Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:27:44

LOGOUT.hu

Honda topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15922) babszi. válasza NoLF (#15916) üzenetére


babszi.
csendes tag

az egy agressziv keverék lesz.

amugy az én tanulmányaim alapján: (tapasztalati szinten egy 600as merga van a suliba a dizeles tanáromnál és hibátlan)
Szóval, az 1:1 arány nagyon erőteljes, mivel ha azt veszed hogy a bioetanol 121es oktánszámmal rendelkezik (rúgjatok meg ha tévedek) ez emelet kompressziót kiván, nem kicsit, ezért érdemes utána állítani a kompjuternek, mondjuk egy csoki nevetve csinál neked kb 10-12loerővel többet bioetanolos konfiguráció. Ez mind tök klassz, sőt ha kiszámoljátok, akkor versenycélra jobb lehet a bioetanol amellett hogy környezet kímélőbb is, de ezzel párhuzamosan tudni illik hogy a bioetanol kenése sokkal szarabb mint a benziné, és alapjába véve is igen agresszív anyag, de ezzel együtt hogy a motor hütési és kenési funkciói csökkennek, ezzel együtt a tankra és az üzemanyag ellátás többi részére is negativan hatnak, és a benzinben csak a lecsapodó levegő okoz korroziót, ezzel szemben valamivel roszabb a bioetanol, de nem fog holnap kilyukadni a tank:D.

Na röviden egy sorban: optimális keverés mellett, 100körüli oktánszámra belött kocsival optimálisabb lesz a fogyi, illetve nem lesz változás.
Alap konfigurációban többet fog enni, annak fügvényében mennyire viszed az oktánszámot az "optimális" fölé. Örömhir hogy az OBD2 az valamelyeset ezt tudja korrigálni. Még jobb hir hogy az uj iVTEC(H:P) és pl a Zetec is tudja X kilóméter elteltével az üzemanyag minőségéhez állítani a levegő arányt meg etc. Abban nem vagyok biztos hogy mondjuk az EK4eitek is tudnák ezt, de az OBD2 stimmel...
egyéb iránt én 30liter benzin mellé, felereszteném a tankot, de semmiképp nem durvábban, ha gyengülést éreztek akkor lecgo:D dugo ki, kompresszióemelésre fel, vagy tovább kell benzinnel önteni a konfigot, ezt a mergánál ugy oldottuk meg hogy 20liter bioetanolt tettünk a vasba, és addig engedtük benzinnel amig nem lett normális az alapjárat, és a padon mérhető 5000 fordulat terhelés alatt. oktánszámot ekkor nem mértünk, ezzel forduljatok Dodihoz:D.

Na és akkor most jön majd totya és elugat hogy ez hülyeség:D

Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.