Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz itanczos #4191 üzenetére

Most hogy így mondod, ránéztem én is, mert emlékeim szerint ezt nem frissítettem én sem, de teljes káosz az egész. Az ethtool nálam ezt mondja:

driver: tg3
    version: 3.137
    firmware-version: 5720-v1.39 NCSI v1.3.16.0

Az előző hsz-emben levő linken linuxra a legfrissebb elérhető firmware (2.17.6
    Sep 26, 2016) linkje ide visz:

https://support.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?swItemId=MTX_379daccdc547448493fd2c5b17#tab-history

Na itt viszont már lehet lépdelni a revisionök között, van pár hónapos is. Letöltöttem, rpm2cpio-val kibontottam (mert szintén Proxmox/Debian). Azt mondta nem támogatja a kártyát. Oké, akkor letöltöttem azt amit eredetileg ajánlott a MS Gen8-as oldal (2.17.6).

E szerint pedig:

Found HP Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter MAC: XXXXXXXXXXXX
    Do you want to update the following firmware on eno1 :
    *** WARNING *** - Installed firmware is the same version as selected firmware.
    nvm 17.4.41 to 17.4.41 - y/n/q (Default option is 'n' when you simply press enter):

Hogy ez hogy viszonyul az ethtool által mondott verzióhoz, ÉS a 2.17.6 megjelöléshez, arról gőzőm sincs, szokásos HPE elmezavar. Amúgy a kettő közötti revisionöket végig lehetne próbálni egyesével, hátha valamelyik régebbi még jó ehhez a kártyához, de nem kisértem az ördögöt, ennek a nyavalyás gépnek lelke van, jobb a békesség :) Meg hát igazából semmi gondja a NIC-eknek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés