- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
Új hozzászólás Aktív témák
-
fm!
tag
válasz
Porcupain #335 üzenetére
Így van, pont ezért is gondolkozom elektromos fűtésben! A napelem biztos, hogy pár éven belül (5-10) elérhető áron lesz, de akár lehet szó szélkerékről vagy nálunk a telek végében van egy patak, szóval akár még vízerőműről is.
Inkább áramot termelek majd idővel, azt jóval egyszerűbb szállítani, mint a vizet, de persze tárolni meg jóval bonyolultabb.
-
fm!
tag
Sziasztok!
Nekem az infrapanel tűnik befutónak, leírom, hogy hogyan jutottam el hozzá. Új házat építünk jelenleg, 140 m2, 30 cm-es falak 10 cm-es homlokzati szigetelés, födémnél min. 20 cm üveggyapot, 3 rétegű ablakok lesznek beépítve. A fűtés jelenleg is nagy dilemma, végigolvastam már nagyon sok fórumot, gyártói oldalt, kértem árajánlatokat és kb. ez a kép alakult ki bennem:
- gázzal nem szeretnék fűteni, mivel egyrészt a jelenlegi támogatási rendszer abszolút nem fenntartható és ha teljes áron kell megvenni, nem lesz olcsó. De még ha olcsó is lenne, 10-20 éven belül úgyis elfogy, lehet cserélni a teljes fűtésrendszert. Persze rá lehetne segíteni napkollektorral, de több számítás alapján is a megtérülési ideje jelenleg (állami pályázati támogatással is) 20-25 év! Namost beszéltem egy forgalmazóval, kb. 20-25 évet bírnak a kollektorok, utána lehet szépen cserélni. Max. annnyi a haszna, hogy 20 évre előre befizeted a fűtészámlát.Lehetne cserépkályhába-kandallóba épített víztartály is, itt aztán végképp szabadultak el az indulatok, bárkit kérdeztem: nagyon jó megéri, tökéletes megoldás egy puffertartállyal ill. ha rendesen akarod megcsinálni, akkor 1,5 misi.
- geotermikus: konkrétan kb. 40 év jelenleg a megtérülési ideje, addig szerintem élni sem fogok, plusz áramot zabál rendesen, tehát ez is kilőve.
- árammal történő fűtés: hőtárolós kályha nekünk nem pálya, csak az infra marad. Jelenleg számítják a hőveszteséget a házban, ennek az eredményére várok, szerintem a panelek ára és a szerelés költsége jóval alatta fog maradni a gázos rendszer árának.
- ami viszont biztos pont: a nappali-étkező-konyha közepén lesz egy nagy cserépkályha (víztartály) nélkül, az gyakorlatilag a ház 60%-át be fogja fűteni, tehát az infrának csak a 3 szoba + a fürdő marad, azok is csak reggel és este. Napközben vagy dolgozunk vagy a nappaliban vagyunk, éjjel meg nem kell 17 foknál melegebb télen sem.
Ami még egyelőre visszatart: élőben még én sem éreztem infrafűtést, de már van egy telefonszámom, ahol ezt használják évek óta, 1-2 héten belül eljutunk hozzájuk és teszteljük. Gondolom többeket érdekelhet, ezért ha meglesz a hőveszteség számítás és a kiépítés költsége, akkor jelentkezem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Nintendo Switch
- Formula-1
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest