Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pinnacle

nagyúr

válasz JanR #36978 üzenetére

Majd ha lesz időd írnál pár szót a gépről? Lehet, hogy 450,430 G1,G2 közül fogok választani. Főleg a melegedés, az érdekelne, hogy nem fáj-e a szemed a képernyőtől. Nekem még nem volt LED-es kijelzőm, és azt mondják, hogy itt erősebb a PWM hatás a CCFL-hez képest. Aki erre érzékeny, annak a szeme fájhat tőle. Egyszerűen lehet ellenőrizni, alacsony fényerőn kell gyorsan egy ceruzát ide-oda mozgatni ha nem PWM-s akkor folyamatos, összefolyt képet látunk, ha PWM-s akkor szaggatott, időnként sötétebb sávok látszódnak, ami fényerő emeléssel megszűnik. Ez a hivatalos PWM teszt egyszerűsített változata. Monitorokról van PWM mentes összeállítás, laptopokról még nem találtam. Sajnos lehet, hogy az összes LED-s kijelző PWM-s, nekem idáig csak a retinás MacBook-ról mondták, hogy mentes. Lehet, hogy nem sok embert zavar, de az is lehet, hogy a gyártók spórolnak pár $-t azzal, hogy nem teszik bele az első leírásban lévő analóg megoldást. Az a bosszantó, hogy még a prémium készülékekbe sem teszik bele. "Backlight flickering with reduced brightness. A bigger issue is the backlight flickering with average brightness settings; it seems that the PWM frequency to dim the LEDs is too low."

Új hozzászólás Aktív témák