Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33651) bigdady válasza Jim74 (#33648) üzenetére


bigdady
nagyúr

Jó hogy eljöttem onnan akkor is mindig gond volt

(#33652) Narxis válasza bigdady (#33651) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azért ez túlzás.

Thanos was right.

(#33653) bigdady válasza Narxis (#33652) üzenetére


bigdady
nagyúr

Amikor kellet az app utalni vagy limitet állítani pont nem volt jó ezt megcsinálta vagy 5x egy-két hónapon belül zártam is ha ingyenes ha nem.

(#33654) Met válasza bigdady (#33653) üzenetére


Met
nagyúr

Akkor is túlzás amit írsz.
2016 óra vagyok a CIB-nél, a tegnapi hibán kívül talán egy alkalom volt amikor valami gond volt és nem volt előre bejelentve semmilyen leállás.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#33655) TrollBalint válasza Met (#33654) üzenetére


TrollBalint
addikt

Többször írták a topikban (tavaly, tavalyelőtt talán), hogy a bejelentett karbantartás / frissítés után nem volt tökéletes az app. Nem lehetett belépni, nem lehetett utalni, hol ez, hol az. (Mondjuk a bankkártyával sose volt gond, csak az app-pal, ami elég kellemetlen, ha valakinek pont az kellene)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#33656) Met válasza TrollBalint (#33655) üzenetére


Met
nagyúr

Ok, de hogy mindig gond volt az kicsit túlzás.
És a hibát is gyorsan javították.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#33657) TrollBalint válasza Met (#33656) üzenetére


TrollBalint
addikt

melyik oldal mellett érveljek? :DDD
Tény, hogy nem állandóan, de a frissítéseknél majdnem mindegyik alkalommal. És volt idő, mikor 2-3 hetente jött egy olyan. (Ha jól rémlik, azért 10-12 órán belül megoldották (ebben az éjszaka is benne van))
Szóval az is tény, hogy nem állandóan, de sok ilyen akciójuk nem ment flottul. Mondjuk nekünk más a bajunk vele, azért fogjuk ott hagyni, annak ellenére, hogy fejlődtek az elmúlt években.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#33658) Oliverda válasza Met (#33654) üzenetére


Oliverda
félisten

Kér évig használtam (iOS), de nem rémlik komolyabb megbízhatósági probléma. A szerződéskötéskor felejtett el aláíratni valamit a nő, amiért mehettem be megint, hogy fel tudjam venni a maximálisan felvehető kp-t.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#33659) temporello válasza Angie™ (#33647) üzenetére


temporello
tag

Arra érdemes figyelni, hogy az értékpapírszámla díját a negyedév végén magáról az értékpapírszámláról vonják, át kell vezetni rá a fedezetet.

(#33660) pictigjis válasza temporello (#33659) üzenetére


pictigjis
senior tag

...de igazából baromira ráér, mert nekem többször elmondták, hogy a világon semmilyen következménye nincs, ha akár hónapokig mínuszban van az értékpapírszámla

(#33661) pictigjis


pictigjis
senior tag

nekem kicsit gyanús, hogy van most egy kis szigorítás a kártyák mobiltárcákba regisztrálásával kapcsolatban, ami összefüggésben lehet az elmúlt hónapok csalásaival. most a feleségem kh-s kártyáját próbáltam betenni a saját iphone-omba is, de sms-opció nincs, csak a bankot lehet hívni ellenőrzéshez. egyébként biztonsági szempontból ez nyilván "jobb", viszont nem visszaélésszerű felhasználás esetén nagyban nehezíti az ügyfelek életét

[ Szerkesztve ]

(#33662) SzGee válasza pictigjis (#33661) üzenetére


SzGee
aktív tag

Meg kell védeni az ügyfeleket saját maguktól

If you leave me, can I come, too?

(#33663) pictigjis válasza SzGee (#33662) üzenetére


pictigjis
senior tag

nem tudok vitatkozni ezzel :)

(#33664) Oliverda válasza pictigjis (#33661) üzenetére


Oliverda
félisten

Appból nem lehet betenni?

Mondjuk, ha az a színvonalú app van, amit még kb. három éve próbáltam, akkor gondolom, nem. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#33665) Boond


Boond
addikt

"a feleségem kh-s kártyáját próbáltam betenni a saját iphone-omba is, "

Hivatalosan - tudomásom szerint - eddig sem tehette volna meg ezt bárki, mivel nem szabályos. Csak az használhatná a kártyát akinek a nevére kiállították - független fizikai vagy digitális formájától.

Persze gyakorlatban senki nem kérdezi, nézegeti, általában. Így a kérdés, inkább úgy merül fel, eddig miért nem így volt?

"Mondjuk, ha az a színvonalú app van, amit még kb. három éve próbáltam, akkor gondolom, nem. "
:)) Mindig több éves példákkal jössz elő bankokkal kapcsolatban? A színvonalat nem tudom, de amióta náluk van számlám, teljesen megújították az appot (teljesen új ap van) + funkciók is lettek. Miért gondolod, hogy a több éves tapasztalatod még érvényes?

Olyan, mintha 3 évvel ezelőtti adózási jogszabállyal jönnél elő, ami azóta, számtalanszor módosulhatott már.

[ Szerkesztve ]

(#33666) pictigjis válasza Oliverda (#33664) üzenetére


pictigjis
senior tag

basszus, megárthatott a nap, mert erre valamiért nem is gondoltam... :) de, van már az appban is hozzáadás funkció. ellenőrzést ebben az esetben is kér ugyan, viszont így lehet választani sms-t is

kösz a tippet :)

(#33667) pictigjis válasza Boond (#33665) üzenetére


pictigjis
senior tag

nagyon jó, hogy te mindig itt vagy nekünk segíteni, köszönjük szépen! botrányos, de ő meg az én curve kártyámat használja a saját telefonjában - micsoda egy banda vagyunk!

(#33668) tomazin válasza bigdady (#33653) üzenetére


tomazin
veterán

2ev alatt nem emlekszem problemara. a google services hianya miatt kuzdottem veluk, de aztan elengedtem azt a vonalat.

(#33669) Boond válasza pictigjis (#33667) üzenetére


Boond
addikt

Szívesen máskor is, segítek ahol csak tudok :K ;)

(#33670) Erdmis válasza Erdmis (#33526) üzenetére


Erdmis
tag

Na engem ma már hívott is a prémium tanácsadóm a Raiffeisen-től. Érdekes beszélgetés volt. Azzal indított, hogy akkor a jövő héten már csinálhatjuk is az új csomag váltását. Mondom nyugodjunk le, nekem nem tetszik egyik új csomag se. Mondja miért, szinte semmi változás nincs az új csomagokban :F .
Én nem így látom... Szerinte a piacon még mindig ez a legjobb opció. Rákérdeztem, hogy tényleg felmondja-e a bank a szerződést, ha nem váltok? Ki nem mondta, hogy igen, de a szavaiból azt vettem ki. Arra hivatkozott, hogy simán megteheti a bank, mert minden csatornán értesítettek. Mondjuk nem tudom ennek mi köze van mindehhez... :F
Jövő hetet átetettem későbbre. Vissza fogom utasítani szerintem a csomagváltást és otthagyom őket. Azok után, hogy egyik napról a másikra megszűntetnek egy évek óta fenntartott csomagot és jelentősen szigorítanak nem ad okot rá, hogy megbízzak bennük a továbbiakban. Meg már nem az ő "prémium" szolgáltatásuk a legjobb/legkedvezőbb a piacon, ahogy a kapcsolattartó állította. Szeptember óta vagyok ott, de nem ezt vártam volna.
Én nem szüntetem meg, meglátjuk tényleg felmondják-e - szerintem igen.
Most kereshetek megint másik bankot. Ez a gold 2.0 megfelelt pedig, Raiffeisen-nel se volt problémám, de az Mbh-nál is az utolsó csepp az volt, amikor hasonló fenyegető levelet küldtek. :((( Tudom benne van a pakliban, hogy egy csomag feltételein változtatnak, de ha tudom szeptemberben, hogy néhány hónap múlva egyoldalúan, kötelező jelleggel megszütetik a Gold 2.0-t, akkor nem jöttem volna hozzájuk.

(#33671) axioma válasza Erdmis (#33670) üzenetére


axioma
veterán

Erdekes, en visszahivast kertem a premium tanacsadomtol mas ugyben [elhagytam a nevjegyet], de annak ellenere se hiv... kivancsi leszek, h jonnek-e a tenyleges felmondasok, es mire [kieg szerzodes v mindenre amim naluk van]. Ja a panaszomra se jott valasz [mnb-nek irni vegul nem volt erkezesem ertelmes idoben, majd a valaszuktol fuggoen].

(#33672) Erdmis válasza axioma (#33671) üzenetére


Erdmis
tag

Az én tanácsadóm elküldte mail-ben az összehasonlító táblázatot. A vicces a levél tárgya: "Kedvezőbb prémium számlacsomag" :F
Tényleg ennyire hülyének nézik az ügyfeleket?

Csak nem tudom hova menjek, de szinte biztos, hogy váltok...

(#33673) Boond válasza Erdmis (#33670) üzenetére


Boond
addikt

Fenyegető levelet MBH? több évtizedig biztos volt jogelődnél számlám, sosem kaptam. Még az átalakulás előtt sem, maximum annyi volt, hogy "hú de régi cserélni kellene" Ezt több alkalommal is megemlítették, mondtam "átgondolom" - de mivel nem volt olyan ami érdekelt volna, meg közben lett Revolut így húztam. Végül K&H-hoz mentem át, az akció miatt tavaly és mert lejárt a kártyám újat meg nem akartam.

Ugyan az Mc-t lecserélték utolsó körben Visara, de a nagyon kedvező ára maradt. Igaz MBH ügyfele, direktbe nem voltam, de jogosnak érzem a takarítást tisztítást, Annyira sok egyesülés és számla csomag létezhetett, hogy nem lepne meg, ha fűnyíró elv szerint végig mentek volna a korábbiakon, régebbieken. Az Én számlám is még minimum néhány körrel korábbi egyesülés előtti. Közben a Takarék bank is mint olyan megszűnőben volt már, vagy összeolvadt. Ott elkelt azért a nagy takarítás, hogy legyen egy egységes struktúra, nem tudom meglépték-e vagy mikor fogják, de elkerülhetetlen.

(#33674) Erdmis válasza Boond (#33673) üzenetére


Erdmis
tag

Bizony én kaptam. Még egy ősrégi számlacsomagban voltam a Takarékbanknál. Technikai egyesülés után küldték a levelet, hogy vagy váltok (ha nem választok akkor egy általános csomagba), vagy a Raiffeisen-hez hasonlóan egyoldalúan felbontják a szerződésem. Több se kellett, levél kézhezvételét követő héten személyesen mondtam fel náluk.
Itt csak azért nem akarom, mert akkor vissza kell fizetni a 40 ezret, amit ezek után pláne nem akarok. Mondják csak fel ők - nagyon megérte akkor a számlanyitási bónuszuk...

(#33675) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Bő 15 éve vagyok OTP-s, mindig is az voltam, de mostanában gondolkodom bank váltáson, mert tudom, hogy sok banknál jóval kedvezőbben tudnék kijönni a különféle díjak tekintetében.

Mindent online intézek, kp befizetésem sohasem volt és nem tartom valószínűnek, hogy lenne is valaha, így valószínűleg nem lenne hátrány, ha 100km-re lenne csak hozzám legközelebbi bankfiók.

Megszoktam már, hogy itt OTP-nél hitelkártyám is van már évek óta, de ennél is vannak jóval kedvezőbb konstrukciók, így igazából egyszercsak mindenestül engedném el valószínűleg az OTP-t.
Ha jól veszem ki az itt fórumon olvasottakból, az MHB-nél lenne érdemes hitelfolyószámlát és hozzá kártyát igényelnem, de ehhez szintén csak 100km-re van a legközelebbi bankfiók. :D
Remélem ezt az igénylést is lehet náluk online intézni.
Változatosak a hitelkártya költéseim, az utóbbi fél évben úgy 150-250ezer Ft-okat fizettem vele átlagosan havonta.

Ha MHB lesz a befutó hitelkártyához, de sima folyószámlám más banknál lesz, akkor mennyiben lennének majd kényelmetlenek a havi visszafizetéseim?
Ha másik bankból utalással kell majd intéznem a visszafizetéseket, az nem kényelmetlen, viszont ha lenne díja az ilyen utalásnak, az már igen.

Akinek egy banknál kizárólag hitelkártyája van csak, neki mik a tapasztalatai ezügyben?

Köszönöm és elnézést a triviális kérdésekért! :R

(#33676) Angie™ válasza fery02 (#33675) üzenetére


Angie™
addikt

Az MBH-nál nekem is csak hitelkártyám van. Szerintem nem kell hozzá MBH-s számlát nyitni és úgy is remekül használható.
Több előnye van az MBH Classic hitelkártyának. Egyrészt akár havi 5000Ft -ot ki lehet szedni belőle.
A másik előnye, hogy nincs bankkártya díj, ha a számlanyitástól számolt 3. hónapban a hitelkereted 70%-a ki van legalább használva az utolsó nap az adott hónapban. Minden jóváírást megkapsz a havi záráskor, nem vagy hozzájuk kötve, ha esetleg év közben meg akarod szüntetni. (Lásd otp bonus, ahol decemberben kapod a jóváírást egyben :((( )
Ami szerintem még nagyon jó, hogy a vásárlások azonnal látszódnak az appban illetve a jóváírások 5-10 perc alatt ott vannak a számládon. Teljesen mindegy hogy éjjel van vagy hétvége, vagy ünnepnap.. (Ugye OTP? oda kell nekik egy jóváírás átvezetéshez akár 4-5 nap is, ha nem több)
Nekem az MBH app még soha nem mutatott fals egyenleget, ugye OTP?? Ott hetente bele lehet futni egy karbantartásba és teljesen más egyenleget mutat egy-egy este, mint ami valójában van..
Még mindig van előnye :) 10%-ot kapsz media markt vásárlásra, személyesen az üzletben. Ezt én nem nagyon szoktam, használni, 6 év alatt kb 2x vettem vmi vackot így.

Nagyon fontos! NINCS havi zárlati díj és egyéb rejtett költség, ugye OTP bonus vagy Cetelem hitelkártya?

Tudom hogy vicces, de jelenleg nekem a havi 0 Ft-os kamatplus gránit van beállítva főszámlának, ahol 20000-ig ingyen utalok. Nem szoktam sokszor nagy összeget utalni, ugyhogy egyelőre nekem ez megfelel, főleg úgy hogy működik remekül a fizetési kérelem és sok mindent ki tudok vele váltani. Szóval én azt szoktam, hogy leülök havi 1-2szer és 20000-es címletekben elutalom a hiányzó összeget :) Tudom-tudom, idő és macera és monoton, de meghallgatok közben egy podcast-et, 8-10 percet vesz el maximum az életemből.
Ezt a kört meg lehet spórolni, egy Gránit digitális plusz vagy Bajnopk plusz bankszámlával.
Vagy tessék választani hozzá egy nulla forintos bankszámlát az összefoglalóból, CIB, Unicredit stb.

Bárki is olvassa a sokorokat, mindenképpen fontos hozzátenni, hogy a hitelkártya egy "veszélyes üzem" mert át lehet vele esni a ló túloldalára. Csak akkor javaslom a használatát, ha egészen biztos vagy benne, hogy csak annyit fogsz költeni amennyit vissza is tudsz rá fizetni! Ez mindenképen önfegyelmet és pontos könyvelést igényel. Nekem van erre egy speciális táblázatom amit én készítettem és szerintem nagyon jól átlátható és segít hogy mindig minden az irányításod alatt maradjon.. Tudom van sok házipénztár meg, kiadáskezelő szoftver, alkalmazás a piacon, de azt nem tudom mennyire vannak integrálva bele hitelkártyás "nyomkövetés". Nem tudom, hogy ez esetleg nem-e egy piaci rés és nem lenne-e rá érdemes fejleszteni egy appot. Ha erről van vkinek tapasztalata és véleménye azt szívesen meghallgatnám!

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33677) vnorbi válasza Angie™ (#33676) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A hitelkártyás adminisztráció különös figyelmet igényel, ahogy írod. Nekem nem táblázatom van, hanem célszoftver, amit magamnak írtam. Az alap, hogy az egyenleget pontosan mutatja, de mindig ellenőrzöm a számlakivonaton, hogy a teljes tartozás és a törlesztési határidő egyezik-e azzal, amit én számolok. Aztán innentől már sima ügy, látom, hogy hány nap van még törleszteni, mennyit kell még törleszteni (több részletben szoktam különböző napokon).

Azt viszont én sem tudom, hogy ez mennyire piaci rés, nem kerestem rá külső megoldást, szívesebben csinálom meg magamnak az ilyeneket a saját igényeimhez igazítva.

(#33678) fery02 válasza Angie™ (#33676) üzenetére


fery02
addikt

Nem tudom emlékszel-e OTP-s topikból, de pont te ültetted el a bogarat nálam az MHB hitelkártyával. 🙂
Nagyon szépen köszönöm a részletes kifejtésedet és, hogy ennyi energiát szántál a válaszolásra! 🙏

Sok ponton csodálkozok, hogy mennyiben van lemaradva az OTP rendszere másokéhoz képest ilyen téren (meg hát egyéb téren is).
Sok pontnál úgy gondoltam, hogy az a standard, de akkor nagyon nem. 😀
Alig várom, hogy Media Markt közelbe juthassak, mert olvasom a webes tájékoztatón, hogy ott is lehet igényelni és az közelebb esik nekem, mint valamelyik BP-i rendes bankfiók.

Egyedül ennek a hitelkártyának a “legalább 70%-a a hitelkeretnek…” a pozitív része nem fog engem érinteni gondolom, mert a fentebb említett költési szokásaimmal nem valószínű, hogy sikerülne az évnek egy adott hónapjában teljesíteni ezt a kritériumot.
De minden más viszont érinteni fog. 👍

Én is pont Gránitot tervezek fő számlának, ahhoz majd lesz is segítségem egy fórumtársunk által.
Ez is örömmel olvasom, hogy a visszafizetés is akkor jól gondoltam, hogy más bankból is megoldható ingyenes utal(gat)ásokkal. 🙂

Köszönöm mégegyszer! 🙏

[ Szerkesztve ]

(#33679) Angie™ válasza vnorbi (#33677) üzenetére


Angie™
addikt

Mobil applikációt írtál rá? Mennyire nagy munka egy ilyet összedobni?

kíváncsi lennék a többiek véleményére, ki-hogyan követi a hitelkártyás kiadásait. :R

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33680) Angie™ válasza fery02 (#33678) üzenetére


Angie™
addikt

Jó, hogy megint összefutottunk :K

Én nagyon sokat használtam korábban az OTP bonus hitelkártyát, de jelenleg az egyik legrosszabb konstrukció a piacon imo. Voltam bent fiókban nemrég ügyet intézni, rákérdeztem, hogy tud-e esetleg az ügyintéző, hogy változni fog-e a konstrukció vmikor, mert eléggé nem versenyképes ma már. Csak mosolygott, nem tudott érdemit mondani.
Ott az éves díj, ott a havi zárlati díj, ha visszatérítést kapsz vásárlás után akkor visszavonják az 1%os jutalékot, vacakol az egyenleginfó, éves jóváírás van ami gyűjtő egyenlegbe megy és gyakorlatilag átláthatatlan, lassú az egyenlegkönyvelés és max 2500Ft-ot adnak havonta.. vicc.
Tudom, hogy a gold kártya többet ad, de ahhoz magasabb havi jövedelemutalás is kell és a többi probléma ugyanúgy érvényes.

Nekem van még cetelem hitelkártyám is, az is jobb mint a bonus kártya, mert havi max. 4000-et ad vissza, az első évben nincs kártyadíj, de van havi zárási díj, az utalások AZONNAL ott vannak az egyenlegen, még e-mailt is küldenek azonnal róla, gyorsabb a még az MBH-nál is!!! Ott van az extra 7% az emag és aqua vásárlásokra (igaz abból már nem jár az 1% jóváírás), de az, hogy nincs egy normális, vagy legalább egy alap, fapados mobil applikációjuk az KRIMiNÁLiS… 2024 van, KEDVES CETELEM, vmit könyörgöm lépjetek már ebben előre, b@sszus :U :U
Tényleg a legnagyobb mazoistáknak ajánlom napi szinten ellenőrizni az egyenleget mobilon-böngészőn keresztűl. Ennek ellenére még ez is jobb ajánlat az OTP bónusnál.

Gondolkodtam a K&H hitelkártyán, ha már van ott is számlám, de elszörnyűlködtem, mikor megláttam mennyi az éves díja a kártyának, úgyhogy azt skippeltem..

Ami még jó választás lehet, az erste hitelkártyája. Papíron az ad vissza a legtöbbet havonta, de az a pontrendszer amiben működik… nem nekem való, nem bírom a pontokat, a kuponokat, a supershopkártyát, meg a plüsspatkányokat gyűjteni :DDD

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33681) vnorbi válasza Angie™ (#33679) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Nem mobil app, webes felülete van, böngészőből érhető el.

Szerintem mobil app sem sokkal bonyolultabb annak, aki szokott olyat írni (kezelőfelület kialakítása kicsit más, a funkciók ugyanazok, adatbázis-műveletek ugyanúgy működnek). Azzal tud nőni a feladat, hogy sokfajta platform van (azokon belül is különböző verziók), amit támogatni kell, ha nem csak saját felhasználásra fejlesztenek egy appot.

(#33682) bigdady válasza Angie™ (#33679) üzenetére


bigdady
nagyúr

Bankra bízom ennyi :D

(#33683) Angie™


Angie™
addikt

“‘Egyedül ennek a hitelkártyának a “legalább 70%-a a hitelkeretnek…” a pozitív része nem fog engem érinteni gondolom, mert a fentebb említett költési szokásaimmal nem valószínű, hogy sikerülne az évnek egy adott hónapjában teljesíteni ezt a kritériumot.“

Ne már, simán megcsinálható. Mondjuk megkötöd jövő héten, vagyis áprilisban. Akkor hozzá kell adni 3 hónapot, vagyis július lesz a TE hónapod, mikor minden évben figyelik az egyenlegedet. Mondjuk a költési szokásaidnak megfelelően kérsz egy 300ezres hitelkeretet, hogy legyen tartalék! Az azt jelenti, hogy ha minden hónapban kihasznalod az egyenlegedet akkor havi 3000Ft ot kapsz vissza a banktól. De ha csak 200ezret költesz akkor havi 2000Ft-ot. Namost, az egyenlegednek a 70%-a 210.000 Ft. Vagyis július utolsó napján úgy kell csinálni, hogy az egyenleged 90.000Ft alatt legyen és nincs éves kártya díj.
Nálunk a közös kasszát én vezetem a párommal, tehát az ő költéseit is én fizetem és vezetem, és így gond nélkül megvan nálunk az is. De ha ilyenre nincs lehetőség, akkor is belehet tervezni egy két dolog előre fizetését. Pl: Hamarabb fizeted be a kövi hónapban aktuális egészségpénztári vagy magánnyugdíjpénztári összeget. Vagy előrehozol egy nagy bevásárlást. Vagy előre hozol egy drogériás nagy bevásárlást a rossmannban vagy dm-ben. Stb stb stb.. rengeteg ötlet, lehetőség van, csak szemfülesnek kell lenni! Így simán megvan a 70%os keret. És ezeknek a kiadásoknak a nyomonkövetésére kellene angéla szuper mobilapplikációja ;] :P

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33684) fery02 válasza Angie™ (#33683) üzenetére


fery02
addikt

Köszi nagyon ezt és az előző válaszodat is! :R

Így tényleg simán megcsinálható valóban.
Arra én is gondoltam, hogy időzíteni például egy nagybevásárlást.

Amire nem gondoltam az az, hogy a meglévőnél lentebb is meghatározhatom a hitelkeretemet, amivel úgy tényleg gyerekjáték összehozni, esetemben konkrétan pont megfelelő is számomra valóban a 300ezer Ft-os limit és 210ezer Ft-ot összehozni csak úgyis tud sikerülni, ha asztal szélén hagyom a kártyát és lenyúlja a párom egy délutánra. :D

Mintha úgy emlékeztem volna, hogy OTP-nél ez hitelkártya limit is csak pozitív irányba tolható igénylés esetén, negatívba nem.
De lehet baromira nem emlékszem jól persze.

(#33685) Angie™ válasza fery02 (#33684) üzenetére


Angie™
addikt

Le lehet vinni a keretet OTP-nél is, nekem 300-ra van lecsökkentve, de ugye 250e-nél nem is éri meg többre kötni az OTP-t, úgyse adnak többet havi 2500nál. Mindegy, nálam már csak dísznek van, vissza fogom adni.. sőt már vissza is adtam volna, ha nem lett volna decemberben a +10.000-es szülinapi kapmányuk, amivel kb. Kijön nullára. De az egy egyedi, alkalmi akció volt, ráadásul hiába csináltam meg, nem fizett az OTP. Mindegy ezt kost megreklamáltam…
Az összes éves költség náluk jelenleg 10450Ft, vagyis mivel éves kifizetés van, gyakorlatilag -10450Ft al indulsz év elején. És akkor még figyelni kell, hogy a csoportos beszedést rád ne beszéljék, mert az pulsz havi költség a semmire!!

Vagyis ha minden hónapban kihasználod a 2500 jóváírást, akkor több mint négy hónapig csak ezt törleszted..

Kérsz egy MBH kártyát és nulláról indulsz, nem minusz 10450-ről. :U Úgyhogy hajrá!!

bocs a sok OTP miatt, befejeztem!

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33686) Gallmix válasza Angie™ (#33676) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Nagyon fontos! NINCS havi zárlati díj és egyéb rejtett költség, ugye OTP bonus vagy Cetelem hitelkártya?
Cetelemnél csak akkor van, ha használja is valaki vásárlásra. De akkor nem csak havidíj hanem sms havidíj is van pár száz forint, nem smsenként, összesen ennyi darabtól függetlenül. Elektronikus számla esetén csökkenthető. De ezzel számolni érdemes.

A 70% kihasználás elég sok. Annak éri meg aki csak ezt vagy inkább ezt használja.És igen figyelem igényes.

" Tudom-tudom, idő és macera és monoton, de meghallgatok közben egy podcast-et, 8-10 percet vesz el maximum az életemből."
A sablont már biztos próbáltad, azzal lehet gyorsítani :)

(#33687) fery02 válasza Angie™ (#33685) üzenetére


fery02
addikt

Teljesen tiszta minden, amit írsz és korrekt! 👍
Igazából tőlem bocsi a sok OTP-ért, mert tőlem ered ugye az egész így ma estére, de én is befejeztem.

Még szerencse, hogy ez az egész nem év vége körül jutott eszembe, mert hitelkártyázgattam volna egész évben végül a semmire. 😁
Mondjuk ha utolsó pár hónapban gondolok erre, azért biztos megvártam volna már az év végi kifizetést és utána rögtön megyek az OTP fiókba “boldog új évet kívánni és mindent lemondani”. 😀

[ Szerkesztve ]

(#33688) Angie™ válasza Gallmix (#33686) üzenetére


Angie™
addikt

Igen, persze akkor nincs, de ha vki használja akkor van. És lehet ezt is elsődleges hitelkártyának használni imo, a havi 4000Ft nem rossz, sőt. Ráadásul szokta azt csinálni a cetelem, hogy ha új ügyfelük vagy, akkor az első hónapban nem 1%-ot, hanem 10 százalékot adnak a vásárlások után jó pár napra, tehát ott első hónapban mindenképpen és nagyon könnyen behúzható a 4000Ft.

Tudom, hogy sokan sokféle költési szokásokkal élünk, mint említettem az én költési szokásaimba nagyon jól illeszkedik 2-3 hitelkártya, éves szinten akár 100e+ összeget ki tudok szedni belőle. Nyílván aki kevesebbet költ kártyával, akar inkább készpénzezik, vagy egyedül van, stb stb annak minden értelemben kevesebb lesz a haszna ebből, ezt át kell mindenkinek rágni, hogy mennyi kiadása van havonta és mit tud fogni rajta. Azért kaját venni szoktak az emberek, bevásárlás, esetleg tankolás, ruha, vmi hobby , számlák fizetése stb stb.. össze tud jönni szép összeg…

Igen, sablonozok és megragadom a pillanatot, hogy elmondjam nagyon kedvelem a gránitot, nagyon örülök hogy rátaláltam, tudom-olvasom napi szinten hogy sokan nem szeretik és tiszteletben tartom az ő véleményüket is. Próbálom politikamentesen nézni a dolgot, mert ha nem így nézném, akkor én se … értitek.. :K

#33687

Majd azért vmikor kérlek adjál életjelet, hogy hogyan döntöttél és esetleg mik a tapasztalataid az új kártyával, hajrá! :K

[ Szerkesztve ]

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33689) Gallmix válasza Angie™ (#33680) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Pedig írtak mobil alkalmazásról 2023. dec. 8. jött emailben.

Új szolgáltatások bevezetése a Magyar Cetelem Zrt.-nél

2. Biometrikus azonosítás: 2024. február 1-től elérhetővé válik az online vásárlások mobilalkalmazáson keresztül történő, mPIN-nel vagy biometrikus azonosítással történő jóváhagyása is. A biometrikus jóváhagyás biometrikus azonosítással, azaz arc- és/vagy ujjlenyomat-felismerésre képes mobileszközzel történő online vásárlás jóváhagyása, amely minden eddiginél kényelmesebb és gyorsabb fizetést tesz lehetővé.

A Bank általános szerződési feltételei és hirdetményei egyoldalú módosításának oka a kedvezményezett által benyújtott és a Bank részére továbbított fizetési kérelem, valamint a Cetelem mobilalkalmazás szolgáltatás bevezetése.

Bízunk benne, hogy szolgáltatásaink bővítése az Ön elégedettségét növeli.

ez alapján is kellene évek óta léteznie... de még sem látom a honlapon.

ez lenne az?

Tényleg a legnagyobb mazoistáknak ajánlom napi szinten ellenőrizni az egyenleget
Erre miért lenne szükség?

"Nálunk a közös kasszát én vezetem a párommal, tehát az ő költéseit is én fizetem és vezetem, és így gond nélkül megvan nálunk az is. "
:)

[ Szerkesztve ]

(#33690) Angie™ válasza Gallmix (#33689) üzenetére


Angie™
addikt

Nem tudom ez mi, mert ha rákeresek az appstore-ban vagy a play áruházban akkor semmi használhatót nem dob ki.

”Erre miért lenne szükség?”

Én a napi pénzügyeimhez gyakran használom a házi könyvelésem miatt..

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33691) Gallmix válasza Angie™ (#33690) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Akkor ez a portugáloknak szánt verzió. nem telefonon néztem.

Én havi zárást, néztem, nem naponta. Vagy azzal számolok :) Meg a hetedikével.

Ha venném egy pohár vizet, hitelkártyával, biztos morcosan néznének rám, lehet többe kerülne nekik, mint nekem :DDD Nagyobb dolgokhoz használjuk inkább időnként (tudom, pörgetni kéne, mint a mókuskereket). De nincs kedvem ezzel sokat foglalkozni, állandóan fejben tartani. Megérdemled, ha összejön belőle annyi :)

[ Szerkesztve ]

(#33692) Angie™ válasza Gallmix (#33691) üzenetére


Angie™
addikt

Holá cetelem :DDD

Akkor nagyjából kiveséztük a hitelkártyákat is, szuper szombat esti program volt :B

⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Részletekért keress priviben! ⏺︎

(#33693) vnorbi válasza Angie™ (#33692) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A K&H-h hitelkártyákhoz apró infó, hogy ők szeretik időnként lecserélni a kínálatukat. 2016 óta van hitelkártyám, most a 3. konstrukciónál járok (ilyen eseménynél el kell fogadni az újat, vagy felmondják a szerződést). Az első kártyával simán jött a havi 3000-es visszatérítés, a másodiknál havi 5000, és most a harmadikkal havi 400, ha ügyes vagyok :) És ahogy írod, itt is szépen elszállt a kártya éves díja, a visszatérítésekkel még bukóban vagyok. Amúgy amikor a havi 5000-eket szedtem ki, akkor 14 ezer volt a kártyadíj, de azzal még bőven kijött a matek.

(#33694) fery02 válasza Angie™ (#33688) üzenetére


fery02
addikt

Mindenképpen vissza fogok jelezni, köszönök mindent! :R

(#33695) pictigjis válasza Angie™ (#33688) üzenetére


pictigjis
senior tag

Tudom, hogy sokan sokféle költési szokásokkal élünk, mint említettem az én költési szokásaimba nagyon jól illeszkedik 2-3 hitelkártya, éves szinten akár 100e+ összeget ki tudok szedni belőle.

ugyanigy. curve-vel egyutt NAGYON jol hoznak a hitelkartyak, "rendes" visszateritesbol plusz erste forintokbol tobb mint 300e jott ossze tavaly (es tavalyelott is). evek ota minden honapban kimaxolunk mindent, ami epp van

(#33696) INGJOKE válasza fery02 (#33675) üzenetére


INGJOKE
veterán

"Bő 15 éve vagyok OTP-s, mindig is az voltam"

Az ilyen "szektás" dolgokat sosem értettem. :)

(#33697) nubreed


nubreed
veterán

A CIB mobilapp másnál is nagyon szánalmasan megbízhatatlanul működik ma? Már belépni is szinte képtelenség.... mindig azt írja ki, hogy váratlan hiba történt.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#33698) Boond válasza INGJOKE (#33696) üzenetére


Boond
addikt

Semmi köze ennek a szektákhoz, én is évtizedekig voltam takarékos, egyszerű oka volt, az volt a legközelebb és megfelelt. Még bankkártyám sem volt sokáig, igény sem volt rá. Később netbank, meg hasonlók ugyan ez. Mellette egyszer volt pár évig Cibes számlám, ennyi. Az a számlacsomag, ami volt, meg költségek nekem teljesen megfelelt, nyugdíjasoknak nem volt olyan csomagja időközben váltottak, de kedvezménynél sem tudták reprodukálni.) Az emberek többsége nem ugrál bankról bankra, mert nincs értelme.

Tudom itt a topikban más a felfogás, de a topik az lehanyagolható kisebbség nagyobb vagy országos méretben nézve.

K&Hnál új hirdetmény kerül fel, ha valakit érdekel. ÉS, mert kötelezően be kellene számolni, úgy látom ilyen eseményekről. hirdetmény
Ajánlásnál nincs változás.

[ Szerkesztve ]

(#33699) tomazin válasza nubreed (#33697) üzenetére


tomazin
veterán

most probaltam, hibamentes

(#33700) Narxis válasza nubreed (#33697) üzenetére


Narxis
nagyúr

Telekom mobilneten nekem jó most.

Thanos was right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.