Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
Gondwana
üzenetére
x200t-n egyik sem powered, a 201-es szérián volt először ilyen a 12"-esek közt, ott is sárgával jelölik, mint a T-knél. Nálam meg úgy működik a T400s-en, hogy csak akkor van feszültség alatt, ha a gép töltőn van, akkor lehet kikapcsolt állapotban használni, töltő nélkül viszont csak hibernálva, vagy sleepben. Nem tudom, azóta változtattak-e rajta, mert az igazi az lenne, ha powerbank módjára lehetne tölteni vele az eszközöket.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_
üzenetére
még 3 hónap, és fel fog tűnni, hogy a 4 USB port közül a sárga az powered

audi100td:
de most komolyan, nincs erre semmiféle BIOS hack, csak az, hogy a legrégebbi verziót rakja fel az ember? mondjuk nem tudom, hogyan pittyeg, ha úgy, mint az x200s, mikor merül az akku (és BIOSban aktív a low batt alarm), akkor meg tudlak érteni, sőt, én szorgalmazom legjobban, hogy CSINÁÁÁÁLD!
-
bwoay
nagyúr
ejj, ma lapa nap van nálam, beszart a desktop gépem, a T400s viszi tovább a műszakot (ez persze nem panaszkodás akart lenni, sőt
) -
bwoay
nagyúr
nem ugrál ezen senki, brd már az elején megírta a választ, te kezdted el megmagyarázni, hogy az mégsem úgy van, aztán kiderült, hogy a kérdést sem értetted

senki nem problémázott azon, hogy miért nem kezel a 32 bites oprendszer 4 GB RAM-ot, ugyanakkor jogos a kérdés, hogy azonos chipset és oprendszer mellett miért nem ugyanannyit lát a két gép a 4 GB-ból.
-
bwoay
nagyúr
"aztán kis harántirányú bemelegítő futás után"

az én T400s-emnél ez a tekeredés minimális, hál' Istennek mindkét láb leér,
max bal oldalon a kis pöcökre kevésbé ül rá a gép. Ezt azért még túlélem. Az jobban megviselt, amikor a hanyagul a fotelre hajított nadrágom övének a csatja hagyott a fedlapon egy kobramaráshoz hasonlatos mintát. -
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
"ne vegyél x200s-t, mert az akksi nélkül meg se áll a lábain, mert a negyedik alacsonyabb. ennek ellenére van rajta gumi, logikus, nem? designmatters."
valamit nagyon benéztél, ha ez így lenne, akkor a 4 cellás akksival is billegne, miután az egyáltalán nem lóg ki semmilyen irányba, és így láb sincs rajta.
-
bwoay
nagyúr
hello! pillanantnyilag az a gyenge pontja, hogy IdeaPad, ez meg ugye egy Thinkpad topic. A Lenovo gépeknek van külön topicjuk.
carrot:
mi a kérdés? Mert maga a gép kiváló. Az ára is jó, de szerintem ezt te is tudod. Viszont hogy elég lenne-e a számodra egy jóval olcsóbb és valamivel gyengébb x60/61, azt csak te tudod. -
bwoay
nagyúr
tehát az új gépekben kicserélték az eddigi diszkrét VGA-t egy másik fajtára? muhhahahah, hát ilyen fasz dolgot álmomban sem gondoltam volna.
rankesz: há' nemtom, Android alól netezni nekem nem volt akkora élmény, hogy emiatt lecseréljem a notebookom
Az én gépeim is sokszor porosodnak, de ha kell valamelyik, akkor ott van, nálam erről szól a notebook, nem arról, hogy nap mint nap használom. Bár lapa szép lassan megfertőz mindenkit, a végén veszek valami dokkolót, és belepattintom valamelyik TP-t. Az asztali gépemnél mindkettő erősebb, csak mondjuk még kevesebbet is fogyasztanak. -
bwoay
nagyúr
ja, tegnap este én is ezen forgattam a szemem, de végül inkább nem írtam semmit. aki kifogott egy hibátlan darabot, az cáfolja, hogy aki a youtube-on bemutatja a nyekergő palmresttel megáldott gépét, az tényleg ilyen masinát kapott?
max azt lehetne cáfolni, hogy mindegyik ilyen, de ezt meg nem állította senki. -
bwoay
nagyúr
én is szívesen olvasnám nagyobb (logout) terjedelemben az okfejtést/tapasztalatokat, mert anno azért tettem le az x200t-ről, mert nem tudtam elképzelni, hogy a tablet kialakítás számomra milyen előnyökkel járna. (Meg azért is, mert "mélységben" és súlyban is egyezik a T400s-el.)
-
bwoay
nagyúr
válasz
Ati3120
üzenetére
igazából off, mivel nem Thinkpad, van külön Lenovo topic
Sunchild:
ugyanez az owl-wing fan van már szerintem x300 óta mindegyikben.
T400s-nek meg biztosan nem gyengébb az üzemideje a T410-nél (legalábbis 6 cellás akksit feltételezve, mivel előbbihez csak ilyen van - meg ultrabay) -
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
úúú, hát amikor én üzérkedtem Dellekkel... azt senki nem nézi, hogy üzleti gép, mindennapi használatra, strapabíró ház, jól megtervezett hűtés, stb... nem, ez nem számít, csak a speckók, mint azt asztali gépeknél, merthogy a többség azt hiszi, hogy a notebook is olyan: a ház nem lényeg, csak a bele. ilyenkor már mondják is: hát ennyiért a metroban már olyat kapok, hogy...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
én is a T400-at választanám (illetve a T400s-t választottam helyette), pusztán annyi volt a mondandóm lényege, hogy szvsz van olyan masszív, mint a Lenovo.
A trackpoint jó szar a Dellen, de ezt már többször kiveséztük. Az akksi meg... hát annyit biztos nem megy, mint a T400, viszont nem lóg ki belőle a 6 cellás. A 9-es meg előre néz, na az fura lehet... Design terén sem egy világbajnok, viszont nagyságrendekkel jobban néz ki, mint a korábbi Dell Latitude-ok. Az E széria meg mutatós, csak éppen... hát olyan, amilyen.
dbius:
én azt mondtam volna, hogy kb azonos súlyban van a T400-al, de a notebook.hu szerint utóbbi a nehezebb. Sőt, egyéb oldalak szerint is. -
bwoay
nagyúr
fura, nekem volt D620 és D630 is, és szerintem ezek a Dell által valaha gyártott legjobb üzleti gépek. Egyik cimborám anno nagyon mondogatta, hogy ő nem sorolná ezeket egy kategóriába az általa használt T42-vel, de az ő gépe elhullott kb 2-3 év alatt (pont a kezeim között), helyette T400-a lett, amit viszont simán oda mernék állítani egy D630 mellé egy strapabírósági teszten. Az én T400s-emet nem, mert az első körben kihullana.
-
bwoay
nagyúr
hányan tartják még pont ma az "észosztó stílusban nyomom" estjüket?
-
bwoay
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
szerintem ez onnan eredeztethető, hogy ha már egy rakás pénzt kiad érte, akkor szeretné a lehető legtöbbet kapni érte, és a nagyobb az ugye több

az nekem is megfordult a fejemben, hogy talán a látása nem tökéletes, de én is úgy vélem, hogy elhanyagolható a különbség a két típus képpontjainak mérete között.
-
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
hát nézd, az, hogy én a Thinkpadekkel annyira elégedett vagyok, csak részben a Lenovo érdeme, mert ebben nagy szerepe van azért annak is, hogy bizonyos területeken nem túlzottan nagyok az elvárásaim.
különben ez az analóg-digitális videojel téma azóta nem olyan sarkalatos téma nálam,
mióta egyszer rákötöttem egymás mellett két (egyforma) TV-re két xboxot, egyiket HDMI-n, másikat komponensen. tanulságos volt, mert ha van is eltérés, az semmiképpen nem nagyságrendbeli, mint azt a gamer topicokban bőszen állítják egyesek. Igaz, arról is valamelyik itteni topicban világosítottak fel, hogy a BD és a DVD között nagyobb a különbség, mint a VHS és a DVD között
a vaktesztért természetesen jár a kredit

-
-
bwoay
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
nem úgy volt, hogy T410-en már átmegy a hang a dp-n?
Integra:
"és ha utazik, akkor használja privátra is, kapcsolat tartásra, film nézésre, szállodában rádugja a tévére és megnéz egy filmet, etc..
de azt is abszurdnak tartom, hogy egy valamit érő vga sincsen benne, ami képes lenne egy egyszerűbb időeltöltő játékot meghajtani."szerintem a játék meg a filmnézés nemigen illenek egy üzleti gép profiljába, még akkor sem, ha életszerű, amit írsz. ezek a gépek sosem arról szóltak, hogy tudják pont ugyanazt, mint egy konzumer ratyi, plusz még azt übereljék. mindig gyengébbek voltak multimédia terén, eleve hw specifikációban elmaradtak, plusz ordított róluk, hogy az ilyen használatot a tervezésnél leszarták. Ez talán még kritérium is
Lehet, hogy az új Latitude-okon van HDMI, de őszintén, választanál olyat?
Számomra pont a TP-k azok, amik a legkisebb kompromisszumra kényszerítenek. Dedikált VGA-t kerülöm, a fimet (ha úgy adódik) a saját kijelzőjén nézem fülhallgatóval, játszani meg sosem szoktam rajta. -
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_
üzenetére
csak ez a két felbontás jellemzően nem azonos képátmérő mellett érhető el.
elvégre az 1600x900 az nem a 14"-es gépekben váltja az 1440x900-at, hanem a 15"-ösökben az 1600x1000-et, és máris igaz, amit a kollega mond: nem nyertél semmit, csak buktál 100 sort. Ez mitől jó, milyen előnnyel jár? -
bwoay
nagyúr
válasz
atus72
üzenetére
továbbra sem értem a dilemát, hiszen (hacsak nem értettelek félre totálisan) pont most fejtetted ki, hogy igazból semmi szükséged nincs egy T410 méretű/súlyú gépre. Az ár pedig ugyanaz, a processzor is... Ami pedig a felbontást illeti: x201s-ből van WXGA+ változat. Szerintem inkább azt mérlegeld, hogy sima x201 vagy s, utóbbinál jóval kisebbek a képpontok, ez nyilván az olvashatóság rovására fog menni, az 1280x800-as x201-en meg kb ugyanakkorák a képpontok, mint a T410-eden.
-
bwoay
nagyúr
szerintem azt a T43-at, amit Prom árul, innen kb mindenki nézegeti

eszizoli:
köszi a linket, néztem a térképet, mintha Győrben is lenne ez a cég,
így írok is nekik egy mailt, hátha gatyába tudják rázni ezt a T42-t. -
bwoay
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
szerintem nincs semmi gond az új gépekkel, nekem egyedüli kifogásom a számomra szükségtelenül erős proci meg ennek a velejárói, de nyilván nem áll meg a világ a Core2Duonál pusztán azért, mert bwoay nem igényel többet. a helyzet amúgy az, hogy én már trackpoint nélküli gépre rá sem nézek, ráadásul korábban Dellem volt, és azon eszem ágában sem volt használni (holott a Dell még a klikkelést is megoldhatóvá akarta tenni vele), szóval a pöcök az egy dolog, de valóban, ott sem mindegy, hogy mennyire kezelhető. ebben az a szomorú, hogy így a kínálat 90%-a totál érdektelen a számomra, mert semmiképpen nem akarok visszaszokni a touchpadre. valaki írt logoutra egy jófajta reviewt valami HP envyről, és ott is szóbajött, hogy milyen jó a multitouchpad... hát ok, az én gépemen is van, de attól én még vidáman letiltottam. touchpadből kihozhatnak bármit, nálam nemigen fogja felvenni a versenyt a trackpointtal, utóbbi viszont azért sem népszerű, mert egyrészt nehezen képzelik el az avatatlanok, hogy nemhogy jó dolog, de hogy egyáltalán ez használható, másrészt (vagy pont emiatt) olyan kevés gépen van, hogy igazából egy szűk rétegen kívül nemigen érdekel senkit.
összefoglalom: a trackpoint imádat egy szubkultúra, mert a trackpoint nincs jól megmarketingelve

-
bwoay
nagyúr
le van rajzolva, merre mén a SIM, a slot alatti alu panelra van rákaristolva. ami meg a nyitást illeti: nálam még a 6 cellás akksi súlya sem elég, le kell fogni az alját, hogy ki tudjam nyitni.
ez a pontatlan mérés a GPS-nél nem amiatt van, hogy adott pillanatban nem látott annyi műholdat, ami a magassági adatok kiszámolásához kell?
-
bwoay
nagyúr
válasz
metal01
üzenetére
SU-ban én sem bízom, a tapasztalatok azt mutatják, hogy joggal.
a W7-es driverekkel szvsz semmi gond, de ha már ott a bogár a füledben, akkor telepítsd sorra a Lenovo drivereket. én azokat szoktam felrakni, amiket a W7 nem talál meg, illetve még párat, amit jónak látok. -
bwoay
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
gyenge pont az akksi...? végülis ezt áldozod be a zorkó teljesítményért
de mivel a T400-ból a 6 cellás is kilóg, ebből meg nem, még mindig egész jó alternatíva venni a T410-be egy 9 cellás akksit, és akkor befoglaló méreteit tekintve kb ott van az ember, mint egy 6 cellás T400-al. -
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_
üzenetére
hááát, én nem tudom, hogy mi ez az újfajta design, mert még kb az x300-nál alkalmazták ezt a megoldást, és én azóta újabb innovációról ezen a téren nem hallottam. a tesztelők által tapasztalt magasabb zajszintet egyébként is a magasabb fordulatszám okozza, illetve maga az, hogy (a cikkek szerint) többet megy a hűtés egy T400-hoz viszonyítva.
-
bwoay
nagyúr
válasz
mcroberto
üzenetére
teljesitmenyre vonatkozo resz gyorsan letudas "uzleti gep, senkit nem erdekeles" szoveg alkalmazas (ezzel hozzaszolasokban persze heves vita gerjesztes), massziv kialakitas hosszan méltatas, hutesrol, uzemidorol aradozas, 16:10-es keparanyra enyhen rosszallo megjegyzeseket teves, de gyorsan hozzafuzes, hogy 16:9-es szaroknal mennyivel jobbnak leves! LCD vekony keret visszasiras (ennel a resznel evone-ra kikacsintas), keyboard flex totalis tagadas, vagy elbagatellizalas, az utod x201 touchpades verziojan hangosan rohoges - lamaknak valonak titulalas, legvegul vilag legjobb subnotebookja cim kiosztas, lenovo topicos spanokat udvozles, aztan hatradoles, intenziv siker elvezes.
-
bwoay
nagyúr
keresem a system interface drivert a lenovo support alatt (Win7 alá), de sehol nem látom. lehet, hogy ezt is integrálták, mint.... ja, már emlékszem, nem ezt IS integrálták, hanem ezt integrálták valamiben, talán a hotkey driverbe.
apám, simán szenilis vagyok, tök állat!akkor meg azt kérdem, hogy már nincs hotkey driver? csak ez a hotkey features integration? mert ez régen marhára két különböző dolog volt.
-
bwoay
nagyúr
csak azért kérdeztem, mert a 6 cellás egy tök jó kompromisszum: hátrafelé nem lóg ki, viszont decens üzemidőt szolgáltat. netbook használathoz a 4 cellás is elég, az nálam olyan 2.5-3 órát bír, igaz, SSD-vel. nade servernek tényleg tök mindegy

a kérdést illetően meg ezt találtam így hirtelen, egyébként marhára nem igazodok el én sem a különböző verziók között.
-
bwoay
nagyúr
válasz
gecsoz
üzenetére
mikor nekiindultam 250-ért x301-et venni, arra jöttem rá, hogy ha a hiányosságai nem is zavarnának, egyszerűen nem ér ennyit nekem a masina a többi alternatívával szemben. Az x200s kisebb/könnyebb, akku terén rugalmasabb, a ház masszívabb, dokkolható, jóval olcsóbb. A t400s meg mindent tud, amit annó az x301-ből anno kihagytak, súlyban majdnem ugyanott van, az ODD szabványos, egyező ár mellett 2x akkora SSD-t kaptam... szóval nem éreztem, hogy az x301 lenne az ultimate megoldás, ahhoz inkább csak nagyon vonzódtam, de az ilyesmi nem racionális érveken alapszik.
-
bwoay
nagyúr
aki az optikai meghajtó miatt aggódik, azt azért én szívesen megkérném, hogy húzzon egy strigulát minden egyes alkalommal, amikor az ODD-t használja, aztán év végén megnézzük, hogy ki érte el az 5-öt
ugyanakkor az az irtózatos árlkülönbség, ami egy 200 alatti x200(s) és egy 300 feletti x301 között van, bőven befed egy külső Slim DVD-írót meg egy 128-as SSD-t, ami ugye 2x nagyobb és jóval gyorsabb az x301-ekben található Samsungoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
azt meg szerintem kevesen vállalnák be közülünk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a T400s-en van dp, de még arra sem vettem a fáradságot, hogy vegyek hozzá kábelt, és kipróbáljam. igazából minek is tenném, nekem jó a d-sub, a hangot meg mindenképpen külön kábellel kellene átvinnem, nem igaz? (igen, tudom mi az a nemi gaz)
mondjuk irigylem, akinek annyira jó a szeme, hogy ezt a felbontást igényli, ugyanakkor mindig felmerül bennem, hogy talán csak lódit.