- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
aFoP
csendes tag
Helló! Ha N40L-etek van az nem tudja a hardware Raid-et...van benne alaplapi SATA controller ami - ha olyan OS-t raksz rá - majd alapja lehet egy software RAID-nek. Persze lehet bele venni HW RAID kártyát. Nekem Ubuntu server 12.04.3 LTS van az N40L-en. Az OS 2*250GB RAID1-en fut (szoftver RAID1 mdadm-mal, az adatok 2*2TB WD RED-eken szintén szoftveres RAID1-ben.
Ha újra akarod telepíteni akkor tudom ajánlani természetesen az Ubuntu server-t (egyébként lehet hozzá támogatást venni a Canonical-tól ha már cég vagytok, de szerintem nem fog kelleni megtalálsz mindent a neten). Viszont ha tényleg csak fileserver szolgáltatásokra kell és nem akarsz sokat szarakodni a rendszer összerakásával akkor van egy még egyszerűbb megoldás, egy Debian alapú appliance, ami pontosan filserver szolgáltatásokra van kitalálva és optimalizálva: TurnKey Fileserver
A RAID bekonfigolása után gyorsan és egyszerűen felmegy, ahogy a nevében is benne van "kulcsrakész" linux...és ezt pont egy kis cégnél fel is telepítettük. Webes felületen lehet majd manage-elni. Sokan használnak még Zentyal-t, csak azért nem ajánlom mert még nem próbáltam, majd valaki más biztos leírja a tapasztalatait. De ne kliens oprendszert rakj rá szerintem mint pl Win7, amit felsoroltam mindhármat lehet webes felületről is manage-elni, nem kell csak parancssort használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megingott a Netflix trónja Magyarországon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Fehér Gamer PC/i7 14700k/32GB/ AMD 9060xt 16gb/1.5 TB SSD Win11Pro
- Asztali PC R5 4500 RX 580 8GB 16GB DDR4 256GB m.2 640GB HDD
- SAPPHIRE Radeon RX 5700XT NITRO 8GB GDDR6 256bit
- HP ProDesk 600 G4 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP Prodesk i3 240 SSD 500GB HDD tökéletes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9400F / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest