Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz
Cunaja
üzenetére
Sziasztok.
Csak akkor működik a figyelmeztető táblák felolvasása ha a funkciót támogató skin vagy ux van a programban. Valamint az ehhez passzoló tts hangfájl. Save mappával és térképcserével ez nincs összefüggésben. Max annyi hogy a HERE térképek több jelzést tartalmaznak. -
LámaZ
addikt
válasz
Cunaja
üzenetére
Szia!
Ahol én éreztem az anomáliát, ott a tábla is kint volt, tehát biztos vagyok a dolgomban. De töröltem a Save mappát, és kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mit fog szólni a PNA.
Az 50-es táblákat jellemzően, ha jól rémlik, gyalogátkelők előtt rakták ki, tehát van bennük logika, bár ha épp telezöld van, akkor értelmetlen visszavetetni a sebességet az emberekkel. -
Cunaja
addikt
Olyan TTS hangom van, hogy még itt sincs.
Viszont nem is mutatja, ezért nincs mit bemondani. A vasúti átjáró az teljesen más. Ezekről beszélek. Áll elsősbégadás kötelező, vadveszély, veszélyes kanyar, előzni tilos stb..
A TTS hang jó, mert már mondta máskor.szerk:
Ne is mond a pesti közlekedést, mert percenként változtatják a táblákat. A Könyves Kálmánon egy csomó helyen 50-est raktak ki, a Hungáriával együtt, de az emberek és a térkép azt hiszi, hogy 70-es. A haveromat, meg ügyesen megsajtolták 30 ropival. Megszokásból vezetett és csak a GPS-t figyelte, jelzi-e a gyorshajtást. -
LámaZ
addikt
válasz
Cunaja
üzenetére
A veszélyjelző táblákat, vasúti sorompókat stb. csak TTS-hangokkal mondja be, egyébként csak csipog.
Ha korábban mondta, és most nem, akkor annak oka valszeg a térképcsere, mely után törölni kellene a Save mappát. Nekem kicsit hasonló a gondom: térképcsere után tegnap a Váci úton 50 km/h-s sebességhatárt írt ki, pedig ott 70-essel lehet menni. Érdekes módon a sebességkorlátot rosszul jelző kerek 50-es tábla belseje nem pirosodott be, pedig 65-tel mentem. -
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Azt mondjátok meg, hogy miben működik tökéletesen a figyelmeztető táblák mutatása és bemondása? Mint pl. a vadveszély.
Hiába van fda a map mappában, mégse mutatja és így nem is olvassa.
Egyszer már működőt, de nem tudom hogyan. -
HIJ
őstag
Hál'isten megtaláltam a készülékben valahol az eredetit és így már okés. Annyi, hogy halk a navigációs hang. Mondjuk ez a telefonomon is így van. HTC M8, aminek elég jó kis hangja van, de az IGO mégis sokkal halkabb mint bármi más. És ennél is ez a helyzet, megy a rádió elég hangosan, de a navhang halk. Erre lehet valami a sys.txt -ben?
-
tom8234
csendes tag
Sziasztok!
Abban a problémában szeretnék segítséget kérni: egy Wayteq 850 -es GPS en frissítettem a térképeket. Fent az fejlécen ahol az utcaneveket és a főútvonal számozását kiírja, a frissítés óta hiányzik a főútvonal számának az első számjegye. Pl: a 71-os főútnál nem 71 szerepel, hanem csak 1, az európai számozású utaknál csak az európai szám látszik E betű nélkül. Pl E66 8 as út helyett csak 66 -ot ír. Ha letörlöm bizonyos országok térképét akkor jól működik.
Esetleg ha találkozott már valaki hasonló problémával, és tud rá megoldást akkor megköszönném a segítséget! -
HIJ
őstag
Szaisztok!
Telepített már vki itt androidos autós fejegységre primot? Tegnap jött meg kínából és butamód helyből leszedtem az előre telepített változatot és feltettem ezt a verziót: iGO primo israel 9.6.29.636868.
Viszont valamiért nem került be a navigációk közé, ahol a fizikai gombot kell hozzárendelni és hangja sincs neki. Gondolom az egyik a másikból adódhat, de nem látom hogy hogyan kéne megismernie az IGO -t. Képbe van ezzel valaki? -
LámaZ
addikt
válasz
Sukta 95
üzenetére
Csak a fontosabb városok neveit tudja magyarul, mint pl. Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda. Kisebb települések neveit nem tudja. Pl. Gyergyószentmiklós város sem kereshető magyarul.
Ha mégis az iGO-t akarod használni, akkor a Google Térképeken, a Wikipédián vagy a Transindexen keresd ki előtte, még itthon a települések román nevét, nyomtasd ki, és vidd magaddal. -
Sukta 95
aktív tag
hali!
Egy i6s lesz nyáron a gps-ünk a romániai nyaralásunk során. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben megveszem a Románia térképet felfogja ismerni a településneveket magyarul is? Létfontosságú lenne, hogy megtudjam adni az érintett települések magyar nevét úti célként. Mindenképpen offline navira lenne szükségünk és az általam próbált többi ilyen gps app legjobb esetben is csak részben ismeri fel a magyar településneveket. Sygic-ot és Here-t próbáltam. Egy szó mit száz, akinek van Romániai térképe az iGO-hoz, az kérem segítsen, hogy például Gyergyószárhegy elérhető úti cél-e, vagy csak románul ismeri a település nevét.
Remélem jó topikba írtam, köszi.

-
szanozs
aktív tag
Érdeklődni szeretnék, hogy hova és mit kell beírni, hogy a készülék nem a maximum hangerőn induljon, hanem olyan 70-80 % környékén?
-
hrabanc
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan skint androidos IGO-hoz, amiben működik az "Uticél megjelenítése a vezetési képernyőn" funkció? Ez az, amikor a következő köztes pontot vagy a végső uticélt kiírja a képernyő középső, felső részére. Régebben valamelyik ZoZo skin tudta ezt.
-
malvin1
tag
Azzal kezdenén, hogy teljes métékben egyetértek veled, bár én nem maszek, hanem hivatásos (állami kutató intézetben) voltam fejlesztő.
A félreértést a 2016-os kezdet okozta (igy este felé már a szokottnál is paranoiásabb az ember): itt-ott már jónéhány sw.-el (windows, linux, ..) kapcsolatban kifejtettem az én "ósdi" fejlesztői nézeteimet, és mindig azt kaptam, hogy ...ja, az akkor volt, ma meg most van... igy aztán, a fejlesztőkre tett megjegyzésedet (lévén én is az voltam) első olvasatra magamra vettem: mit kisérletezik, kritizál ez a valaki ...
Bocs a féreértésért. -
LámaZ
addikt
válasz
malvin1
üzenetére
Meg fogsz lepődni, én is voltam maszek szoftverfejlesztő, de nem engedtem ki a kezeim közül pocsék munkát. Cserébe sokat éjjeleztem. Aki ezt nem bírja vagy nem vállalja, az ne menjen programozónak.
Így van ez a mentősöknél, műtőorvosoknál, rendőröknél, mindenütt: ha nincs hozzá segged, gyomrod, szemed, kezed, de legfőképpen idegeid, akkor válassz más szakmát. Ez ilyen egyszerű. És igenis lehet, és kell minősíteni. Nem az óvodában vagyunk, hogy botladozik, de jaj de édes.
Amúgy nem rád írtam, amit írtam (hisz nyilvánvalóan nem te fejlesztetted az iGO-t, a waze-t, meg a többieket), de mindjárt magadra vetted... érdekes. -
malvin1
tag
Nincs facebook profilom, mivel ezt az internet egy "káros vadhajtásának" tartom.
De valamikor (nagyon régen) tényleg sw. fejlesztő voltam, és "kiálltam" pl. pont az internet mellet: képzelj csak el olyan időket, amikor a főnökeid azt mondják, hogy "az internet egy hülyeség", Te meg ellentmondassz, válalva ennek minden következményét. Te megtetted volna?
Szóval, mindenkinek megvan a saját nézete (tapsztalata) a sw.-ről (esetleg a fejlesztésről is), és jobb ha inkább nem minősítgetjük egymást!
-
malvin1
tag
válasz
zsiga68
üzenetére
google: jó 5let, csak tudni kellene, hogy mit is keressek:
ha az eddigi "keresgélés", kísérletezés, és az ebből levont következtetéseim helyesek, akkor ez az új dll tts_v8-hoz való (de akkor miért v5, a backward kompatibilitásról már nem is beszélve).Szóval találtam néhány tts_v8-as "nőszemélyt", akik működnek ezzel a dll-el:
1. Eszter1: majdnem tökéletes, de a táblákat nem hajlandó bemondani - pedig ez már az "ős" primoban (1.0 vagy 1.1) is működött.
2. Eszter2: már "gyengébb". Pl. konzekvensen nem ismeri, azt, hogy "körforgalom következik". Ha már bent vagyok, akkor "kegyesen" hajlandó "kinyögni", hogy "hajts ki a 3. kijáraton".
3. Andrea. Na ez az igazán fura szerzet:
- ilyeneket mond: "menj tovább kettő pont öt kilométers"
- a körforgalom következik-et ismeri, viszont sem előtte sem bent nem tudja, hogy hol is kellene kihajtani: "hajts ki a ... kijáraton".
- sebesség túllépésnél a legérdekesebb: mindkét Eszter annyit mond "a megengedett sebesség x km/óra", Andrea viszont ez előtt még mond egy jó hoszú, viszont tökéletesen érthetetlen szöveget (az első szó talán az, hogy ipszilon )Ezek után mit is keressek?
Speedcam szimulációs módban: éppen a google mutatta meg, hogy ez a "felhasználói igény" 2009-2010 óta nem csak a Primo-nál, de szinte az összes GPS sw.-nél megjelent. Miért nem lehet ezt megcsinálni?
Különösen a fentiek fényében: vezetéskor a navigátor majd vagy mondja, vagy nem mondja azt ami be van állítva. És ha mondja, akkor vagy érthető vagy nem. -
Atika_No1
csendes tag
Sziasztok! Valaki elküldené nekem a szülinapp .apk filet mert sajnos már sehonnan nem lehet leszedni! Előre is köszi mindenkinek!
-
Roachy
senior tag
Sziasztok!
Írna valaki egy összefoglalót, hogy perpillanat melyek a legfrissebb Magyarország térképek Primo alá? Ezek közül melyiket lehet legálisan telepíteni, mert pl az nng térképeket nem találom sehol. Van frissebb a 2015 Q4-nél, ezt is csak ilyen-olyan kétes torrent oldalakon láttam? Honnan lehet beszerezni offline telepíthető térképet? (pénzért és nem warez) Pár éve még volt valami boltjuk is, ahol sd-kártyán lehetett megvenni a legfrissebbeket. -
Vyndree
őstag
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Úgy tudom jogvédett tartalom a voice is és mint ilyenek, nem lehetnek elérhető honlapokon letölthető formában, mert a terjesztése illegális.
-
Noxy
veterán
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Pld, leghamarabb a Googleban.
-
LantosBerry8
senior tag
Igo Primo -hoz honnan tudok vicces navigációs hangokat szerezni?
-
malvin1
tag
Van egy régi Navon 480-as GPS-em, amit most (a sok új kamera miatt) elővettem.
Van rajta egy Primo 1.2.
Most tettem rá egy 2.4-et, de abban nincs tts_nua_v5, de vautov5.dll az van (2010-es, és 1,959,936 byte).Ha az 1.2-ből rámásolom tts_nua_v5-át, (valamint a content/Voice-be a Voice_TTS-nua-hun-f1-dri40-vssq5f22.zip-et), akkor ez így nem működik. Akkor viszont működik, ha a vautov5.dll-t is lecserélem a régire (ami 2009-es, és 1,835,520 byte).
Honnan lehetne az új (feltehetően jobb) vautov5.dll-hez "Esztert" szerezni?
u.i. Arra van mód, hogy Eszter szimulációkor is bemondja a kamerákat?
-
p2pp
őstag
Magyar női hangfájlokat keresek TTS PRO verzióban vagy bárhogy.
Torrentezni nem tudok sajnos most, mert már lenne.
Nincsen vkinek vhol a felhőben elfekvőben? -
antal750
senior tag
Sziasztok
A legfrissebb Magyar top map térképet honnan lehetne letölteni? -
mcll
senior tag
Kerestem a fórumban, mert úgy rémlett volt link, de nem találom. Szóval honnan lehet a legfrissebb Speedcam adatbázist leszedni? Ha kérhetnék egy linket.
Köszi
-
Vyndree
őstag
Ment PÜ
-
GenAK
csendes tag
Sziasztok!
iGo Primo 9.6.29.601732 -őn működő vicces gps hangok után érdeklődnék.
Ha valakinek van ilyen (pl: pákó, jáksó, cigány vajda...stb) kérem küldjön pm-et!
Neten kerestem de ingyenes illetve még nem törölt linket nem találtam sajnos.
Köszönöm!
-
dm1970
aktív tag
-
csiza20
csendes tag
Üdv! valaki tudna egy legfrissebb alap primot wayteq x850-re? Alap program!
-
LámaZ
addikt
-
janika1988
tag
Hiába tölteném, nexus 5X nem támogatott... Tud valaki egy apk-t küldeni? Ma még letölthető elvileg. Köszi!
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Van egy régebbi típusú Bemi-Nav készülékem amin Primo 9.6.5.21 1211 van.. a problémám az lenne ,hogy gondol egyet a készülék és kikapcsolja a képernyőt
és ha megérintem akkor visszajönBeállításokban nem találtam semmit.. Érdekes hogy ezt csak akkor csinálja ha akksiról megy. Töltőről rendesen működik. néztem a sys.txt de azt annyira nem vágom.. Milyen beállítási lehetőség van ?

-
dm1970
aktív tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kigyűjtöttem jó pár célpont koordinátáit számítógépen. Van arra lehetőség, hogy ezeket valahogy bepakoljam a kedvencek közzé, hogy ne kelljen egyesével bepötyögnöm?
A másik van egy régi még IGO 8 navigációs készülékem, abból át lehet menteni az előzményeket, kedvenceket a szülinapp alá?K dm
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Milyen beállítással tudom elérni, hogy a soft keyek (back, home, tasks) eltűnjön a iGO futtatásakor?
(régebben ez tutira nem volt ott nekem, most sehogy sem jövök rá) -
promark
csendes tag
Sziasztok!
Teljes Magyarország térképpel, ingyen letölthető 5 napig az iGO.

http://faktor.hu/faktor-teljes-magyarorszag-terkeppel-ingyen-letoltheto-5-napig-az-igo
-
Hali1975
tag
sziasztok!
erre van valami megoldás?
Köszönöm a választ
üdv
[link] -
radai
csendes tag
Sziasztok
Az Igo 9.19.2 szülinapi soft van a gépen cubot S308 eddig jó volt most viszont amikor be akarom kapcsolni azt irja ki "global_ cfg not found ilyenkor mi a teendöd hogy ujra használni tudjam,
várok segitséget
Péter -
Armahun
addikt
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy navon naviból át lehet vinni a mentett helyeket egy androidos szülinappba?
-
pilota
tag
Helosztok olyan problémám lenne a igo promo 2.4 emel,hogy ha valamiért kihagyok egy pontot a utvonalon pl baleset vagy valami akkor ugyan arra a pontra visszaakar forditani holot csomopont nézet minden stimmel tud valami segiteni mért csinálja ezt?
-
mrkenworth
csendes tag
-
papsoka
aktív tag
válasz
mrkenworth
üzenetére
És ezt hova írtad? A sys.txt-be beírva nálam nem működik.
-
papsoka
aktív tag
válasz
mrkenworth
üzenetére
Milyen beállítással sikerült rávenni, hogy a gyújtás levételére kikapcsoljon?
-
mrkenworth
csendes tag
Üdv! Primo2.4 gyújtás lekapcsolás után leáll így szeretnénk használni---ha 20sec után adom rá a gyújt lefagy--nem tölti vissza a navit,csak a kezdő képet.
Javaslatok? Köszönöm! -
nemethka2
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Primo TMC gondom van. Maga a TMC elidul, de nem jelennek meg az események. A Primo mverziója:9.6.13.405512
A gyökérkönyvtárba a TMC-re vonatkozó file-k:
Amaryllo TMC.dll, Amaryllo TMC_GoldMaster.dll, atmc_ce.dll, avqtmc.dll, TMCGPS.DLL. gpstmc.dll, gpstmc.pil
A SYS.txt az alábbiakat tartalmazza:[gps]
port=auto
baud=auto[tmc]
auto_tuning=1
saved_config_available=1
saved_config_classname=NMEA_GPSTMC_GNSPORT
saved_config_port=1
saved_config_portname=COM
saved_last_frequency=948
saved_last_tuning_mode=1
source=GNSPORT
port=COM1
baud=14400
internal_tmc_name=gnsport
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=10000
tuneralg_rds_packet_timeout=6000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=20000
tuneralg_last_8a_packet_timeout=10000
show_all_provider_list=1
auto_band_search_up=1Minden 5letre vevő vagyok, még akkor is ha nem válik be.

-
leoneni
csendes tag
Szia!
nekem ezzel működik[tmc]
source="royaltek"
port="COM,4" ; TMC port értéke
baud=38400 ; TMC port sebesség értéke
auto_tuning="1" ; állandó adókeresés
tuner_alg_search_force_on=1
tuner_alg_search_timeout=10000
tuneralg_rds_packet_timeout=6000
tuneralg_8a_packet_timeout=6000
tuneralg_3a_packet_timeout=20000
tuneralg_last_8a_packet_timeout=10000 -
nemethka2
csendes tag
Korábbi Mio Spirit-es kérdéseim megoldodtak. Mindkét program fut. A Mio alapból, a Primo SD-ről. Itt lenne egy kérdésem. A gép tudja a bluetooth-t, alappól működik is. A primóban viszont nem. Ha el akarom indítani a Primoban a keresést, hardwer hibát ír ki. Nem értem, mert az eredetiben működik, tehát a hardwer jó. Arra gyanakszom, hogy a Primóban a SYS-be kelle valamit beírni. De mit? Ebben kérnék egy kis segítséget.

-
ORCA58
addikt
Frissítettem a Szülinappot.
Első pillantásra semmit sem javult az IGO. Gyalog és kerékpárral nem nagyon bíznám rá magam, hacsak nem szeretek óriási kerülővel közlekedni. 79 óta lakom egy lakótelepen azt még nem ismeri. Az akkoriban épült kerékpárutakat nem ismeri, pedig térképen meg is adtam nekik egy éve, de elég ránézni más gyártó termékére.
Ez olyan mint a szocializmus idején. A Szovjetúnióról ha pontos térkép kellet, azt tőlünk nyugatra kellet keresni. Most ha Magyarországról kell egy szintén nem magyar gyártó termékét kell keresni?
A legtöbb ingyenes navigáció gyalog és kerékpér tekintetében sokkal jobb. Pl. Here Google stb. stb.
Egy nagyon jó benne. Szeretem Bori hangját. -
troller
senior tag
válasz
Demonlaci2
üzenetére
Nekem simán indult mind2 telómon. (Tescos Op3nDott meg céges Samu J5)
-
Barangoló
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. beírtam a sys-be a következőt:[interface]
shutdown_time=0
A táp megszűnése után már nem lép ki az IGO. Mit kell beírni, hogy a táp ráadásakor se lépjen ki, mert most ezt teszi. Ráadom a tápot és kilép. Újra elindítom, akkor már rendben megy.
Windows Primó a beteg navi.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Fujifilm X
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont nem is mutatja, ezért nincs mit bemondani. A vasúti átjáró az teljesen más. Ezekről beszélek. Áll elsősbégadás kötelező, vadveszély, veszélyes kanyar, előzni tilos stb..
Be van kapcsolva. Egyszerűen megyek ott, ahol eddig mondta és most nem mondja. A HERE térképekben van benne, de hiába.
Nem tudom, múltkor miért mondta. Lehet elírtam valamit a sys.txt-ben is?

vicces!

Igazából még nem volt rá szükségem, de soha nem lehet tudni mikor lesz, és akkor keresgélhetek. :-)

és ha megérintem akkor visszajön

DM43