- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fred23
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #103 üzenetére
Vita tárgya a mai napig a megfelelő oldal, ajánlott videó.
-
Nekem meg egy kérdésem lenne. Nem íjászkodtam még, totál kezdő vagyok és lehet totál hülyeséget kérdezek.
Jobb kezes esetén a nyílvesszőt melyik oldalra kell rakni felhúzáskor?
Játékokban meg filmeken bal oldalra rakják de középkori képeken meg jobb oldalon is látom. Logikusan talán jobb kezesként jobb oldalra lenne jó mert ahogy nézem nincs útba az íj meg amúgy is könnyebb a nyilat rajta tartani de javítsatok ki ha tévedek mert csak találgatom hogyan kell. (egy olcsó aliexpresses íjam van gyerekeknek de kezdetnek ez is jó játszani [link]) -
Shingen
addikt
Hallo!
Van még itt vki?
-
syberia
veterán
Archery: Will it EVER be the same again? Wow.
Joerg Sprave egy zseni. Láttam már pár találmányát, de ez már tényleg áll-leejtős!
-
gmeszaros
tag
Lehet, hogy fura kerdes, de tudtok olyan ijaszattal kapcsolatos forumrol, ami kicsit aktivabb, mint ez?
-
Ry0K3N
senior tag
Igen az azt jelenti milyen súllyal kell kihúzni az íjat. Én is kezdő vagyok nagyon de azért elmondhatom különbség van 46 és 46 font között, attól függ milyen az íj kialakítása. Nem tudom miért pont fontot használunk, a google sem tudott választ adni rá de már engem is érdekel.
A legtöbb településen vannak íjász klubok ott szívesen segítenek elmagyarázni az alapokat, vagy ha mordorba laksz a világ végén mint én hagyatkozhatsz youtube videókra is.Házigazda nem tudom kell e, eléggé gyér a hsz szekció visszanézve pár oldalt.
-
inf3rno
nagyúr
Én arra gondoltam, hogy mi a különbség egy 35 meg egy 45 fontos íj között. De gondolom csak arról van szó, hogy 35 meg 45 font súllyal lehet kifeszíteni őket. Jobb lenne a kg-ot használni, mert nem vagyunk angolok, de ez gondolom valami hagyomány lehet. Nagyon kezdő vagyok még, egyelőre csak gondolkodom rajta, hogy jó lenne ebbe is beletanulni. Lőttem már párszor bemutatókon, és tetszett ez a sport. Jó lenne ide is egy topic gazda, aki leírná az alapokat egy összefoglalóba. Azt hiszem talán itt lehet javasolni valakit: [link], gondolom ha elegen szavaznak rá, akkor megkapja a jogköröket.
-
Ry0K3N
senior tag
Új szerzemény alul.
A felülsőt használtam eddig de fater kinézte magának mert kinőtte a 35 fontosát. Nagyon meglátszik már azon hogy nagyon esik a nyílvessző rövid távon is.
-
válasz
haromegesz14 #91 üzenetére
A maléveseknél szerintem.
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha valaki már korábban feltette a következő kérdést! Budapesten merre lehet menni íjászkodni teljesen amatőrként? Még jobban örülnék, ha Óbudán létezne bármiféle "egyesület" akiket lehet látogatni.
-
Mate
nagyúr
Van még, aki aktívan íjászkodik?
-
vancha2
aktív tag
Mi történt itt? Kb másfél éve hagytam abba PH!-n a fórumozást, akkor döglött volt a topic. Visszajövök és vannak friss kommentek...
Sick Boy!
Eszedbe ne jusson úgy íjat venni, hogy ki sem próbáltad a sportot. Menj el egy klubba, az íjászok kedves embereksegíteni fognak. Nálunk az egyesületben (NYÍC) ha lejön valaki akkor kap egy hozzá illő kezdő íjat, megmutatjuk neki, hogy mit-hogy és gyakorol. Miután több íjat kipróbáltál, utána jön a vásárlás. Kassait sok boltban lehet kapni, de lehet, hogy pár lövés után mondjuk beleszeretsz a longbow-ba, kár lenne megfontolás nélkül íjat venni.
Az íj erősségét, meg csak az erőd alapján lehet megmondani, így látatlanba nem. -
Elég jónak tűnik, kellemes az árais, kezdő íjnak szerintem tökéletes, de nem én legyek az aki áldását adja erre
úgy értem kérdezz meg egy-két profit a későbbiekben mondjuk a szip.hu-n. De szerintem ez jó kis íj 40-55 font az ideális. De amikor veszed, úgyis rád fogják próbálni az íjat, hogy jó-e neked, elég hosszú a karod hozzá, vagy éppen elég rövid
Lehet rád akarnak majd eröltetni egy drágábbat, bizti észérvekkel, de ne hagyd magad
-
Nem erőset, csak márkásat. Azért mondtam a PSE Deer Huntert, mert az megfizethető kategória, egyetlen hátránya a nem fém csiga, de nekem így is birta elég sokáig, és hibátlanul adtam el anno. Nézz szét itt [link] Szerintem újonnan is akrá venni egy alap PSE-t vagy Browning-ot, vannak komplett felszerelések is olcsón.
-
A céllővészethez nem árt, ha nem 30fontos az az íjacska
A másik, hogy az nem gondoltam volna, hogy a decathlonban, meg egyéb proli helyeken árulnak íjat. Nem tudom milyen márka ez, de egy 45-55 fontos csigás íjért a 27900 gyanúsan kevés. Nekem ebben a kategóriában volt egy PSE vadász íjam (terep színű, 10-es tárral) de az a 60 fontjával, és a nem titán csigás szerkezetével kerül mindösszesen 70k-ba. Ebben volt ugye célzó, elsütő. Ha az íjászatot az örömért, és nem a szo...ásért akarod űzni, akkor a tradícionálissal meggyűlhet a bajod, de ez az én szerény véleményem. Sok sikert, remélem tetszeni fog ez a sport.
-
Sick Boy
őstag
Hát jól leült a topic...
Engem pont most kezdett el érdekelni az íjászat, eléggé tetszik, valszeg veszek valami szerszámot és keresek egy klubot.
Nade ugye, milyen vegyen az ember...
Hát ugyan van egy Kassai a családban, ami hát, eléggé bejön.
50# húzóereje van, hát combos.
Mondjuk bő 20 méterről egy négybe hajtogatott HŰTŐGÉP csomagoló, vastag kartont szó szerint keresztülb...am vele!!! tehát egyszerűen átment rajta a nyíl... szóval brutális egy jószág.
Irányítani annál nehezebb.Namost terem lövészethez szerintem felesleges egy ilyen cucc, márcsak azért is, mert ugye ott még kevesebb méterről lődözöl.
Nézegettem neten a felhozatalt, hát az olimpiai versenyíjak tetszettek meg első körben, kb. szerintem olyan 30# már teljesen ideális.
Elsősorban nem a brutalitás, a nyers erő izgat engem, hanem a céllövészet, így talán egy verseny íj, amelyre pl. irányzékot is tudnék rakni, praktikusabb lenne nekem.
Mivel mindenfelé hurcolom, fontos, hogy szétszedhető legyen.A cél tehát előbb-utóbb egy Kassai, de talán meg kellene először tanulnom valamin, meghát Kassait minden sarkon kapni már...
Elmentem a Decathlonba 7végén, körülnéztem, nem nagy a választék, saját márkás cuccok vannak nagy mennyiségben, GeoLogic initech pl.
Láttam 1 jót [link]
de ennek max. 22# az ereje, ami talán picit kevéske, ez kimondottan csak terembe való sztem, bár elég szimpatikus ettől függetlenül. Az idege olyan pl. mint a cipőfűzőm.Amitől sokkot kaptam, hogy relatíve olcsón kapni belépő szintű összetett, compound íjat!!!
[link]
Ugyen ez "EZ" jelű, tehát tényleg belépő, de 45-55#-ig felhangolható, hát az azért nem rossz! mindezt 27.900-ért. Jó vételnek tűnik, de valaki használt már ilyet?Azért leszögezem, nem a Decathlon embere vagyok, sz...ok a dekatlonra...
Van egy nem olyan rossz sport íj is jó áron [link]
meg ami meglepő, hogy ez a koreai csoda, Samick is van, longbow és tradícionális is [link] a tradícionálkis nagyon tetszik, bár talán picit húzós az ára (érted, "HÚZÓS" !!!)...
Bár ebből a Samick-ból láttam egy egészen baráti, szimpatikus darabot [link] egészen 38#-ig rendelhető, azért az sem rossz, az ára meg bagó... mondjuk ez a gyártó oldala szerint is nagyon belépő [link]
na valaki folytassa, most mennem kell
-
válasz
FireKeeper #78 üzenetére
Pörög a topic látom, izzanak a szerverek
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
barbikenje #71 üzenetére
vagy ott van a magyarok háza az astoriánál. felszerelés nélkül asszem 700-800Ft/óra, felszereléssel a fele.
-
válasz
Sh@dowMAN007 #74 üzenetére
Verheted a falba a fejed a saját hülyeségedtől, úgyanis, amikor azt a postot írtam, akkor mé egy ELADÓ ÍJ volt az aláírásomban...
-
Üdv mindenkinek. Tudom, hogy ez nem apró-s topic, de azért hátha érdekel valakit az aláírásomban szereplő ''kicsike''. Üdv!
-
barbikenje
aktív tag
Nem tudom mit értesz viszonylag olcsó alatt, de amit tudok ajánlani: keresd a Fekete Sasok Íjászegyesületet/klubot: első alkalommal, ha nincs felszerelésed, akkor 1700 Ft, ha van cucc, akkor tán valami 900 ft-ot kiell leszurkolni. (Az árak nagyon nem pontosak, a nagyságrend a lényeg). Ha tag vagy, akkor első évben 10k, utána 6k a tagsági díj, éves szinten, de azt már nem tudom megmondani, hogy ez esetben ingyenes-é a pályahasználata. Mindössze négyszer látogattam meg őket, remek társaság, a szip.hu-s csapat magja itt leledzik (pl mephisto, valami országos, meg világkupa győztes arc, de majd a helybeliek kiigazítanak). Jó a hangulat, egy pincehelyiségből van kialakítva, 2*3 vagy 2*4 lőpálya van, már nem emlékszem. Nyáron, amikor mindenki terepen van, nagyon nyugis, volt hogy háromtól hétig csak én lövöldöztem. Nagyjából ennyi.
-
vancha2
aktív tag
Sziasztok
Nekem nagyon megtetszett az íjászat, el is mentem egy íjász klubba, hogy megtanuljam milyen íjjal lőni. Elmagyarázták hogy kell elméletben, aztán elküldtek gyakorolni. Lődöztem kb. másfél óráig, aztán odamentem a klubelnökhöz, hogy ez az egész dolog hogy is van. Ő elmondta, hogy ha érdekel a dolog, a következő alkalomra mindenképp hozzak magammal felszerelést, ha még nincs íjam, a következő alkalommal még tudnak edni egy íjat, de 5-6 vesszőt mindenképp hozzak magammal. Íjjal együtt a legolcsóbb felszerelés kb. 45-50000 Ft, ahogy a neten nézelődtem (mindenképp hagyományos magyar íjat vennék). Ezzel csak az a baj, hogy 1-2 alkalom után nem tudom eldönteni, hogy akarok-e ezzel foglalkozni, vagy nem. Ha nem, akkor meg nem adok ki ennyi pénzt pár alkalomra (minden vagyok csak gazdag nem
).
Azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki olyan lőteret, klubot, vagy egyesületet Budapesten, ahol ingyen vagy viszonylag olcsón íjászkodhatok?
[Szerkesztve] -
Attila89
csendes tag
Sziasztok.1 éve íjászkdok.Szivesen ismerkednék valakivel aki szokott versenyre járni
-
lenox
veterán
Ja, fura volt, hogy mindenki fa ijjal nyomja, csigassal meg csak en...
Amugy egyszer en is lyuggattam felhot, faterom megkert, hogy nezzuk meg, meddig megy el. Tiszaparti homokos strandon a strand 1 km-re levo vegenel messzebb ment, ugyhogy egy vesszovel kevesebb... Nem mintha nem fogyoeszkoz volna... -
zLegolas
őstag
szip.hu - milyen íjat vegyek topic.
Ha nincs kedved olvasgatni és nem vagy kíváncsi mások (már leírt) tapasztalataira, inkább arra vársz, hogy valaki pl. itt csak úgy megtávasszondja hogy mit vegyél, az már a te dolgod.
A helyedben én inkább körülnéznék - én legalábbis így tettem. -
Kephamos
addikt
Mostanában megfordult a fejemben, hogy ismét szeretnék lövöldözni. Ha ez így lesz, akkor eladom a régi ijamat, mert már nem tetszik annyira, nomeg használhatatlani is, mert a majd 190 cetimhez kevés a húzótávja. Egy szkíta íjról van szó. Amúgy jó kis íj, jó erős. Milyen íjat érdemes venni, ami nem tradi. Szóbajöhet vadászreflex és csigás. Kb. 50K-m lesz rá, ha minden igaz. Ja, és nem tudtok valami egyletet Nyíregyházán, mert én semmit sem találtam.
-
Hydra SR
addikt
Igazán profi íjász benyomását kelted a felhőlyuggatással
Sajna 80 fokos szögben nem lehet max erővel lőni, pusztán anatómiai okokból (hacsak nem egy ferde padon hanyatt fekve)
De az tény, hogy egy erős íjjal lehet jó nagyot lőni fölfelé. Csak nem látom be, mi haszna van azon kívül, hogy ''atom jól néz ki''
Én még ilyet nem csináltam, de egyszer lelőttem egy egeret 50 méterről
Ez nem vicc, viszont nem szándékos volt. Szabadtéri terepen gyakoroltam, és átment a fogófalon a vessző, mögötte meg beleállt a földbe...egy egéren keresztül. Picit meglepődtem, hogy cincog a nyílvessző mikor fölemelem, mivel az egér hátsó részét találta el és még félig élt. Nem túl jó érzések közepette agyontapostam mert nem úgy tűnt, hogy túléli, csak szenvedett volna még pár órát. -
lajo
senior tag
Egyszer használtam egy komolyabb(lsd: nem műanyag hanem fa és jól nézett ki
) íjat. A legnagobb pojéna amikor max erővel 80fokban felfelé lősz- nagyon magasra megy és atom jól néz ki 100 méterre előtted meg beleáll a földbe.
Persze.....tudom ti is csináltatok már ilyet csak egy élményemmel beköszöntem ide. csáó -
Hydra SR
addikt
válasz
FireKeeper #53 üzenetére
Kösz a tippet, bár sajna nem jobb, mint amit én is tudok
Azért egyszer elnézek arrafelé is.
Sajnálom, hogy ilyen messze kellett költöznöm a szentendrei tereptől. Ott 1200 Ft/év volt legutóbb a tagsági, és 3000/hó a pályahasználat, ami tartalmaz minden felszerelést és segítségnyújtást is. Kimondott oktatás nincs, de ha kérdezel, segítenek. Annyiszor mész le, ahányszor akarsz, és akkor is odamehetsz, ha senki sincs ott mivel szabadtéri és nincs lekerítve. (csak akkor vinned kell saját íjat meg vesszőt)
Ja, és vannak lovak is, meg lovasíjász terep. Azt nem tudom, hogy a lovaglás és a lovasíjászat mennyibe kerül.
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
én az astoriához szoktam elmenni, hétfőn és csütörtökön vannak nyitva asszem 5től 8ig, a magyarok házában van a lőtér, (fedett) a táv úgy 10-15méter. egy óra ha van íjad meg vessződ 300, ha csak íjad van, vagy semmid sincs, akkor 600 HUF...
-
Hydra SR
addikt
Ejnye de halott ez a topic....
-
Hydra SR
addikt
Tud valaki normális íjászterepet Budán, vagy legalábbis Dél-Budához közel? Régebben Szentendrén íjászkodtam, de mióta Gazdagréten lakom, kicsit bajos lenne visszamászkálni. Lehetőleg olyan terep érdekel, ahol lehet legalább 30 méterről lőni, mert egyet találtam de ott 17m a max távolság mert fedettpályás.
-
Hydra SR
addikt
válasz
FireKeeper #49 üzenetére
Most akkor az a kérdésed, hogy melyiket vedd meg?
-
FireKeeper
nagyúr
Kassai Sólyom vagy Grózer TRH???
-
emitter
őstag
válasz
Hunterevil #47 üzenetére
köszi, ez jó ötlet
-
Hunterevil
tag
A fegyvertopicban mostanában folytak beszélgetések a különböző késekről talán ott ud vki segíteni.
-
emitter
őstag
[link]
milyen az a flu-flu vessző?
ha egy házilag tiszafából (jó gagyira) barkácsolt íjra akarok húrt, milyet érdemes venni? amit boltba kapni, meg lehet rendesen ''csonkítani''? mert elég rövid az íj
kiskoromban spárgából volt az ideg, és nád végébe szigszallagozott szöggel lődöztünk a barátokkalszép idők voltak
de most ''beruháznék'' normális nyilakra, meg húrra, sajna íjra nincs pénzem
thx -
SQX_Barto
addikt
Az íjászat miért szinte mindig a tradi magyar íjakról szól?
Én teremíjászkodni szeretnék, és kinéztem magamnak egy PSE Optima reflexíjat 59.000 Ft- ért
Valaki ismeri, esetleg használja?
Sportíjászokat miért nem látok sehol? (az íjászclubbon kívül) -
yerico
senior tag
-
Bero
aktív tag
Vannak még íjászok?
Esteleg akit érdekel? -
Bero
aktív tag
-
Bero
aktív tag
Köszönöm a linkeket!
-
yerico
senior tag
Ha igazán érdekel a dolog:
Bővebben: link -
kovasz
senior tag
sec/c guglizas utan Bővebben: link
-
WEBER
tag
amekkorát csak akarsz
( persze ésszerű keretek között. 150 fontosat nemigazán csinálnak mert nincs olyan ember aki kihúzná )
de én már halottam fémmel megerősített longbow-ról ami 100 font fölötti volt
amúgy általában 40-70 fontosak a leggyakerabban előfordulók.
na jó a 70-es már ritka
ja és 2 féléből szokatak csinálni asszem tölgyből vagy talán bükk és még valamiből de ezt nemigazán tudom
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Vagyis a longbow egyetlen faanygból készül? Kb. hány font-osak?
-
WEBER
tag
olvastam a topicot. örülök hogy ilyenekkel is foglalkoznak a ph-n
jómagam is ilyászkodom. -
kovasz
senior tag
a longbow egy primitv ij. az osember is ilyenket csinalt, botijjak koze tartozik. a reflex ijj perdig az okori kora kozepkori ember lelemenye. kb annyi a ketto kozott a kulonbseg, mint a kovas puska meg a kalasnyikov kozott.
egyebkent csinaltak olyan longbow szarmazekot is amit a labaival feszitett meg az ijjasz es haton fekve hasznaltak. darda meretu vesszuket lott ki, nagyon messzire, ha jol celoztak vele 4..6 embert is le tudodtt szogezni a foldre. -
yerico
senior tag
Egyébként a Gelencsér féle longbow-kat nagyon szokták dícsérni, hogy milyen jó kis íjak. Múlt héten láttam olyan 50-60K körül egyet. Azt tudni kell róla, hogy a longbow-nak akkorrának illik lennie, mint a gazdájának, tehát egy 175 cm-es emberhez egy felajzatlanul 175cm-es íj illik. Az erőssége meg szintén az egyed függvénye.
-
Bero
aktív tag
Navégre írtok
Jó olvasni a hsz-okat
Esteleg nem tudja valaki, hogy a longbow íjak milyen fából, egyáltalán egyetlen fából késülnek-e?
Üdv: Bero -
yerico
senior tag
válasz
Papa-Georgo #23 üzenetére
Az enyémek is természetesen műgyanta íjak, mert a fa íjak érzékeny jószágok. Ellenben annyira nem drágák, 30 körül, kicsit felette új laminált fa + szaru + ín íjak kaphatók jóféle gyártóktól.
Kassait meg nem akartam, sok rosszat mondanak róluk. -
Papa-Georgo
senior tag
Bár van egy Kassai íjjam, de sztem elég ratyikat csinál. Voltam annó a ''gyárban''...egy parasztház hátsó udvarában csinálják, é vmi ''hatalmas műhelytitok'' van, mert nem lehet a gyártást megnézni közelebbről....Valszeg azért, mert akkor fényderülne arra, hogy miből is van pontosan....Vagyis, h nem fa...az csak humbuk rajta.
Persze lehetett venni ott mindenféle íjjat, de sztem nem éri meg, legalábbis, nekem nagy csalódás volt utánna....elég röhejes volt az egész. Aztán még volt ott egy nagy területe a Kassainak, amin lovasbemutatót tartott, mindenféle lovaglás meg nysilazással....hát azis elég ratyi volt...
Mondjuk azért a Kassainek szebb formája van, mint ennek a Kovács-nak, bár ez csak én véleményem...ha érdekel lefotózom enyémet is belinkelem. -
yerico
senior tag
válasz
Papa-Georgo #17 üzenetére
Igaz, mert az nem kassai, hanem Kovács, jót linkeltem, csak rosszat írtam. Túl egyforma a nevük, na
De azért egy Grózer szerintem eléggé tradi íjakat gyárt -
yerico
senior tag
Én speciel tradicionális magyar íjakat.
Van egy Grózer féle középkori magyar 36#-os, és most tettem szert egy Kassai féle magyarra 37#-os méretben. Az íjnak számomra csak egyetlen formája létezik, és az a kettőshalom. A többi csak hamisítvány.De ez szigorúan csak szerintem
Bővebben Grózer:
Bővebben: link
Kassai:
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Ki milyen nyilat használ?
-
ActionMan
tag
Hamár itt ez a topic megkérdezem
Melyik az az izom, amelyiket (ha jól tudom) a pillangó úszás mellett csak az íjászat fejleszt? (ezt egy íjászboltos említette nekem még nagyon régen) -
Mynet
csendes tag
Szerintem keress föl egy egyesületet és ők segítenek neked, elsajátítani az íjászat rejtelmeit (helyes tartás, mozdulat, oldás, stb.). Mostra már elég divatos dolog lett az íjászat, főleg a tradiciónális. Gombaszerűen szaporodnak az egyesületek, anno mikor én íjászkodtam még (2000ben hagytam abba, 4 évnyi íjászkodás után - olimpiai íjjal -, a Spartacusnál), alig volt pár egyesület, klub. Még sokan azt sem tudták, hogy létezik olyan sport hogy íjászat vagy mifán terem. ....
Valószínűsítem, ahol laksz ott is nem messze van klub, egyesület! -
kisninja
őstag
Hát a tábal mérte akkora amekkorára akarod vágni. Anyaga valami puha hogy ki tudd huzni a szekszárdi (Alisca Nyilai) egyesület polifomot (kb:20-30cm vastag). ügyelj arra hogy a tábla olyan helyen legyen hogy senki se legyen mögött mellete. valami fal mögött.
Az vessző könyen eltünik a földben ezért mindig lesd hova érkezik.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Egy íjás sem tartózkodik a fórumon?
-
Bero
aktív tag
Hali mindenkinek!
Pár napja a Ph!-n vettem egy BEAR típusú vadászíjat. Nagyon tetszik a dolog, és érdekelne, hogy valaki foglalkozik, esetleg foglalkozott-e íjakkal. Pár kérdésem lenne, úgyhogy remélem van pár íjász.
Írjatok
Üdv: Bero
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest