Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

válasz Laza... #872 üzenetére

Nincs ilyen készülékem, de ez egy kombinált recovery/system reserved partíció lesz. Asystem reserved-en van a boot rész, ha dvd-ről telepítesz akkor a win7 létrehoz egy 100 megás, a 8 pedig 300 megás partíciót, na ez az. Ezt szokták úgy is, hogy nagyobbra csinálják és erre megy a recovery is. Valószínűezért nem engedi a tool sem törölni. Rá kell nézni, ha van rajta boot vagy efi könyvtár akkor ez a helyzet. (ha nem látszik akkor a lemezkezelőben lehet hozzáadni betűjelet és akkor fog) Meg lehet próbálni, hogy a recovery könyvtárait törölni, összezsugorítani a partíciót, a c-t pedig kiterjeszteni az üres helyre, bár mindenképp macerás hogy nem lehet a "meghajtót" kiszerelni és berakni egy másik gépbe. Esetleg lehet bootolni egy win8 to go penről, vagy hasonlóról, akkor esetleg enged a lemezkezelő átméretezni. Linuxot is lehet esetleg bootolni, de mikor utoljára próbáltam pár éve, a gparted-es átméretezés után elhasalt a win, nem bootolt.
    Másik megoldás lehet, hogy a boot fájlokat átrakni a c-re, akkor lehet törölni a recovery partíciót.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés