Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Feleségem kapott az iskolától , egy Dell , Intel i7-es processzorral, s kb. 250GB- os Samsung SSD-vel rendelkező notebook-ot.
A HP250-es, i3-as processzorral szerelt laptopját, amit még mi vettünk pár évvel ezelőtt, biztonsági tartalékként raknánk félre.
Ennek már egy kicsit hangos néha a ventillátorja, de nem tudtam elvinni megnézetni, mert mindig kellett neki a laptop.
Most erre lesz lehetőség.
Mit javaasoltok, mi a legjobb megoldás, hogy a HP-t megbizhatóan tároljuk:
1. hetente kapcsoljam be, járassam egy kicsit, s töltsem fel az akkuját
2. vegyem ki az akkut, s így tároljam, míg nem lesz rá szükség -
GEPESZ66
veterán
Feleségemnek van egy HP250 laptopja, i3 procival, 4GB Ram-al.
Érdemes lenne a DVD meghajtó helyére SSD-t berakatni? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Van még egy fél doboz sűrített levegő spray-m.
Oldalról, a nyíláson át fújjak bele?
Egyébként csak a lakásban.asztalon használjuk, kültéren sohasem. -
GEPESZ66
veterán
Szoktátok a laptopot elvinni szervízbe portalanításra?
Ahogy írtam a HP250 G2 laptopunk nemsokára három éves, s még nem volt portalanítva.
Néha induláskor elég furcsa hangot ad ki 5-10 másodpercig.
Az asztali gépeinkhez hozzá szoktam nyúlni, karbantartani, de ezt a laptopnál nem merem megcsinálni. -
GEPESZ66
veterán
Amikor megvettük a HP250 G2-őt, akkor volt rajta egy szoftver, ami segítségével a WIN felületén lehetett BIOS-t frissíteni, ill. egyéb dolgokat frissíteni a laptopon.
Viszont azóta már telepítettem újra a WIN-t, s nincs így meg ez a program.
Melyik ez a program? -
GEPESZ66
veterán
Szoktátok a laptopot elvinni szervízbe portalanításra?
Ahogy írtam a HP250 G2 laptopunk nemsokára három éves, s még nem volt portalanítva.
Néha induláskor elég furcsa hangot ad ki 5-10 másodpercig.
Az asztali gépeinkhez hozzá szoktam nyúlni, karbantartani, de ezt a laptopnál nem merem megcsinálni. -
GEPESZ66
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Az Aida sem mutatja a ventilátor fordulatszámát.
Melyik külső program mutatja? -
GEPESZ66
veterán
Feleségem két és fél éves HP 250 laptopja (nincs külön videokártya benne) mostanában azt produkálja, hogy induláskor , kb. háromból egyszer néhány másodbercig valami nagyon hangos , zavaró hangot ad ki.
Használat közben ezzel a hanghatással még nem találkoztunk.
Találkoztatok-e már ilyennel, van-e tippetek, hogy mi okozhatja? -
GEPESZ66
veterán
A HP laptop BIOS-ában be van állítva a CD-ROM boot, de az istenért nem innen akar bootolni, a Kaspersky Rescue Disk van behelyezve.
Mit kell beállítani, hogy a CD-ROM-ban lévő lemez induljon el? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
A feleségemnek otthonra vettünk 1 éve egy HP250-et,semmi bajunk vele.A vele egy árban lévők is hasonlók voltak.Szerintem ez is pénztárca függő.Ha nem fogyna,nem gyártanák.
-
GEPESZ66
veterán
A HP250 G2-re telepítettem a WIN10-et. Az eszközkezelőben van egy kérdőjel. A HP Wirelles Button Driver kellene neki.
Honnan tudom ezt letölteni?
A HP250 G2 letöltéseinél a HP oldalán nem találom. -
GEPESZ66
veterán
A feleségem laptopján a Power 2GO DVD író program van, ami a HP oldaláról is letölthető.Ez másik gépre is felrakható?
-
GEPESZ66
veterán
Hogy megy a HP laptopon a WIN10?
Vannak-e driver problémák? -
GEPESZ66
veterán
Ha felrakom tiszta telepítéssel a WIN10-et, akkor rakjam-e fel a HP Support Assistant-ot?
Gondolom kell, hiszen ez segít pl. a BIOS frissítésben.Vagy rosszul gondolom? -
GEPESZ66
veterán
A laptop hátulján szereplő matricán csak a 8.1 szerepel, semmi HOME,PRO,stb.
Ha ISO file-ból szeretnék telepíteni, akkor melyik verziót kell letölteni, s honnan?
Vagy hogyan tudok kinyerni a gépből egy ISO file-t? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Lehet, hogy nem a legfrissebb a proci, de nekünk nincs vele gondunk.
Ősszel 119000 Ft-ért lehetett kapni WIN8.1- nélkül, mi 129000FT-ért vettük WIN8.1-el.
Akkor ilyen jellemzőkkel rendelkező más gyártmányok is ennyiért mentek.
A feleségemnek vettük netre, iskolai munkákra.
Természetesen az igények meghatározzák, hogy milyen árkategóriájú gépet kell venni. -
GEPESZ66
veterán
WIN8.1-el vásároltam a laptopot.
Úgy tervezem, hogy a laptopon lévő WIN8.1-et felfrissítem WIN10-re.
Majd frissítés után ISO-ból felrakom ismét a WIN10-et,hiszen így kapok tiszta telepítést.A következő kérdésem lenne:
1. A WIN10 ISO-ból történő felrakásakor a merevlemezről törlöm az eredeti WIN8.1-es rendszert. Ha visszaraknám még egyszer a WIN8.1-et, akkor a rendszer betudja magát aktiválni, a kód el van-e mentve valahol a BIOS-ban? Vagy a WIN10 telepítése előtt olvassam ki egy programmal? Melyiket használjam erre?
2. Ha felrakom ISO-ból a WIN81-et vagy WIN10-et, akkor különféle illesztők után kell-e kutakodnom a HP-honlapján, vagy megy flottul minden? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Az IE11 volt a hibás, hogy nem jött be gyorsan az aktuális olda.
Három percig kellett várni, míg az online játékoldal bejelentkezés után betöltődött.
A Google Chrome-t felraktam, s ezzel az oldal gyorsan be is töltődik, ill. az egérkattintásokra is azonnal reagál a játék. -
GEPESZ66
veterán
HP laptopot vettem, előtelepített WIN8.1-el.
Miután bekapcsolom, s betöltött az op.rendszer, s elindítom a böngészőt, akkor azt tapasztalom, hogy valami fogja a rendszert.
A feladatkezelőben azt látom, hogy a lemezhasználat 90%-feletti, s főleg , ha jól írom, a HP Support Assistance ír a lemezre.Ennek a kérdőjel ikonja ott is van a tálcán, s a frissítéseket figyeli.
A feladatkezelőben leállíthatom-e a HP előtelepített alkalmazásait, hogy induláskor ne töltődjenek be?
Védelemként a McAfee LiveSafe-t használom, de szerintem nem ez fogja a gépet induláskor, mert a feladatkezelőben nem ezt látom. -
GEPESZ66
veterán
Feleségem laptopján a Mcafee Live Safe van. Az webvédelemnél szerepelne kellene szerintem a Mcaffee Site Advisor-nak is, de nincs, s az IE11-ben sem látom, hogy minősítené az oldalakat.
Használja-e valaki ezt a szoftvert, s ha igen, ott van-e az a Site Advisor? -
GEPESZ66
veterán
A HP segédje (2 napja üzemeltem be a laptopot) a tácán jelezte, hogy frissítések állnak rendelketésre. Valami illesztőprogram, stb.
Ezeket nyugodtan telepíthetem? -
GEPESZ66
veterán
Tegnap beüzemeltem a HP250 G2 laptopot. Rajta volt a WIN8.1, kaptam hozzá 1 évre Office 365-öt, ill. Mcafee LiveSafe, ami viszont 1 hónapos próbaverzió.
Használjátok-e ezt a Mcafee-t?
A hosszabbítás 1 évre 4300 ft lenne.
Nem döntöttem még el, hogy hosszabbítsak, vagy mással helyettesítsem. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Irodai munkát írtam, de valójában ez azt takarja, hogy a feleségem pedagógus, s otthon dolgozik vele,szövegszerkesztés, internet, prezentáció, s a digitális táblához való szoftverrel órai anyag létrehozása.
A digitális táblához van egy 2 éves HP laptopja, csak a sok dolog mellett ezt is minden nap cipelni gyalogosan, vagy kerékpárral az iskolába, picit nehézkes. Asztali gépünk van ugyan a szobában, de a házimunka mellett mindennapjait az ebédlőben tölti, ott dolgozik, tévézik. A dolgát szeretném könnyebbé tenni.
A HP250 G2 i3-3110M laptop HD4000 integrált kártyával, WIN8.1-el , ill. Office 365-el 129000Ft-ért jónak tűnik.A kijelzője matt.
Azt nem tudom, hogy milyen lehet a kijelző minősége? -
GEPESZ66
veterán
Én egy HP250 G2 i3-3110M laptopot szeretnék venni irodai munkára.
64bit-ew WIN8.1 van rajta alapból.
A 32bit-es programok futnak a 64bit-es rendszeren?
Esetleg, ha egy másik fajtát veszek Linux-al, s ráteszek egy 32bit-es WIN8..1-at, akkor vadászni kell driverek után (pl.webkamera), vagy minden flottul megy elsőre? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Enter-t nyomtam, de lehet, hogy számot kellett volna?Megnézem ismét!
-
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
Asztali gépen símán megcsinálom azt, amit most kérdezek, de laptopon nem megy.
A feleségemnek van egy HP laptopja, iskolai gép, a digitális táblához használja.Szerettem volna leellenőrizni a Kaspersky Rescue Disc-el.Ehhez ugye a lemezről kell bebótolni.
Ha jól emlékszem az Esc-gombot kellett nyomva tartani, s bejott a boot menü.Kiválasztottam a DVD-meghajtót, de mégis elindult a Windows.
Hogyan kell DVD-lemezről bootolni laptop esetében? Esetleg előtte szintén a BIOS-ban kell állítani valamit, mint asztali gép esetében?
Vagy a rendszergazda levédte jelszóval, hogy ne lehessen DVD-ről bootolni.Hol tudom megnézni, hogy be van-e jelszó állítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google Pixel topik
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Pyttawrx