Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FoxiestFox
    félisten

Dehogy téves. :)) Ezerféle notit használtam Win10-zel ezerféle RAM mérettel, tudom, hogy mit veszek észre, és mit nem.
    Azt sem állítottam, hogy az SSD kiváltja a ramot, annyit írtam, hogy a Win jól bánik vele, mert ha van, használja, ha nincs, használja az SSD-t.
    A Win10-em a Frankenpadomban 4 GB rammal Discord, 14 Opera tab, Spotify, torrent kliens, Outlook, 4 Word doksi (az egyik nagyobbacska) és 4 Excel sheet (egyik szintén nagyobbacska) foglal épp 3.2 GB-t.
    A 800 mega meg legózik, pont azért, hogyha nyitok még valamit frissen, üdén abba tudjon huppanni.

Ezt korszerűbb hardverek gyorsabb SSD-vel, gyorsabb Satával, netán nvme-vel, gyorsabb memóriákkal és chipsettel, méginkább meggyőzően tudják művelni.
    Az asztali gépem, mikor összeraktam, eleinte 8 gigával használtam _nagyon_ memóriagényes feladatokra, mikor betettem a 16GB-t, a különbség elenyésző volt, viszont jócskán lecsökkent az SSD-re nehezedő nyomás.

De máig emlékszem, mikor a W520-am használtam eleinte 4GB, majd 8GB, majd 16GB rammal.
    Ugyanez, csak pepitában. A 4 és a 16 között volt kifejezetten érzhető a váltás, a 8 és a 16 között (holott megtöltöttem a 16-ot is a felhasználásommal nem ritkán) nem igazán.

Új hozzászólás Aktív témák