Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: A sor végén
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Még egy kérdés: az, hogy a kijelző LED-es vagy nem, csak akkor derül ki ha szétszedem? Vagy szétszedés nélkül is meg lehet valahogy állapítani?
-
hito
nagyúr
Úgy néz ki, hogy nálam meg a sima X200 lesz a befutó, mivel az S semmivel sem vékonyabb, cserébe gyengébb a proci. Ha meg a fogyasztással akarok babrálni, akkor alulfeszelem.
Sima X200-ba cserélhető a proci? Mi a legnagyobb ami belemegy? P8600?
Szerk: what? Nem cserélhető?
Azt hittem csak a cerkás x200s van a lapra forrasztva. Ez nagyon szomorú ha így van. -
hito
nagyúr
Inkább AFFS felé hajok én is. Latitude E4200-t cserélek le amúgy x200-ra, mert a kamerámmal felvett videók néha beszaggatnak és aludni nem tudok miatta
Mondjuk az x200s egyedül a prociban tér el az E4200-től. Remélem SL9600 hoz annyi teljesítménytöbbletet SU9600-hoz képest, hogy eltűnjön az a 10másodpercenkénti beszaggatás. -
hito
nagyúr
Ok, köszi
Akkor biztos vékonyabb, mint a sima x200.Chaser: az miért nem jó? Úgy tudtam, csak a LED háttrévilágítású darabok nem jók, mert ott még invertert is kell szerezni, meg mit tudom én még mit. Az 1440-esek miért nem jók? Azon is gondolkoztam egyébként. Még nem tudom, hogy melyik lenne a jobb: nagyobb felbontás, vagy szebb színek. Az 1440-es nagyon fakó? X300-asomba ultragáz volt arra emlékszem.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Az x200s mennyivel vékonyabb, mint az x200? X201 valami iszonyatosan dagi, 1mmm híján 4cm. Egyébként azt venném, de sajnos nem tudom becsúsztatni a neki szánt helyre a tatyóba.
Még valami: mivel nagyon birizgálja a fantáziám az AFFS panel, mire kell figyelni az x200/s vásárlásánál? Ha jól tudom TN paneleset kell venni, mert annak a helyére tehető az AFFS. LED-eshez meg még utána venni kéne invertert, meg ilyeneket. Jól tudom?
-
hito
nagyúr
(Most) úgy érzem, hogy egy 12-es Thinkpad tabra van szükségem
Van olyan ami kapacitív érintőfelülettel rendelkezik? X200T esetleg? Vagy annak olyan puha rezisztív felülete van?Látom, pont témába csöppentem

-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
hito
nagyúr
Nem feltétlenül idevág, de szerintetek mi a különbség egy active és egy passive digitizer között. Ugyanahhoz a típushoz (nem thinkpad
) e-bayen van active és passive digitizer. 
-
hito
nagyúr
Közben kedves ismerősöm közben ajánlotta nekem megoldásként a Broadcom-nak a miniPCI-e videógyorsító kártyáját. X300-ba szerintetek működne a dolog? Mert akkor nem kéne gépet cserélnem, tényleg nagyon szeretem. Ram mellett egy darab feles hely van szabadon, a másikon a wifi van. Gondolom ha megbontanám a gépet akkor a maradék egy helyen meg a WWAN lenne.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Most Te maradtál le drága barátaim
Már jó, hiszen X200s-re szeretném cserélni az X300-at. Aztán meglátjuk mennyire lesz jó az a jó.A DVD is egyfajta hűtés ha úgy nézzük

-
hito
nagyúr
Bíztam benne, hogy a 12.1"-on kb. olyan dpi értéket kapok 1280x800-as felbontás esetén, mint 13.3"-on 1440x900-asál. Kiszámoltam, sajnos nem így van. Panel tekintetében visszalépés lesz az X200s, már ami a pixelsűrűséget illeti

Megnéztem az AFFS panel tulajdonságait is. Elképedtem, hogy egy ilyen technológiájú és minőségű kijelzőnél a butább felbontást választják. Ha már létezik 1440x900-as 12.1"-os kijelző, akkor az AFFS miért nem ilyen? Érthetetlen. Nehogy véletlenül tökéletes legyen.
-
hito
nagyúr
Jé, most látom csak, hogy X200-on nincs touchpad

-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Ne is mondd, betegség

Most éppen azzal érvelek magamnak (és a ház úrnőjének) a csere mellett, hogy a kamerával felvett 1080p blu-ray formátumú videók akadnak az X300-om az X3100-es vezérlő miatt és így aztán tényleg nem lehet tovább élni.
Sima 1080p filmeket egyébként szépen elpörgeti, de ez a bitráta már sok neki.soldi3r: nekem meg az S jön be jobban

De persze ugrik a terv ha nincs benne thinklight.
-
hito
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Itt b...szták el szegényt
Megnézzük mennyire tudok ezzel a megmásíthatatlan ténnyel együtt élni. Már annyit kaptam itt a topicban emiatt, hogy úgy érzem, tartozom ennyivel, hogy legalább megpróbálom 
Tikakukac: bocs, most látom Te az 1440-esre értetted a 100eFt-os példányt, én meg a sima mezei X200s-re írtam, hogy nincs az annyi.
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Biztos egyre gondolunk? X200s most is van fenn az apróba egész jó árban (igaz jegelve), de elvileg van még neki egy darab és ha minden jól megy jövő héten arra cserélem el az eladóval az én X300-amat.
Még egy fontos (és bizonyára amatőr) kérdés az X200s-el kapcsolatban: thinklight ugye van benne?

-
hito
nagyúr
Lehet, hogy kipróbálom a 12-es TP-et is. X200 és X200s között mi a különbség? Csak a CPU?
-
hito
nagyúr
Ma lecseréltem a Sony-mat (11.1"-os TZ37, összesen 1.19kg beépített DVD íróval) egy X300-ra. Hát nagyon nem bántam meg. 1hete szenvedek a Sony feldriverezésével, csődöt mondtam, illetve az a kis szar mondott csődöt. Egy hét után se tudtam fényerő állítani FN gombok segítségével. Ezen kívül tetű lassú volt, hiába kb. ugyanaz a hardver és OS.
X300 rendszer telepítés + driverezés összesen kb. másfél óra volt. Ennek így kell működnie. Hiába csili-vili Made in Japan, meg bődületes design és anyaghasználat, ha nincs normális support egy forintot sem ér az egész.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Úgy néz ki visszatérek a Thinkpad-hez egy X300 személyében. Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor lecserélem X301-re. Nekem nem kell dokkoló, viszont a másfél kg alatti súly és a beépített ODD (tudom, sajnálom ez még mindig a mániám) alap. Ráadásul van FP és kamera minden modellben, nem kell vadászni egy megfelelő kiépítésűre.
Használ valaki X300-at?

-
hito
nagyúr
válasz
G-lader
üzenetére
Csak ajánlani tudom a Samsung ultrabookokat. Most volt egy NP530U4C notim és nagyon elégedett voltam vele. Ráadásul az NP700 már 900-as felbontású, slot-in-es optikai meghajtó van benne, erősebb dedikált VGA (már amennyiben NV van benne és nem AMD) és van billentyűzetvilágtás!
MÁS: aki TP-et szeretne az azonnal cselekedjen, nem sok ilyen vétel van.
-
hito
nagyúr
Ez volt már?

-
hito
nagyúr
Pedig már kezdett reménykedni. Csábító volt 99eFt-ért azzal a GPU-val

-
hito
nagyúr
Van Sandy Bridge-el szerelt T410?
Csak mert tudtommal T420-tól van és apróba hirdet valaki egy T410-est, GMA HD3000 GPU-val.simonjoe: e-bay? Csak nem karcos a bal oldalon?

-
hito
nagyúr
Ok, köszönöm, akkor kipróbálom. SL300-amon élhetőbb volt a rendszer TM-val, ezért gondoltam, hogy a HP-ba is pakolok.
-
hito
nagyúr
válasz
eric.cartman
üzenetére
Ebben egy húron tudok pendülni veled. Nekem már a 13.3 is nagyon határeset, ezért volt nehéz rábeszélni magam a 14.1-re. Azóta is vizes ruhával borogatom magam, "hogy csak 2cm-el nagyobb, nem lesz baj."

Gondwana: csak nem hazudik az eladó...az kiderül 10mp alatt.
-
hito
nagyúr
Na basszus. 4:1 arányban nyert a T400. Ezt nem gondoltam volna.

Akkor tényleg (procin kívül) csak a méterete és a súlya szól az S mellett? Mondjuk van egy feature ami eszméletlenül bejön. Ujjlenyomatolvasóval bekapcsolható/felébreszthető.
Ez már tényleg nagyon off, de ott van még ha már lecserélem az SL300-at a HP DV3-2250, a maga 13.3-as multitouch kijelzőjével + nvidia G105m videókártyájával 78-ért.
-
hito
nagyúr
Na még egy ravasz kérdés:
T400 vs T400S?
Kb. 40eFt-tal drágább az S. Megéri a különbséget? T400-as is DDR3-as már.
-
hito
nagyúr
Nem egyszerű a TP-ek között kiigazodni

-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Azt leginkább akksinak fogom használni. Kéne az a nyavajás bűvös 6órás üzemidő. Valószínűleg veszek bele egy 64-es SSD-t, remélem hasonló áron meg lehet majd szabadulni a 250-es vinyótól.
Érdekes, hogy a 13-as SL-ben kettő feles belemegy és a 14-esbe meg 1.8-as van.
Eric: a 7200-esnek utána nézek majd. Nem a szívem csücske az SSD-t, nem tudom miért.
-
hito
nagyúr
Ennek az X301-nek nincs túl sok értelme. Kigugliztam a méreteket.
X301: 31,75 x 23,1 x 2,28
T400s: 33,7 x 24,1 x 2,1Súlykülönbség annyira nem érdekes, lényeg, hogy mindkettő könnyebb az enyémtől. X301-et nem kapni 140eFt alatt (T400s már bőven van 100eFt alatt) és attól a 2centitől eltekintve semmi nem szól az X301 mellett. Úgyhogy eldőlni látszik a dillemma.
-
hito
nagyúr
válasz
eric.cartman
üzenetére
Jóvanna'! Én csak megijedtem

-
hito
nagyúr
Ma voltam egy notiszervizben, ahol az eladó legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta, hogy a Lenovo a kivonulását tervezi a magyar piacról. 5perc csevej után, már finomított és azt mondta, hogy ezt beszélik mostanában fórumokon. Mi igaz ebből?

-
hito
nagyúr
válasz
eric.cartman
üzenetére
7200-es 500GB-os Hitachi van benne. Magában is kellően gyors volt (nekem), de így még egy picit javult. 3500Ft-ot megért, 2GB-os. Többet én se adtam volna érte. Akkor inkább SSD-re váltok.
-
hito
nagyúr
Lehet valahogy a turbo memory-t piszkálni, hogy milyen alkalmazások gyorsítására használja, vagy ezt maga dönti el a gép használatának megfelelően?
Egyébként az "álthinkpad kacatomnak" is van előnye néha az igazi TP-ekkel szemben úgy látszik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
Akkor holnap tesztolvasgatás lesz.
El ne kezdjétek!

-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Na most már arra is ránézek, hiába a 13.3-as lélektani határ. Nálam gyorsan változnak a dolgok. Amikor megvettem az SL300-at, volt még nálam egy T61 is. Rátettem a tetejére, hogy megnézzem mennyivel nagyobb és kb. 3cm-t lógott túl az SL-en. Az meg tényleg komolytalan, nem oszt nem szoroz.
-
hito
nagyúr
X300-on van display port, vagy csak az X301-en?
-
hito
nagyúr
Nézegettem e-bayen turbo memory-t és arra jutottam, hogy ennyi pénzért kipróbálom, végül is hallottam róla jókat is.
Van ezek között valami különbség? Rev1, rev2 mit tudom én, bármi amire érdemes figyelni. 2GB-os elég, vagy akkor már érdemes 4-eset venni inkább?
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Tényleg értelmetlen ezt folytatni. Nem akarok feszültséget kelteni, inkább elballagok az SL-emmel együtt egy márkafüggetlen noti topicba. Isten őrizz, hogy én bomlasszam meg a jó hangulatot. Tényleg nem ér annyi az egész.
A legnagyobb tisztelettel: azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy néha elveted a sulykot. Hulladék, meg köze sincs a Thinkpad-ekhez, stb. Arra is gondolhatnál, hogy ez esetleg valakinek - aki egy ilyen hulladékkal rendelkezik-, nem esik túl jól.
Mindazonáltal jogod van a véleménynyilvánításhoz természetesen. -
hito
nagyúr
válasz
btudos
üzenetére
De hiszen ez egy fórum, és mint ilyen, a vita az egyik éltető rugója. Amíg ez kulturáltan folyik, addig helye is van itt. Vagy rosszul gondolom?

De unalmas lenne: "szerinted is jó ez a gép? Igen. Szerintem is. Ok, akkor ezt megbeszéltük, szia. Szia."

audi100td: annyira nem szimpi a HP, de nagyon jó kis masinák az Elitbook-ok és a Probook-ok is.
-
hito
nagyúr
A Vaio-k a szívem másik csücskei. Rengeteg volt nekem anno. A TX-től elkezdve a TZ-n át, egészen az UX-ekig. Még egy Lifestyle P-t is beszereztem, bár ne tettem volna, használhatatlan az Atom és az 1.8-as lomha HDD miatt (SSD-sem nem volt)
Mániáim voltak egy időben a Vaio-k, aztán elmúlt a varázs, de még mindig nagyon jó gépeknek tartom őket. T250-em kettő is volt, a zsanér az egyik gyenge pontja, szétesik.Viszont az általad említett gyenge alkatrész utánpótlás és drága szervizháttér ami igazán visszatart a cserétől. No meg az, hogy nagyon megszerettem ezt a "Thinkpad-et"
-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Sokszor írok DVD-t, CD-t családtagnak, barátoknak, mert általában én készítek felvételeket és fényképeket családi és egyéb rendezvényeken. Rengeteget hordozom a gépet, amikor valakinél DVD-n van valami fontos dolog, nem akarok amiatt szívni, hogy nincs benne ODD.
A HDMI kimenet azért fontos, mert erről nézünk filmet otthon, nincs asztali gépem, az egyéb (nem windows alapú) lejátszóktól pedig eddig csak a hajam hullott. Filmet nézni csak asztali optikai lejátszóval, vagy windows alól fogok, az biztos. Egyébként utóbbi szerepet is ez tölti be, ugyanis 4éve nincs külön asztali DVD lejátszóm.
Tehát nekem nem csak fontosak, hanem a legfontosabbak ezek a szempontok.
A munkámhoz is elengedhetetlen az ODD megléte, sok anyag DVD-n van a cégnél. Folytassam?

Az meg hogy nem Thinkpad...ez a Te véleményed. Jelenleg egy Thinkpad-re se cserélném le, ugyanis az ÉN SZEMPONTJAIMNAK (amit előzőleg kifejtettem) nem felelnek meg. Nem tudom mi ez az ősi gyűlölet az SL300 iránt. Kb. mintha egy MSI-ről, vagy MEDION notebookról beszélnél, már-már degradáló és lenéző.

-
hito
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
Indokolatlan az ellenszenved hidd el. Aki eddig kipróbálta, nagyon oda volt érte. Nagyon szerethető és szinte semmivel sem kevesebb, mint egy "igazi" Thinkpad.
Ezen kívül melyik Thinkpad-ben van ekkora méretben és ennyi pénzért beépített DVD-író és HDMI kimenet? Nekem ezek legalább annyira fontosak, mint Neked az egyéb Thinkpad feature-ök, amik az SL300-ból kimaradtak.

-
hito
nagyúr
Olyan szinten kezdem megszeretni az SL300-at, hogy nem akarom lecserélni egy Sony Vaio VGN-Z21XN notira. Pedig jóval erősebb, könnyebb (1.48kg), a felbontása jóval nagyobb és még két VGA is van benne (X3100 + GeForce 9300M GS 256MB rammal).
Megvesztem? Ti lecserélnétek? Viszont a szerelése agyrém. Pl. HDD-t elég gyakran cserélem. SL300-nál egy csavar és 2 mozdulat kb. Vaio-nál meg kell bontani az egészet + tiszta szalagkábel a belseje, még a HDD-nek is.
Szóval SL300 masszívabb és praktikusabb, a Vaio viszont korszerűbb, erősebb, szebb, könnyebb, de egyben kényesebb is szerintem.Ti hogy döntenétek?
-
hito
nagyúr
Mégsem BIOS-ozok. A legfrissebb van Everest szerint (6AET64WW).
-
hito
nagyúr
Ok, köszönöm srácok! Ha a T9400-et és a T5670-et tudta szabályozni akkor ezt nem tudom miért nem. Nekiesek a BIOS-nak és ha azzal sem lesz jó, akkor megy bele vissza a T9400, legfeljebb lefojtom akksi alatt.
-
hito
nagyúr
BIOS frissítés hogy ajánlott elvégezni? Bootable CD, vagy rendszer alól exe-vel?
-
hito
nagyúr
Miért pörgeti ez a vacak kis proci folyamatosan a ventimet? Egyfolytában pörög
Fancontrol-t nem tudom kezelni, akármit csinálok benne, csak pörög. -
hito
nagyúr
Szerintetek egy ilyen 9 cellás, 7800mAh-es akksival mennyivel megy el többet, mint a sima 6 cellás 4800mAh-essel? Gyári akksi ez egyáltalán? Leírásban az van, hogy gyári. Amit eredetileg hozzá adnak azzal picivel többet bír 4óránál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad P16v Gen1 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i9-13950HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HP EliteBook 820 G4 i5 7300U/24GB DDR4/256GB SSD/HD620/Win10Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Semmi nem megy egyszerűen.
Azt hittem csak a cerkás x200s van a lapra forrasztva. Ez nagyon szomorú ha így van.
Kívülről nagyon kompakt, pici, belül viszont hatalmas helyek vannak és nagyon jól pakolható.

De azért köszi 
Mondjuk az x200s egyedül a prociban tér el az E4200-től. Remélem SL9600 hoz annyi teljesítménytöbbletet SU9600-hoz képest, hogy eltűnjön az a 10másodpercenkénti beszaggatás.
X201T-ben ugyanazok a panelek vannak, mint a 200t-ben? Vagy ott már csak kapacitívet használtak?

De gondolni, gondolok, az nem kerül pénzbe

Tényleg Made in Japan volt. Azt még ott gyártották (annó fél milliós gép volt). Mai napig Japánban gyártja a Sony a high-end notijait. Közép és alsó kategóriát meg a komcsiknál.

Fancontrol-t nem tudom kezelni, akármit csinálok benne, csak pörög.