Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

válasz Khelben #9732 üzenetére

Egyre inkább jellemző felhasználás. Elég régóta. Tudom, mert 10 éve árulok notikat. A legtöbben az irodában és otthon az asztalon használják a gépüket. A kettő között ingáznak minden nap, ezért kell a hordozható gép. *rvára nem érdekli őket, mennyit megy akksiról, mert mindig be van dugva.

Sokan vesznek azért gépet, hogy hordozzák a munkájuk során: területi képviselők, stb. Nekik a cég veszi a gépet, és 100%, hogy a legolcsóbb sz*rt fogják kapni, ami még megfelel a célra. Adtam el jópár gépet anno így nagy cégeknek, kormányzati szerveknek, stb. Higgyétek el, nem az számított elsősorban, milyen jó a gép, hanem hogy mennyi csúszik a borítékba. :B Megvettek azok mindent, amit el akartunk nekik adni. Egyszer egy önkormányzat megvett 30 gépet a helyi képviselő-testület tagjainak. A legtöbben azt sem tudták, mi a számítógép, volt, aki egészes biciklivel járt az ülésekre. A gépeket pedig 2xannyiért vették, mint a bolti ár ;)

Sokan vesznek manapság azért notit, mert jobb választás az asztali PC helyett. Én is ezért cseréltem le az asztali gépemet a sárkányra. Kevesebb helyet foglal, halkabb, kevesebb energiát fogyaszt, és ha akarom, a hónom alá kapom és elvihetem bárhová. Pl. nyaraláskor filmet nézni esténként, vagy a nagyszülőknek megmutatni rajta az unokák legújabb videóját.

Ha ezért valaki hülyének néz, azt csak sajnálni tudom, mert nem látja be, hogy másoknak más elvárásaik vannak egy számítógéptől, mint neki. Azt sem értem, miért amatőr valaki, ha a csillogó burkolatot és fényes kijelzőt szereti. Ha pl. engem valaki amatőrnek tart, hát nem tudom, mit mondjak...

Egyébként pedig abba is bele kellene gondolni, hogy csakis amiatt tartunk itt, hogy boldog-boldogtalan notival járkálhat (tehát megfizethető), mert a sok lúzer júzer észnélkül vásárolja évek óta őket az asztali gépek helyett. Valami akkor és csakis akkor lesz olcsó, ha sokat el tudnak adni belőle. Én még emlékszem azokra az időkre, amikor megnéztek az IC-n egy notebookkal.

Egyébként csatlakozom az előttem szólóhoz: tavaly a repülőn hízott a májam nekem is, amikor a Pavilion dv2-esen nézték a gyerekek a mesét, és sokan megbámulták, milyen gyönyörű gép. Pedig voltak még páran notebookkal az ölükben, de hát az egyik sem volt olyan szép, mint az enyém ;]

• apuc

őstag

válasz Khelben #9732 üzenetére

Erre válaszoltam azt hogy ez is kezd egyre jellemzőbb felhasználássá válni-még akkor is ha más indokok (lásd amiket már leírtam)indokolják is annak a részéről,aki notit vesz asztali után/helyett :K

Vannak folyamatok,változások,új szokások amik a megszokott okok miatti használókat meglephetnek,de mégis megállják a helyüket,szvsz. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés