Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
zolynet #36699 üzenetére
3D Mark
Viccet félretéve, inkább az volt az okom hogy a jövőben lesz 1-2 gamma amit nagyon várok és azokra készültem fel vele. Most még kaptam valamicske pénzt a 775-ös platformért (bár már most sem annyit amennyit szerettem volna...), de minél újabb/jobb dolgok jönnek ki, annál lejjebb esik majd az ára. Most nem kellett sokat rádobnom hogy beújítsak, uh gondoltam ideje meglépni. Nem bántam meg, bár jobban örültem volna ha nem kell még új tápot is vegyek. Uh most pár évig egy fillért se költök rá az ziher...
-
LLKobe
veterán
válasz
dangerzone #36697 üzenetére
Ezt komolyan kérdezed?
-
Bernath
tag
Köszi!
Valamiért még a másik proci feszkóját adta neki--annak volt 1,5 a vége-- A következő inditáskor már az E8400 alapfeszijét állitotta be.
Más: azonos terhelés mellett a két mag között 5-8 C különbség is van a core 0 a melegebb,ez normális? Jelen pillanatban 1,2 ill 1,184 V a proci feszültsége s 10% terhelésnél 45 C a proci hőfoka,nem túl magas ez?? 420x9 járatom.
Szép Napot! -
LLKobe
veterán
Úgy fest lassan elhagyom a klubot
Megválok a 775-ös platformtól, helyette lesz:
Phenom II X4 960T @ X6 1605T, ASROCK 870 Extreme3 R2.0, 2x4GB DDR3 1600-as HyperxRemélem nem csalódok
-
lipi67
nagyúr
válasz
Bagira01 #36685 üzenetére
Az alaplapom új tulaja most írta:
szia!
Most applikáltam bele a lapot, kb 4x gyorsabban bootol mint az asus p5kc-m, a win7-ben minden magasabb pontot kapott az élményindexben, még a proci is tuning nélkül és a win7 is tulélte reinstall nélkül. Big RespectÉn is bánni fogom..
Ui: Ja! A P45 UD3R-ről van szó
-
Bernath
tag
Sziasztok!
Most cseréltem le E4500-met egy E8400-re,s egy kis gondban vagyok. Az alaplapom egy
Gigabyte GA-P35-DS3R s mindent alapra téve a procinak 1,3 voltot adot,majd sima fsb emelésnél már 1,5 voltnál jártam és 75 C-nálGyorsan beállitottam 1,22 V-ra így cpu max 40C,cpu1 mag 50C,cpu mag2 48C 3800 MHz-en.
Van valami ötletetek miéert csinálta autó beállitáson azt a brutál fesz emelést?
Köszi:
Bernath -
zolynet
veterán
válasz
lipi67 #36660 üzenetére
ezt tudja az alacsonyabb vid-es (1,2125V) nyócnégyes
9x435fsb@1,2V
4gigu rammal 9x428fsb-n atomstabil
a mem-et még nem piszkáltam, azt ne is nézzük
majd még nézek egy 1,35V-os tesztet 2giga rammal a hét során, aztán majd jöhet a kicsit nagyobb vid-es nyolcnégyes -
lipi67
nagyúr
válasz
LLKobe #36678 üzenetére
A lapodra +procidra kb 25k összsen. Ha platform..Sokkal több
i5 2xxx - nagyon jó proci ok, (mondjuk 2300alatt szart se ér egy se, egy cerkával megfogod 4,5GHz-en)
Nem hiszem, hogy mindennapi használatnál annyira éreznéd pl egy 2300 és egy q9550 közötti különbséget, sőt.. ha adsz neki egy kis tuningot..A ram meg..szép a szintetikus tesztekben, de hogy egy ram 800-on vagy 1333-on megy, super PI PIfast stb-ken kívül..nem igazán veszed hasznát. A q9550-em 2x1 Team Xtreem 1200-as rammal 4,5 GHz-en brutál volt, s nem adnám egy 2300-2400-as prociért (64k-ért is ment el..) Ez 1155 kényelmesebb, gyorsabb, de a tuning hiánya (ha nem K-s) alaposan ront a helyzeten.
Én kíváncsi voltam, meg ha szorít az idő, s valami tömörítés kell, jó a 8 szál.
2500k alatt tuti sose váltottam volna, -
toldlea
csendes tag
Bocs a lami kérdésért, az e8400-em Vid -jét hol tudom megnézni ?
E0 és 1.26 max a dobozán
-
LLKobe
veterán
válasz
lipi67 #36675 üzenetére
Ezzel több gond is van: egy Q9550 használtan is annyi mint egy i5 2*00, akkor meg már az újabb architektúra. Aztán arról még mindíg lehetne feljebb menni ha kell, 775-ről már nemigen. Nameg a DDR3 is szempont sokkal gyorsabb és olcsóbb is.
Szóval szvsz 775-be már nemigen éri meg zsét tolni. Sztem már váltottam is volna ha nem szállnak így el az árak, de amíg ilyen drága minden addig hanyagolom a dolgot. -
LLKobe
veterán
válasz
lipi67 #36671 üzenetére
Mikor megvettem ezt a lapot a célom a 4Ghz volt, legalább 470*8,5 felállással, de legjobban ugye az 500*8-nak örültem volna. Dehát a lapom nem értett egyet ezügyben.
De tulajdonképpen annyira nem bánt a dolog, úgyis csak játékok alatt lenne lényeges. A 4ghz így is megvan alulról, és amelyik játéknak ez kevés, annak meg már úgyis 4 mag kéne, szóval mind1
-
LLKobe
veterán
válasz
lipi67 #36668 üzenetére
Mennyin? gondolom feszre gondolsz. Igazából nem 4Ghz, csak 3980Mhz (419*9,5)
A BIOS-ban 1,4v van neki adva (droppal együtt 1,36-37v). Tudom hogy soknak tűnik, valszeg vinné alatta is, de nem volt még türelmem kitesztelni. A melegedésre nincs panasz, jó hűtés van rajta, uh ezügyben nincs gond. -
LLKobe
veterán
válasz
belaazallat #36666 üzenetére
Megtenném, ha lenne tarcsiba másik
De tényleg érdekelne mit bírUgyanakkor azt is tudom hogy ha csodával határos módon ki lehetne hozni belőle még +500 Mhz-et, azzal sem érnék el túl sokat, merthogy aminek kevés ez a proci 4Ghz-en, annak kevés lesz 4,5-ön is
-
lipi67
nagyúr
-
zolynet
veterán
válasz
lipi67 #36647 üzenetére
ilyen időzítésekkel ment a 8x444fsb (1ó)
de lehet 20-as deley precharge-on, a 8x447fsb-nél már hibázott prime alatt,
de sima használat mellett nem volt gondja....most hagytam 8x444en,
nincs időm a finomításokra, de azért pár ötletet szívesen veszek hogy mit merre tekerjekszép alulfesz, grat
-
lipi67
nagyúr
válasz
csucsbicep #36652 üzenetére
Jön majd team Xtreem, s majd lépek tovább, vagy kicsipapucs küld ramot.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dime27 #36649 üzenetére
Köszi..
csucsbicep: Nem tudom, nálam még ez volt eddig a max fesz amit kapott. (tesztelésre van itt)
0,88V-ról indultam. Mennék tovább de a crucial 800-as ramok 1:1-ben 1000-ren nem szeretnek menni. Visszaosztva 5:6 (CpuZ) 2,4-es szorzó, mennek 1140-et is, de szinkronben..nem -
lipi67
nagyúr
alulfesz:[8400/1,136V 4,3GHz]
-
Ruckus
tag
Sziasztok! BUÉK!!!!!
A korábban feltett kérdésemhez nem tud senki hozzászólni?
Köszi!
-
zolynet
veterán
válasz
sinya85 #36638 üzenetére
erre csak annyit tudok hozzáfűzni h jóóóó, vagyis inkább nem rossz
de legalább nem mutat semmi hasonlóságot amivel én 'küzdök'
vid-en max fsb, max mem időzítés, stb....no mind1
végig kell nézni minden opciót, publikálni nem csak 1-1 jobb eredmény beszúrni -
zolynet
veterán
most egy óra prime stabil 8x444fsb@1,216V-on
everestbench is kellemesebb
majd még mem időzítéssel játszok ha lesz időm, türelmem -
zolynet
veterán
mind a 4 memre ddr2-1066 van írva, mind a 4 KLED48F azonosítóval kezdődik, bár tény hogy az utána lévő pár karakter még csak páronként egyezik ... kettesével mennek duálba 1066-on, jelenleg most 4x1 megy 1066on, remélem hogy nem lesz gubanc
én arra gondolok h nem kaptak elég feszt, vagy legalább is csak azt szeretném hinni
még próbálkozok, ha nem megy akkor eladom amit vettem árában, remélem -
zolynet
veterán
everestbench 4x1gb
cpuz 4x1gb
amit vettem ramokat azok két oldalúak, a meglévőim egyoldalúak
everest szerint 2,06V-ot kapnak
everest bench borzalmas, főleg így hogy visszaveszi 800ra a ramokat
megnézem hogy fixálva megy-e, mert így auto-n 800on visszavéve a ramok nem lesz okes -
zolynet
veterán
Sziasztok!
p35-ds4 nem szereti a 4x1gb memóriát?
1óra után kék halál, memory dump.
Minden alapon, időzítés auto-n, memóriáknak +0,2V adva így everest szerint 2,02V.A 2x1gb-val semmi baj nem volt, 1,94V-on gyönyörűen megy.
Felejtős ez a 4x1gb, inkább 2x2gb-ra álljak át???Üdv&Búék!
ZoL -
Tibi98
tag
Sziasztok!
Már régóta megvan a konfigom, de még nem nyúltam hozzá tuning terén.
Gigabytte EP45-DS4
E8400
2x1GB Crucial Ballistix 800MHz DDR2Valaki esetleg tudna nekem segíteni elindulni overclock-ban, mert belepillantottam a BIOS-ba, és bár régebben szórakoztam én már P4 tuninggal, de mint látom, azóta már eltellt egy kis idő, és jóval több mindent lehet piszkálni...
Megértem, hogy nincs senkinek kedve -gondolom már sokadjára- szájbarágósan elregélni a dolgokat, megelégszek valami hasznos link-el is.köszi!
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék kihozni maximumot a procimból. A jelenlegi konfogom:
ASUS p5k-c lap, E8400 proci, eddig 3,6-on használtam sima fsb növeléssel 400-ra és pci-e fixálással 100-ra ddr2 800-as ramokkal(4GB Kingmax). Na..., ma cseréltem el a ramjaimat 2*2GB OCZ Gold 1333 MHz-es DDR3 ramokra,amik 1,65 volton mennek, asszem 9-9-9-20 időzítéssel.
ASUS-ban otthonosan mozgó ember segítségét várom, aki tudna ebben segíteni. A korábbi tuningnak a ddr2szabta meg a határt, nem vitte a magasabb frekit, ezekkel a ramokkal talán lehetne feljebb tornászni a sebességet. Nem gyári hűtő van a procin, egy CM Hyper TX2 van rajta.Előre is köszönöm a válaszokat!
Ruckus
-
volcano
tag
sziasztok!
pénzre van szükségem és sajna az i5 2500K -mat le kell cserélnem egy e8400 / e8400 ra.
a kérdésem az lenne hogy jó hűtéssel mennyit lehet kihozni esekből a procikból tuning terén?
köszönöm
-
zolynet
veterán
válasz
lipi67 #36613 üzenetére
ezesetben visszavonom, kitartást!
tegnap én is felbuzdultam kicsit h megnézzem viszi-e a ds4-es legalább azt a szintet amit a ds3-r tudod, és szomorúan konstatáltam h vagy nem vagy nem találtam meg a megfelelő beállításokat egy laza 1,216V@3,6GHz-es eredményhez
ds3r pont a 450fsb-t nem vitte de a 449fsb-t tudta 1,216V (cpuz) mellett
ehhez képest a ds4 1,232V@3,6GHz-et tud felmutatni (ezen stabil)... már kedvem és időm sincs ezt kisakkozni, majd még nézem ha olyanom van -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Jönnek majd új 8400-es brutalok..
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Háát..Nagyon..nagyon NEM! 2 gyerek mellett nem sok időm van hétvégén. Viszont míg felteszem a húslevest, lefut az a 1/2 óra magába.(nem táblázatokba készül, nem fogom órákon át tesztelni.30-40perc prime ok, és nekem elég, amúgy is, ha eddig a 2., 4, 19., perceket túlélte akkor már kb jó is volt prime alatt.) Viszont imádom csinálni és nagyon kíváncsi vagyok.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
0,896V-on plusz 150MHz[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i7-3720QM I 16GB I 250GB I Nvidia I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest