- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ha alacsony a power limit, akkor 20 szálon a nagy magok is nagyon le vannak órajel limitálva. Az i5 4P maggal magasabb alapórajelen is van (2.5GHz), mint az i7 6P maggal (2.3 GHz). Viszont tényleg segítenek a kis magok is, mert volt, hogy msconfig-ban letiltottam magokat és megpróbáltam úgy milyen eredményt ér el és romlott a kis magok nélkül (úgy tűnt a kis magokat veszi el előbb a win11 tiltás). Biosban nem tudom állítani ezeket. Egy szálon kb idle-be teszi a többit, azért nem volt különbség nagyon abban.
Egyébkén max ~100 wattig tudtam próbálgatáskor felvinni a cpu-t az intel tuning utility pl1 és pl2 állítással. Érdekes volt, hogy számít, milyen tápegység van rákötve. Dokkolómon át 85W-ot kaphat, úgy belenyal az akkuba, például játék közben a gpu használat mellett. A 100W közvetlen rákötve viszont tartja az akkut. És a monitorozó progikkal nézve, a proci is úgy tűnik igazodik a rákötött táphoz, számít hogy meddig engedi fel a gép a fogyasztást. Csak 100W táppal ment a proci is 100-ig, amúgy 80-ig ment. Persze tartós futtatásnál lejjebb megy 35-re, ha jól emlékszem, időkorlátos a pl1 és pl2 is.
Nem tudom thinkpadeknél ez hogy megy. Gondolom ott is belenyal, amikor a proci + egyebek együtt többet fogyasztanak, mint amit a rákötött táp ad. Ha meg alulméretezett tápegység van rákötve, akkor leveszi 15w-nál is lassabb módra. Amikor már így turbóznak
Btw. A t430-ban is nagyon tartós a hűtő. Azt hiszem egyszer sem kellett ventit cserélnem benne és relatíve nem is szedi fel annyira a port. A t61-eseket gyakrabban kellett takarítani és talán 3-4 pót ventilátort is elhasználtam velük. Talán előző évben csináltam karbantartást egyiken és olyan régen bontottam szét, hogy az mx4 meg volt keményedve már.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest