Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoltán
őstag
1: Bármikor megtehetnék, hogy nem a demszkyre szavaznak. Kaposváron, mikor odaköltöztem, nem volt kikövezve a Fő utca. Azóta egy ékszerdoboz lett az egész belváros, és a kölsőbb részek is folyamatosan fejlődnek. Mert nálunk nem szadeszes a polgármester. Kaposváron pártállástól függetlenül ezt mindenki elismeri, hogy csak a polgármesteren múlott, hogy javul a helyzet. (És Én sem vagyok Fideszes, mégis elismerem, hogy a fideszes polgármesternek köszönhető a pozitív és folyamatos változás)
2: Pont ez az, hogy nem bámultam!! Csak egy szerűen körbenéztem. Nem vagyok hajlandó lehajtott fejjel, szégyelve hogy élek, tökéletesen magamba fordulva utazni, mint sok pesti. Természetesen azt Én sem szeretem ha fixíroznak. -
pweisz
senior tag
Ez elég gáz dolog mondjuk. Sajnos BPestbe tólják a lóvét, ezért fejlődik az infrastruktúra, stb. Vidék le van maradva, kellenének az autópályák nagyon, meg persze hidak, és a többi. De Bp-től se lehet elvenni a pénzt mert sokan laknak, dolgoznak ott, tehát szükség van rá, de ezzel saját magát gerjeszti a folyamat. Nem szeretem Bp-et, de nagyon mondják hogy Infós állást bp-en lehet csak szerezni. Szóval szerintem sokan nem akarnának BP-re menni csak nincs más lehetőség, sajnos.
Egyébbként én ilyen vidéki meg város ellentétet nem vettem észre környezetemben. -
Hypp
aktív tag
''...amíg Magyarország lakossága folyamatosan csökken, addig Bp folyamatosan hízik a bevándorló vidékieknek köszönhetően...''
1: Bevándorló? Remélem, csak véletlenül használtad ezt a szót (Bp-i vagyok, de ezt a mondatrészt nem tűri a szemem). Bevándorolni külföldről szokás, nemde?
2: Budapest lakossága nem növekszik, ugyanis csökken. Nem tudom, mire alapozod a kijelentéses. A fővárosiak közül sokaknak elege lett az itteni életből, nyugalomra vágynak, ezért átkötöznek Budapest vonzáskörzetén belül valamelyik kisvárosba (alvóvárosba). Ez tendencia. -
Thyb
senior tag
Ezt a politika rovatban kellene feldobni, ugyanis ez a baromi nagy centralizációnak az átka. Sajnos fent falun mindenből a legjobb jár, mig a vidékiek szivnak mint a torkos borz, és itt a munkahelyek menyiségére, a bérek szinvonalára és a szolgáltatások szinvonalára gondolok legfőképp. Majd ha beindul egy komolyabb vidéki fejlesztés, akkor sok minden megváltozik - ha beindul
- . -
Sipi
addikt
Nem lehet, hanem tuti.

Maguk a munkaadók beszélték meg velem (félve...).
Persze, azt ne várd, hogy direktbe megkérdik, hol laksz (ami egyébként is kiderül az önéletrajzodból).
Ez, ha belsős vagy, az interjúvoltak közti válogatásnál derül ki, és sosem mondják szemtől szembe.
Lehet, hogy mivel eredendően nem pesti vagyok, ezt nekem el merik, merték mondani. Echte fővárosinak nemigen mondják a szemébe...
Sipi -
Sipi
addikt
Tudod, fájó kimondani, de rengeteg példával találkoztam személyesen is, közeli ismerősök útján is:
a munkaadók _nem_szeretnek_ budapestit felvenni, mert általános tapasztalat részükről, hogy nagyon bunkók, fenn hordják az orrukat, lusták és nem szeretnek dolgozni - viszont emellé rengeteget kérnek.
Kérlek, ne szidj le ezért - nem én mondtam, hanem nekem, feleségemnek, barátaimnak mondták a pesti munkaadók! És tapasztalatból beszéltek...
Úgyhogy, bár igaz az állításod, ezt a tényt is mögé kell tenni, hogy teljes legyen a kép.
Sipi -
Yutani
nagyúr
Te csak egyik oldalát látod a dolognak: sok pesti viszont kiköltözik a vonzáskörzetbe (Budakalász, Pomáz, Szentendre, Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Gyál, Vecsés), így Budapest lakosságának száma NEM változik! Én kisgyerekként 2 milliós lélekszámot tanultam meg (1980-as adat), és legjobb tudomásom szerint ma 1.8 millió (2001.) körül van (www.nepszamlalas.hu).
Tehát állításod itt meg is dőlt, nincs több ember Budapesten. Legalábbis ami a lakosságot illeti, mert a munkavállalalók száma viszont jóval magasabb, mivel a ''környékről'' mindenki ide jár be dolgozni.
De ha megnézed, minden országban ugyanez a folyamat működik, tehát globális jelenség ez, nem egyedi magyar mód.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

- .
viszont kisebb és szerényebb a választék mint egy nagyobb városban.