a 4.tesztnél jár 94-nél, és ott kb stagnál. Franc essen bele, a borda épp langyos, ennél jobban meg nem tudom felrakni..
-
lipi67
nagyúr
Na mai termés.A Pi lehetne jobb,de a ramok miatt nem tudom 4,6GHz felé tolni(majd kérek kölcsönŐsembertől,hogy legyen 4,6- 4,7 közötti eredmény.
Engem igazán a Prime érdekel,az meg asszem jó.S melegedés nem nagyon van,csak lassan 1,5V(bios)s léggel gázos.
[Super PI]
[Prime 4,4GHz]MOD:VIBO:A real temp 2 VID-et mutat.A valósat és azt,h takarékos kütyükkel 6-os szorzón mennyi.A biosod egy dolog..
-
VIBO
őstag
a realtemp 2.70 nél a proc mellett irja a videt.
azaz alapvid?mee nekem biosban 1.3 körül van itt meg 1.225
-
kulerr
őstag
válasz
Rusher #16004 üzenetére
értem én...és azt mondjátok TJ95-nél adja a legpontosabb értékeket?
Hát igen lehet benn valami...elég meggyőző főleg annak tudatában h amikor 70-75 fokot mutat kellemes meleg a hűtő, pedig ha 75 fok lenne azt forrónak kellene érezni..
Szal tényleg nem stimmel itt valami.Davzone: nekem is autora 95-re állítja de ez ellentmond a TJ-nek.Habár annoe a 4500-nél is 95-ön volt
Viszont lehet h ezzel az értékkel indul a progi bármilyen procit is teszel bele.
-
Rusher
őstag
válasz
kulerr #16002 üzenetére
Volt valahol egy írás erről, hogy lemérték a processzort hőmérővel ezt találtam így hirtelen...itt is jól látszik, hogy még így is van 5°C eltérés a progi és a hőmérő szerint.
mod.:Dokumentáció
-
Davzone
senior tag
válasz
kulerr #16002 üzenetére
Igen 105 a hivatalos érték,de nekem pl a realtemp 2.70 95re állitja magától.Gondolom igy még előbb jelez ha gáz van.De akkor tedd 105-re és ugy sztem reális értéket fogsz kapni.
Ekkora fesznél 38körüli idle és 55körüli load értéket kell látnod.Prime alatt valamivel több is lehet terhelés alatt.
Ha jófajta hűtőd van akkor simán lehet 60 fok alatt tartani terhelésnél, 1.35voltnál is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max